Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 13 iulie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Ministrul Musetescu in vizita la S.C. ARIS S.A. Arad

Ministrul Musetescu se implica in privatizarea societatii ARISPresedintele Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, ministrul Ovidiu Musetescu, impreuna cu alti oficiali ai institutiei, a vizitat vineri, 12 iulie a.c., societatea comerciala Aris S.A. din judetul Arad.
Ministrul Ovidiu Musetescu a purtat discutii cu membrii conducerii acestei entitati economice, precum si cu reprezentantii celor doua sindicate afiliate la CNSLR Fratia si Cartel Alfa, in scopul pregatirii procesului de trecere in proprietate privata a S.C. Aris S.A. 
Societatea aradeana, la care sunt anagajati in prezent aproximativ 500 de oameni, traverseaza o perioada mai dificila din punct de vedere al situatiei economico-financiare.
Atat reprezentantii conducerii S.C. Aris S.A., cat si cei ai sindicatelor sunt de parere ca trecerea in proprietate privata a societatii este cea mai buna solutie pentru redresarea activitatii acesteia.
In urma acestor discutii si a vizitei efectuate in societate, ministrul Ovidiu Musetescu a constatat ca S.C. Aris S.A., pentru care doi potentiali investitori si-au exprimat deja interesul, are nevoie de o infuzie de capital de lucru, precum si de investiţii corespunzatoare.
"Societatea are o traditie indelungata si un renume pe care trebuie sa si le pastreze si atunci cand ea nu va mai apartine statului", a mai adaugat ministrul Ovidiu Musetescu.
Autoritatea pentru privatizare si Administrarea Participatiilor Statului detine un numar de 1 712 802 actiuni, reprezentand 72,97% din pachetul de acţiuni al acestei societati comerciale.
S.I.F. Banat Crisana detine un pachet de 21,52% din actiuni, actionarii P.P.M. 5,50%, alte persoane fizice 0,01% .
S.C. ARIS S.A. Arad, specializata in producerea si comercializarea de masini-unelte, executarea de reparatii masini-unelte si prestari servicii pentru masini-unelte, a fost lansata la privatizare in data de 14 iunie a.c., iar pana la data de 7.08.2002, APAPS asteapta depunerea ofertelor pentru aceasta importanta societate comerciala.

Comunicat de presa APAPS

  • Noi valori de cartele telefonice

Noi valori la cartelele telefonice...Incepand cu data de 17.06.2002 s-au pus in vanzare cartele telefonice cu valori diferite fata de cele cunoscute pina in prezent. In afara de valoarea diferita mai apare o diferenta intre valoarea cartelei si creditul pentru convorbiri, deci se vor putea efectua convorbiri cu valoare mai mare decat pretul cartelei. Noile valori de cartele sunt:
- cartele cu pretul de 80.000 lei care se pot efectua convorbiri in valoare tot de 80.000 lei.
- cartele cu pretul de 135.000 lei cu care se pot efectua convorbiri in valoare de 150.000 lei
- cartele cu pretul de 225.000 lei cu care se pot efectua convorbiri in valoare de 250.000 lei
O data cu aparitia cartelelor telefonice de aceste valori nu se mai pun in vanzare noi serii de cartele cu vechile valori (50.000 lei, 100.000 lei si 200.000 lei), pe piata existand doar seriile vechi care se vor vinde in paralel pana la epuizare.
Pretul unui impuls pentru convorbiri efectuate de la posturile publice prin intermediul cartelei telefonice este de 900 lei (inclusiv TVA) pentru convorbiri nationale (periodicitatea impulsurilor fiind identica cu cea pentru convorbirile efectuate de la posturile telefonice cu abonament) si de 2.800 lei (inclusiv TVA) pentru convorbiri internationale.
Mentionam ca ROMTELECOM are instalate in judetul Arad un numar de 640 posturi publice, iar in tara sunt instalate mai mult de 40.000 de posturi publice. Cartele telefonice pot fi cumparate de la: Oficiile comerciale ROMTELECOM, Oficiile Postale, automatele pentru vanzarea cartelelor telefonice, chioscurile de presa, benzinarii si alte puncte de vanzare unde sunt autocolante de identificare a vanzarii cartelelor telefonice.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Primaria Gurahont, vrea sa recupereze cu orice pret Parcul Dendrologic

