Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 22 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Captura de proportii la Vama Nadlac

Inca odata la Vama Nadlac a fost oprit un transport ilegal...Un kilogram de bijuterii din aur, 12.000 euro si bauturi cat pentru un butic...
Ieri, la amiaza, vamesii impreuna cu politistii de frontiera au descoperit la Vama Nadlac un oltean care incerca sa introduca in tara aproape un kilogram de aur, 12.000 Euro, radiocasetofoane, ceasuri de mana si bauturi. Intrebat, pe sensul de intrare in tara, daca are ceva de declarat la trecerea frontierei, Bacelan Nauris (36 ani) din Craiova, a spus vamesilor si politistilor de frontiera ca nu are nimic de declarat decat ca transporta "niste boarfe". Ochiul format al celor care vegheaza la margine de tara a remarcat destul de repede ca olteanul, cu rezidenta in Franta, care se afla de unul singur la volanul autoturismului Renault 21, inmatriculat cu numarul 7775 XZ69, este speriat si se grabeste sa scape de controlul vamal. Mai ales ca a stat 24 de ore intre vami si a asteptat... Vazand ca vamesul este insistent in ce priveste continutul bagajelor, Bacelan i-a intins acestuia 20 de Euro (!?), spunand ca e obosit si ca doreste sa treaca cat mai repede vama. Atunci, cu un fler demn de un profesionist, vamesul l-a supus pe "turist" la un control total. Din Renault 21 au fost scoase 2 radio-casetofoane cu CD, 12.000 Euro, o camera video, ceasuri de mana, whisky si aproape un kilogram de aur in bijuterii. Din primele cercetari rezulta ca transportul descoperit astazi in vama Nadlac are o stansa legatura cu confiscarea de anul trecut, atunci cand vamesul care a facut captura a fost amenintat cu moartea. De altfel, acesta este si motivul pentru care nu publicam numele vamesului si al politistei de frontiera care au participat la captura. In timp ce se facea inventarul produselor confiscate Bacelan Nauris ne spunea: "Am declarat vamesilor ca am mai multe bunuri asupra mea, dar probabil ca acestia n-au auzit... (?!) Cu aurul, valuta si bijuteriie ma duceam la Craiova, acolo unde trebuia sa le predau mai multor familii ai caror membri lucreaza in Franta." Din spusele vamesilor si politistilor de frontiera nu s-a mers pe o linie informativa, ci pe fler. Vama a intocmit procesul-verbal de constatare pe care l-a predat politistilor de frontiera, iar acestia la randul lor politistilor aradeni. Lui Bacelan Nauris i s-au confiscat electronicele, ceasurile de mana, bauturile, bijuteriile din aur si 2000 Euro din cei 12.000 Euro nedeclarati. Va reamintim ca indiferent daca sunt sau nu declarati la intrarea in tara, fiecare turist poate avea asupra sa pana la 10.000 Euro, conform legislatiei in vigoare. Bacelan Nauris a fost retinut pentru cercetari, acesta pe langa confiscarea marfii - riscand si o amenda de pana la 75 de milioane de lei 

Sorin Ghilea - Adevarul

  • Treizeci de aradeni spun "da" sau "nu" melodiilor inscrise la Festivalul Mamaia

La TV Arad, 30 de aradeni au votat pentru participantii la FestivalJuriul format din 30 de aradeni a fost ales cu catva timp in urma de catre reprezentantii CURS, institutul national de sondare a opiniei publice. O calitate imperativ necesara ca acestia sa fie alesi este faptul ca asculta muzica romaneasca. "S-a incercat sa fie reprezentate toate catcgoriile sociale, de mescrii si de varsta", ne-a declarat reprezentantul Consiliului judetean Constanta, Stefan Parcalabu, prezent la Arad. Intre juratii aradeni se regasesc, asadar, atat elevi, studenti, profesori, cat si juristi sau ingineri. In timpul interpretarii fiecarei melodii inscrise la concurs, juratii primesc cate un chestionar, pentru a alege daca melodia prezentata ramane in finala. Votul este simplu: "da" sau "nu". Toate datele au fost centralizate, rezultatul fiind comunicat la Mamaia, la ora 23.00, prin e-mail, fax, si telefon. Toate circuitele sunt instalate in platoul Televiziunii Arad, acest mod de transmitere de date avand rolul "evitarii oricaror dubii ca rezultatele ar putea fi inexacte", ne-a spus Alexandru Mot, directorul Televiziunii Arad.

