Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 12 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Targul "Daruri de Craciun" poate fi "vizitat" pe Internet

Targul "Daruri de Craciun" poate fi vizitat si pe Internet...Peste 50 de firme se vor reuni la Expo International Arad
Marti va fi deschis targul "Daruri de Craciun", locul de unde aradenii vor avea ocazia sa-si faca cumparaturile de sarbatori. Targul este organizat de Directia Targuri Expozitii a Camerei de Comert Arad, care a pus la punct si un program paralel de distractii si multe surprize. Timp de aproape o saptamana, aradenii vor putea sa-si achizitioneze produsele expuse la Expo International Arad. Vizitatorii pot cumpara articole de imbracaminte, bijuterii, jucarii, articole sportive, mobilier de birou si multe altele. Pe scena amenajata in sala de expozitie vor avea loc zilnic manifestari ca: prezentari de rochii de mireasa, rochii de seara, demonstratii de coafura si machiaj, precum si nelipsitele tombole si concursuri. In acest an, targul va reuni, pe o suprafata de 600 de mp, peste 50 de firme din tara, dintre care 26 din Arad, si trei din strainatate. "O noutate absoluta o reprezinta transmiterea imaginilor din targ in timp real, prin Internet - pe pagina web a CCIA Arad, cat si la parterul complexului Ziridava"- a declarat managerul de proiect, Monica Ianc. In prima zi a targului, vor concerta formatiile Hi- Q si IMPACT de la ora 18.00, iar cu o ora inainte de inceperea spectacolului va avea loc o intalnire cu fanii acestor formatii.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Fuziunea CET- Arterm, nebuloasa pentru cei care ar trebui sa o realizeze
CET-ul va fuziona cu Arterm-ulProiectul de fuziune prin absorbtie a SC Arterm de catre CET va ajunge pe masa Consiliului local in data de 17 decembrie, dupa spusele primarului Dorel Popa. Documentul privind masurile referitoare la reorganizarea SC CET Arad SA si SC Arterm SA privind constituirea unei singure societati a fost deja discutat de Comisiile de specialitate ale CLM. Etapele in care Arterm va fi absorbita de catre CET, definite in proiect, sunt aprobarea fuziunii in AGA extraordinara, intocmirea unui proiect de fuziune care va fi finalizat pana la 31 martie, parcurgerea tuturor pasilor constand in inregistrari de documente, urmand ca fuziunea efectiva sa fie realizata pana cel tarziu in 14 iunie. Motivatia realizarii acestei reorganizari exprimata de primarul Dorel Popa este: "Pentru municipiul Arad, imbunatatirea calitatii si eficientizarea serviciului energetic de interes local impune necesitatea luarii unor masuri pentru a crea o singura structura preluand intreaga activitate desfasurata in prezent de cele doua societati, conform legislatiei in vigoare. Prin fuziunea celor doua societati, va rezulta o societate mai puternica, competitiva pe piata si care va asigura cresterea eficientei energetice". Cei direct implicati in soarta pe care Arterm si CET o vor urma, dar si autoritatile locale, sunt de acord cu necesitatea fuziunii. Taberele se impart, insa, atunci cand vine vorba de modul in care ea se va realiza, de etapele care trebuie parcurse, de subiectele care trebuiesc clarificate anterior. O parte dintre cei intervievati de "Observator" s-au aratat mai intai curiosi de relatia "in ceata" dintre CET- CLM - Centurymarc, sustinand ca, pana la rezolvarea necunoscutelor din aceasta problema, nici un poate fi vorba de fuziune. In rest: va veni vorba de reduceri de personal, de reorganizari si privatiziri de activitati...

Adriana Barbu & Simona Mazare - Observator

  • Din cauza presiunii reduse la gaz, CET Arad a apelat la rezervele de pacura
CET-ul are mai multe posibilitati de folosire a combustibililorCentrala Electrotermica Arad (CET) a apelat la rezervele de pacura, pentru a putea produce energia electrica si termica pentru municipiu, din cauza presiunii foarte scazute a gazului, dupa cum a declarat directorul CET, Lucian Barniciu. "In ultimele 24 de ore ne-am confruntat cu o scadere puternica a presiunii la gaz, motiv pentru care am fost nevoiti sa pornim productia pe pacura, masura pe care o luam doar in situatiile de criza", a precizat Barniciu. Directorul CET a spus ca scaderea presiunii la gaz a fost cauzata de temperaturile foarte mici inregistrate in aceste zile, care se vor mentine la aceleasi valori, cel putin inca o saptamana. In aceste conditii, CET consuma doar 4.000 metri cubi de gaz pe ora, fata de 10.000 - in mod normal, iar, pentru ca populatia sa aiba caldura in apartamente, s-a apelat la rezervele de pacura, ce insumeaza 9.000 de tone. In cursul zilei de marti, presiunea la gaz a scazut brusc, in tot municipiul, ceea ce a facut ca in multe zone din municipiul Arad oamenii sa nu mai aiba gaz deloc la aparatele de gatit sau la teracote. Pentru a diminua efectele, CET a decis sa reduca consumul, prin producerea energiei pe baza de pacura, astfel ca populatia sa poata primi gaz la o presiune normala.