Primaria Gurahont doreste preluarea Parcului dendrologicParcul dendrologic Gurahont este una din mandriile comunei. Pe o intindere de aproape patru hectare se gasesc mai multe specii de arbori; unii copaci pot fi intalniti doar aici, necrescand in alte parti din judet sau chiar din tara. "Arboretum Silva" (acesta e numele parcului) cuprinde arbori si arbusti ocrotiti de lege si declarati monumente ale naturii. Amintim arborele de pluta, sequoia, arborele pagoda, diverse specii de conifere, exemplare rare de magnolii. Pana in 1991, parcul a fost in grija Primariei. "In vara acelui an, la sugestia Prefecturii, l-am predat Institutului de montanologie din Sibiu. Ani de zile nu s-a mai facut nimic pentru parc, astfel ca a ajuns aproape in paragina. Vegetatia salbatica a crescut foarte mult, aParcul dendrologic din Gurahont este vizitat de multi turisti afectat copacii. De "n" ori am facut demersuri la Ministerul Agriculturii pentru recuperarea parcului. Personal am fost in audienta la doi ministri, in doua mandate diferite. Mi s-a promis ca problema se va rezolva, dar nu s-a intamplat nimic", spune primarul Gurahontului, Gheorghe Florea.
Anul trecut, Sibiul a facut un protocol de colaborare cu Facultatea de Protectia Mediului din cadrul Universitatii din Oradea. Aceasta urmeaza sa foloseasca parcul in scop didactic; la sfarsitul anului universitar, in vacanta de vara, studentii facultatii urmand sa faca practica in parcul dendrologic din Gurahont. Conducerea Universitatii oradene a investit deja in reamenajarea parcului si a cladirii in care vor fi cazati studentii. Lacul din centrul parcului, care acum e secat, va fi decolmatat si umplut cu apa. "In momentul de fata parcul a ajuns obiect de disputa intre Sibiu si Oradea, fiindca acum Sibiul l-ar vrea inapoi. Dar nici noi nu ne lasam. Exista o hotarare a Consiliului local Gurahont pentru recuperarea parcului in instanta. Cat de curand vom deschide actiune judecatoreasca in acest sens", mai spune primarul Florea. Acesta e de parere ca intretinerea parcului nu ar costa asa de mult, iar Primaria ar putea suporta chiar si singura cheltuielile. "Avem nevoie doar de patru oameni care sa ingrijeasca si sa pazeasca parcul. Am putea colabora insa si cu Universitatile din Arad. Oricum, parcul trebuie sa revina comunei si vom face tot ce ne sta in putinta sa il recuperam", conchide primarul din Gurahont.

