Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 17 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Scrisoarea baptistilor impotriva primarului pare a fi… lucratura

Contestatarii au lipsit la Conferinta de presaIntalnirea convocata de primarul Popa cu cei sase credinciosi semnatari ai unei scrisori foarte dure impotriva sa, publicata in cotidianului Adevarul, saptamana trecuta, a fost o victorie deplina a edilului. Nici unul dintre semnatarii scrisorii nu a aparut! "Convingerea mea este ca nu sunt persoane reale. In caz contrar, este o lipsa de curaj. Intreaga chestie a fost o lucratura", a subliniat Dorel Popa, dupa ce, strigand numele acestora, din sala plina nu a raspuns nimeni la apel. Declarand conferinta incheiata, primarul a fost intrerupt de un baptist, care, prezentandu-se Draghici, a spus ca "am incercat de 6-7 ori sa intru in audienta la dumneavoastra, dar nu m-ati primit. Sunt om de afaceri si, pana acum, din punctul meu de vedere, ca primar, ati facut o lucrare nesatisfacatoare". Totusi, fapta celor care au publicat in presa scrisoarea care a provocat sustinerea conferintei, a fost criticata de Draghici: "Un pocait nu trebuie sa vina in fata presei!".
Un credincios penticostal, Florian Galea l-a interpelat si el pe primar: "Apelez la dumneavoastra sa desfiintati parcarile. Nu sunt pentru noi, oamenii de rand". Dorel Popa a raspuns insa ca "Treaba cu parcarile nu a introdus-o credinciosul Popa sau necredinciosul Popa, ci executivul impreuna cu consilierii. Promit ca vom aduce modificari".
Ilie Lupan, vicepresedintele Ligii pensionarilor, l-a intrebat pe primar de ce vinde CET-ul, cand "terenul de sub CET este proprietatea parintilor mei?", edilul subliniind ca Centrala nu a fost vanduta si a facut un apel la rabdare pana la solutionarea dosarului de retrocedare.
Cum "subiectii" conferintei de presa nu au aparut nici dupa discutiile respective, actiunea s-a sfarsit. Primarul a declarat ca este ultima data cand convoaca asemenea intalniri.

Simona Mazare - Observator

  • Americanii de la CET sunt la Arad

Prefectul Ungureanu doreste revizuirea contractului cu CenturymarcPrefectul doreste ca termenii contractului cu Centurymarc sa fie revazuti
In comunicatul de presa al Prefecturii, se precizeaza ca bugetele trebuie adoptate, pentru ca "CET Arad poate - si de altfel se si pregateste sa-si lanseze comenzile pentru agregate si utilaje, inca din prima zi de lucru a anului, si sa-si elaboreze programul de continuare a lucrarilor la Grupul II CET, in limita celor 150 miliarde lei alocati in anul viitor in acest scop de la bugetul de stat". In legatura cu aceasta, prefectul Vasile Dan Ungureanu are parerea posibil surprinzhtoare, dar fireasca "in conditiile alocarii unui asa de mare volum de resurse de la stat, pentru continuarea investitiilor, termenii contractului cu Centurymarc trebuie revazuti, spre a se ajunge la un acord rational privind continuarea investitiilor la aceasta unitate si asigurarea fondurilor pentru functionarea centralei". Primarul Dorel Popa nu a dorit sa comenteze declaratiile prefectului, dar, in schimb, a anuntat ca americanii sunt prezenti, de ieri, la Arad. "Sunt doi americani, care discuta la CET problemele organizatorice. Unul dintre ei este Macom Colville, cel care se va ocupa direct de Arad. In aceste conditii, in perioada imediat urmatoare s-ar putea rezolva si latu- ra financiara a problemei" ne-a declarat primarul Dorel Popa.

