Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 15 mai 2002

  • Vamesii de la Nadlac au confiscat componente electronice in valoare de peste 50.000 de Euro

Vamesii de la Nadlac au confiscat procesoare si memorii pentru calculatorVamesii de la Nadlac au confiscat componente electronice in valoare de peste un miliard si jumatate de lei. Acestea nu au fost declarate la intrarea in tara, fiind ascunse in autoturismul unui aradean care venea din Ungaria. Ludovic Elek  se intorcea de la Bekescsaba de unde a cumparat 270 de componente de calculator in valoare totala de 53.350 de Euro. La intoarcerea in tara a declarat bunurile in vama maghiara dar nu si vamesilor romani, care au descoperit 220 de microprocesoare si 50 de memorii pentru calculator. Ludovic Elek spune ca marfa nu-i apartine, el fiind doar curier. Piesele au fost confiscate iar Elek a fost amendat cu 25 de milioane de lei, pentru nerespectarea regimului de import. Chiar daca ar fi declarat bunurile in vama, legea nu-i permite sa aduca in tara componente de o asemenea valoare. Persoanele fizice au dreptul sa introduca in Romania, odata pe luna, bunuri in valoare de 100 de Euro, fara sa plateasca taxe vamale, care se percep insa pentru marfa care are o valoare de pana la 1200 de Euro. Firmele care importa astfel de piese sunt scutite de taxe, dar valorificarea la negru a componentelor de calculator este mult mai profitabila. Fata de pretul din Ungaria, aceste piese se vand in Romania, aproape de trei ori mai scump.

  • Inca un pas pentru protejarea Luncii Muresului

Drumurile prin Padurea Ceala vor fi reabilitate - Virtual Arad News(c)2002Directia Silvica Arad a organizat, luni, o intrunire cu mai multi factori de decizie din judetele Arad si Timis, pentru a "identifica, determina caracteristicile si a selecta caile de acces din cuprinsul viitoarei arii protejate a Luncii Muresului". De asemenea, intrunirea de luni a avut drept scop si estimarea costurilor acestor lucrari. Reprezentantii Prefecturii, Consiliilor Judetene Arad si Timis, ai Apelor Romane, ai Protectiei Mediului si cei ai Drumurilor (nationale si municipale) au parut extrem de interesati de aceasta intrunire, sugerand noi cai "de atac", pentru a se gasi solutia cea mai ieftina. Directorul Directiei Silvice Arad, ing. Alexandru Parv, a prezentat, astfel, principalele prioritati ale cailor de acces, fiind vorba, aici, de "reabilitarea drumului prin Padurea Ceala catre Insula a Treia, construirea unei pasarele pietonale catre Insula a Treia, construirea unei piste pentru biciclete de-a lungul ariei protejate si construirea sau refacerea drumurilor din interiorul ariei protejate ce duc la cele trei bacuri (Pecica, Sampetru German, Periam Port, Semlac si Igris Seitin)". In linii mari, invitatii Directiei Silvice Arad au parut interesati de ce se intentioneaza a se realiza, facand referiri doar la ordinea importantei prioritatilor si a costurilor acestor lucrari. Referitor la cost, trebuie precizat faptul ca acest proiect de o importanta vitala pentru economia si promovarea turismului in zona implica sume imense, provenite atat din fonduri Phare, cat si de la Directia Silvica Arad. Pentru construirea si refacerea cailor de acces, a imprejmuirilor si a cumpararii unei motopompe pentru a asigura un nivel constant al apei in Balta Bezdin (importanta arie protejata) finantarea de 450.000 de Euro va fi asigurata din fonduri Phare, iar in privinta cumpararii de echipamente pentru personalul angajat, de autoturisme si salupe, precum si pentru refacerea celor trei bacuri pentru traversarea raului Mures (care vor asigura legatura intre cele doua maluri ale raului pentru personal, turisti si localnici) finantarea de 500.000 de Euro va fi asigurata de Directia Silvica Arad.

