Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 9 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Catre toti Romanii din Diaspora Americana

Primarul Dorel Popa se adreseaza romanilor din diaspora americanaSalutari tuturor!
Acest mesaj va este adresat voua, celor ce mai devreme sau mai tarziu, dintr-un motiv sau altul, ati hotarat sa traiti in lumea americana. Unii ati ajuns usor acolo, altii riscandu-va viata, unii vrand sa scapati de persecutii, altii vrand sa traiti mai bine din punct de vedere economic.
Fiecare dintre voi, insa, meritati respectul nostru al celor ramasi in tara.
Voua va scriu acest mesaj acum, in urma consultarilor cu persoane importante din mediul politic si de afaceri american precum si din diplomatie.
In timpul regimului comunist, am fost tinta unor persecutii datorita conceptiilor mele despre lume, viata, religie si libertate, iar in momentele cele mai grele societatea americana a luat ferm pozitie in apararea mea. Congressmen-ii Frank Wolf si Christopher Smith au intervenit categoric pe langa regimul comunist in sprijinul meu si al altor dizidenti romani.
Vremurile grele ale persecutiilor pentru romani au trecut. Acum tara noastra se indreapta catre NATO, urmand ca inaintea întalnirii de la Praga din noiembrie, Senatul american sa-si spuna cuvantul. De aceea eu, cel altadata vanat de regimul Comunist si acum ajuns primarul Aradului prin voia lui Dumnezeu si votul electoratului, va solicit sa adresati scrisori si mesaje tuturor Senatorilor americani din statele in care traiti, pentru ca votul lor sa fie unul de sustinere a acceptului in NATO. Stiu ca Senatorii si Congressmen-ii americani va respecta pentru ca, la randul vostru, le acordati voturile.
Niciodata tara din care ati plecat nu a avut mai multa nevoie de voi.
Apelul meu este sa sustineti tara noastra si a parintilor nostri si nu un regim sau un partid. Conjunctura istorico-politica face ca aceasta decizie referitoare la Romania si NATO sa fie luata in acest an, si cel ce va roaga sa faceti aceste demersuri este sustinut in acest moment si de Presedintie si de Guvern in toate demersurile sale economico-sociale.
Sunt un om liber care cere altor oameni liberi, chiar daca sunt despartiti de un ocean, sa sustina acelasi nume: ROMANIA.

Va multumesc.
Dumnezeu sa va binecuvinteze!
DOREL POPA - Primarul Municipiului Arad.

  • COMUNICAT DE PRESA -  Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului
Trei potentiali investitori sunt interesati de ArisMiercuri, 7 august a.c., la sediul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, a avut loc deschiderea ofertelor depuse in vederea participarii la procesul de privatizare a S.C. ARIS S.A. Arad, in prezenta tuturor ofertantilor. In urma analizei documentelor de participare depuse, comisia de negociere a hotarat admiterea la negociere a tuturor celor care si-au exprimat intentia de a prelua pachetul de actiuni detinut de stat la aceasta societate comerciala. 
S.C. ARIS S.A. Arad, inclusa in programul de privatizare prin forte proprii al APAPS, este specializata in producerea si comercializarea de masini-unelte, executarea de reparatii masini-unelte si prestari servicii pentru masini-unelte. Mentionam ca, la data limita de depunere, au fost inregistrate trei oferte in vederea participarii la procesul de trecere in proprietate privata a acestei societati comerciale din partea urmatorilor potentiali investitori:
* S.C. BEGA CONSTRUCT S.A. Timisoara; 
* S.C. A2 IMPEX S.R.L. Ploiesti; 
* S.C. ASTRA COMIND S.R.L. Arad.
Reamintim ca Ministrul Privatizarii, Ovidiu Musetescu, s-a deplasat, la mijlocul lunii iulie a.c., la S.C. ARIS S.A. si a discutat cu membrii conducerii societatii aradene, precum si cu reprezentantii celor doua sindicate afiliate la CNSLR Fratia si Cartel Alfa. In urma acestei discutii si a vizitei efectuate in societate, Ovidiu Musetescu a constat ca S.C. ARIS S.A. Arad are nevoie de o infuzie de capital de lucru si de investitii corespunzatoare, exprimandu-si, in
acelasi timp, speranta ca societatea aradeana isi va pastra renumele de care se bucura in prezent si atunci cand ea va trece in proprietate privata. APAPS detine un numar de 1 712 802 actiuni, reprezentand 72,97% din pachetul de actiuni al acestei societati comerciale. Ceilalti actionari sunt: S.I.F. Banat Crisana - 21,52%, actionari P.P.M. - 5,50%, alte persoane fizice - 0,01%.

