Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 21 ianuarie 2002

  • "Romanii nu au vrut sa abuzeze de dreptul de a circula liber in Europa, ci sa-l aiba"

Generalul Neagu a participat la presentarea bilantului pe 2001In prezenta gen. Aurel Neagu, politistii de frontiera aradeni si-au prezentat Bilantul pe anul 2001
Vineri, la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad a avut loc prezentare Bilantului de activitate pe anul 2001 al acestei institutii. Momentul a fost supervizat de catre generalul de brigada Aurel Neagu, inspectorul general al Politiei de Frontiera din Romania. Gazdele, si ii numim aici pe mr. Constantin Daminescu, inspectorul sef al IJPF Arad, si pe col. Vasile Ciocan, directorul Directiei Politiei de Frontiera Oradea, s-au bucurat de prezenta la acest eveniment a lt. col. Nicolae Gudiu, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie a Judetului Arad, Dan Cancel, comisarul sef al Garzii Financiare Arad, Camelia Popescu, directorul Directiei Regionale Vamale Arad, col. Goron, seful Serviciului Roman de Informatii Arad si Caius Ianota, prim- procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad. Dupa intalnirea avuta in sala mare a Inspectoratului, gen. Aurel Neagu a sustinut o conferinta de presa. "Vreau sa mentionez colaborarea foarte buna pe care am avut-o in Arad, in anul 2001, cu Vama, cu Politia, cu UM 0962, cu Garda Financiara si, in mod special, cu Parchetul. Pot spune ca rezultatele foarte bune obtinute de catre politistii de frontiera aradeni au contribuit substantial la eliminarea vizelor pentru spatiul Schengen." Seful politistilor de frontiera din Romania a tinut sa sublinieze ca in prezent institutia pe care o conduce se afla intr-un proces foarte complex de restructurare a activitatii. "In 2004, 2005 politia de frontiera din Romania va avea o alta fata. Avem in derulare mai multe programe cu finantare Phare care ne va ajuta foarte mult pentru a ne alinia la exigentele statelor europene." Dintre realizarile de pana acum in acest domeniu, gen. Aurel Neagu a amintit dotarea punctelor de frontiera cu aparatura in valoare de 800.000 de marci germane, aparate de depistat falsurile achizitionat din Germania, derularea unui proiect in valoare de 10,5 milioane de EURO pentru securizarea frontierei de est a tarii si a altuia in valoare de trei milioane de EURO pentru chizitionarea de autovehicule. Referitor la ridicarea, incepand cu da de 1 ianuarie 2002, a vizelor pentru cetatenii romani inspectorul general al IGPFR spus ca pana acum romanii, au demonstrat ca nu au vrut sa abuzeze de dreptul de a circula liber prin Europa, ci sa-l aiba.

Romulus Dubat - Agenda zilei

  • Spitalul Dezna trezeste interes national

La Dezna, Spitalul de recuperare va deveni de interes national - Virtual Arad News (c)2002Spitalul de recuperare neuro-psiho-motorie de la Dezna a intrat, in sfarsit, in atentia Ministerului Sanatatii si Familiei (MSF), dupa ce incadrarea lui in randul spitalelor comunale a scos peri albi responsabililor de bunul mers al institutiei. Astfel, desi la Dezna erau internati bolnavi din toata tara si chiar din strainatate, cheltuielile de spitalizare erau suportate doar de Casa de Asigurari de Sanatate Arad (CAS). Mai mult, transportul pacientilor cu ambulanta pana in judetele de unde proveneau, cadea tot in sarcina aradenilor. "La Dezna sunt tratati bolnavi din toata tara si chiar din Repablica Moldova (fara sa se respecte protocolul dintre ministerele sanatatii din cele doua tari), iar instilutia este finantata la nivel de spital comunal" a precizat Gheorghe Domsa, directorul CAS Arad, in cadrul intalnirii cu responsabilii MSF si CNAS de acum doua saptamani. Intre timp, la Directia de Sanatate Publica Arad a sosit o adresa din partea Ministerului Sanatatii prin care se promite reglementarea situatiei spitalului de la Dezna. "Se reglementeaza, in sfarsit, problema acestui spital, care va deveni de interes national. Schimbarea incadrarii lui se va face printr-o Hotarare de Guvern pe care o asteptam sa apara" ne-a marturisit Ioan Crasnic, directorul DSF. In urma schimbarii incadrarii, fondurile destinate spitalului vor sosi direct de la Ministerul Sanatatii.