Romania Libera

  • GCA pregateste un Revelion popular cu tombole,concerte si focuri de artificii
Edeleni Coloman - directorul GCA vrea sa organizeze un Revelion pe strandBiletul de intrare va costa 150.000 lei, bani din care se poate face consumatie, dar se poate si castiga la tombola
Conducerea SC Gospodarirea Comunala Arad SA doreste sa organizeze, in acest an, Revelionul popular in incinta Strandului Neptun. Directorul GCA, Coloman Edeleni, a anuntat  ca s-a optat pentru varianta biletului de acces in strand de 150.000 lei, impartit in patru cupoane de cate 30.000 lei, pentru ca cel care vine la strand sa poata consuma ce-si doreste de acesti bani, ceilalti 30.000 lei reprezentand un bilet la o tombola care va fi organizata in incinta strandului. Cei care vor sa consume mai mult decat le permit cei 120.000 lei, pot sa o faca, din propriul buzunar. Se vor acorda premii, marele premiu fiind o motocicleta.
De asemenea, conducerea GCA va pregati un spectacol pentru toti cei care vor veni, in ultima zi a anului, la Strandul Neptun. "Suntem in discutii cu trupa Etno si cu Andreea. Sigur, preturile percepute de artisti sunt mult mai mari, pentru ca este vorba despre noaptea de Revelion. Va fi si un spectacol de muzica populara, cu interpreti indragiti, cum este Tiberiu Ceia. Revelionul popular va incepe la ora 19,00 si pana la ora 22,00 va fi spectacol de muzica populara. La ora 12,00, vor fi focuri de artificii, iar la ora 1,00 se va face tragerea la sorti pentru tombola" ne-a declarat Coloman Edeleni. Conducerea GCA a anuntat ca, impreuna cu agentii economici, vor amenaja corturi, unde se vor servi bauturi alcoolice, dar si produse culinare. De asemenea, vor exista mai multe focuri "de tabara", dar si tarabe de la care se vor putea cumpara artificii. Coloman Edeleni a anuntat ca "pentru a nu exista probleme, la fata locului vor fi pompierii, jandarmii, dar acestia vor fi platiti, anunt de acum, ca sa nu existe discutii. Si lemnele le vom cumpara, pentru ca nu avem pile la padure!".

Marius Grada - Agenda zilei

  • Aradul va avea un nou sistem de semaforizare
Semafoarele din Arad se vor modernizaUna din principalele cauze a problemelor aparute in trafic, mai ales in orele de varf, in municipiul Arad este, fara indoiala, sistemul de semaforizare existent la ora actuala, sistem care, nu de putine ori, a fost la originea unor accidente. De-a lungul timpului, s-a discutat mult despre ineficienta actualelor semafoare, ba chiar cu cativa ani in urma au fost introduse cateva noi, moderne, in zona Intim, a Garii sau in fata stadionului UTA. Din pacate, semafoarele vechi au continuat sa faca probleme, unele defectandu-se cand era mai mare nevoie de ele.
In urma cu un an, primarul Dorel Popa anuntase ca va veni o firma sa faca studiul (gratuit) pentru un nou sistem de semaforizare, insa, de atunci nu s-a mai auzit nimic, ba mai mult, din cate se vorbea la momentul cu pricina, studiul nu a iesit chiar gratis, ci a fost vorba de cateva miliarde. In cele din urma, se pare ca cei de la Primarie au gasit o solutie sau mai bine zis i-a gasit solutia pe ei, viceprimarul Emanoil Voicu anuntand ca se va realiza, totusi, noul sistem de semaforizare, o firma venind, deja, in acest sens, cu o oferta tentanta. Ar fi bine pentru fluidizarea traficului din oras, mai ales dupa ce Primaria a "rezolvat" si problema parcarilor, o alta cauza a aglomeratiei de pe bulevardul central.

Cosmin Mihuta - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]