Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 19 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • In perioada 19-22 septembrie sarbatorim !

Birjele sunt pregatire pentru "Zilele Aradului"Se cauta patroni cu dare de mana pentru Zilele Aradului
Un ambitios proiect al autoritatilor locale "Zilele Aradului" incearca, prin amploarea evenimentelor organizate cu aceasta ocazie, sa devina un festival al tuturor aradenilor. Mai mult, se vrea ca prima editie a festivalului sa lanseze o traditie, "Zilele Aradului" din acest an urmand sa faca istorie.
Ziua I- joi, 19 septembrie
La ora 11.00, in Piata Revolutiei, va avea loc festivitatea de deschidere, dupa care, Alaiul festiv cu trasuri de epoca, fanfare, calareti, se va plimba pe Bulevard, punctul de oprire fiind, bineinteles Strandul Neptun.
Targul Mestesugarilor se va deschide la ora 12.00, in Piata Avram Iancu, urmand ca deschiderea oficiala a programului de spectacole si competitii sa fie punctata, la ora 13.00, pe Strand, cu Lansare de Zeppelin si a 1000 baloane, respectiv, cu momente sportive demonstrative.
Sala de expozitii Delta va gazdui, la ora 17.00, Inaugurarea salonului de toamna a UAP, urmand ca la ora 18.00, aleea principala si platoul pentru spectacole din incinta strandului sa fie insufletite prin Carnavalul Samba & Salsa precum si prin zborul Zeppelinului si lansarea a 1000 de baloane. 
In acelasi timp, la Palatul Cultural se va desfasura un concert extraordinar al Filarmonicii de Stat.
Spectacolele vor incepe, pe strand, la ora 19.00. Joi va fi zi de muzica populara. Nicoleta Voica, Ioan Bocsa, Marioara Dehelean, Iustina Span, Dinu Iancu Salajanu, Stana Izbasa si Nicolae Guta vor evolua pe scena binecunoscuta.
Concertul extraordinar Ovidiu Lipan Tandarica & Fanfara din 10 Prajini si Dubasii din Savarsin va incepe la ora 22.00, finele zilei fiind marcate prin jocuri de artificii.
Ziua II - vineri 20 septembrie
Sportul va fi o importanta componenta a "Zilelor Aradului". La ora 12.00, pe Strandul Neptun si terenurile Queen Sport vor incepe Crosul atletior, Turneul de tenis de camp si Turneul de volei de plaja, urmand ca Turneul de minifotbal sa inceapa la ora 13.00.
Dupa amiaza va fi marcata printr-un concurs demonstrativ de automodele, la ora 16.00, urmand ca in Sala Studio a Teatrului de Stat sa se organizeze o Seara de jazz, la ora 17.00, iar la Palatul cultural se va desfasura, incepand cu ora 18.00, Festivalul coral sustinut de romanii din afara tarii.
Se asteapta ca Zilele Aradului sa atraga un numeros public...Pe Aleea Strandului, la ora 19.30, frumosul va fi promovat si printr-o Parada a modei, urmata de o seara de muzica folk. Vor evolua Teo & Hara Band, Mircea Bodolan -Bodi n' Grupa Mare, Dinu Olarasu, Hary Coradini si Vasile Seicaru. Seara va culmina cu un Concert Gyuri Pascu & The Bine Workers si cu un Concert extraordinar Stefan Banica jr. & The Fifties & Rock'n'roll Band.
Ziua III- sambata -21 septembrie
Din nou, sportul va fi "la el acasa" in Arad. La ora 10.00, pe Terenurile Queen Sport vor incepe Turneul de minifotbal, Turneul de tenis si bineinteles, Turneul de volei de plaja. 
Dupa sport, este programat "Festinul gastronomic", ce va incepe la ora 11.00 pe platoul de spectacole din incinta strandului. 
Cei mai sedentari aradeni vor beneficia de o lectie gratuita de aerobic, pentru ca, la ora 16.00 se va organiza un Exercitiu de aerobic cu publicul, iar cei mici vor putea viziona un spectacol al Teatrului de papusi, spectacol ce se va desfasura in apropierea Bazinului pentru copii.
Pe platoul de spectacole, la ora 17.00, este programat sa aiba loc "Concursul breslelor", iar la Palatul Cultural se vor premia castigatorii Festivalului coral sustinut de romanii din afara tarii, ce incepe la ora 18.00.
Scena de spectacole din incinta strandului se va anima cu Parada modei, cu incepere de la ora 19.30, dupa care... incepe nebunia: Seara dance 4 rock & chaos & latino! cu Blondy, Oxygen, Ethno, Hora, Alarm, Activ, Dl. Problema si Bosqito, seara culminand cu un Concert extraordinar Holograf
Ziua IV - duminica -22 septembrie
Pe Terenurile Queen Sport vor incepe Finalele competitiilor desfasurate in ultimele zile, finalistii fiind premiati la ora 13.00, pc scena de spectacole din incinta Strandului Neptun.
La ora 16.00 sunt programate demonstratii de culturism si de arte martiale.
Muzica incepe la ora 17, cu un Concert de muzica Gospel ce se va intinde pe durata a trei ore, timp in care va fi organizata o lansare de parasutisti si parapante, la ora 18.00, respectiv o parada a modei, la ora 19.30. Seara muzicii dance va incepe la ora 20.00, cu Asia, Activ, Fiesta, Animal X, Fiesta si Gheorghe Zamfir. Marele Premiu al Aradului - editia 2002 va consta intr-un autoturism care va fi suspendat deasupra Muresului pe toata durata festivalului. Premiul va fi atribuit printr-o tombola speciala. Inchiderea festivitatilor va fi punctata printr-un Concert extraordinar sustinut de o formatie straina, urmand ca la ora 1.00, aradenii sa se poata bucura de jocuri de artificii, urmate de Retragerea cu torte pe Mures.

