Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 19 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Primaria a inaugurat noul Centru de minori

Un nou Centru de minori inaugurat de PrimarieIeri, a fost inaugurat Noul Centru de minori din Arad de cei doi viceprimari, Levente Bognar si Emanoil Voicu, impreuna cu subprefectul Florin Remetan, in prezenta a numeroase personalitati locale, directori de institutii si reprezentanti ai ONG-urilor. Situat pe Calea Timisorii nr. 108, Centrul este destinat ocrotirii copiilor aflati in dificultate. Aici vor fi gazduiti 12 copii minori in sistem rezidential temporar si 20 de copii in sistem centru de zi.
"Este un Centru de tip rezidential, in primul rand. 12 copii vor fi tinuti aici, maxim trei luni, existand posibilitatea ca perioada sa fie prelungita. Este si un Centru de zi, unde copiii vor putea lua masa de pranz, sa-si faca temele etc.", ne-a declarat Etelca Nagy, directorul Directiei de Asistenta Comunitara din cadrul primariei.
Suma totala investita in amenajarea cladirii nu a fost precizata. Totusi, Etelca Nagy ne-a spus ca reparatiile cladirii au fost realizate de RECONS, finantarea obiectivului fiind facuta si in colaborare cu mai multe ONG-uri.
Spiritul de sarbatoare a fost adus la noul centru de 152 de copii de la Scoala generala nr.1, care au sustinut un recital de colinde.

Simona Mazare - Observator

  • Uniune a pensionarilor din Est

Pensionari aradeni, fondatori ai Confederatiei pensionarilor europeniLiga Pensionarilor din judetul Arad va deveni membru fondator al unei Confederatii a pensionarilor din tarile Europei Centrale si de Est. Horvath Laszlo, presedintele Cluburilor pensionarilor din caile ferate maghiare (MAV), insotit de mai multi lideri de cluburi ale pensionarilor maghiari, a fost ieri la Arad unde, la sediul Ligii Pensionarilor, a purtat discutii pentru a coopta liga aradeana la un proiect mai amplu. Confederatia pensionarilor din tarile Europei Centrale si de Est este gandita de initiatorii ei ca un organism care sa-i sprijine pe pensionarii din fostele tari ale lagarului socialist, aflate in diferite faze ale procesului de aderare la Uniunea Europeana. Horvath Laszlo a explicat ca aceste tari au probleme economice deosebite. Reunirea organizatiilor pensionarilor intr-o confederatie ar usura accesarea de fonduri comunitare pentru programe de protectie sociala destinate pensionarilor. Delegatia ungara a adus la Arad proiectul de statut al confederatiei si un contract de asociere cu liga aradeana care are relatii bune de colaborare cu cluburi ale pensionarilor din Ungaria.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Seism la varf in Arad.  Prefectul loveste in Falca

