Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 16 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Petrom muta muntele la vale! - Aradul va avea cea mai mare benzinarie din tara

In apropierea scolii ajutatoare din Varadia va fi construita cea mai mare benzinarie din tara - Virtual Arad News (c)2002SNP Petrom a decis sa construiasca, langa localitatea Varadia de Mures, pe drumul national Arad-Deva, cea mai mare benzinarie din tara. Anuntul a fost facut de subprefectul Florin Remetan, in cadrul conferintei de presa. 
Prefectura fiind aleasa sa faca publica stirea pe motivul ca a dat o mana de ajutor firmei, in special la gasirea amplasamentului. Investitia firmei Petrom, care se ridica la valoarea de 72 de miliarde de lei, presupune construirea cele mai mari statii de distributie de carburant, realizarea unui hotel de trei stele (cu 17 camere) si a unei noi artere de circulatie (care va incadra, cu ajutorul celor de la "Drumuri Nationale", noua benzinarie.) Pentru realizarea tuturor acestor obiective, Petrom va fi nevoit sa mute dealul din apropierea drumului national in groapa din vecinatate (zona joasa situata langa drumul spre Julita), unde se va contura hotelul si parcarea de tiruri. Pentru aceasta lucrare s-au obtinut deja toate avizele necesare, ultimul, cel de la Drumuri Nationale, fiind acordat miercuri.
"Investitia celor de la Petrom se va intinde pe 3.000 de metri patrati, daca nu luam in calcul drumul care se va reconstrui si parcarile. Benzinaria va avea patru rezervoare de 60 de metri cubi, patru pompe de distributie de carburanti, iar produsele vor fi: doua tipuri de motorina si patru de benzina.
Lucrarea va incepe in trimestrul patru al acestui an si va fi finalizata in primul trimestru din 2003. La finele ei, se vor crea 37 de noi locuri de munca.
Cert este ca investitia va fi si in favoarea locuitorilor din zona",
a punctat subprefectul Florin Remetan.

Adriana Barbu - Observator

  • UVVG se considera lezata

Rectorul UVVG - Aurel Ardelean dezminte informatia aparuta in presa centralaSenatul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad dezminte anumite informatii din presa
In ziua de 15.08.2002, unele cotidiene din presa centrala, au publicat sub titlul "Lista universitatilor pirat din Romania", o lista care cuprinde eronat, alaturi de universitati neacreditate, si universitati acreditate prin lege. Astfel Universitatii de Vest "Vasile Goldis", acreditata de Parlamentul Romaniei prin Legea 240/2002, i s-au adus grave prejudicii morale si materiale. Prin prezentul comunicat de presa, dezmintim regretabila eroare. Informam, de asemenea, ca solicitand explicatii Agentiei MEDIAFAX- Bucuresti si Cotidianului "National", Senatul universitar a primit asigurarea ca in zilele urmatoare se vor publica reveniri si scuze publice fata de Universitatile lezate.

Rector, prof. univ. dr. Aurel Ardelean

  • Gemenele Ana si Maria Jula, laureate la Festivalul "Mamaia Copiilor"

Gemenele Jula au ajuns vedete...Te cuceresc cu un suras la indigo, cu priviri albastre si senine ca cerul unei zile insorite, cu felul lor cald si dezinvolt de a fi, cu faptul ca gandurile li se suprapun, asa incat de multe ori raspund in acelasi timp si exact cu aceleasi cuvinte. Gemenele Ana si Maria Jula, caci despre ele este vorba, au sapte ani si sunt deja vedete.
In luna iulie, la Festivalul Mamaia Copiilor 2002 au cucerit prin voce si prin miscarea scenica juriul si intreaga asistenta, obtinand locul al III-lea la sectiunea interpretare, cu piesa "Doua gemene" a compozitorului Aurel Manolache.
Ana si Maria sunt familiarizate cu conditiile pe care le presupune o asemenea competitie. Pentru a intra in concursul final, ele au participat la doua preselectii, organizate la Timisoara si la Bucuresti.
Cea mai restrictiva perioada a fost cea de dinaintea festivalului, cand, timp de o luna, sufrageria familiei Jula s-a transformat in sala de repetitii (s-au pregatit cu mama si cu fratele Daniel, care studiaza canto).
Apoi, la Constanta a urmat o alta saptamana de repetitii organizate. cu un program zilnic foarte strict. Pe tot parcursul acestei perioade, gemenele au dat dovada de o vointa iesita din comun si s-au conformat unui regim deosebit de strict: fara inghetata, fara sucuri, fara baie in Mare. Maria nu a avut emotii pentru aceasta competitie si a incurajat-o mereu pe sora ei, Ana, care e mai sensibila si ceva mai timida.
Sub privirea atenta a mamei, Ana si Maria isi dau interviuri reciproc... Discutia dintre mine si cele doua papusi vii a avut loc cat se poate de firesc. Fara inhibitii, fara ajutorul mamei lor care era de fata. Le-am intrebat cine a venit cu ideea sa participe la festival si cum s-au simtit in competitie?
"Ne-am dorit noi, mami, dar si doamna profesoara Marioara Miclea, cu care ne pregatim aici, la Arad. La festival ne-am simtit bine, am invatat aproape toate melodiile celorlalti copii care au participat. Daca ar fi sa ti le cantam ar trebui sa stam impreuna pana maine dimineata". Ana si Maria Jula au voci de inger. Nu doar asemanarea fizica este izbitoare, ci si glasurile lor inconfundabile.
Talentul artistic nu se rezuma doar la interpretare vocala. Maria este pasionata de pictura, balet si pian. Ana canta in fiecare moment, isi doreste foarte mult sa invete sa cante la chitara, sa deseneze, sa faca balet, si, pe parcursul festivalului a fost deosebit de "emotionata la gandul daca vom castiga sau nu".
Ana si Maria Jula n-au fost despartite niciodata. Concomitent au marturisit ca nici nu pot una fara alta. Se cearta foarte rar, doar de la vreo jucarie care nu e in dublu exempiar. Sunt rasfatatele familiei, mai ales de fratii lor, Daniel (18 ani) si Cristi (12 ani). Intreaga familie Jula este mandra de gemenele Ana si Maria. Din premiul in bani castigat la Mamaia ele isi doresc doua biciclete. Si acestea, desigur, gemene...

