Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 20 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Liviu Gargari a castigat concursul la Gardienii Publici

Liviu Gargari a castigat concursul pentru sef al Gardienilor PubliciSecretarul PSD Arad, Liviu Gargari, a castigat, ieri, concursul pentru ocuparea postului de sef al Copului Gardienilor Publici. Concursul, constand din proba scrisa si  interviu, i-a adus "in finala" pe Leontin Pop, Sorin Codos (n.r.- seful interimar al CGP) si pe Liviu Gargari, din cei patru candidati inscrisi.
Castigatorul concursului a fost desemnat de o Comisie de examinare formata din Adrian Zahoi, directorul juridic al CJA, Petre Has, directorul general economic al CJA, respectiv, consilierii judeteni Gheorghe Sabau si Romulus Tasca.
Fara a pune la indoiala corectitudinea rezultatelor concursului, amintim ca intr-un editorial publicat in ziarul nostru cu circa doua saptamani in urma, Liviu Gargari era prezentat ca sigur ocupant al postului vacant in urma demisiei inaintate de Ioan Klein.
Conform legii, noul sef trebuie validat in functie prin votul CJA. Cum, pana anul viitor, Consiliul nu se mai reuneste pentru a lua decizii, Corpul Gardienilor Publici va fi condus, pana anul viitor, de interimarul Sorin Codos.

Simona Mazare - Observator

  • AVAB va declansa falimentul SANEVIT

Avab va declansa falimentul SANEVIT - Virtual Arad News (c)2002Pana la data limita de 17 decembrie 2002, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) nu a primit nici o oferta valabila de participare la cea de-a treia licitatie si ultima pentru preluarea fabricii SANEVIT Arad din partea vreunui investitor interesat sa intre intr-o afacere in care are piata de desfacere asigurata pentru produsele societatii. 
"La SANEVIT vom derula o procedura complexa de valorificare, care se va finaliza peste 1-2 ani, concret, AVAB va adjudeca si va prelua creanta de 8,5 milioane dolari de la societatea aradeana si va transfera activele in proprietate publica si in administrarea Ministerului Sanatatii si Familiei (MSF), ce va detine actiuni la o noua companie constituita care va administra fabrica de seringi si ace de unica folosinta", a declarat Ionel Blanculescu, presedintele AVAB. SANEVIT Arad are un nivel foarte mare de datorii neachitate, care au ajuns la 61 milioane de dolari.
AVAB va declansa falimentul SANEVIT si va cere o expertiza judiciara asupra a tot ce s-a intamplat in aceasta fabrica de la infiintare si pana in prezent. "Vom atrage raspunderea celor vinovati de situatia creata la SANEVIT", sustine presedintele AVAB. Dupa transferul societatii la MSF si schimbarea denumirii actuale, in momentul in care productia de seringi si ace va fi relansata si se va ajunge la o cota de piata mai mare, ministerul va privatiza noua entitate, urmand ca din pretul obtinut din vanzarea actiunilor sa fie transferata o parte catre AVAB, in contul creantei actuale, bani care vor fi transferati imediat in conturile Ministerului Finantelor de la Trezorerie pentru a stinge debitele aferente sumelor platite de statul roman. In final, avantajul real al acestei solutii este ca populatia Romaniei va beneficia de seringi fabricate cu tehnologie avansata, de calitate, care vor elimina de pe piata cele aduse din import, de firme care fac practic concurenta neloiala pentru SANEVIT. 
"Aceste seringi importate, cu doua componente, au jocuri nepermise pentru actul medical pentru ca serul trebuie transformat uniform in organismul bolnav, ceea ce la seringa straina este aleatoriu", a mai spus Ionel Blanculescu. Iata ca in final, MSF, institutia care a dezavantajat SANEVIT prin licitatii trucate in care anumite persoane au pus conditii aberante, pe care societatea nu avea cum sa le indeplineasca si i-au pus piedici dupa piedici ca sa nu se afirme nici macar pe piata romaneasca, acest minister a primit de la Guvern misiunea de a-si indrepta greselile si a o revitaliza. Paradoxul este ca fabrica de seringi si ace de unica folosinta, in care s-au pompat 40 milioane de dolari, nu se vinde acum nici macar cu 8 milioane de dolari. "Piata nu recunoaste acest pret, dar eu ma bazez pe rentabilitatea produsului si pe faptul ca MSF va prelua o afacere, nu doar o fabrica cu active, si va putea sa isi recupereze dupa 1-3 ani intreg capitalul investit prin vanzarea catre un investitor care poate obtine cu usurinta 3 milioane de dolari profit pe an, ceea ce inseamna ca in trei ani isi poate recupera cele 10 milioane de dolari, sa zicem, pe care i-ar investi", a mai spus presedintele AVAB. Iar in ceea ce priveste persoanele vinovate din structura MSF, AVAB va face din SANEVIT un studiu de caz, respectiv va contribui la realizarea expertizei judiciare, cu probe, si, bineinteles, prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie, astfel incat sa se dovedeasca culpele celor banuiti cu date certe. 
Oricum, AVAB se va constitui parte civila in acest proces pentru diferenta dintre 61 si 8,5 milioane de dolari deturnati din SANEVIT.

