Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 21 septembrie

Incepand din 19 septembrie, Virtual Arad transmite zilnic cate un reportaj filmat de circa 2 ore de la sarbatorirea "Zilelor Aradului 2002". Acesta poate fi vizionat facand click pe link-ul Zilele Aradului din pagina principala.

Stirile TVA se gasesc aici

  • Programul actiunilor organizate cu ocazia sarbatoririi ZILELOR ARADULUI

Programul Zilelor Aradului 2002

Pentru a afla programul detaliat a celor patru zile, faceti click pe imaginea alaturata.

  • Cea mai scurta cale de dezvoltarea regionala, studiata la Arad

Conerinta de cooperare inter-regionala desfasurata la CJA...Conferinta de cooperare inter-regionala (PRAXIS), organizata de Consiliul Regional ESSEX din Marea Britanie si de Consiliul Judetean,  a debutat, ieri, in prezenta unei numeroase asistente din Marea Britanie, SUA, Belgia, Bulgaria, Polonia, Ungaria si Romania. Scopul: concentrarea asupra dezvoltarii regionale, a sprijinului acordat comunitatii oamenilor de afaceri si asupra impactului pe care procesul de extindere al Uniunii Europene il trage dupa sine.
Praxis se dezvolta
Una dintre atractiile conferintei de ieri a constituit-o prezenta in Arad a ambasadorului marii Britanii in Bucuresti, Excelenta Sa Richard Ralph. Punctul de vedere asupra dezvoltarii regionale si extinderii din partea unui stat membru al UE – discurs ce a tinut mai bine de 20 de minute – a fost acela ca este foarte important ca numarul regiunilor Praxis sa creasca, iar membrii acestora sa lucreze impreuna si cu alte organisme paneuropene, fara a exista competitie. "Conservator" prin excelenta, ambasadorul nu a fost (chiar) foarte rezervat in afirmatii, lasand sa se inteleaga ca Romania (desi doar in 2007), se va integra in UE.

Dacian Don - Observator

  • Deputat liberal, victima a sistemului Parktronic

Firma Parktronic a pus "gheara" si pe masina deputatului Titus Ghiorghiof...Titus Gheorghiof cere daune de 1,5 miliarde lei
Masina deputatului PNL Titus Gheorghiof a fost blocata ilegal, ieri, de angajatii firmei care administreaza parcarile aradene in timp ce parlamentarul se afla la o intilnire cu prefectul, la care se discuta tocmai despre deficientele sistemului de parcare din oras. Masina Dacia Super-Nova, apartinand Camerei Deputatilor, pe care o folosea Gheorghiof, era parcata in perimetrul Palatului Administrativ din Arad. Cand s-a intors la masina, deputatul a gasit rotile blocate cu unul dintre dispozitivele folosite de firmele care administreaza parcarile din oras. Titus Gheorghiof sustine ca rotile i-au fost blocate ilegal intrucat perimetrul in care era parcata masina sa nu intra in competenta firmei respective. "M-am intors de la intalnirea cu prefectul si am constatat abuzul grosolan. Firma trebuie sa plateasca pentru numeroasele abuzuri comise de la infiintare", a declarat deputatul Titus Gheorghiof care spune ca va depune plangere impotriva firmei si va cere daune de 1,5 miliarde de lei. Dupa ce deputatul l-a sunat pe seful Politiei Arad si a contactat firma respectiva, i-a fost deblocata masina. Diana Sima, unul dintre responsabilii societatii, spune ca angajatul care a blocat roata a comis o greseala si ca va fi tras la raspundere.

S.T. - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Duminica, timp de doua ore, circulatia pe centru, interzisa autoturismelor

Maine, circulatia pe Bulevard a autovehiculelor va fi oprita - Virtual Arad News (c)2002Mai multe institutii aradene si-au unit fortele pentru organizarea, duminica, 22 septembrie, a "Zilei orasului fara masini". Actiunea – din cate ne declara ing. Mihai Covic, inspector sef la Inspectoratul de Protectia Mediului (una dintre institutiile organizatoare) – a fost initiata in Franta, in anul 1998, sub sloganul "In oras, fara masina mea". In toate judetele Romaniei se va desfasura duminica cea de-a II-a editie. "Aradul se alatura, astfel, celor 1051 de orase europene care promovează protectia mediului prin reducerea noxelor provocate de circulatia autovehiculelor. Actiunea se va desfasura intre orele 10,00 si 12,00, pe tronsonul Primarie - Teatru. Institutii precum Primaria municipiului, IPM Arad, Inspectoratul Scolar Judetean sau Directia Judeteana pentru Tineret si Sport si-au dat tot interesul pentru reusita propagandei. In linii mari, actiunile vor consta in concursuri de triciclete, desene pe asfalt, iar Protectia Mediului va oferi participantilor mai multe premii" – ne-a declarat Mihai Covic.
Interesant la aceasta manifestare ar fi faptul ca, in semn de solidaritate cu gestul municipiului Arad, primarul din Chisineu - Cris, Gheorghe Burdan, a luat hotararea ca in orasul pe care il gospodareste circulatia masinilor sa fie intrerupta, in acelasi interval de timp.
O statistica pusa la dispozitia noastra de Inspectoratul de Protectia Mediului Arad arata ca, in anul 2001, in judetul Arad au fost inregistrate 109.745 de masini, fata de 43.934 cate erau in 1993. Valorile de zgomot au atins 65 de decibeli (valoare peste limita maxima admisa), fată de 50 - 52 de decibeli cat se asteapta sa fie inregistrati duminica.