Simona Mazare - Occident

  • Centrul cainilor comunitari va fi preluat de "Anima"

Saptamanal sunt adoptati mai multi caini de la "Anima"Saptamanal sunt adoptate zece patrupede
La Centrul cainilor comunitari de pe Calea Bodrogului sunt internati, in momentul de fata 78 de caini fara stapan. De regula acestia sunt adunati de pe strada si internati in centru, unde primesc ingrijire medicala si hrana. "Saptamanal aproximativ zece caini sunt ridicati de persoanele iubitoare de animale"- a declarat Edeleni Coloman, director la Gospodarirea Comunala Arad. Trebuie precizat faptul ca pretul stabilit pentru o adoptie era de 500.000 de lei, dar acest lucru a dus la inmultirea cainilor din centru. Foarte putini iubitori de animale si-au permis sa scoata din buzunar aceasta suma. Astfel, din luna iulie a acestui an s-a decis micsorarea taxei de adoptie, care acum este de 50.000 de lei. Conform celor declarate de Coloman Edeleni, intr-o saptamana sunt adunate de pe strada peste 15 exemplnre canine. "In momentul de fata se lucreaza la un proiect prin care Asociatia Anima ar putea prelua toti cainii din centru"- a spus Coloman Edeleni. In acest sens, presedintele Asociatiei "Anima", Radu Nicoara a declarat unmatoarele: "Pot spune ca suntem de acord sa preluam activitatea centrului cainilor comunitari dar cu cateva conditii".