Orlando Toader - Observator

  • Biroul Unic s-a lansat pe Internet

Si la Camera de Comert aradeana a fost constituit Biroul Unic - Virtual Arad News (c)2002Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti a lansat, prin Internet, un portal special de informare privind activitatea biroului unic, destinat oamenilor de afaceri bucuresteni care intentioneaza sa constituie societati comerciale sau solicita inregistrarea in Registrul Comertului a unor modificari ale actelor constitutive ale societatilor comerciale. Oamenii de afaceri elimina, prin utilizarea noului serviciu, deplasarile repetate la biroul unic, aflat in subordinea CCIRB si isi pot clarifica unele nelamuriri fara a parasi sediul firmei. Practic, la adresa www.biroulunic.ro, cei interesati pot obtine informatii privind procedura unica de inregistrare si autorizare a functionarii comerciantilor si procedura de preschimbare a certificatului de inmatriculare si a certificatului de inregistrare fiscala. De asemenea, persoanele care doresc sa infiinteze noi societati comerciale pot completa formularele si cererile de inregistrare si autorizare on-line si pot obtine informatii privind taxele si tarifele aferente si informatii privind programul de lucru cu publicul. Potrivit Ordonantei 76/2001, privind simplificarea formalitatilor administrative pentru inregistrarea si autorizarea functionarii comerciantilor, in cadrul Camerelor de Comert si Industrie au fost constituite birouri unice unde solicitantii se pot adresa pentru obtinerea celor cinci avize si autorizatii de functionare necesare pentru obtinerea certificatului de inregistrare a comerciantilor. Potrivit noilor proceduri, certificatul de inregistrare si avizele necesare infiintarii unei societati comerciale sunt eliberate in termen de 20 de zile de la depunerea documentatiei la Camera de Comert.

Marinela Barla - Agenda zilei

  • Doctorul patrupezilor

Multe din interventiile chirurgicale ale medicului Petru Stanut sunt premiere in RomaniaAradenii care isi fac griji in ceea ce priveste sanatatea animalelor de companie pe care le detin trebuie sa stie ca au un prieten cu bisturiu. Daca pana nu de mult operatiile de extirpare a tumorilor canceroase sau schimbare a sexului la animale se vedeau doar in documentarele difuzate pe Animal Planet, acest lucru nu mai este valabil. Cel putin pentru cetatenii acestei urbe, care au la dispozitie unul dintre cele mai dotate cabinete de profil din tara.
Premiere aradene
De medicul veterinar Petru Stanut s-a auzit si in afara granitelor. Strainii vin din Ungaria si Austria la cabinetul veterinar de pe strada Lucian Blaga, unde preturile sunt mai mici decat in tarile lor. Interventiile chirurgicale pe care le face medicul de 31 de ani sunt, adesea, premiere in Romania. De la operatii estetice la schimbari de sex, extirpari de tumori, operatii pe stomac, pe intestine si pe os. Ortopedia la animale este o noutate absoluta in Arad. "Am reusit sa achizitionez aparatura completa pentru operatiile pe os. Am facut aceasta investitie pentru ca multe animale erau trimise la Timisoara pentru a fi salvate. Operatiile pe tibie, pe femur, pe coloana sau pe bazin, pe care le-am facut in ultima vreme, au reusit", spune Petru Stanut, care are la activ deja sute de interventii chirurgicale de toate felurile, in special la caini si pisici. Stanut intentioneaza sa deschida, in curand, primul spital de animale din Arad, tot in incinta cabinetului sau.
Pe muchie de cutit
Cazurile rezolvate pana acum de aradeanul Petru Stanut se numara printre cele mai dificile din tara. "Am extirpat tumori canceroase de peste trei kilograme, de exemplu la un cocker spaniol de 14 ani. Operatia a avut loc acum doi ani, iar cainele este perfect sanatos. Am mai avut, acum doua luni, un caz dificil. Niste tineri si-au batut joc de un caine la Casoaia, unde au tinut un chef. L-au taiat cu un cutit, iar la mine a ajuns cu gatul taiat si musculatura distrusa, incat i se vedeau si oasele. Am reusit cu greu sa-l refac, dar acum e sanatos", isi aminteste Stanut. In sala sa de operatii nu e insa recomandat sa stai atunci cand opereaza. Se pot vedea organe si intestine scoase din animal, care sunt asezate la loc precum niste piese la o masina, ca mai apoi pacientul sa revina la viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Stanut isi filmeaza si fotografiaza majoritatea operatiilor, aceste imagini fiind o buna baza de informatii pentru el si colegii de breasla.

Marian Buga - Aradeanul

  • Antena 1 isi muta sediul la Arad

Prezentatoarea Antenei1 - Alessandra Stoicescu este indragostita de AradA devenit deja o traditie ca vedetele Antenei 1 sa-si petreaca timpul liber pe meleagurile noastre. Unele dintre acestea au avut chiar inspiratia sa aleaga statiunea Moneasa pentru revelion. Zilele trecute, Alessandra Stoicescu a trecut din nou prin urbea noastra, de aceasta data in interes de serviciu. Crainicul stirilor de la Antena 1 a trebuit sa fie prezent la o aniversare a Televiziunii Arad, post local despre care se stie ca are o colaborare destul de buna cu omologul sau din capitala. Din pacate insa, Alessandra Stoicescu a evitat sa pomeneasca prea multe lucruri legate de demisia colegei sale, Mona Nicolici. Cica rufele murdare nu se spala in public. In rest, totul bine si frumos, pe coclaurii Antenei 1 crescand doar roze. Colaborarea cu TV Arad este buna, orasul nostru este primitor, profesionalismul colegilor de aici nu se pune la indoiala, politeturi d-astea. Si, ceva haine de la doamna Elli.

Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]