Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 22 noiembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Ieri, la conferinta de presa - Dorel Popa a lacrimat

Primarul Dorel Popa la intalnirea cu presa locala - Virtual Arad News (c)2002Primarul Dorel Popa a organizat, ieri, o conferinta de presa pentru a raspunde seriei de acuze pe care consilierii liberali le-au adus la adresa sa si a modului in care intelege sa conduca administratia locala.
Punctual, primarul a precizat ca audientele la Primaria Arad se tin conform programului, sedintele reunite pe comisii nu sunt gaselnitele sale, ci o traditie instituita de cativa ani buni, iar BMW-ul pe care-l detine l-a obtinut prin leasing (rate).
In continuare, Dorel Popa, incadrat de cei doi viceprimari (Levente Bognar si Emanoil Voicu) a aratat ca:
• executantii "transeelor" din municipiu vor fi amendati drastic daca vor face lucru de mantuiala
• proiectele de hotarare vor fi prezentate cu cel putin trei zile inainte consilierilor, chit ca Legea administratiei publice nu prevede asa ceva
• americanii de la Centurymarc sunt la Arad, iar specialistii lor vor ramane aici ca sa coordoneze activitatea CET-ului
• ieri au fost vandute alte 25 de apartamente ale Primariei Arad, pe care se vor incasa 500 de mii de euro
• anul viitor, se vor ridica in Sanicolaul Mic noi cladiri pentru posta si telefoane.
Dupa ce ne-a informat ca in perioada 28-29 noiembrie va reprezenta Romania la Strasbourg, din partea Asociatiei Municipiilor din Romania, Dorel Popa a spus ca, la sfarsitul saptamanii va fi prezent la Bucuresti, in rastimpul in care presedintele american va vizita tara noastra."Ma voi afla la Bucuresti, in fruntea unei delegatii a judetului Arad. Dar va pot spune ca eu as fi participat oricum, deoarce am primit invitatie atat din partea Ambasadei SUA la Bucuresti, cat si din partea Presedintiei", a subliniat Dorel Popa.
In acel moment al discutiilor, Dorel Popa a spus cateva cuvinte despre insemnatatea deosebita a momentului intrarii noastre in NATO. Vizibil emotionat, Dorel Popa a scapat cateva lacrimi, mai ales ca si-a adus aminte de perioada de inainte de Revolutie atunci cand a fost ridicat si anchetat in cateva randuri de catre Securitate.
Fara a-i strica din aceste clipe, l-am intrebat ce se mai aude de CASAROM si de Rodica (Borza) - viitor prefect al Aradului.
La prima intrebare ne-a raspuns ca in 17 decembrie 2002, ii va invita pe reprezentantii firmei sa dea explicatii. In ceea ce priveste a doua intrebare, Dorel Popa a afirmat ca "nu s-a pus niciodata problema!"

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Aradenii au sarbatorit intrarea in NATO

Secretarul executiv al PSD - Rodica Borza a dat citire mesajului primarului - Virtual Arad News (c)2002Organizatia judeteana a PSD Arad a organizat ieri, incepand cu ora 16, pe platoul din fata Primariei, un spectacol, prilejuit de aderarea Romaniei la NATO. Pregatirile pentru spectacol a inceput la cateva momente de la aflarea vestii ca Romania va face parte din Alianta nord-atlantica. Timp de peste o ora si jumatate, ansamblul folcloric al Casei de Cultura, alaturi de alti interpreti de muzica populara, au sustinut un program apreciat de catre cei peste 300 de localnici prezenti.
"Suntem partasi la sfarsitul unei jumatati de secol de divizarea a continentului. S-a deschis o poarta, existand posibilitatea de a face multe lucruri importante. Asa sa ne ajute Dumnezeu" au fost cateva din cuvintele adresate – prin mesajul citit de secretarul executiv Rodica Borza – de catre primar.
Prefectul Ungureanu si-a exprimat speranta ca munca depusa in cei 13 ani de istorie noua nu va ramane fara rasunet, aderarea fiind de fapt recunoasterea eforturilor tuturor guvernarilor post decembriste.

Mihaela Iancu - Observator

Faceti click aici pentru a putea urmari un video reportaj de la acest eveniment

  • Agentia de Dezvoltare Regionala a prezentat singurul proiect romanesc finantat de CE

