Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 10 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Daca firma ceha de asigurari e de acord, ASIROM-ul o poate despagubi pe femeia cu casa distrusa de TIR

ASIROM poate despagubi pagubele produse de TIR-ul care a distrus casaPrimarul Popa s-a implicat in rezolvarea cazului
Peisaj de cosmar la intersectia strazii 6 Vanatori cu soseaua de centura: o casa sparta pe jumatate, acoperisul cazut peste un morman de mobila, caramida, vaiuga si tigla. Proprietara, Matyus Rozalia, risca sa petreaca sarbatorile de iarna intr-o mica anexa din curte. La fel si fiica ei de 17 ani. Sperantele femeii se indreapta spre firma de asigurari care ar trebui sa plateasca pagubele. Procedura decurge insa destul de greu. Firma de asigurari ceha (TIR-ul care a intrat in casa era al unei firme cehe) are ca partener societatea de asigurari ASIROM. Directorul acestei societati, Eugen Hars, spune ca primarul Dorel Popa s-a implicat direct in rezolvarea acestui caz. "Primarul a intervenit ferm, in mod exceptional. Masina a fost scoasa din casa iar expertiza specialistilor din Primarie s-a facut in regim de urgenta. In doar cateva ore"..., afirma Hars. El a precizat ca daca se perfecteaza actele si se respecta protocolul international, ASIROM- ul poate plati imediat. "Nu e o problema de bani, trebuie doar ca societatea ceha de asigurari sa-si dea acordul si noi ii despagubim pe cei in cauza", a precizat Eugen Hars. Cert este ca legea prevede ca la asigurarea tip RCA (Raspundere Civila Auto) limita maxima de raspundere e 400 de milioane de lei - la avarii. Pagubele din casa au fost evaluate la 300 de milioane de lei, iar stalpul distrus al Electricii la 30 de milioane de lei. Mai ramane de evaluat valoarea bunurilor din casa si reparatia Opel-ului lovit de Tir (din surse neoficiale aproximativ 150 de milioane de lei). Daca societatea ceha de asigurari isi da acordul, ASIROM-ul poate despagubi proprietarul casei si pe cel al Opel-ului - in limita plafonului de 400 de milioane de lei. Mai exista varianta impacarii pe cale amiabila, situatie in care societatea ceha se obliga sa plateasca toate daunele, suma ce ar ajunge la aproximativ 500 de milioane de lei. In cazul cel mai neplacut, in care nu se face plata, pagubitii vor trebuie sa-l actioneze in judecata pe soferul ceh. Acesta va fi obligat prin sentinta judecatoreasca sa plateasca daunele - in solidar cu societatea de asigurari. Daca in momentul accidentului, soferul avea o alcoolemie de peste 1 la mie, societatea de asigurari nu ar mai fi platit nimic. Aceasta varianta cade insa. Surse de incredere din cadrul I.P.J. Arad confirmandu-ne ca, chiar daca soferul era baut, cantitatea de alcool din sange nu era peste nivelul de 1 la mie. 
P.S. Proprietarii Opel-ului sunt asteptati la sediul ASIROM pentru perfectarea actelor. La fel si Matyus Rozalia, care trebuie sa prezinte lista cu bunurile distruse din casa. Odata obtinute aceste declaratii, raspunsul societatii cehe de asigurari poate fi aflat in mai putin de o zi.

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Sectorul bancar aradean s-a imbogatit de ieri

Si la Arad s-a deschis o filiala a Bancii UnicreditFiliala UniCredit Arad a fost inaugurata in prezenta directorului general, Selcuk Saldirak
UniCredit Romania si-a marit, ieri, numarul unitatilor din retea, o data cu deschiderea celei de a 13 sucursale, la Arad, urmand ca, pana la sfarsitul acestui an, banca sa functioneze si la Pitesti si Targu Jiu. Inaugurarea sucursalei aradene s-a facut in prezenta directorului general al UniCredit Romania, Selcuk Saldirak, care a venit la Arad insotit de staff-ul bancii, Giuseppe Merlo, Chief Operating Officer al UniCredit Romania, Giancarlo Andreella,  chief New Europe Desk si Virginia Otel, Director de Dezvoltare UniCredit Romania. Cu ocazia acestui eveniment, s-a anuntat si lansarea unei noi game de servicii oferite de New Europe Desk, care sunt menite sa sprijine investitorii internationali din Romania. Astfel, New Europe Desk va oferi clientilor flexibilitatea conturilor multi-valutare, a serviciilor de Internet si Mobile Banking in timp real, instrumente de plata, facilitati de credit, incluzand acreditive si garantii bancare, factoring intern si international, servicii de leasing, cat si tranzactionare de valori mobiliare.
Inca de la infiintare, UniCredit a oferit o gama variata de produse si servicii bancare, numarandu-se printre primele banci din Romania care a lansat Internet Banking si a fost prima institutie bancara care a dezvoltat serviciul de Mobile Banking.
"Suntem increzatori ca performantele noastre financiare ne vor plasa printre primele cinci banci din Romania, la sfarsitul anului 2005", a declarat Selcuk Saldirak. Sucursala aradeana este condusa de Adrian Mitroi si cuprinde o echipa de 15 specialisti financiar-bancari.

