Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 23 februarie 2002

  • Tramvai rasturnat la intrarea in municipiu, insa fara victime

Tramvai accidentat la intersectia cu drumul de centura...Un vagon de tramvai s-a rasturnat ieri, in jurul orei 13, la intrarea in Arad, dupa ce a fost lovit de o basculanta. Peste treizeci de persoane care s-au aflat in vagon au scapat ca prin minune cu viata.  Tramvaiul circula pe o ruta suburbana, si la intrarea in Arad, la intersectia cu drumul de centura, a fost acrosat de o basculanta care i-a taiat calea. Soferul masinii venea din spre Valea Muresului, iar la intrarea in municipiu a vrut sa o ia la dreapta pe soseaua de centura, dar nu a observat tramvaiul care venea din aceeasi directie. Vatmanul spune ca a facut tot posibilul ca sa evite accidentul, mai ales ca tramvaiul era plin, dar soferul a ignorat semnalele lui sonore. In urma impactului unul dintre vagoane s-a rasturnat iar cativa pasageri s-au ales cu rani usoare. Doar trei au ajuns la spital, dar si acestia prezentau rani usoare, traumele psihice fiind insa destul de importante. Cele mai multe leziuni s-au produs in urma spargerii geamurilor, la impactul tramvaiului cu solul. Impreuna cu Politia, la locul accidentului s-a deplasat si directorul Companiei de Transport Arad, Petru Cuvineanu care afirma ca desi pagubele materiale nu par a fi prea mari, in urma repunerii tramvaiului pe linie, valoarea acestora s-a marit considerabil. Soferul va plati o amenda contraventionala si cheltuielile, iar permisul ii va fi suspendat pe un termen de trei luni. Daca vreunul din pasageri va necesita peste 60 de zile de ingrijiri medicale el se poate alege si cu dosar penal.

  • Canadienii vor prezenta planul de dezvoltare strategica a Aradului

Reprezentantul canadian - Ray Jacobson explica strategia...Ce cred despre orasul lor si ce ar dori sa se schimbe in urmatorii ani, sunt intrebarile la care au raspuns aradenii la sfarsitul anului trecut in cadrul unei consultari publice. Acest proiect, preluat de la canadieni, a stat la baza elaborarii unui plan strategic conceput de specialisti. Dupa ce au analizat rezultatele s-a constatat ca aradenii au aceleasi dorinte ca si cei de peste ocean, adica printre altele vor strazi curate, luminate, parcuri, locuri de joaca pentru copii, modernizarea retelei de canalizare, modernizarea sistemului de semaforizare, eliminarea traficului greu prin oras, modernizarea instalatiilor de epurare a apei si multe altele. Initiatorii proiectului, din Arad si Canada se vor intalni din nou saptamana viitoare, pentru a stabili care obiective sunt prioritare, iar la final va fi realizata o lista ce va fi prezentata Consiliului Local acesta urmand a o pune in practica. Aceste date ne-au fost puse la dispozitie de Ray Jacobson, reprezentantul partii canadiene. Acesta a dorit sa sublinieze ca in ceea ce priveste strategia, exista similitudini, dar ca la baza sta potentialul financiar al Aradului. "Importanta este stabilirea prioritatilor din acest plan, cat si necesitatea ca aceste proiecte sa fie avizate de Consiliul local"

  • Valea laptelui si ruta vinului

Proiectul Intergradev va fi sustinut de UEValea laptelui si ruta vinului, vor fi doua repere ale judetului Arad promovate printr-un proiect de dezvoltare regionala. Finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare - Ecos Ouverture, proiectul Intergradev la care participa italieni, scotieni si portughezi, vizeaza judetul nostru si o regiune din Polonia. Italienii au elaborat, impreuna cu autoritatile locale din Arad, Seleus si Halmagiu strategii de dezvoltare si au pus bazele mai multor produse. O prima faza a proiectuluii Intergradev s-au incheiat joi. In timp ce in judet prioritatile au fost agroturismul si infiintarea asociatiilor de fermieri, in municipiu s-a deschis Centrul de informare turistica. In localitatea Seleus va fi inaugurat centre de preluare a laptelui si a legumelor. Agricultorii si fermierii sunt sprijiniti prin intermediul Directiei Agricole pentru a accesa fonduri pentru finantarea activitatilor, creditele acordate fiind cuprinse intre 4000 - 100.000 de dolari. Specialistii italieni si cei aradeni doresc sa-si extinda colaborarile si in alte localitati din judet. Viceprimarul Levente Bognar spune ca "programul urmareste imbinarea zonei rurale cu zona urbana. Se urmareste dezvoltarea turismului rural si crearea unor asociatii pentru cresterea vitelor sau valorificarea laptelui. Se poate crea astfel o ruta a laptelui sau o ruta a vinului"