Simona Valan - Agenda zilei

  • Pe timp de pace afacerile cu fier vechi infloresc: TAB-uri dezmembrate in taina
Vanzarea TAB-urilor la fier vechi aduce castiguri importante Mai multe transportoare amfibii blindate (TAB-uri) din municipiul Arad au ajuns la Timisoara, in curtea unei firme de fier vechi. Autospecialele sint desfacute in bucati cat mai mici si vor fi transportate la Combinatul Siderurgic din Hunedoara. TAB-urile transformate in fier vechi vor deveni materie prima pentru tuburi, corniere, profile metalice sau suporturi pentru fier-beton. Ciudat este ca armata se descotoroseste de aceste blindate si favorizeaza afaceri banoase pentru anumite firme, in loc sa se ocupe in mod direct de casarea autospecialelor. Masinile de razboi invechite urmeaza sa fie preluate de Tofan Grup, prin firma Tofan Steel, care plateste armatei o anumita suma de bani pentru ele, apoi le vinde, mai scump, unor firme din tara si abia acestea se ocupa de transformarea lor in fier vechi. La Timisoara s-a intamplat la fel. TAB-urile aradene, in loc sa suplimenteze, prin vinderea lor direct la topitorie, bugetul redus al armatei, imbogatesc pe altii.
Sapte tone de fier de la fiecare TAB
Un TAB este construit din cel putin 10 tone de fier. O data dezafectata si trimisa la topitorie, masina se transforma in 7 tone de fier pur, bun de dus la prelucrat. In urma raman si cele opt cauciucuri cu care este dotat fiecare TAB. In jurul masinilor se incearca pastrarea celui mai mare secret. Autoritatile militare din Timisoara si Arad refuza sa dea relatii, sustinand la unison ca nu sunt din "parohia" lor. Mai mult, Mihai Moticica, patronul firmei care a cumparat TAB-urile, nu se arata foarte entuziasmat de afacere. El spune ca a semnat contractul cu firma Tofan Steel, care a preluat masinile vechi din dotarea armatei de la o unitate aradeana. Moticica mai spune ca el nici macar nu stie din ce unitate militara sunt. "Tot ce stiu este ca blindatele sunt vechi de prin anii 1971-1972. Oricum, sunt asa de batrane incat nici data asta nu o gasim trecuta pe ele", ne-a mai spus patronul firmei. A primit 17 TAB-uri, aduse de la o unitate cu tot atitea traielere, le-a parcat in curtea firmei, si angajatii sai au inceput taierea cu autogen a caroseriilor.
TAB-urile care nu mai corespund cerintelor sunt casate"Lucram trei zile la o masina"
Echipele de cate 5 muncitori au lucrat, in medie, trei zile pentru casarea unui TAB, cu aparate cu autogen. Blindatele au fost golite la plecarea din Arad de orice urma de dotari militare - nu mai au statiile de radio locatie, munitie etc. Parctic, pentru topitorie au fost trimise tancurile golite si cu insemnele militare sterse. "TAB-urile nu sunt din Timisoara si nici nu stiu de unde sunt", ne-a declarat generalul de brigada Craciun Leucea. O replica asemanatoare am primit si de la comandantul Batalionului de Infanterie "Radu Golescu" din Arad.
Colonelul Avram Catanici ne-a declarat "Blindatele nu sunt de la mine din unitate, poate sunt de la Batalion, dar acesta a fost restructurat". Batalionul a fost restructurat, astfel ca nimeni din interiorul acestuia nu poate fi de gasit. La firma care le caseaza, pregatindu-le pentru topit, nu exista, spune directorul, nici un act care sa vorbeasca despre istoria acestor masini grele.
Afacere de jumatate de miliard
Oficialii din armata romana spun ca aceste masini, ca si altele, dupa restructurarea armatei au fost trimise la casat pentru ca erau prea vechi. Ceea ce este la fel de posibil ca si castigul deloc neglijabil care se obtine prin dezafectarea lor. Negasind sursa TAB-urilor nu putem sti daca unitatea militara care s-a descotorosit de ele a obtinut ceva bani la aceasta tranzactie. Ceea ce stim insa e faptul ca firma timisoreana va incasa pe ele (dezmembrate si vandute la topitoria de la Siderurgica Hunedoara) cu putin sub jumatate de miliard de lei. Directorul firmei nu a vrut sa comenteze cifra, pe care singur a facut-o publica, spunand ca va vinde fierul TAB-urilor cu 2.480 de lei kilogramul, insa ne-a declarat ca, daca la inceperea contractului se astepta sa primeasca la taiat pentru topitorie mai multe TAB-uri, dupa primul  transport de 17 masni, militarii au blocat orice tranzactie. Motivul invocat ar fi  ca se face prea multa galagie in jurul blindatelor, iar "publicitatea strica".