Directia Comunicare

  • Aradul se poate mandri cu doua Zone Industriale

Zonele industriale aduc venituri importante pentru Arad...10.000 de locuri de munca si beneficii in perspectiva pentru buget, doua dintre plusurile pe care le aduc acestea
Municipiul Arad are, in acest moment, doua Zone Industriale, in care se lucreaza din plin. Chiar daca la un moment dat, referitor la "paternitatea" Zonei Industriale dinspre Nadlac au aparut unele discutii, acestea s-au aplanat.
Meritele sunt impartite, pana la un moment dat de aceasta zona ocupandu-se vechea administratie, condusa de liberalul Valentin Paul Neamt. Dar "boom-ul" din punct de vedere al dezvoltarii s-a inregistrat in actuala legislatura, daca ar fi sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, Administratia Popa nu a negat, insa, meritele lui Valentin Paul Neamt. In plus, viceprimarul Emanoil Voicu este unul dintre oamenii care au avut legaturi cu Zona Industriala si in timpul in care nu muncea inca la Primarie, dar era in consiliul director al Camerei de Comert. Oricum, important este ca aradenilor li se ofera noi oportunitati pentru un loc de munca.
In Zona Industriala de la iesirea din Arad inspre Nadlac vor exista 30 de firme, dintre care cel mai mare investitor este Takata Petri, care va avea doua fabrici, pe aproximativ 12 hectare. In acest loc, vor munci 10.000 de aradeni, pentru care Primaria va construi, din fonduri Phare, inclusiv o linie de tramvai, prevazuta cu subtraversare. Lucrarile la acest obiectiv vor demara in luna octombrie. Executivul Primariei a promis inca doua - trei investitii spectaculoase. Pe langa aceasta zona industriala, se lucreaza puternic la Zona Industriala Micalaca I Est, unde vor fi atat firme de productie, cat si reprezentante ale unor cunoscute marci de autoturisme. La aceasta din urma zona se lucreaza intens si in viitorul apropiat vor fi date in folosinta aceste obiective. Pentru bugetul local, beneficiile pe care le aduc cele doua Zone Industriale, la care se adauga si Zona libera de la Aeroport, sunt multiple. Pe langa scaderea numarului somerilor, pe langa construirea unor utilitati (retele de apa, canalizare, gaz), pe langa atragerea unor bani la bugetul local, din vanzarea terenurilor, vor mai aparea si beneficiile pe termen lung. Astfel, la bugetul local vor intra banii din impozitul pe teren, impozit pe cladiri sau cota din impozitul pe salarii. Ceea ce nu este rau deloc.

Marius Grada - Agenda zilei

  • Revolta tacuta a bibliotecarilor

Bibliotecarii aradeni au protestat in tacereAproximativ 20 da angajati ai Bibliotecii Judetene Arad au pichetat, ieri, timp de o ora, sediul Primariei, in semn de solidaritate cu colegii lor din Bucuresti. Directorul bibliotecii din Arad, Florin Didilescu, a declarat ca bibliotecarii aradeni "si-au exprimat prin tacere consternarea, dezamagirea si protestul fata de modul in care este tratata la nivel national Cenusareasa institutiilor de cultura - biblioteca". Fiecare angajata avut la el o carte de valoare pe care publicul a avut posibilitatea sa o consulte. De asemenea, cei 20 de protestatari au purtat pancarte cu inscriptiile "Sediul Bibliotecii Nationale este al bibliotecarilor" si "Suntem alaturi de Biblioteca Nationala". Bibliotecarii din Cluj si Timisoara s-au aflat si ei in greva de solidaritate cu angajatii Bibliotecii Nationale, care protesteaza fata de mutarea institutiei intr-o alta locatie.