  • Pensionarii aradeni vor veghea la curatenie

Pensionarii doresc sa vegheze la curatenia orasuluiLiga Pensionarilor aradeni i-a convocat din nou pe consilierii locali, pentru discutarea problemelor cu care se confrunta persoanele de varsta a treia. Pensionarii au venit cu aceleasi solicitari ca si la intalnirile anterioare, dintre acestea detasandu-se necesitatea unei toalete ecologice in parcul Eminescu, scaderea sumelor solicitate la intretinerea locurilor de veci, reduceri la transportul in comun, starea jalnica a trotuarelor. Daca partidele politice si-au delegat la intalnire consilierii, dintre conducatorii municipiului si ai judetului s-a prezentat la discutii doar Gheorghe Falca, in numele Consiliului Judetean. Pensionarii le-au reprosat alesilor ca partidul de guvernamant nu si-a respectat promisiunile electorale, iar nivelul pensiilor este in continuare umilitor de scazut. Aceasta problema insa nu se poate rezolva pe plan local. Ei au propus municipalitatii sa li se permita sa vegheze la pastrarea curateniei in cartiere; organizati in echipe de patrulare, ar supraveghea strazile care nu se bucura de atentia deosebita a Salubritatii. Aspectul cel mai important este ca batranii ar presta aceasta activitate fara obligatii din partea Primariei, gratuit.

  • Surprize intime

Arta pe corpul uman...O aradeanca a deschis un salon care satisface cele mai erotice capricii in materie de coafura
Creativitatea umana patrunde in locuri de multe ori surprinzatoare. Femeile sunt cele care o folosesc de multe mii de ani pentru a arata cat mai bine, nascocind tot ce este necesar in acest domeniu. Una dintre fanteziile lor este coafura intima.
O investitie riscanta
Unei aradence i-a venit ideea de a deschide un salon de coafuri intime dupa ce fiul ei, plecat in Elvetia, i-a povestit ca aceste capricii sunt la mare moda in tarile occidentale. "Fiului meu Alin ii place tot ce este frumos si la moda. O fi vazut la vreo fata acolo si apoi a inceput sa se informeze. A fost in mai multe saloane, s-a documentat si ne-a adus filmat pe caseta tot procesul. El ne-a dat ideea sa deschidem un astfel de salon in Arad", spune Lucretia Zamfir, patroana firmei. Cu toate ca era e investitie riscanta, intreprinzatoarea a considerat ca merita sa aduca ceva nou in viata aradenilor. "La noi exista. inca tot felul de mentalitati, femeilor in general le este rusine, dar incep sa vina", explica ea.
Inimioare si iepurasi
Catalogul de modele, adus tot din Elvetia, este foarte diversificat: aradencele pot alege intre iepurasi playboy, inimioare, sageti, semne din zodiacul chinezesc etc. "De obicei, femeile opteaza pentru ceva simplu, inca nu sunt obisnuite cu ideea. Intra in salon din pura curiozitate si fiecare alege in functie de personalitate. Sunt multe care vin pentru ca vor sa schimbe ceva, vor ceva nou", explica Alina, cea care si realizeaza coafurile. Oricat ar fi de surprinzator, pragul salonului a fost trecut chiar si de catre barbati. Dupa alegerea formelor, femeile se pot hotari si asupra culorii. "Utilizam vopsea fara amoniac, in toate nuantele de culori. Se lucreaza cu ceara si apoi se modeleaza cu masina, cu penseta si chiar cu liniarul. Totul este sterilizat de fiecare data, folosim si un sterilizator special pentru ceara, fiind vorba despre o zona foarte sensibila", mai zice Alina.
Metamorfoze de vis
Cine alege sa intre intr-un astfel de salon poate apela si la alte servicii, de remodelare corporala, cum ar fi liftingul facial, intarirea si intretinerea muschilor, tratamentele pentru celulita sau marirea sanilor. "Tratamentul pentru celulita dureaza 5 saptamani. Cel pentru reducerea greutatii presupune lipoliza, drenaj, tonifiere, sauna cu efect de termocuverta si masaj. Avem cliente care au slabit peste 7 kg. Dupa primele sedinte spun ca se simt bine, se simt altfel", explica Mirela, fizioterapeutul salonului. Daca multe femei s-au gandit la chirurgia estetica, acum pot alege o alta modalitate de a-si corecta corpul, mult mai putin dureroasa si deloc costisitoare. "Utilizam aparate pentru intarirea, ridicarea si marirea sanilor. Acestea au efect cam dupa 10 sedinte. Se poate face si tratament pentru aplatizarea abdomenului sau lifting facial pe baza de colagen pentru reducerea sau prevenirea ridurilor. Fara indoiala, odata trecuta prin aceste metamorfoze, orice clienta poate deveni femeia de vis.. Regula este perfect aplicabila si sexului tare.

Flavia Hategan - Aradeanul

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia 22 februarie - 28 februarie 2002 Banditi ! - (SUA)
Muresul 22 februarie - 28 februarie 2002 Blestemul scorpionului de jad - (SUA)
Arta 22 februarie - 28 februarie 2002 - Sala A Adolescentii in calduri - (FRA)
Arta 22 februarie - 28 februarie 2002 - Sala B Capcanele seductiei - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]