Romania Libera

  • Pietre vindecatoare, cadou de Craciun

Pietre vindecatoare la Targul "Daruri de Craciun"O firma din Oradea, prezenta la Targul "Daruri de Craciun" de la Arad, se ocupa cu comertul de produse naturiste esoterice, pietre semipretioase, minerale, literatura din domeniu si chiar consultanta farmaco-toxicologica. Pietrele nu folosesc doar pentru decor, ci au fiecare indicatii terapeutice clare. Ametistul, de exemplu, serveste pentru rezolvarea problemelor legate de stres si calmare, onixul, pentru unghii, ulcer sau probleme legate de consumul de alcool, majoritatea pietrelor avand preturi intre 10.000 - 50.000 lei bucata. Multe dintre ele servesc si pentru meditatie si reglarea nivelului energetic. Pietrele atrag multi vizitatori, uimiti de frumusetea micilor obiecte care, pe langa calitati estetice, au si valente terapeutice, constituind o alternativa la traditionalele cadouri de Craciun.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Aradenii vor plati inca o taxa

Regia Apa-Canal se confrunta cu probleme - Virtual Arad News (c)2002Problemele cu care se confrunta Regia Autonoma Apa-Canal (RACC) au iesit, in ultimele saptamani, la suprafata, ele fiind aduse in atentia Consiliului Judetean, Primariei si Prefecturii Arad. Este vorba, in primul rand, de datoriile pe care Arterm le are de platit catre regie, care ar putea duce la cresterea dobanzilor la creditele externe contractate de RAAC si, in acelasi timp, la scumpirea vanzarii apei catre populatie. Cea de a doua problema o reprezinta agentii economici din zonele industriale, care s-au bransat la conductele RAAC fara contract si care consuma apa fara a plati un leu. In fine, mai exista situatia legata de intretinerea canalizarii pluviale, activitate pentru care RAAC nu percepe nici o taxa.
In cadrul Comitetului Operativ Consultativ, responsabilii regiei au punctat faptul ca au inaintat mai multe adrese primariei, propunand un eventual contract de efectuare a serviciilor, fara sa primeasca, insa, raspuns. "Nu stiu daca se doreste ca intretinerea canalizarii sa fie facuta de regie, dar daca este asa, ea trebuie facuta contra cost. Trebuie sa tinem cont si de situatia in care se afla regia acum", a punctat reprezentatul RAAC in comitet.
Cert este ca regia se ocupa, ajutata de Salubritate si Drumurile judetene, de intretinerea a 162,5 km de canalizare pluviala (aflata in proprietatea consiliului local) si de 5.000 de guri de canal, fara ca cineva sa plateasca aceasta munca, desi obligatia regiei vizeaza doar canalizarea menajera.

Adina.Cosa - Ziua de Vest

  • "Este cea mai frumoaa festivitate de premiere la care am participat"

Interviu cu Adrian Jigau - cel mai bun sportiv al Aradului pe anul 2002afirma halterofilul Adrian Jigau, cel mai bun sportiv al Aradului
La putine minute dupa incheierea festivitatii de premiere, am stat de vorba cu cel mai bun sportiv al Aradului, halterofilul Adrian Jigau, in sala de protocol a "Polivalentei" aradene. Modest, cum ii sta bine unui mare campion, dar fericit, Adrian a raspuns intrebarilor noastre...
- Adi, esti a treia oara declarat drept cel mai bun sportiv al Aradului. Cum te simti in aceste momente?
- Sunt foarte fericit. Dupa 1997, 1999, iata acum, in 2002, rezultatele obtinute m-au adus iarasi pe primul loc. Sper sa nu fiu in aceasta postura onoranta pentru ultima data.
- Asta ne-am dori si noi. A fost o festivitate de premiere mai neobisnuita. Tu ce parere ai de ideea DJTS-ului?
- Pe mine m-a impresionat. Sa fii premiat si aplaudat in fata a 2000 de oameni e fantastic. Iti da o senzatie de nedescris in cuvinte. Este, fara indoiala, cea mai frumoasa festivitate de premiere la care am participat. N-o voi uita niciodata. Ca rezultate insa, in 1999 am stat mai bine, pentru ca atunci am devenit vicecampion mondial.
- Hai sa ne mai aducem aminte de performantele tale din acest an.
- La "europene" a fost primul meu concurs dupa operatia suferita la genunchi din cauza unei incrucisari de ligamente. A iesit, totusi, bine in Turcia, trei medalii de bronz. E drept, am profitat si de faptul ca un sportiv a fost depistat pozitiv. La "mondiale" am obtinut un "bronz" la smuls, un loc IV la aruncat si iarasi bronz, la total. Pentru 100 grame in plus, greutate corporala, am pierdut doua medalii de argint si-un bronz, dar - sa fiu corect pana la capat - tot pentru 100 de grame am castigat bronzul - la smuls. Avand in vedere ca veneam dupa o accidentare, una peste alta, ma pot considera multumit.
- Multumit si de recompensele financiare primite?
- Da...
- Ce urmeaza pentru Adrian Jigau, pe plan sportiv?
- In aprilie anul viitor "europenele" din Grecia si la toamna, mult mai importantele Campionate Mondiale, unde sper sa ma clasez, printre primii sase, lucru ce mi-ar asigura prezenta la Olimpiada de la Atena. In plus, mi-as dori o medalie mondiala in proba olimpica (n. a.: la total). De la anul voi avea dubla legitimare, cu Dinamo Bucuresti, pentru ca cei de acolo imi pot asigura un viitor, cand voi abandona activitatea sportiva.
- Pana atunci, spune-ne unde iti vei petrece sarbatorile de iarna?
- Nu stiu, Cert este ca nu voi lipsi nici macar o zi din sala de antrenamente. Nici macar in ajunul Craciunului ori a Anului Nou. Nu-mi pot permite nici o zi fara pregatire. Rezultatele cer sacrificii.
- Un gand de final.
- Le multumesc tuturor celor care, intr-un fel sau altul, m-au sprijinit in acest an si le doresc multi ani fericiti si tot binele din lume. La fel si cititorilor ziarului dvs. si oamenilor de sport din Arad.
- Iti multumim!

Daniel Scridon & Leo Sfara - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]