Expo Arad a gazduit Forumul Anual Regional al Inovarii - Virtual Arad News (c)2002Actiunea a fost gazduita de Expo Arad si a reunit o serie de invitati de marca
Primul Forum Anual Regional al Inovarii s-a desfasurat, ieri, la Arad, printre participanti aflandu-se reprezentanti ai Comisiei Europene din Luxemburg, ai mai multor ministere din Romania, Delegatia CE la Bucuresti. Organizarea acestui forum este realizata in cadrul proiectului Strategia de Inovare Regionala a Regiunii V Vest (RIS V VEST), pe care Agentia de Dezvoltare Regionala V Vest il implementeaza in prezent, cu sprijinul a trei regiuni din Uniunea Europeana, Regiunea Aragon, Spania si regiunile Lazio / Puglia, Italia.
Scopul forumului a fost acela de a face cunoscut proiectul "Strategia de Inovare Regionala a Regiunii V Vest", invitatii fiind reprezentanti ai IMM-urilor, institute de cercetare si dezvoltare, administratia publica, universitati, asociatii de intreprinzatori si firme de consultanta. Prin intermediul acestui program al UE se sprijina elaborarea si implementarea strategiilor regionale in domeniul inovarii in tarile Europei Centrale si de Est, prin adoptarea metodologiei de inovare si transfer tehnologic, care s-a dovedit eficienta in tarile membre ale UE. Proiectul are o durata de maxim 32 de luni si va fi fmantat cu o suma de pana la 400,000 euro. Din comitetul de initiativa al proiectului fac parte si cateva institutii aradene: ADAR, CCIA, CJA, Primaria, cele doua universitati, CEDIMMAR.
S-a stabilit deja programul pentru anul viitor, care cuprinde analiza necesitatilor firmelor regionale, a ofertelor regionale in domeniul de cercetare-dezvoltare. Prezent la conferinta de presa organizata cu ocazia acestei manifestari, Michael Busch, reprezentantul Comisiei Europene, a declarat ca acest proiect este putin diferit de ceea ce s-a facut pana acum. "Trebuie sa stabiliti care sunt punctele ce trebuie  perfectionate, noi va oferim metodologia testata si implementata in alte tari" a afirmat Michael Busch.

Marinela Barla - Agenda zilei

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Frumuseni

Centrala Manuala din frumuseni a fost inlocuita cu centrala digitala - Virtual Arad News (c)2002In data de 20.11.2002 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a inlocuit centrala telefonica manuala din localitatea Frumuseni cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Alcatel cu o capacitate instalata de 256 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate si s-a construit o noua retea de distributie in Alunis. Mentionam ca in Alunis o parte din noii abonati vor fi conectati in unitatea distanta Alcatel din Frumuseni si o parte in unitatea distanta Alcatel din Zabrani, unitate care se va instala in curind.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala 112 abonati, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad, inclusiv din localitatea Alunis..
Astfel abonatii din Frumuseni si Alunis vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces) si la serviciul Acces Special Internet. 
Astfel, in prezent sunt instalate in judetul Arad 25 de unitati distante ale CTD Alcatel in 17 localitati (9 unitati distante in nunicipiul Arad si 16 in localitati din judet).
Abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Alcatel vor plati factura telefonica la Oficiul Postal din Frumuseni din data de 01.12.2002, deci incepind cu factura decembrie 2002.
Numerotatie abonati Frumuseni (inclusiv Alunis): 455000-455246.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Biserica cetatii militare

Biserica din Cetatea Aradului se afla intr-o avansata stare de degradarePrivind spre Cetatea Aradului si observand starea Bisericii aflate in incinta acesteia, omul crestin nu-si poate stavili o anumita revolta afectiva in fata ruinelor acesteia. Prin 1975, locasul de cult avea inca un acoperis, desi usile erau blocate cu scanduri batute de-a curmezisul. Trecerea anilor si lipsa oricarui interes pentru protejarea locului sfintit au cariat constructia pana la situatia ei actuala, abandonata, jalnica, poate irecuperabila. Cine a ridicat biserica, in ce scop, care este istoria acesteia si relatiile cu comunitatea religioasa aradeana este o problema a istoricilor. Sub ochii generatiei noastre, se darama o biserica fara ca sa-i pese cuiva. Mi se pare un act de impietate. Responsabilitatea pentru recuperarea acesteia nu poate fi lasata nici in seama bisericii ortodoxe nici in seama bisericii catolice, ci in seama locuitorilor Aradului, indiferent de religie sau confesiune.
Ce m-a determinat sa scriu aceste randuri? Am fost miscat de informatia, exprimata in presa aradeana a timpului ca, in 6 decembrie 1928, se realizeaza sfintirea in rit ortodox a bisericii militare din Cetate  de catre  episcopul militar I.P.S.I. Stroia, alaturi de P.S. Grigorie, Episcopul Aradului, si un mare numar de clerici. Inca o mentiune, care merita cunoscuta: "lumina feerica a becurilor electrice reliefeaza dublu frumusetea picturii bizantine".
In fine, in prezenta tuturor credinciosilor la acest act maret, "la temelia bisericii" se depune un document semnat de autoritatile clericale si administrative, fara a se mentiona ce cuprindea acesta. In altarul acesteia, daca o mai fi existand, se afla oseminte de sfant. 
Mai stim ca in timpul razboiului, Armata sovietica a stationat aici si a facut din biserica un fel de grajd pentru caii acesteia. E vremea prielnica pentru a cerceta starea locasului si a decide: "a fi sau a nu fi".

A. Ilica - Occident


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]