Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 9 ianuarie 2002

  • Investitorii germani vor fi indrumati spre Zona Libera Curtici Arad

Zona Libera Curtici va beneficia si de ajutor german...Proiectul este sustinut de Guvernul german
Administratia Zonei Libere Curtici Arad (ZLCA) a intocmit, anul trecut, un proiect prin care solicita Ambasadei Germaniei si Ministerului german pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, asistenta tehnica de promovare si dezvoltare a Zonei. La mijlocul lunii decembrie a anului 2001, Guvernul german a decis ca programul sa fie desfasurat de IBD/WBF, destinat sprijinirii alinierii economice a Romaniei la Comunitatea Europeana. Ieri, Wolfgang Limbert, coordonatoul IBD pentru Romania, a fost prezent la Arad pentru a discuta cu directorul RAZLCA, Mircea Pavel, primii pasi in realizarea colaborarii. "Proiectul se va desfasura pe o perioada de 2 ani, valoarea acestuia ridicandu-se la 105.000 euro si are ca obiectiv atragerea de investitori din Germania si Uniunea Europeana spre ZLCA, promovarea imaginii Zonei precum si dezvoltarea unui program de marketing. Vreau sa subliniez faptul ca Aradul este al treilea judet, dupa Sibiu si Timis, ales de Guvernul german pentru a fi sprijinit", a declarat Mircea Pavel. Wolfgang Limbert s-a declarat multumit de inceputul colaborarii cu ZLCA, afirmand ca este al treilea proiect sustinut de Guvernul Germaniei in Arad, dupa SIF Banat Crisana si Fundatia Romano-Germana din Vladimirescu. "Pentru a promova ZLCA in Germania vom forma o mica echipa care va colabora cu consilierii germani care vor veni aici. Se vor realiza materiale de promovare si prezentare, care vor fi distribuite oamenilor de afaceri germani, in cadrul unor targuri sau alte evenimente economice. De altfel, in luna aprilie vom fi prezenti la Targul Industrial Hanovra si ne vom adresa direct investitorilor care se vor afla acolo", a spus Wolfgang Limbert in carul unei conferinte de presa. Zona Libera va beneficia de prezentare si la Targu de zone si terenuri in industriale, care se va destasura in luna octombrie la Munchen IBD consiliaza si Guvernul Romaniei in ceea ce priveste cresterea competitivitati economice, realizand un studiu pe baza parerilor reprezentantilor a 125 de firme cu capital german din, Romania, studiu care va fi inmanat premierului Adrian Nastase. Oaspetele german a efectuat si o vizita la Platforma Curtici a Zonei Libere, fiind impresionat de stadiul in care se afla.

  • Desi la nivel national funtionarii se pregatesc de greva, aradenii sunt in asteptare

Functionarii publici pregatesc un conflict de muncaFunctionarii aradeni au beneficiat de prime de sarbatori, iar acum asteapta al 13-lea salariu
Sindicalistii din administratia publica locala ameninta cu intrarea in greva generala la sfarsitul lunii ianuarie, daca nu le vor fi indexate salariile si daca nu vor primi tichete de masa. Lista de revendicari a sindicalistilor cuprinde trei puncte: indexarea lunara a salariilor in raport cu inflatia, acordarea tichetelor de masa si consultarea sindicatelor in luarea unor decizii administrative importante. Cei mai multi dintre angajatii din administratia publica locala au beneficiat de tichete de masa in cursul anului trecut, costul acestora fiind acoperit din resurse proprii ale primariilor. Sindicalistii sustin ca exista astfel de fonduri pentru a acorda tichete de masa si anul acesta. Daca sindicatele nu primesc un raspuns in cel mult doua zile, conflictul de munca este declansat din oficiu, conform prevederilor legale. Cu toate acestea, sindicalistii din administratia locala aradeana nu intentionau, cel putin ieri, sa intre in greva. De altfel, in administratia locala nu au existat nemultumiri majore, care sa duca la masuri radicale de protest, niciodata in ultimii ani. Acest lucru se datoreaza si intelegerii de care dau dovada conducatorii institutiilor aradene, care de fiecare data au incercat sa le "indulceasca" traiul functionarilor publici. Este suficient sa precizam ca in urma cu doua saptamani, angajatii Primariei si ai CJA au primit prime de sarbatori destul de consistente, iar acum se asteapta al 13-lea salariu. Singurii functionari care au declansat masuri de protest au fost angajatii Finantelor aradene.

