Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 15 februarie 2002

  • 1650 de imobile, revendicate in baza Legii 10

Astfel de imobile vor fi redobandite prin Legea 10 - Virtual Arad News (c)2002Ieri, a fost ultima zi in care s-au mai putut depune notificari pentru redobandirea imobilelor nationalizate in perioada 1945-1989. La Primaria Municipiului Arad au fost depuse un numar de 1639 de notificari, la nivel de judet datele urmand sa fie centralizate abia in cursul saptamanii viitoare. Cu toate ca termenul de depunere a fost fixat cu luni inainte, chiar si in ultima zi, Primaria a inregistrat astfel de solicitari. Dupa ce termenul pentru depunerea notificarilor a fost de doua ori prelungit, de data aceasta, dupa toate probabilitatile, el va ramane batut in cuie. Pentru cei care au preluat insa aceste cereri, adevarata munca abia acum incepe: "Pentru noi s-a incheiat doar o etapa. Acum urmeaza analizarea fiecarei solicitari in parte, fiecare caz avand particularitatile sale. Sunt situatii in care actele nu sunt complete sau notificarile au fost gresit intocmite. Noi vom lucra pe dosare urmand sa solutionam conform prevederilor legale.", ne-a declarat Adrian Zahoi directorul Directiei Juridice din cadrul Consiliului Judetean. Totodata, vor fi centralizate si datele legate de imobilele a caror situatie se incadreaza in prevederile articolului 16 din Legea 10/2001, adica imobilele in cazul carora este propusa, in locul restituirii in natura, plata unor despagubiri sau aplicarea unor masuri reparatorii cum ar fi restituirea prin echivalent. La ora actuala, aceste imobile sunt in general sedii de institutii ori partide politice, scoli sau chiar spitale. In ceea ce priveste o situatie provizorie din judet la data de 14, ianuarie erau deja depuse aproape 800 de astfel de notificari.

M.P. - Agenda zilei.

  • Asistatii social au inceput, de miercuri, munca

Asistatii social au inceput munca...Persoanele care intra sub incidenta legii privind venitul minim garantat au inceput, de miercuri dimineata, sa presteze munci in folosul comunitatii. Din cate ne-a declarat directorul tehnic al Administratiei Patrimoniului Local, ing. Marin Dugaesescu, in acest moment au fost repattizate 200 de persoane Gospodaririi Comunale Arad si 300 de persoane la Salubritate, urmand ca aceste societati sa programeze, pe zile, activitatea acestora. "Astazi ( miercuri n.r.) s-au prezentat la munca, dupa ce li s-a facut instructajul si au primit echipamente de protectie, 60 de oameni. Lucreaza in folosul comunitatii cate opt ore pe zi, timp de noua zile" ne-a declarat ing. Marin Dugaesescu. Consilierul Serviciului social din cadrul Primariei Arad, Cezar Jurca, ne-a declarat ca, din cele 547 de persoane care se afla pe lista asistatilor sociali, foarte multe s-au prezentat cu adeverinte medicale, pentru ca, astfel, sa primeasca ajutorul social fara a presta munci in folosul comunitatii.

Dacian Don - Observator

  • Un nou maraton Arad - Bekescsaba

Conferita de presa legata de maratonul Arad - BekescsabaIeri s-a semnat protocolul intre organizatori
Ieri, la Casa de Oaspeti, s-a organizat o conferinta de presa, prilejuita de maratonul Arad - Beckescsaba, manifestare devenita deja traditionala. Pentru a se pune la punct editia din acest an, s-au intalnit viceprimarul orasului Beckescsaba, care este si deputat si presedintele Asociatiei Atletica, Toth Sandor, precum si o alta reprezentanta a organizatorilor. Din partea Aradului, au fost prezenti vicepresedintele CJA, Claudiu Cristea, viceprimarul Levente Bognar si directorul Directiei Judetene de Tineret si Sport, Stelian Vaduva. Aceasta actiune se doreste a fi un succes, mai ales ca se vor organiza diferite activitati complementare evenimentului, printre care o expozitie foto si o intalnire a ministrilor sportului din Romania si Ungaria. Astfel, intre Arad si Beckescsaba, pe langa activitati politice si economice, se vor organiza si astfel de activitati recreative. S-a mai pus si problema largirii participarii la acest maraton, dar mai multi participanti necesita si mai multe fonduri. 

