Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 15 iunie 2002

Virtual Arad impreuna cu , va prezinta ultimele stiri din Arad in format Real Media.
Selectati stream-ul dorit in functie de tipul de conexiune:

Acest serviciu este in stadiu experimental. Va rugam sa ne transmiteti orice observatii la adresa florin@virtualarad.net.

In fiecare dumineca puteti urmari restropectiva stirilor saptamanale, accesand stream-ul pentru modem de 56K.

  • La concurenta cu Europa

Ministrul transporturilor - Miron Mitrea a inaugurat transportul RO - LARomania incearca sa intre pe piata transporturilor internationale RO - LA, prin Arad
Ieri, in prezenta ministrului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Miron Mitrea, s-a inaugurat un nou sistem de transport. Numit RO- LA, sistemul reduce costurile marilor transportatori pe calea obisnuita de rulaj (sosele), desfiinteaza cozile produse la iesirile din tara de aglomerarile de la vama, este ecologic si rapid. Pe langa toate acestea, este si o sursa de bani pentru bugetul CFR Marfa. Cei care doresc sa ajunga in Europa Occidentala fara a mai trece prin furcile caudine ale vamilor din vestul tarii au acum posibilitatea sa foloseasca sistemul de transport RO-LA. Destinat in exclusivitate transportatorilor de marfuri, sistemul reduce semnificativ costurile. Prin intermediul unui tren direct pe relatia Glogovat - Wels si retur, tirurile efectueaza in siguranta 732 de km in 20 de ore, fara plata taxelor de drum si fara a risca evenimente neplacute. In sistemul de transport combinat RO-LA, tirurile, cu toata incarcatura, sunt urcate pe o platforma speciala care functioneaza exact ca un tren. Capacitatea maxima a acesteia este de 22 de masini. Deocamdata, pana in luna septembrie, vor fi cate trei transporturi (dus- intors) pe saptamana. Din toamna se conteaza pe efectuarea unui transport pe zi. Un astfel de transport costa 500 de EURO/ masina. Unul dintre avantaje este si faptul ca vamuirea se va face la Glogovat (terminalul este in Combinatul Chimic), unde se asteapta infiintarea unui punct vamal distinct.
Modalitate moderna de transport rutier Despre acesta, Miron Mitrea, ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, spune ca: "Acum problema nu este punctul vamal. Ea va fi rezolvata si politia de frontiera va fi acolo. Sansele depind foarte mult de modul in care autoritatile locale si noi vom sprijini acest proiect. Este un proiect bun. Este un proiect important, nu decisiv, dar important pentru transporturile combinate din Romania si trebuie sa-l sprijinim in continuare. Sper ca va avea sanse. Sigur ca piata este cea care decide. Noi oferim pietei anumite solutii. Astazi a plecat cursa de proba, vom vedea cum trece. Sigur ca interesul nostru este sa ajunga pana in Austria, interesul partii maghiare este sa mearga ei cu RO-LA-ul lor, deci este o concurenta care se produce pe teritoriul altei tari, ca sa spun asa. Un lucru nou si important pentru Compania CFR marfa este prima ei iesire efectiva in concurenta pe piata din Europa, si-n Europa piata transporturilor rutiere este deschisa si protejata, iar piata transporturilor feroviare este inchisa si protejata". In Romania nu mai exista astfel de rute cu iesire externa. O incercare de gen s-a mai facut, in urma cu aproximativ 6 ani, tot la Arad, de la acelasi terminal, dar a fost intrerupta.