Gerlinde Knap - Agenda zilei

  • Dezinfectia merge din vami la tribunal

Statiile de dezinfectie din vami nasc controverse...Dezinfectia in vamile aradene a fost, din nou, readusa pe ordinea de zi de catre Prefectura. Desfasurata in baza unui ordin al Guvernului, dezinfectia in vamile aradene Varsand si Nadlac nemultumeste mai pe toata lumea. Ea a provocat insa un scandal in toata regula intre Prefectura si CJA. Prima acuza Consiliul Judetean de nelegalitate in incheierea contractului cu firma care face dezinfectia in vama Varsand, in timp ce CJA solicita control in zona, amintind totodata ca activitatea se desfasoara conform legislatiei in vigoare. Cert este ca CJA a avut parte de control din partea Directiei Sanitar Veterinare si ca, la un moment dat, ambele institutii au cazut de acord ca se impune schimbarea ordinului ministrului. Se parea ca CJA si Prefectura au cazut la pace.
Nu a fost sa fie asa, Prefectura hotarand (in aceasta saptamana) sa faca un referat de nelegalitate, care are ca obiect dezinfectia in vami, modul in care s-a incheiat si prelungit contractul de concesiune si modul cum ele functioneaza in prezent. La aceasta, Prefectura a adaugat si "proasta prestatie care o fac imaginii Romaniei si acum, la mai bine de un an de cand Guvernul a hotarat sa le treaca in sistemul Consiliilor Judetene". Mai mult, prefectul a subliniat ca "dorinta mea a fost ca CJA si semnaleze, in mai multe limbi, ce se dezinfecteaza in mod obligatoriu si ce nu. Imi pare rau ca cei de la CJA nu au inteles sa actioneze impreuna, ca sa schimbam un ordin. Cand treci de vama maghiara dai de bariere si obstacole, parca am impiedica strainii sa vina in Romania". Consiliul Judetean vede insa situatia cu totul altfel."De trei saptamani, Prefectura si prefectul incearca sa ne provoace la o disputa publica cu referire la dezinfectia in vami. Noi, CJA am cerut sa se faca un control in vami, iar acolo unde exista greseli sa fie sanctionate de catre organele de drept. Dupa ce sau facut verificarile in vami si acestea au fost prezentate in Comitetul Operativ - Consultativ, din data de 2 iulie, prefectul a revenit cu acest subiect, unde noi am propus ca solutie sa apelam la Ministerul Agriculturii pentru eliminarea acestei dezinfectii. Astazi constatam ca Prefectura ataca din nou acest subiect, dar fara sa faca nimic pentru a indrepta lucrurile din punct de vedere legislativ, pentru a putea schimba un ordin al ministrului. Asta arata ca dansii nu prea au de munca prin Prefectura si atunci trebuie sa-si gaseasca de lucru. Vreau sa le aduc aminte, sau mai pe romaneste, sa-i trimit la munca, ca marea majoritate a spitalelor din judet nu mai are bani sa functioneze. Sau, sa aduc aminte ca, desi avem o zona mare, posibil de irigat, in Arad se iriga doar 5% din ea. Si, daca as dori as mai putea spune inca 10-20 de lucruri, care ar putea sa le faca in calitate de prefect", ne-a declarat Gheorghe Falca, vicepresedintele CJA.
Pana una  alta, Prefectura va actiona, se pare, in contencios administrativ Consiliul Judetean.

Adriana Barbu - Observator

  • Asul din maneca "Batranei Doamne" exista !

Marin Lupas mai spera intr-o rezolvare favorabila...Cazul UTA nu s-a incheiat nici dupa ce oficialii clubului textilist au anuntat vanzarea locului din Divizia A catre FC Bihor. Pe fondul unei stari extrem de tensionate, apar o serie de variante care inca mai pot salva Batrana Doamna, atat de la desfiintare, cat si de la Divizia B! 
Printre firavele actiuni nascute pe plan local, a aparut o posibilitate noua, legata de numele unui foarte puternic concern care isi desfasoara activitatea  in Bucuresti. Pe parcursul zilei de joi, reprezentantii respectivului concern au purtat o serie de discutii cu oficialitatile locale, dar si cu Marin Lupas, presedintele gruparii textiliste. Este vorba, fara indoiala, de o intentie extrem de serioasa, care vizeaza, pur si simplu, salvarea clubului fanion al Aradului. Gratie interesului unor oameni de afaceri care isi desfasoara activitatea in Bucuresti, UTA poate sa redevina un club puternic si, mai ales, are ocazia sa beneficieze de stabilitate financiara, atentie, in primul esalon. Concret, se doreste cumpararea clubului direct de la Angelo Gandolfi, acest lucru presupunand lotul de jucatori si pozitia din Divizia A. Din pacate, negocierile nu s-au finalizat joi, dupa mai multe ore de discutii, dar vor fi reluate la inceputul saptamanii viitoare. Pana atunci, oficialii clubului textilist vor "ingheta" discutiile cu FC Bihor, echipa care a cumparat locul echipei UTA, si vor bloca preconizatele transferuri de jucatori. "Nu pot sa va spun nimic despre discutiile la care am participat. E vorba despre o intentie serioasa, pe care o vom trata cu maxima atentie, deoarece reprezinta acea solutie salvatoare pe care o cautam si o dorim", a declarat Marin Lupas.

Sebastian Siclovan - Agenda Zilei

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia 12 iulie - 18 iulie 2002  Profetiile omului molie - (SUA)
Muresul 12 iulie - 18 iulie 2002  Belea mare in Miami - (SUA)
Arta 12 iulie - 18 iulie 2002 - Sala A  Stapanul inelelor - Fratia inelului - (SUA)
Arta 12 iulie - 18 iulie 2002 - Sala B  Victime colaterale - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]