T. Matica - Adevarul

  • EUROTUR - caravana automobilelor de epoca va poposi luni in Arad

Caravana automobilelor de epoca va ajunge luni la AradIeri, in orasul Szeged din Ungaria, se dadea startul intr-o competitie cu totul si cu totul inedita: EUROTUR - caravana automobilelor de epoca. Adevarat spectacol al masinilor ce, candva, au fost la moda, competitia se desfasoara sub auspiciile Clubului Autoturismelor Veterane din Ungaria si se inscrie in seria manifestarilor comune din Euroregiunea DKMT. Intalnirea celor 25 de concurenti a avut loc ieri la Szeged, iar startul a avut loc astazi, la ora 8,00. Circuitul se intinde pe 500 de km si cuprinde orasele Szeged, Novi-Sad, Zdrenjanin, Jimbolia, Timisoara, Arad si, din nou, Szeged. Aradenii vor avea ocazia sa admire aceste masini de epoca - de o frumusete aparte - luni dimineata, pana la ora 14,00, cand se va da startul catre orasul in care se afla punctul final al competitiei - Szeged.
Primarul Aradului, Dorel Popa, saluta EUROTUR si ii felicita pe cei care au avut ideea organizarii acestei competitii: "Consider EUROTUR o initiativa laudabila, menita sa aduca bucurie si satisfactie nu doar in sufletul iubitorilor de automobile, ci chiar in cel al tuturor iubitorilor de frumos, o masina fiind deseori asemuita unei bijuterii.
Ideea includerii orasului nostru in traseul parcurs de aceasta caravana a timpului nu face decat sa ne onoreze si sa speram ca in curand vom fi martorii unei noi editii".

Mihaela Cerna - Agenda zilei

  • Pentru Moneasa si Vasoaia, prefectura cheama cinci ministri la Arad

Pe meleagurile Monesei si Vasoaiei va fi sarbatorit Anul International al Muntelui - Virtual Arad News (c)2002Membrii recent infiintatului Comitet al Muntelui, format printr-un ordin al prefectului, s-au intrunit ieri la o sedinta de lucru pentru a stabili in detaliu programul evenimentelor ce se vor desfasura, la sfarsitul lunii august, sub egida acestuia.
Este vorba de seminarul judetean pentru Anul International al Muntelui de la Moneasa, care va avea loc pe data de 31 august si de Targul Codrenilar de la Vasoaia, gandit pentru data de 1 septembrie. Legat de primul eveniment, Dan Ungureanu si Gheorghe Chiper au cerut ca materialele ce vor fi prezentate la Moneasa sa fie legate strict de zona montana aradeana.
Acolo vor fi alese cele mai bune materiale si vor fi desemnati delegatii care vor pleca la Forumul National al Muntelui, de la Bucuresti. Totodata, s-a propus un proiect de infiintare a asociatiei Alesilor Muntelui, asa cum exista ea in alte judete, finalul fiind legat de crearea unei asociatii nationale pe aceasta structura. Cele 20 de comunicari care vor fi prezentate la Moneasa ar putea fi ascultate de reprezentantii a nu mai putin de cinci ministere. In acest sens, s-au trimis invitatii de a participa la Seminarul Judetean pentru AIM la cinci mimstri (ministrul Administratiei Publice, ministrul Agriculturii, ministrul Culturii si Cultelor si ministrul Apelor si Protectiei Mediului si ministrului Prognozei si Dezvoltarii). La eveniment au mai fost invitati si parlamentarii de Arad, senatorul Avram Craciun fiind si unul dintre cei care vor sustine discursuri pe tema legislatiei muntelui.
Cei aproximativ 100 de participanti (estimati a participa la seminarul de la Moneasa) vor lua, a doua zi, drumul Vasoaiei, pentru a participa la Targul Codrenilor. Potrivit lui Gheorghe Chiper, consilierul prefectului, aici vor avea loc dupa sfintirea troitei, cuvantari si vizitarea standurilor de animale, o parada a acestora, o premiere si, desigur, un spectacol folcloric sustinut de 100 de artisti.
Cat priveste problemele de ordin organizatoric, prefectul a discutat cu oficialii din Cetate pentru a se pune la dispozitie corturile de armata, iar cu CJA pentru a se ingriji de cei 15 km de drum de la Chisindia la Vasoaia.

Adriana Barbu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]