Alciona Popoviciu - Agenda zilei

  • Din 18 iunie Aradul va beneficia de cel mai performant Centru de diagnostic din tara

Centrul Euromedica din Arad - cel mai modern din tara - Virtual Arad News (c)2002Promisiuni respectate 
La finalul lucrarilor, firma Euro-Medic a tras linie si a calculat ca investitia a ajuns la cateva milioane de dolari (suma exacta, probabil ca va fi dezvaluita la inaugurarea oficiala). Euro-Medic face parte dintr-un lant de astfel de centre din Europa Centrala si de Est, si centrul de la Arad este primul de acest fel in tara noastra. 
Aparatura deosebit de performanta 
Aparatura medicala cu care este dotat centrul si de ale caror performante vor beneficia aradenii si nu numai, este de ultima generatie, enumeram doar cateva dintre acestea: aparat de rezonanta magnetica nucleara, care ofera cele mai performante imagini ale corpului si ale organelor interne, computer tomograf, camera gamma pentru evaluarea fiziologica si patologica a functiilor diferitelor organe, mamograf (imaginile realizate permitand detectarea timpurie a nodulilor si tumorilor, sisteme cardiovasculare, ergometrie, diferite echipamente moderne care verifica functile si malformatiile inimii, cele mai moderne echipamente pentru investigatii generale, vasculare, ginecologice, urologice, gastro-enterologice. 
Centrul de diagnostic e pregatit pentru primirea pacientilor - Virtual Arad News (c)2002Investigatii gratuite pentru asigurati 
Desi initial aradenii au fost destul de circumspecti la vestea ca in orasul nostru va functiona acest centru si ca vor avea parte de aparatura de cea mai inalta performanta, acum este cert ca, de aceste investigatii vor beneficia toti asiguratii, in mod gratuit, centrul avand incheiat in acest sens un contract de asigurari cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Toate persoanele interesate, aradeni sau din alte judete, vor putea, pe baza adeverintei din care sa reiasa ca plateste contributia la fondul de sanatate, precum si cu bilet de trimitere de la medicul specialist, sa beneficieze de investigatii la acest centru, gratuit! Astfel, se va realiza atat imbunatatirea calitatii actului medical dar se si elimina deplasarile aradenilor in alte centre medicale (Cluj, Timisoara, Bucuresti sau Targu - Mures), acolo unde erau nevoiti sa se deplaseze pentru investigatii de acest fel. Investigatiile ce se vor realiza in Centrul de referinta de diagnostic imagistic se vor face fara spitalizare, in ambulatoriu, oamenii nefiind nevoiti sa stea internati, acest lucru ducand la scaderea costurilor.
Este bine de stiut ca de investigatiile oferite de acest centru pot beneficia si persoane din alte judete, in aceleasi conditii, iar cele care nu au asigurare medicala pot de asemenea, sa beneficieze de acestea, dar contra cost, in functie de complexitatea investigatiilor. Programarile pentru investigatii au inceput de luni. Saptamana viitoare, in 18 iunie, va avea loc inaugurarea oficiala a Centrului la care este asteptat sa participe, alaturi de oficialitatile locale si primul ministru, Adrian Nastase. 

Camelia Tuduce Berar - Observator

  • O noua tentativa de privatizare pentru ARIS

O noua tentativa de privatizare la ARISDoi investitori s-au aratat interesati sa cumpere Fabrica de Strunguri ARIS scoasa din nou la privatizare. Scrisorile de intentie au fost trimise de catre o firma din Finlanda si de o societate din Arad. Sindicatul ARIS a semnat cu investitorul aradean un acord social in urma cu doua luni. Acesta prevede patrarea profilului societatii si a numarului de angajati, precum si respectarea volumului de investitii prevazut la semnarea contractului de vanzare-cumparare. Fabrica de strunguri ARIS are, in prezent, 520 de angajati iar datoriile fabricii sunt de doua ori mai mari decat capitalul social care este de 52 de miliarde de lei. Autoritatea pentru Privatizarea si Administrarea Participatiunilor Statului scoate la privatizare pachetul de actiuni detinut la ARIS. Fabrica de strunguri va fi privatizata prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Termenul limita pentru  depunerea ofertelor este 6 august a.c. Documentele de participare urmeaza sa fie deschise in prezenta investitorilor in ziua urmatoare. APAPS detine 762,97 % din actiunile societatii, restul capitalului social fiind impartit de SIF Banat - Crisana (21,52 %), actionari rezultati in urma Programului de privatizare in masa (5,5 %) si de catre o persoana fizica (0,01 %).