  • Strandul va fi prezentat la Hamburg

Coloman Edeleni va prezenta la Hamburg un material despre strandul din AradEdeleni Coloman, directorul Gospodaririi Comunale, cauta fonduri in Germania
Film despre baza de agrement
- Dupa introducerca sistemului electronic de intrare pe strand, care sunt planurile de imbunatatire a accesului?
- Urmatorul pas este construirea unei pasarele peste Mures, pentru a elimina pericolele de trecere a raului. Am gasit un proiect mai vechi, care dateaza din 1970, realizat de Institutul de Proiectari din Bucuresti, care contine opt variante. Am discutat cu colegii, consilierii locali PSD, care s-au aratat de acord sa il includem in bugetul local al anului viitor.
Este foarte importanta construicea pasarelei si din perspectiva navigabila a Muresului, pe care il putem draga, pentru ca ambarcatiuni de promenada sa poata face plimbari, cu turistii, in jurul Cetatii.
- Din punct de vedere turistic, cum veti promova imaginea strandului in strainatate?
- Am fost invitat sa particip la "Zilele economice romanesti de la Hamburg", care se vor desfasura in perioada 9-12 septembrie. Acolo voi prezenta un material despre Arad si strand, in special. Materialul va contine imagini cu investitiile facute pe strand de cativa agenti economici, in scopul prezentarii oportunitatilor de afaceri de aici.
Va fi amenajat un teren de golf
-
Ce proiecte ar avea nevoie de finantare?
- Cautam parteneri, finantatori pentru un trenulet de agrement, ecologic, care nu face galagie si nici nu polueaza. In acest sens, am purtat, deja, discutii cu conducerea de la Astra Vagoane Calatori, unde acesta s-ar putea realiza. Ramane, totusi problema alimentarii, deoarece ne trebuie un acumulator corespunzator.
Intentionam ca, odata cu mutarea unitatii militare din Cetate, sa amenajam, in locul poligonului de tragere, un teren de golf, unde va fi nevoie de o investite externa. Astfel, Aradul va intra in circuitul unor orase caracterizate prin eleganta.
Strandul aradean se va dezvolta si in viitor... - Virtual Arad News (c)2002- Prin ce se vor caracteriza festivitatile organizate cu ocazia "Zilelor Aradului"?
-Cred ca va fi ceva deosebit. Dorim acest lucru, fiind vorba de imaginea Aradului si de dorinta de a face ceva ce alte orase fac de mai demult. Chiar si din orgoliu, aradenii trebuie sa faca acest lucru. Evenimentul va avea loc in perioada 19-22 septembrie, si va fi din mai multe puncte de vedere deosebit de Kaiser Fest.
Spectacolul va fi sustinut si de o formatie straina, de top international, cat si de formatii din tara, cum sunt Holograf, Tandarica, Stefan Banica jr., iar in una dintre zile vom avea muzica populara. Cu biletele de intrare vom organiza o tombola, marele premiu fiind un autoturism. Autoturismul va fi suspendat deasupra Muresului, pe toata durata festivitatilor.
Intr-una din zile, toti pensionarii vor beneficia de intrare gratuita, si le vom oferi un meniu si un pahar cu vin sau bere, sa simta si ei ca e sarbatoare in Arad.
Zeppelin deasupra strandului
-
Cine va suporta cheltuielile?
- Evenimentul este organizat de Primarie, Consiliul judetean GCA. Initiativa a fost a mea, am conceput-o ca o idee salvatoare a societatii Gospodarirea Comunala, deoarece GCA va incasa toti banii, urmand ca din sponsorizari sa achitam costurile.
- Ce va aduce nou acest eveniment?
- In fata primariei, se vor declara deschise festivitatile ocazionate de Zilele Arad cu participarea unor senatori, personalitati de cultura si primari ai oraselor din tari invecinate. Dupa care vom avea calesti, fanfare, care vor parcurge bulevardul Revolutiei si vor intra pe strand. Deschiderea va fi marcata si prin lansarea unui zeppelin, si de o echipa de parasutisti ce vor aduce o pancarta inscriptionata cu "Zilele Aradului". Pe strand se va desfasura si un Targ al mesterilor populari.
Finalul evenimentului va fi marcat cu un joc de artificii, lansate de pe o platforma, si cu retragere, cu torte, pe Mures.

Simona Mazare - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]