Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 20 noiembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • S-au gasit banii pentru strada Cocorilor

CLM a imprumutat bani pentru_finalizarea lucrarilor la strada CocorilorConsilierii au aprobat un credit de la BRD, pentru ca lucrarea sa fie finalizata
Consilierii locali s-au intalnit ieri, pentru o sedinta extraordinara, care a inceput la ora 17,00. Primarul Dorel Popa a spus ca astfel de sedinte vor mai exista si de acum inainte, pentru ca se apropie sfarsitul de an si din mers trebuie corectate anumite chestiuni legate de buget. Primul dintre punctele de pe ordinea de zi s-a referit la un imprumut, contractat de CLM de la Banca Romana de Dezvoltare Groupe Societe Generale SA Sucursala Arad, pentru finalizarea modernizarii strazii Cocorilor. Acest punct s-a dezbatut cu usile inchise, lucru firesc, tinand cont ca este vorba despre o afacere care implica fonduri importante. Desi o parte dintre consilieri au fost nemultumiti de acest lucru, presedintele de sedinta Rodica Borza le-a spus: "Nu s- a facut ceva ilegal, majoritatea consilierilor au fost de acord, iar intr-o democratie, majoritatea invinge". Primarul Dorel Popa a punctat, spunand: "Lucrarile la strada Cocorilor au inceput in 1998-1999. Vrem sa se stie ca se vor finaliza lucrarile la aceasta strada si acesta este cel mai important lucru pentru opinia publica. Am discutat un an despre acest credit si nu se mai putea amana. Maine voi semna contractul cu BRD si se va termina cu acest aspect al strazi! Reusita este a tuturor celor care au votat si tin sa le multumesc". In continuare, consilierii au aprobat rectificarea bugetului CLM, dar si al Administratiei Patrimoniului Local si al Directiei de Asistenta Comunitara. De asemenea, s-a rectificat si bugetul institutiilor de cultura subordonate CLM: Teatrul de Stat, Casa de Cultura a Municipiului si Teatrul de Marionete. In cazul bugetului CLM, s-au majorat veniturile, datorita primirii unor fonduri pentru ajutoarele sociale, dar si din fondul de locuinte. Din aceste fonduri, s-au alocat bani pentru invatamant, sanatate sau actiuni sociale. Bugetul APL s-a modificat, prin alocarea fondurilor pentru modernizarea strazii Cocorilor, dar si pentru alte investitii. In fine, modificarea bugetului CLM a avut efect si asupra bugetului Directiei de Asistenta Comunitara. 

Marius Grada - Agenda zilei

  • Colaborare Timis - Arad pentru Lunca Muresului

Lunca Muresului va fi declarata parc naturalArhitectul-sef al Timisului face parte din consiliul care va coordona proiectul  
Consiliul Judetean Timis a desemnat-o pe Liana Busila, arhitect-sef in cadrul Directiei Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Infrastructura Edilitara, sa faca parte din consiliul de coordonare al proiectului "Protejarea si dezvoltarea luncii raului Mures". "Acest proiect presupune investitii in construirea si reabilitarea de drumuri de acces in viitoarea arie protejata", se arata intr-un comunicat de presa semnat de Jana Lavrits, purtatorul de cuvant al CJT. Din Consiliul de coordonare vor mai face parte reprezentanti ai inspectoratelor pentru protectia mediului Arad si Timisoara, Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, Universitatii de Vest Timisoara, Directiei Silvice Arad si Timis, CN Apele Romane SA. Rolul consiliului este sa asigure coordonarea derularii proiectului si sa desemneze personalul de specialitate pentru monitorizarea calitatii factorilor de mediu, pentru cercetarea in domeniul biologiei si alte activitati specifice. Intr-o adresa, se specifica faptul ca Directia Silvica Arad a inceput deja demersurile pentru declararea Luncii Muresului Inferior, in aval de Municipiul Arad, ca arie protejata, din categoria "Parc natural", pe o suprafata de circa 17.000 ha. Dupa primirea avizului Academiei Romane, Directia Silvica Arad va inainta aceasta propunere Consiliilor Judetene Arad si Timis, in vederea analizarii ei.