Marius Grada - Agenda zilei

  • Sindicalistii de la CET Arad vor relua protestele in fata Prefecturii

Sindicalistii CET au pichetat din nou Prefectura...Sindicalistii de la CET Arad vor picheta, si astazi, sediul Prefecturii Arad, continuand seria protestelor declansate la jumatatea lunii trecute, fata de decizia de transferare a centralei electrotermice in administrarea consiliului local.Guvernul a decis, in sedinta de joi, transferarea fara plata a centralelor electrice de termoficare Pitesti, Iasi, Brasov, Bacau, Oradea, Suceava, Timisoara si Borzesti din patrimoniul societatii Termoelectrica SA in domeniul public al municipiilor si in administrarea consiliilor locale.Termoelectrica va asigura aprvizionarea cu combustibil tehnologic a acestor obiective pana pe 30 martie, pe baza de contracte comerciale incheiate cu consilile locale, care au obligatia sa asigure sursele financiare, cu decontare la pretul de achizitie. Capitalul social al Termoelectrica SA se diminueaza corespunzator. Personalul existent care deserveste aceste centrale este considerat transferat in interesul serviciului si isi mentine drepturile negociate prin contractul colectiv de munca in vigoare incheiat cu Termoelectrica pana la incheierea unui nou contract colectiv de munca. Predarea-preluarea obiectivelor se va face pe baza de protocol incheiat intre parti, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii, la valoarea de inregistrare in contabilitate la data transmiterii. Guvernul a mai hotarat transmiterea, fara plata, a centralei electrice de termoficare Arad din domeniul privat al statului si din patrimoniul Termoelectrica SA in domeniul public al municipiului Arad si in administrarea Consiliului Local Arad, in vederea reabilitarii acesteia cu surse de finantare atrase. Termoelectrica SA isi rezerva dreptul de a urmari realizarea, de catre Consiliul Local Arad, a programului de reabilitare in cel mult 12 luni de la data intrarii in vigoare a hotararii. In situatia neindeplinirii prevederilor, centrala electrica de termoficare Arad va reveni de drept in situatia anterioara adoptata hotaririi, in conditiile tehnico-economice identice celor din momentul preluarii.

Adevarul

  • Un proxenet a cazut "in plasa" politistilor

Politistii aradeni au prins indivizi certati cu legea...Politistii aradeni au reusit sa identifice si sa introduca in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad mai multi indivizi care au incercat sa demonstreze ca nu merita sa traiasca in libertate. Este vorba despre un proxenet din Timisoara; Cristian Ioan Chitic, de 27 de ani, a cazut "in plasa" politistilor, fiind arestat pentru savarsirea infractiunii de proxenetism. In perioada 2001- 2002, abilul "pestisor" a obtinut foloase materiale de pe urma practicarii prostitutiei de catre mai multe tinere. Pentru faptele comise Cristian Chitic va fi privat de libertate, nemaiputand astfel sa-si practice meseria printre puscariasi. Vasile Pescaru, de 58 de ani, din Breaza, judetul Prahova, a fost arestat pentru savarsirea infractiunii de furt. In data de 12 februarie a.c., barbatul aflandu-se in Piata Mihai Viteazul, din Arad, a furat mai multe plicuri cu seminte si miez de nuca. Pentru fapta sa barbatul va deveni coleg de camera cu proxenetul. Cristian Macarie, de 28 de ani, domiciliat in localitatea Breaza, din judetul Mures, a fost arestat preventiv pentru ca in data de 12 februarie, aflandu-se in trenul accelerat numarul 1941, i-a sustras Anei Rus o poseta cu acte si bani. Tot pentru savarsirea infractiunii de furt a fost arestat si Ioan Mahut, de 42 de ani, din localitatea Tinca, judetul Bihor. Barbatul era dat in urmarire generala, avand de executat un mandat de doi ani de inchisoare. Dumitru Ursu, de 37 de ani, din localitatea Tandarei, judetul Ialomita va petrece in inchisoare intre 2 si 6 luni, pentru talharie. Un alt individ care nu merita sa traiasca in libertate este Adrian Sipos, de 20 de ani, din Arad, care a fost condamnat la trei luni de inchisoare pentru inselaciune.

Alina Butugea - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]