Georgeta Petrovici - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Praznic trilingv de pita noua cu penurie de paine

Oficialitatile aradene au primit cate o paine de Pecica...Sarbatoarea organizata de primaria Pecica, de-a lungul a patru zile, Praznicul de pita noua si-a consumat ieri ultimele evenimente. In prima zi, localnicii si oficialitatile au putut asista la, un serviciu religios si la slujba de pomenire in memoria activistilor culturali "trecuti la cele vesnice", la vernisajul expozitiei de grup a membrilor cercului de arta plastica a "Clubului Elevilor" si a Grupului Scolar "Gheorghe Lazar", la sesiunea de comunicari "Istorie, traditie, folclor literar muzical coregrafic pecican identitate si inovatie" si la "Intalnirea cu scriitori care au trait si activat la Pecica", beneficiind la sfarsitul zilei de o serata dansanta. Vineri si sambata, cea mai mare comuna din tara a oferit vizitatorilor sai un concurs de desen pe asfalt, o intalnire a cetatenilor cu alesii locali, in care au fost punctate realizarile, nereusitele si perspective de viitor ale localitatii.
Meciurile de fotbal, concertul Fanfarei Bisericii Baptiste si intalnirea producatorilor agricoli cu specialisti din agricultura si zootehnie au colorat si ele atmosfera de sarbatoare. Duminica a fost rezervata oficialilor, dar a demarat in forta cu "veselie, cantec si joc, distractie pentru toti", in zona Padurice, urmata de deschiderea oficiala a ciclului de manifestari cultural-sportive si distractive "Praznicul de pita noua", pe stadionul Vest-Petrom. La acest eveniment si-au facut simtita prezenta o buna parte dintre oficialitatile politice si administrative ale Aradului. Mai toate personalitatile invitate sa ia cuvantul si-au exprimat speranta ca urmatoarea intalnire de la Pecica va fi organizata pentru a celebra transformarea comunei in oras, un vis care (potrivit acestora) poate deveni, in scurt timp, realitate. In asentimentul autoritatilor locale care au luat cuvantul, printre care ii amintim pe Caius Parsala si Dan Ungureanu, au fost, si oficialii maghiari si belgieni din localitatile cu care cornuna Pecica este infratita.
Primarul comunei, Iustin Cionca, a tinut sa precizeze ca "importanta obiceiurilor si traditiilor nu trebuie si fie neglijata, cum nu cste nici macar in cele mai evoluate societati. Respectarea traditiilor este o componenta esentiala a vietii socialc, indiferent unde te-ai afla". De altfel, evenimente de la Pecica au fost o dovada clara ca traditia este apta de a "imbraca" prezentul si se poate mula pe structurile occidentale. Ca un exemplu, de loc de neglijat, alocutiunile oficialilor (indiferent ca a fost vorba de autoritatile locale sau de invitatii din localitatile straine care s-au infratit cu Pecica), au fost traduse in toate cele trei limbi care si-au facut loc la Praznicul de pita noua. O singura neplacere a marcat accst eveniment si ea a fost punctata de primarul Iustin Cionca: "Din pacate, anul acesta, productia de grau nu a fost asa mare". Iar faptul a avut repercusiuni negative asupra ofertei. Generozitatea pecicanilor si-a facut, cu toate acestea, simtita prezenta. A urmat slujba de sfintire a painii noi, oficiata atat de preotii ortodocsi cat si de cei romano-catolici, dupa care invitatii au putut admira expozitiilc de produse de panificatie si cele traditionale ale mesterilor populari. Sportul a fost si el prezent la manifestare, la ora 14.00 desfasurandu-se finala cupei "Spicul de Aur". Cu alte cuvinte, cele patru zile de sarbatoare de la Pecica au fost, dupa cum zicea una dintre oficialitatile locale: "o dovada certa a convietuirii multictnice si multiculturale.