  • Un pod de gheata de doi kilometri ameninta comuna Gurahont

Blocaje de ghiata pe multe rauri din judetProtectia Civila Arad a fost instiintata de faptul ca, incepand de duminica, un bloc de gheata, lung de doi kilometri, s-a format pe Crisul Alb, in apropierea comunei Gurahont. Oricand, la cea mai mica crestere a temperaturilor, zapada aflata pe versanti, precum si blocul de gheata se pot topi, inundand, mai ales, satele Pescari si Iosasel (aflate pe Valea Zimbrului). Desi, pana in prezent, previziunile meteo nu se refera la vreo incalzire brusca a vremii, ingrijorarea celor de la Protectia Civila si a primarului comunei Gurahont, Ioan Florea, este, in continuare, mare. "Debitul Crisului Alb este in scadere, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa avem probleme. Albia raului permite acumularea unei mari cantitati de apa. Daca apar ploi, situatia ar putea scapa de sub control. Vom fi nevoiti sa detonam blocajul de gheata. O situatie asemanatoare celei din Gurahont am avut-o si in Petris, pe data de 30 decembrie 2001, dar, atunci, blocajul de gheata a fost spart cu buldozerul" - ne-a declarat seful turei operative din cadrul Protectiei Civile Arad, mr. Stefan Coman. Despre situatia existenta in Gurahont ne confirma si primarul comunei, Ioan Florea. Aparent calm, primarul nu a putut ascunde, totusi, ingrijorarea care il cuprinde la ideea topirii zapezii. "Nu a fost an in care sa nu avem probleme cu topirea zapezilor sau ca precipitatiile abundente. Satele Pescari si Iosasel sunt primele victinte ale topirii zapezii" - ne-a declarat primarul Ioan Florea.

  • Vaccinarea antigripala se mentine in actualitate

Farmaciile mai dispun de vaccin antigripal...Chiar daca deja s-au semnalat primele cazuri de gripa si guturai, si in Arad, vaccinarea antigripala poate continua si in luna ianuarie, daca medicii de familie sau epidemiologul recomanda acest lucru. Astfel, chiar daca vaccinarea antigripala trebuia efectuata, de obicei, in lunile octombrie-noiembrie, medicii spun ca aceasta se poate face si in aceasta luna. In acest sezon, in farmaciile aradene se gasesc trei tipuri de vaccinuri antigripale, unul autohton, cel mai ieftin de altfel, avand pretul in jurul a 100 de mii de lei si cele din import, mai eficiente dupa cum spun unii medici, avand insa preturi mai mari, de pana la 400.000 lei. Desi epidemiologii spun ca toate vaccinurile contin tulpini de virus antigripal eficiente in acest sezon, farmacistii sustin ca cel mai bine vandut este cel autohton, asta deoarece este mai ieftin. Eficienta acestor vaccinuri este bine tolerata, dar nu de toate persoanele, multe dintre ele avand dupa administrarea vaccinului, reactiii deosebit de virulente. Au fost si cazuri cand abia dupa administrarea vaccinului s-a declansat gripa.

  • Pietarii doresc licitarea spatiilor

Comerciantii din piete asteapta licitarea locurilor la meseSocietatile comeciale si persoanele fizice care isi castiga banii de pe urma comertului desfasurat in piete, targuri sau oboare, asteapta cu nerabdare clarificarea proprietatii locurilor atribuite de SC Top SA. Presa locala a pomenit in diferite randuri de iminenta organizarii de catre SC Top SA a unei licitatii de inchiriere a spatiilor comerciale. Pietarii au ajuns, astfel, la concluzia ca in cursul lunii decembrie, cel tarziu ianuarie, SC Top SA va organiza mult asteptata licitatie, Iata insa ca, in ciuda zvonurilor care circula printre pietari, nu este de datoria SC Top SA sa stabileasca organizarea unor astfel de actiuni. Societatea, aflata in subordinea primariei nu poate decat sa se supuna hotararilor luate de forul legislativ (CLM) si puse in practica de executiv (aparatul primariei). In acest sens, directorul adjunct al SC Top SA, Corneliu Matica, a tinut sa lamureasca lucrurile: "Nu intra in atributiile noastre organizarea unor astfel de licitatii. Ramane la latitudinea Consiliului Local Municipal Arad propunerea si organizarea unei licitatii prin care sa fie desemnati viitorii ocupanti ai spatiilor din piete." Cu alte cuvinte, SC Top SA este doar administratorul pietelor, Consiliul Local Municipal fiind institutia care are dreptul de a organiza licitatii.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]