M.B. - Ziua de Vest

  • Garniturile RO-LA circula zilnic aproape la capacitate maxima

Garniturile RO-LA circula aproape la capacitate maximaLa mijlocul lunii iunie, la Vladimirescu era inaugurat terminalul RO-LA, care ofera transportatorilor auto posibilitatea sa-si incarce tirurile pe platforme de tren si sa tranziteze astfel Ungaria si Austria. CFR a pus astfel la dispozitia clientilor sai un tren direct pe ruta Glogovat (Vladimirescu) - Wels (Austria) si retur. Acesta a inceput efectiv sa circule din 6 septembrie. De atunci, saptamanal, sase trenuri a cate 22 de vagoane - platforma merg spre Wels si tot atatea vin din Austria la Glogovat. Transportul se face de marti pana duminica, pe ruta Glogovat - Wels, si retur, de luni pana sambata. Fiecare garnitura de tren are un vagon cuseta pentru soferii camioanelor. Transportul dureaza cam 20 de ore. Firma care opereaza acest tip de transport, RO-LA (Rollende Landstrasse), este Express Romania din Bucuresti. Reprezentatul acesteia, Liliana Teodorescu, spune ca trenul circula aproape la capacitate maxima. "Gradul de ocupare este de 80 - 90%. Soferii care apeleaza la acest transport nu sunt numai romani, ci si bulgari, turci, germani. Taxele, care includ si cele de terminal si biletul pentru sofer, sunt de 1000 de euro pentru un transport dus - intors, si 525 de euro pentru un singur drum". Unii soferi considera ca transportul RO-LA e mai convenabil decat cel feroviar, din mai multe motive. Se evita stationarea la frontiere, se poate circula la sfarsit de saptamana (Ungaria si Austria nu permit soferilor de tiruri sa circule in zilele de week-end, si ei sunt nevoiti, din aceasta cauza, sa stea, pierzand astfel timp) si, nu in ultimul rand, scade uzura camionului. In plus, in cele 20 de ore, soferii pot dormi linistiti...

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Drujbe la tot autocarul

Sculele aduse din Ungaria fara acte au fost confiscatePolitia aradeana a capturat marfa introdusa ilegal in tara valorand peste 210 milioane lei. Politistii aradeni au actionat in parcarea din fata garii Arad, unde opresc autocarele care efectueaza transporturi ocazionale de persoane pe relatia Ungaria. Ei l-au depistat pe timisoreanul Cristea Viorel Rotar (23 de ani), care a introdus in tara o mare cantitate de scule si alte obiecte aduse din Ungaria, fara documente legale de provenienta. El a intrat in tara pe la Nadlac ca pasager intr-un autocar in care se aflau in majoritate rromi care veneau din Ungaria fara bagaje. Pentru a disimula importul mascat, el i-a rugat pe ceilalti pasageri sa declare fiecare o parte din bunuri, pentru a le sustrage controlului vamal. La coborarea din autocar insa politistii au asteptat pana cand toti ocupantii si-au predat bunurile timisoreanului, care a ramas cu intreaga marfa, compusa din 36 drujbe, 20 cricuri hidraulice, 12 flexuri, mai multe truse de scule si pompe submersibile, in valoare totala de aproximativ 210 milioane lei. Marfa a fost confiscata, Cristea Viorel Rotar fiind sanctionat contraventional.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Consiliul Judetean va renunta la Societatea de Constructii Rutiere

CJA a hotarat sa renunte la Societatea de Constructii RutiereSingurul punct de pe ordinea de zi a Comitetului Operativ Consultativ care a atras atentia a fost legat de Societatea de Constructii Rutiere. In rest, reprezentantii de seama ai Aradului au facut act de prezenta, nici o problema negasindu-si loc la masa discutiilor.
Reprezentantii sindicatului din cadrul Societatii Constructiilor Rutiere au punctat faptul ca salariatii institutiei nu si-au mai primit banii din luna august si ca solutia cardurilor, adoptata in urma cu o saptamana,  "ne-a ajutat, dar nu este o solutie de viitor. Trebuie sa platim dobanzi. Nu putem sa mergem mai departe asa".
Caius Parpala, presedintele Consiliului Judetean, a subliniat, insa, ca "lucrarile executate nu au ramas neplatite. Daca lucrati in pierdere, nu este vina noastra. Toate lucrarile prestate de Constructii au fost achitate". Pentru ca sindicatul sustinea ca o parte din bani au venit cu intarziere si, ca atare, s-a vazut obligat sa ia credite, pentru care plateste dobanzi mari si de la care inregistreaza pierderi, Caius Parpala a cerut liderilor sa deconspire situatia pierderilor inregistrate de societate. Astfel,  pierderile cu creditele se cifreaza la 4,7 miliarde, in timp ce pierderile cumulate ale societatii au ajuns la 8 miliarde de lei.
"Am luat hotararea de vanzare a pachetului de actiuni pe care consiliul le detine la Constructiile Rutiere. Vom privatiza de tot societatea si acest lucru se va intampla  in cursul lunii ianuarie 2003", a decis presedintele CJA. Parpala a mai adaugat faptul ca societatea mai are de executat lucrari restante pentru care ar fi putut lua bani frumosi. "Mai mult nu am ce sa va fac. Privatizarea este singura solutie viabila. Nu mai putem lucra cu pierderi planificate ca in perioada comunista".
Ramane de vazut care va fi firma interesata sa cumpere Constructiile Rutiere, tinand cont ca intr-un referat al cenzorilor privind situatia financiara a societatii, se arata ca aici se intalneste  o situatie dezastruoasa care se poate manifesta, in viitorul apropiat, printr-un blocaj financiar complet. Solutia parea a fi vanzarea activelor fixe ale societatii, disponibilizarile de personal si majorarea capitalului social cu 2 miliarde. Datoria societatii se ridica, in urma cu o luna, la 3,1 miliarde de lei.

Adriana Barbu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]