Marius Grada - Agenda zilei

  • Pompierii civili au salvat Manastirea Radna

Pompierii civili au salvat de la incendiu Manastirea Radna - Virtual Arad News (c)2002La sfarsitul saptamanii trecute, putin dupa ora 6, sirena a sunat la sediul Formatiei civile de pompieri din Lipova. "Arde manastirea Radna!" au fost cuvintele care au mobilizat in cateva clipe echipa de 12 pompieri voluntari. Acestia au sarit in masina de interventie, veche de un sfert de secol si au pornit intr-o suflare spre Radna. Limbile de foc au cuprins intr-o sinistra imbratisare etajul doi al manastirii. Caile de acces fiind stramte, interventia pompierilor a fost si mai dificila. Cu masca de gaze pe fata, pompierii s-au luptat cu flacarile timp de aproape jumătate de ora. O parte din cartile aflate in zona provocau un fum inecacios si bezna "de nu vedeam la un metru", spune Antoniu Barth, seful Formatiei civile de pompieri din Lipova, care adauga: "asa un incendiu n-am mai avut de multi ani, poate vreo zece. Focul, cauzat de un scurt- circuit la instalatia electrica, s-ar fi putut extinde la acoperisul cladirii, fapt ce ar fi provocat o adevarata catastrofa. Acoperisul manastirii a mai ars complet in 1923. Tin sa remarc intreaga echipa si, in mod special, pe: Damaschin Morodan, Marton Stefan, Costica Jucu, Rafael Schott si Muntean Nicolae."
Superiorul Manastirii Radna le-a multumit din suflet pompierilor si i-a premiat. Au fost salvate bunuri de mare valoare, doar incaperea cu computere, aflata in imediata vecinatate a incendiului, valorand peste un miliard de lei.

G. Constantinescu - Adevarul

  • Pom de iarna din sticle goale

Un patron italian a confectionat un brad din sticleUn italian care are un restaurant la Arad a realizat, pentru clientii sai, un pom de iarna special. Giorgio Giudici, patronul restaurantului Casa Italia de pe Calea Timisoarei din Arad, a construit, impreuna cu un prieten, un schelet metalic in forma de brad. Pe fiecare "creanga", el a plasat cate o sticla de vin sau de sampanie, goala, adunand, in total, aproape 600 sticle in pomul sau de iarna special. "Este o traditie la mine, in Italia, sa fac asemenea pom de iarna. Sticla mare, de sampanie, din varful pomului, este de cand mi s-a nascut fetita. In Italia am facut un pom inalt de 7 metri, din 7000 sticle goale" - ne-a declarat Giorgio Giudici. Pomul de la Arad are doar patru metri inaltime, dar este spectaculos, mai ales pentru ca, printre sticle, exista si becurile colorate ale unei instalatii electrice. Regretul omului de afaceri italian este ca nu a reusit sa realizeze o instalatie de iluminat performanta, ca in Italia, dar s-a descurcat cum a putut. Giorgio Giudici se afla in Arad din anul 1995 si a deschis restaurantul italian, care va fi urmat de un hotel, doar de cateva luni

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Camine culturale pe banii elvetienilor

Se incearca redresarea caminelor culturale - Virtual Arad News (c)2002In judetul Arad, o mare parte a caminelor culturale au fost transformate in sali de nunti sau discoteci sau, pur si simplu au fost lasate in voia sortii. Acum, cele care mai exercita activitati culturale vor putea fi finantate in cadrul unui proiect al guvernului elvetian. La licitatia de proiecte de finantare au fost invitate sa participe Centrul cultural din cadrul Consiliului judetean Arad si Centrul de asistenta rurala din Timisoara. Finantarea se va intinde pe o perioada de trei ani si banii vor fi destinati numai pentru anumite nevoi culturale rurale. Aradenii au aflat ca elvetienii nu vor finanta programe de infrastructura ale caminelor culturale, acestea urmand a fi reparate pe banii Consiliului judetean Arad. Marius Lazurea, director al Centrului cultural din cadrul Consiliului judetean Arad, spera ca in caminele culturale functionale din judetul Arad sa fie din nou organizate biblioteci, pe banii elvetienilor. Claudiu Cristea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, a declarat insa ca in etapa actuala caminele culturale au trei subordonari, ceea ce le dezavantajeaza.

Liliana Brad - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]