Simona Mazare - Observator

  • Persoanele cu handicap pot parca gratuit

La Arad sunt 60 de locuri de parcare gratuite pentru persoanele cu handicapPentru aceasta au la dispozitie 60 de locuri
Noul sistem de parcare din municipiu a creat probleme si persoanelor cu handicap. In acest sens, Asociatia Handicapatilor Neuromotor din Romania, filiala Arad, a luat atitudine astfel incat le-a cerut autoritatilor locale o rezolvare cat mai rapida a problemei.. "Consiliul Local al Municipiului Arad prin Administratia Patrimoniului Local ne-a informat ca Societatea Comerciala S.C. Belsirim Automotive S.R.L., in calitate de concesionar al activitatii de amenajare si exploatare a parcarilor din municipiul Arad, a fost somata sa instaleze indicatoarele rutiere corespunzatoare pentru cele 60 de locuri de parcare gratuite pentru persoanele cu handicap" - a declarat Ecaterina Jager, vicepresedinte al AHNR.
In alta ordine de idei, AHNR, va monitoriza in continuare respectarea prevederilor legale referitoare la locurile de parcare pentru mijloacele de transport ale persoanelor cu handicap. Persoanele cu handicap care nu poseda semnul international care se aplica pe autovehicule, pot apela la Asociatia Handicapatilor Neuromotor care este dispusa sa ii ajute. Abtibildurile pot fi solicitate la sediul AHNR, Filiala Judeteana Arad din strada Tribunul Dobra Nr.9, in zilele de marti si joi intre orele 11.00 13.00. Trebuie precizat faptul ca, persoanele cu handicap pot parca gratuit doar in cele 60 de locuri rezervate. In caz contrar exista posibilitatea ca masinile parcate in alte locuri decate cele prevazute sa fie blocate.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Padurile, masurate prin satelit la Arad

Se incearca finalizarea retrocedarii padurilor...In judetul Arad se lucreaza de zor pentru finalizarea demersurilor pentru retrocedarea intregii suprafete silvice solicitate de cei indreptatiti. Subprefectul Florin Remetan ne-a declarat ca principala problema este legata de masuratori. "Nu vom retroceda nici un centimetru patrat de padure fara o masuratoare prealabila corecta. Problema este ca, pentru padurile comunale, masuratorile sunt platite din banii consiliilor locale. Dar pentru cele solicitate de persoane fizice, oamenii nu vor sa plateasca", ne-a declarat subprefectul Florin Remetan. S-a luat legatura cu o firma specializata din Timisoara, care efectueaza masuratori coordonate prin satelit, apoi intocmeste hartile fiecarui petic de padure. Pana acum au fost rezolvate aproximativ 15 la suta din suprafetele solicitate, dar lucrarile inainteaza cu probleme, la scara judetului fiind retrocedate cam 80 la suta din suprafetele agricole si de padure solicitate.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Aradenii vor sa observe salbaticiuni in padurea Ceala

Padurea Ceala poate deveni o importanta zona turistica... - Virtual Arad News (c)2002In vederea amenajarii padurii Ceala, ca loc de recreere, Directia Silvica Arad (DSA) a realizat un chestionar pentru aradeni, in vederea obtinerii unor pareri despre cum vad acestia amenajarea padurii. Scopul declarat al DSA este de a atrage cat mai multi turisti. "Majoritatea celor chestionati locuiesc in municipiu (83%), iar trei sferturi au raspuns ca folosesc deseori padurea Ceala ca modalitate de recreere. Chestionarul a abordat mai multe probleme actuale, cum ar fi accesul in zona, amplasarea locurilor de popas sau curatenia. Mai bine de jumatate dintre intervievati, au dorit ca accesul in padure sa se faca doar pe drumurile amenajate pentru autovehicule, iar in privinta accesului in interiorul padurii, 70% doresc ca acesta sa se faca pe jos sau cu bicicleta si numai pe traseele marcate. Pastrarea curateniei nu priveste numai administratia locala. De acest lucru sunt constienti majoritatea celor intrebati, rezolvarea preferata de cei mai multi aradeni fiind amplasarea de cosuri de gunoi la toate locurile de popas; aproape trei sferturi din cei chestionati ar fi dispusi sa plateasca o taxa de intrare in Padurea Ceala, pentru intretinerea cailor de acces, a popasurilor sau pentru pastrarea curateniei" se arata intr-un rezumat intocmit de Directia Silvica Arad. Interesant de mentionat ar fi faptul ca dintre facilitatile preferate de aradeni cea mai dorita este plimbarea cu barca pe Mures, urmata de calarie, observarea de animale salbatice in libertate, inchiriere de biciclete etc, iar 87% dintre cei intrebati vad Insula a Treia ca un loc placut care merita a fi promovat pentru recreere. Cei care doresc sa completeze acest formular o pot face la adresa DSA, str. Episcopiei nr. 48, sau la telefon 280261.

Dacian Don - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]