  • Primaria Arad a batut recordul: 700 de caini euthanasiati

Societatea Anima protesteaza impotriva eutanasierii maidanezilorAngajatii Asociatiei pentru Protectia Animalelor "Anima" spun ca Primaria Arad a eutanasiat, in ultimele patru luni, peste 700 de caini maidanezi, transmite Mediafax. 
Actiunea de eutanasiere a cainilor a fost declansata in luna februarie, de Societatea de Gospodarire Comunala, aflata in subordinea Primariei Arad, dar fara a se face public acest lucru. "Este o actiune ilegala si am pornit o ancheta, impreuna cu Colegiul Medicilor Veterinari, pentru a stabili exact modul in care s-a desfasurat operatiunea de masacrare a acestor animale", a declarat Florin Radu Nicoara, presedintele "Anima". Nicoara, in calitate si de presedinte al Colegiului Medicilor Veterinari, a spus ca ii va sanctiona pe medicii care au acceptat sa ucida maidanezii fara respectarea legii. El sustine ca Societatea de Gospodarire Comunala le-a impus angajatilor o norma de cel putin 150 de caini eutanasiati in fiecare luna. Seful Compartimentului Productie din cadrul Gospodaririi Comunale, Amfilochie Lazurca, a recunoscut ca au fost eutanasiati maidanezi, insa "numai 400, pentru ca aproximativ 150 au murit in conditii naturale, 36 au fost adoptati si numai 29 tratati si eliberati".  "Este vorba de respectarea OU 155/2001, care spune ca putem trece la eutanasieri dupa ce, timp de sapte zile, cainii au fost tinuti in adapost. Pentru noi era singura alternativa, pentru ca nu avem suficiente spatii de adapostire a animalelor", a spus Lazurca. Reprezentantii "Anima" sustin ca numarul cainilor eutanasiati este aproape dublu fata de cifrele comunicate de Gospodarirea Comunala. Asociatia contesta faptul ca angajatilor li se impune o norma de eutanasiere a cainilor, in timp ce numai cei batrini si bolnavi ar trebui ucisi. "Anima" a declansat o ancheta pentru a stabilii daca cifrele prezentate sunt adevarate sau nu, urmand sa ceara oficial masuri impotriva vinovatilor.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • COMUNICAT DE PRESA din 13.06.2002

Directia Generala a Vamilor, prin Compartimentul Relatii cu Presa, este in masura sa comunice urmatoarele
Avand in vedere trecerea incepand cu data de 14 iunie 2002, ora 00, la noul plan national de numerotatie, linia telefonica directa existenta la Directia Generala a Vamilor 01 808 0880 se va modifica dupa cum urmeaza mai jos:

Reamintim cu aceasta ocazie ca, inscriindu-se pe linia eforturilor depuse de autoritatea vamala romana in directia reformei si modernizarii institutiei vamale si avand la baza deschiderea manifestata de Directia Generala a Vamilor in ultimii ani catre mass media si public in general, in anul 2000 a fost inaugurata linia telefonica directa sus-mentionata, al carei scop este apelarea in mod gratuit 6 ore/zi, intre orele 12:00-18:00, in timpul celor 5 zile lucratoare ale saptamanii si transmiterea de catre persoane fizice/agenti economici de sugestii, reclamatii sau informatii cu privire la nereguli intalnite in activitatea autoritatii vamale etc. 
Apelurile cetatenilor sunt inregistrate pe un robot telefonic. Mesajul nu poate depasi 3 minute. Pentru a fi sistematizate si solutionate de catre Serviciul Inspectie si Control Intern pentru Activitate Vamala din cadrul D.G.V., este obligatoriu ca mesajele sa contina numele si numarul de telefon sau adresa la care persoana care apeleaza sa poata fi contactata.

Compartimentul Relatii cu Presa al D.G.V.

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia 15 iunie - 21 iunie 2002  Omul paianjen - (SUA)
Muresul 15 iunie - 21 iunie 2002  Noro - (ROM)
Arta 15 iunie - 21 iunie 2002 - Sala A  Hannibal - (SUA)
Arta 15 iunie - 21 iunie 2002 - Sala B  Sarutul dragonului - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]