Dacian Don - Observator

  • Americanii "se bat" pentru elevii aradeni

Absolventii de la Liceul "Moise Nicoara" sunt apreciati in lume... - Virtual Arad News (c)2002Dupa cum ne-a obisnuit in ultimii sase ani, Colegiul National "Moise Nicoara" exceleaza din nou la capitolul burselor internationale obtinute de elevii sai in intreaga lume. Daca anii anteriori au adus peste 100 burse in toate colturile lumii (SUA, Europa, Japonia) anul acesta, ceea ce socheaza nu este numarul foarte mare de oferte de bursa totala (de pana la 40.000 $/an) ci calitatea extraordinara a ofertei. Ea situeaza din nou "Moise Nicoara" pe primul loc in tara la burse internationale! Dupa vizite ale unor directori de departament admitere, urmate de interviurile elevilor, cele mai prestigioase universitati din lume se intrec in a oferi acestor elevi sansa de a studia in institutiile lor. Ba mai mult, pentru prima data, zeci de universitati s-au oferit sa suporte cheltuielile de deplasare ale elevilor in cursul acestei luni in SUA pentru a vedea cu ochii lor facultatea. Concret, este vorba de 12 elevi de la Colegiul National "Moise Nicoara" ale caror oferte (si acceptul uneia din acestea) le veti putea evalua dvs. insiva. Atragem atentia ca sunt incluse TOATE facultatile de super-elita americane, "Ivy League"-ul mult ravnit de toti elevii americani, in ordine albabetica acesti elevi, toti din aceeasi clasa, matematica/fizica- engleza intensiv sunt:
* Avram Alexandru - a acceptat Duke University. Oferte: Cornell, Lafayette, Colby, Reed, Vassar, Grinnell, International University Bremen.
* Boros Andrei - a acceptat Harvard. Oferte: Princeton, Sale, Stanford.
* Borza Tamara - Bennington College.
* Effler Anamaria - a acceptat Caltech (California Institute of Techonology). Oferte: Wiliiams, Colby, Colgate, Pomona.
* Grecu Andrei - a acceptat Princeton. Oferte: Sale, Cornell, Duke, New York, Colgate, Hamilton, Wesleyan, Grinnell, Vassar, Macalester, Middlebury, Williams, American University Paris, International University Bremen.
* Gyorffy Julia - a acceptat International University Bremen. Oferte: Ithaca, Lawrence, McGill, La Salle, U.S. International University, Albright.
* Hasca Georgiana - a acceptat International University Bremen. Oferte: Bennington.
* Morar Angela - a acceptat Agnes Scott. Oferte: Gustavus A., Centenary, Caldwell, Marist, Pepperdine, American University Paris
* Neacsiu Andrada - a acceptat (Early Decision) - Middlebury.
* Oprea Delia - a acceptat International University Bremen. Oferte: New York, Rochester, Providence.
* Selejan lleana - a acceptat International University Bremen. Oferte: Ithaca, Agness Scott, American University Paris.
* Trocan Rares - a acceptat; Washington & Lee University Oferte: Depaw, International University Bremen.
Pe langa aceste oferte, la alte universitati americane, bursierii aradeni sunt pe listele de asteptare. "Putine sunt liceele americane ce se pot lauda cu un asemenea palmares. Recunosc ca am fost increzatoare in succesul lor, stiind ca sunt cu totii personalitati polivalente, nu doar foarte buni la carte ci si practicanti de sporturi, poeti si scriitori, castigatori de concursuri nationale si internationale pe materii, practicanti in trupe de teatru englez, francez, dar amploarea, insistenta si prestigiul facultatilor in cauza m-au luat prin surprindere. Cred ca aceasta se datoreaza faptului ca toti fostii nostri elevi, actualmente studenti in intreaga lume, sunt foarte apreciati in universitatile lor. In egala masura, succesul de anul acesta, contribuie la validarea internationala a invatamantului romanesc care, in ciuda marelui sau viciu, al supraincarcarii elevilor, se pare ca, in cazul testelor internationale, isi dovedeste eficienta, elevii romani fiind in stare sa faca usor analogii, extrapolari si relationari interdisciplinare, ceea ce dovedeste existenta unor minti extrem de flexibile si bine antrenate in toate domeniile", spune prof. Vanda Stan, sef catedra de lb. engleza, la Colegiul "Moise Nicoara".

Catalina Latu - Adevarul

  • Un cioban din Arad a fost lovit de un fulger

Singurul sprijin al unei mame nefericite a fost lovit de fulgerUn cioban din Arad a murit pe camp, dupa ce a fost lovit de un fulger. Ion Bucurescu de 30 de ani era cioban la o stana in localitatea Macea. El se afla cu oile pe camp impreuna cu alti doi ciobani. Unul dintre ei povesteste ca  atunci cand s-a intors sa vada de ce nu vine colegul sau a vazut cum acesta a cazut la pamant, dupa ce a fost lovit in cap de un fulger. Barbatul a murit pe loc, iar colegii lui spun ca hainele i-au luat foc. Ion Bucurescu s-a mutat in comuna Macea, impreuna cu mama lui in urma cu cativa ani. Femeia spune ca el era singurul ei sprijin in gospodarie. Tot satul vorbeste acum despre aceasta intamplare, si nimeni nu-si poate explica tragedia.

  • Infractor italian, prins la Arad

Politia aradeana impreuna cu cea timisoreana au prins un urmarit internationalO actiune in forta a specialistilor Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Timisoara in colaborare cu politistii aradeni s-a soldat, in noaptea de 11/12 mai a.c., cu retinerea unui om de afaceri italian, urmarit international din ianuarie anul acesta. Este vorba despre Giuseppe Gazzo (37 ani), din orasul italian Verona, pe numele caruia autoritatile din tara sa de origine au emis un mandat de executare a pedepsei de sapte ani inchisoare pentru infractiunile de asociere criminala in vederea comiterii de fapte penale si contrabanda internationala cu tigari. Verificarile releva ca italianul derula afaceri in Arad, iar in momentul in care a fost ridicat de politisti el se afla in incinta unui local din acest oras din vestul tarii. In cursul zilei de luni, 13 mai, omul de afaceri a fost adus la Timisoara, unde a fost prezentat procurorilor Parchetului Curtii de Apel pentru arestare. Urmeaza ca magistratii romani sa faca demersurile necesare extradarii italianului in tara de origine.

Laura M. Fortiu - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]