Adriana Barbu - Observator

  • "Batrana Doamna" ar fi putut mai mult.  UTA - F.C. National 1 - 2

La primul meci de Divizia A, la UTA au fost multi spectatori...Stadion UTA, vreme calduroasa, gazon bun, spectatori 9.000
Formatii:
UTA
: Tufisi- Panin, Zaha, Baldovin, Panaitescu-Drida (Ianu, 71'), Marginean, Luca, Vintila (Pit, 46')-R. Nagy- M. Popescu (Manta, 46');
F.C. National: Vintila- D. Petrescu, Curt, Prodan, P. Marin-Caramarin {Keca, 71'), Ov. Petre, Coman, Iordache (Olah, 79')-S. Ilie, Iacob (S. Radu, 63')
* A arbitrat in general bine Sorin Corpodean (Alba lulia) asistat cu unele greseli de Ioan Onicas (Zalau) si Eugen Parvulescu (Medias).
* Au inscris Nagy (min. 49) respectiv Sabin Ilie (min. 45) si Sergiu Radu (min. 76).
* Suturi la poarta: 9-15, pe spatiul portii: 1-5.
* Raportul cornerelor: 1-5.
* Observatori F.R.F.: Ion Turculeanu (joc) si Nicolae Grigorescu (arbitraj).
* Cartonase galbene: Luca, Marginean, Ov. Petre, S. Ilie, Manta.
La revenirea pe prima scena fotbalistica a tarii, UTA a trecut pe langa un rezultat favorabil. Din pacate, insa, n-a fost sa fie. In prima repriza aradenilor le-au lipsit increderea si curajul in fortele proprii, in fata unei echipe care, desi vicecampioana fiind, nu a impresionat. A fost o repriza tacticizata, inchisa, italiana de ambele parti. Gruparile s-au studiat, spectacolul nu a fost prezent, iar ocaziile au fost putine. Rezervata, pe alocuri inhibata de faima vizitatorilor, UTA a evoluat la asteptare, cu un singur varf impins - Marius Popescu, izolat intre fundasii adversi. Accentul s-a pus, in aceste conditii, pe faza defensiva. Cum constructia a trecut practic pe planul doi, initiativa au detinut-o oaspetii. Cu toate acestea - asa cum mentionam - actiunile periculoase s-au davedit rare, nici partenerii de intrecere nereusind mare lucru. S-a gresit de ambele parti, s-au pierdut mingi numeroase, cautandu-se, in schimb, lovitura decisiva, pe fondul unei slabiciuni a adversarului. Daca Nationalul si-a incercat norocul prin Ovidiu Petre si Sabin Ilie, UTA a avut o buna oportunitate in minutul 35. Atunci Popescu a scapat spre buturi, Vintila a respins iar R. Nagy a reluat alaturi de poarta. Voleul nereusit al lui Luca (impreuna cu Nagy, unul din evidentiatii echipei noastre) este urmat de deschiderea scorului. Intr-un moment foarte prost din punctul nostru de vedere, exact pe finalul partii intai, in min. 45, Panaitescu greseste, faza continua cu o ezitare a fundasilor centrali, iar S. Ilie profita sutand de la 8 m pe jos, cu latul, in coltul portii. Nevoita sa o ia de la capat, UTA se intoarce de la cabine mai ambitioasa, jocul ei animandu-se. Gabaritul lui Manta - introdus pe teren pentru dinamizarea atacului - conduce la sporirea ocaziilor la poarta bucuresteana. In minutul 49, la capatul unei faze confuze, prelungite, R. Nagy trage plasat in coltul lung, egaland. Tribunele iau foc, sperantele reapar. Manta il sileste pe Vintila sa isi asume rolul de fundas si sa iasa la marginea careului pentru a respinge. Balanta meciului este in cumpana. Acelasi Manta este la un pas de 2-1, sutand defectuos dintr-o pozitie excelenta. In atac este trimis al doilea varf, Ianu. In replica, balonul expediat violent de Iordache trece razant cu transversala. In minutul 76... lovitura de teatru. Bresa in defensiva FC  UTA, Panaitescu este aproape de autogol, Tufisi respingand in extremis, dar, Sergiu Radu este la panda si indeplineste formalitatea: 1-2. UTA se stinge si ramane in zece oameni prin accidentarea lui Luca (cele trei schimbari se efectuasera deja).
Oboseala se resimte, concentrarea scade, in vreme ce Nationalul doreste sa speculeze situatia. Rand pe rand, pe spatii largi de manevra, S. Ilie (de doua ori) si S. Radu au golul trei in bocanc. Nu il vor izbuti. UTA mai are o zvacnire insa Ianu pierde un ritm si este blocat salutar de goal-keeper-ul bucurestean. Asadar, infrangere la reintalnirea cu Divizia A.
Pacat, mai ales ca ieri, intr-adevar, se putea surprinde vicecampioana...

Adrian Hartau - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]