Dacian Don - Observator

  • Ioan Kett Groza si plasmuirile sale suprarealiste

Ioan Kett Groza - un pictor suprarealist - Virtual Arad News (c)2002La Galeria DELTA a avut loc vernisajul expozitiei de pictura Ioan Kett Groza. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta unui numeros public (datorata notorietătii artistului) si a unei "avalanse" de oficialităti - primarul Dorel Popa, prefectul Dan Ungureanu - datorata, evident, evenimentului "umbrela", ZILELE ARADULUI.
Alături de Ioan Kett Groza s-au mai aflat si Dumitru Serban, presedintele filialei Arad a Uniunii Artistilor Plastici, Onisim Colta, vicepresedintele U.A.P. Arad. Criticul de arta Horia Medeleanu si scriitorul Florin Banescu au trasat reperele artei lui Ioan Kett Groza, in ipostaza de pictor suprarealist, plasticianul fiind cunoscut si ca grafician sau caricaturist. Cele peste 40 de "plasmuiri" ale lui Ioan Kett Groza pot fi privite (sau cumparate) la Galeria DELTA, pana in 20 octombrie.
Concert de jazz cu Anca Parghel Publicul iubitor de jazz a umplut sala mare a Teatrului de Stat. In deschiderea concertului cunoscutei soliste, au fost timisorenii de la New Version: Toni Kühn, Dinu Simon, Liviu Butoi, Csaba Santa si Ionut Dorobantu.
Spectacolul a fost prezentat de Florian Lungu. Despre Anca Parghel trebuie sa spunem ca este profesoara de canto-jazz la Conservatorul Regal din Bruxelles.

Catalina Latu - Adevarul

  • La Minis se gaseste cel mai vechi vin din tara

Vinurile aradene sunt apreciate de cunoscatori...Judetul are un important atu in atragerea turistilor
Prefectul Dan Ungureanu a reluat, in cadrul conferintei de presa de ieri, evaluarea facuta de ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, cu ocazia vizitei sale in judetul nostru. Specialistul in turism Gabriel Popescu, invitat la conferintă, a subliniat ca ministrul a facut cateva constatari negative, printre care se numara "insuficienta preocupare a autoritatilor locale privind intrarea în municipiu si intrarile in tara", insuficienta indicatoarelor turistice etc.
In acest sens, Mihai Duma, directorul statiunii de Cercetare Viti-vinicolă Minis a prezentat preocuparea pentru realizarea unui "drum al vinului" in Podgoria Aradului. "In statiunea Minis exista cel mai vechi vin din Romania", ne-a declarat Mihai Duma, subliniind ca Minisul adaposteste un adevarat tezaur, o colectie de peste 30 de mii de sticle de vin, cel mai vechi datand din 1926. Se intentionează realizarea "drumului vinului", intre Lipova si Ineu, fapt pentru care, locuitorii din zona ar trebui incurajati sa creeze locuri de cazare tip pensiune. "Trebuie să concepem un produs, ca cetatenii sa traiasca din aceasta. Primarii ar trebui sa aiba un rol formativ-educativ, in acest sens", a declarat Dan Ungureanu.
Atractiile turistice nu sunt putine in zona, Mihai Duma spunand ca se intentioneaza prezentarea vinurilor pe Internet, pentru a participa la licitatii internationale.

Simona Mazare - Observator

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia 21 septembrie - 27 septembrie 2002  Am fost candva soldati... si tineri  - (SUA)
Muresul 21 septembrie - 27 septembrie 2002  Contele de Monte Cristo - (SUA)
Arta 21 septembrie - 27 septembrie 2002 - Sala A  Camera de refugiu - (SUA)
Arta 21 septembrie - 27 septembrie - Sala B  Elogiu dragostei - (FRA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]