Marinela Barla - Observator

  • Inlocuire centrala telefonica digitala Topex cu centrala telefonica digitala Alcatel in localitatea Chesint

Si Chesintul beneficiaza de serviciile unei centrale telefonice digitale performante - Virtual Arad News (c)2002In data de 04.12.2002 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a inlocuit centrala telefonica digitala Topex din localitatea Chesint cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Alcatel cu o capacitate instalata de 256 linii telefonice. CTD Topex inlocuita din Chesint se va instala in luna ianuarie 2003 in localitatea Sistarovat, inlocuind astfel CTA Pentomat local existenta in prezent.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala cei 87 abonati si in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Astfel abonatii din Chesint vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet. In prezent sunt instalate in judetul Arad 29 de unitati distante ale CTD Alcatel in 21 localitati (9 unitati distante in municipiul Arad si 20 in localitati din judet).
Abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Alcatel vor plati in continuare factura telefonica la Oficiul Postal din Chesint.
Numerotatia abonatilor din Chesint este: 457700-457946, deci abonatii existenti isi vor pastra vechiul numar.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Recensamantul agricol a intrat in linie dreapta

A fost demarat recensamantul general agricolSaptamana trecuta, a fost demarat recensamantul general agricol. Conform informatiilor primite de la Directia Judeteana de Statistica, activitatea de recenzare se desfasoara fara probleme deosebite in toate cele 734 de sectoare. Activitatea de recenzare se desfasoara prin intervievarea directa a capului fiecarei exploatatii sau gospodarii agricole individuale, care utilizeaza suprafete agricole sau detine animale. De la inceputul actiunii, in judetul Arad nu au fost inlocuiti recenzori. Recensamantul general agricol in judetul Arad este efectuat de 734 de recenzori, 117 recenzori sefi si 75 de recenzori coordonatori. Ultima zi de recenzare din acest an este 20 decembrie, urmand ca din data de 8 ianuarie acesta sa fie reluat pana in 20 ianuarie. Conform conducerii Directiei Judetene de Statistica, recenzarea in judetul Arad se afla in graficul prevazut. De altfel, si la recensamantul populatiei, Directia de Statistica Arad s-a descurcat foarte bine, ocupand un loc de cinste prin eficienta si rapiditatea cu care a facut fata recensamantului. 

Simona Valan - Agenda zilei

  • Nonviolenta in familie – o tema de casa pentru intreaga societate

Dezbatere despre nonviolenta in familie la UAVIn sala Aula Magna a Universitatii Aurel Vlaicu s-a derulat o dezbatere cu tema NONVIOLENTA IN FAMILIE. Cuvantul de deschidere l-a avut rectorul Lizica Mihut, care a accentuat ca subiectul dezbaterii "este o provocare pentru luna decembrie si pentru mileniul trei". Au fost invitati profesori universitari, scriitorul Gheorghe Schwartz, jurnalisti, un reprezentant al bisericii ortodoxe si Mihaela Muraru-Mandrea, deputat PUR, reprezentanti ai Directiei de Protectie a Copilului.
Discutia s-a axat pe tema violentei asupra copiilor, incercandu-se o explicare a problemei. S-au emis pareri despre necesitatea educarii parintilor, despre obligatia acestora de a sta de vorba cu un psiholog, despre urmarea unor cursuri de educatie pentru a putea educa. Se merge pe ideea dezinstitutionalizarii, dar reintegrarea copilului in propria familie ramane in continuare sub un mare semn de intrebare, problema atinsa de conf. univ. dr.  Gh. Schwartz.
Inainte de a fi violentati in familie, copiii percep violenta, sub toate formele ei de manifestare: televiziune, presa, strada. O societate in care se produc crime, unde inca mai exista continente pe care mii de copii mor din cauza bolilor saraciei, inca mai exista razboaie, violuri, droguri, pornografie afisata pe toate gardurile, in care implicarea bisericii lipseste, nu poate oferi decat VIOLENTA. Deputata Mandrea a citit cateva exemple dintr-un recent studiu efectuat asupra gandirii copiilor si tinerilor, din care am retinut o fraza tragica: "Sa nu ai incredere in nimeni. Sa  nu ai sentimente !" De la aceasta convingere incepe violenta.

Felicia R. Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]