Prefectul critica Consiliul judeteanFaptul ca, inca de la prima zapada, si aceea abia simtita, Agentia drumurilor judetene nu a putut face fata actiunii de deszapezire a reprezentat un motiv suficient ca prefectul sa-i cheme la raport pe cei implicati si sa atace consiliul judetean. Grigore Gomoi, directorul Agentiei, a subliniat ca, in problema deszapezirii, s-a incheiat un contract, in valoare de 4 miliarde, cu Constructiile Rutiere, care nu au actionat insa. Mai mult, societatea nu are nici un raspanditor de zapada ca sa poata interveni, cele doua din dotare fiind stricate de mai bine de doua luni. Angajatii vor fi si ei greu de urnit la lucru, pentru ca nu si-au primit salariile din august. Situatia falimentara de la societatea Constructii Rutiere, cu care administratia a incheiat totusi contractul (!?), faptul ca atat administratia cat si constructiile sunt sub palaria CJA, atacurile ziaristilor pe tema managementului defectuos l-au determinat pe Gomoi sa afirme sus si tare ca este intre ciocan si nicovala si sa identifice drept vinovati... Constructiile Rutiere si lipsa fondurilor. Prefectul Dan Ungureanu a gasit insa vinovatul in ograda consiliului judetean si, mai ales, in persoana lui Gheorghe Falca.
"Daca drumurile judetene sunt ale judetului, atunci sa fie ale judetului. Sa nu se uite tot timpul in gradina altuia, ci in a lui. Consiliul judetean nu poate sa faca ordine in propria gradina si, ca atare, trebuie sa faca prefectul", si-a inceput tirul Dan Ungureanu.
Replica lui Falca  
Gheorghe Falca sustine, ca replica, ca vina apartine guvernantilor. "Realizez ca prefectul isi face acasa curatenie fara nici un cost. Dansul nu realizeaza ca deszapezirea se face cu costuri, asta insemnand plata constructorului, a masinilor care deszapezesc si a personalului. Sa verifice domnul prefect cat are guvernul datorie fata de Arad la Fondul special de drumuri, datorie care nu a ajuns nici acum. Ar fi bine ca prefectul sa colaboreze cu CJA, ca sa inteleaga problemele judetului. A critica in jos si a linge in sus nu este o solutie pentru Arad". Vicepresedintele CJA mai sustine: "Noi recunoastem ca deszapezirea nu a functionat in conditii bune, ca personalul nu a fost sambata pe traseu. Ne cerem scuze fata de cetateni, dar la banii pe care i-am primit, nu am putut sa le oferim mai mult".

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Un brad de Craciun impodobit costa in jur de 1.000.000 de lei

Brazi sunt pentru toate buzunarele...Odata cu apropierea Craciunului, a crescut in pietele aradene si numarul celor care vand traditionalii brazi si molizi. Preturile lor variaza in functie de inaltime si de bogatia coroanei. Daca molizii sunt mai ieftini si nu depasesc 150.000 de lei, brazii costa intre 100.000 de lei si 500.000 de lei, dar pot ajunge si la 2 milioane de lei cei inalti de peste 4 m. Oricum, unul mediu ca inaltime se vinde cu 300.000 de lei, dar toate preturile sunt negociabile. Majoritatea celor care comercializeaza brazi in pietele aradene sunt din judetul Alba si spun ca au fost aici si anul trecut si au avut vanzare buna.
Cei care doresc sa aiba un brad pentru totdeauna, pot opta pentru unul artificial, cu preturi cuprinse intre 500.000 si 1.700.000 de lei. Alte accesorii necesare pomului de iarna au urmatoarele preturi: instalatii intre 60.000 si 200.000 de lei, globuri intre 10.000 si 18.000 de lei bucata, beteala aproximativ 20.000 de lei, iar un kilogram de bomboane de pom se vinde cu 120.000 de lei. Facand o medie a impodobi un brad de Craciun, pentru prima data, costa in jur de un milion de lei. 

Bogdan Gaitenaru - Adevarul

  • Titluri de proprietate gresite, la Arad

Titlurile de proprietate de la Paulis au fost completate gresitPeste 80% din titlurile de proprietate aferente localitatii Paulis, din judetul Arad, au fost completate gresit. Mai precis, este vorba despre 800 de acte, din cele 1.000 eliberate pentru localnicii din Paulis. Dupa ce au primit cu intarziere aceste acte, proprietarii au constatat ca acestea nu erau in regula, terenurile pe care le primisera pe hartie fiind, de fapt, ocupate, si s-au adresat primariei din localitate. Neregulile au fost constatate si de autoritatile locale, astfel ca titlurile au fost colectate de la localnici, pentru a fi modificate si completate corect, urmand a fi eliberate, la inceputul anului viitor. Dupa cum au declarat unii membri ai Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, vinovate de aceste greseli se fac persoane care au activat in legislatura trecuta, din anul 2000, astfel ca acestia considera ca ar fi prea tarziu pentru sanctionari. Cu toate acestea, cei care au de suferit in urma erorilor unor alesi sunt tot localnicii, care, dupa multi ani de asteptare, nu pot inca sa beneficieze de drepturile lor.

Liliana Brad - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]