Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 8 octombrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • La nici o luna de la privatizare - LA ARIS SALARIILE CRESC CU 10 LA SUTA

Salariile muncitorilor de la ARIS au inceput sa creasca...Dupa doua saptamani de la Adunarea Generala a Actionarilor S.C. ARIS S.A., in care s-a hotarat modificarea structurii actionariatului, ca urmare a privatizarii, sindicatul strungarilor, prin liderul lor Stefan Lacsan, a obtinut o prima marire salariala. Incepand cu intai noiembrie a.c. salariile la fabrica aradeana de strunguri vor fi mai mari cu 10 la sută. "Am acceptat solicitarea de marire a salariilor pentru faptul ca in ciuda informatiilor negative pe care le aveam, am gasit aici oameni constienti de situatia lor, cu un lider sindical responsabil si cu simtul măsurii. Daca pretentiile lor ar fi fost aberante refuzam orice dialog pe aceasta tema", spune Valer Blidar, reprezentantul actionarului majoritar al S.C. ARIS S.A
Referindu-se la redresarea fabricii de strunguri, Blidar este optimist: "Dacă acum o luna spuneam ca in circa sase luni vom pune societatea pe picioare, acum revin si zic că vom reusi chiar mai repede". In acest sens, din 15 octombrie la grupul de firme ARIS-ASTRA incep doua cursuri de calificare in meseriile de sudori, tapiteri si lacatusi. Cursantii sunt salarizati pe timpul acestor cursuri si dupa terminarea lor vor avea locurile de munca asigurate la cele două fabrici.

Florin Trut - Adevarul

  • Casa de piatra ! Gheorghe Falca si Ela Seculici si-au unit destinele

Vicepresedintele CJA - Gheorghe Falca a spus "DA" in fata Ofiterului starii civileVicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Falca, a trecut cu brio, sambata, unul dintre cele mai dificile examene ale vietii. Acesta s-a casatorit cu aleasa inimii, Ela Seculici, nasii fericitei perechi fiind Traian si Maria Basescu.
Gheorghe Falca s-a dovedit si de aceasta data un nonconformist, oferindu-le emotii atat miresei, cat si invitatilor. Vineri seara, operatia la apendice – pe care a suferit-o in urma cu zece zile – s-a inflamat, astfel incat a fost nevoie de o noua interventie chirurgicala, pentru inlaturarea infectiei. Medicii i-au introdus pacientului doua tuburi de drenaj si, dupa o noapte petrecuta in spital, a doua zi, la 14,30 a fost prezent la cununia civila.
La nunta, desfasurata la centrul expozitional, au participat aproximativ 500 de invitati. Mirele s-a dovedit a fi extrem de "voinicos", si - in ciuda durerii -, a fost prezent aproape pe intreaga durata a evenimentului, primind si impartind cadouri, salutand invitatii si luand parte la ceremonialul taierii tortului.
Nasul Traian Basescu, alaturi de sotia sa, Maria, ne-a declarat ieri, inainte de plecare, ca nunta a fost una foarte reusita, "intamplarile acestea spontane fiind cele care pastreaza vii amintirile ".
Desi este foarte important sa fii sanatos, iar unui bolnav ii urezi intotdeauna "insanatosire grabnica si sanatate, ca-i mai buna decat toate", in cazul de fata, vom face exceptie si ii vom spune "Casa de piatra !" lui Gheorghe Falca, convinsi fiind ca, de acum inainte, de partea cu sanatatea va avea cine sa se ocupe…

Mihaela Iancu - Observator

  • Se cauta un loc potrivit pentru amplasarea ansamblului statuar "Statuia Libertatii" in Arad

Grupul statuar asteapta stabilirea locului de amplasare... - Virtual Arad News (c)2002La sfarsitul ceremoniei de duminica, de la Monumentul celor 13 generali, presedintele UDMR, Marko Bela, s-a referit la reamplasarea ansmblului "Statuia Libertatii" in Arad.
- Ce promisiuni exista, in urma protocolului cu PSD-ul, referitor la reamplasarea statuii la Arad?
- Este un deziderat care se va rezolva. Eu nu pot spune cand. Dar stiu foarte bine ca aici in Arad se colaboreaza in acest sens. Se cauta o solutie, dupa cum stiu. In acest moment se cauta un loc potrivit pentru amplasare, iar Consiliul Local Municipal ar trebui sa decida in acest sens. Eu am discutat si astazi cu reprezentantii autoritatilor, cu domnul prefect, cu altii si mie mi se pare ca in acest moment nu exista un conflict de interese, un conflict de idei, daca vreti. In cest moment se cauta o solutie convenabila pentru toata lumea. Sunt convins ca se va gasi aceasta solutie.
- S-a promis reamplasarea monumentului ?
- Nu este vorba despre promisiuni, aici este vorba, daca vreti, despre o intelegere intre UDMR si PSD. Colegii nostri din Arad, si cei din UDMR si cei din PSD, s-au inteles in principiu referitor la aceasta problema, iar acum cauta o solutie si dupa cum se stie exista intr-adevar vointa de ambele parti de a ajunge la o solutie.
- Conducerea locala a UDMR  a sesizat o intarziere in derularea procedurilor, s-a intarziat cu Planul Urbanistic de Detaliu...
- Da, din pacate avem peste tot intarzieri in punerea in aplicre a protocoalelor locale. In general, in aceste protocoale locale figureaza nu niste deziderate de principiu, ci niste probleme complexe, imediate, legate de institutii, de monumente, de scoli si trebuie sa spun ca ne confruntam cu multe greutati, dar totusi, unele dintre probleme au fost depasite.
- Este vorba despre rea-vointa?
- Nu cred ca este vorba despre rea-vointa!

Marius Grada & Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Procesul motorinei confiscate, castigat de Garda Fianciara Arad

Benzinaria din Sambateni a pierdut procesul cu Garda Financiara... - Virtual Arad News (c)2002Garda Financiara Arad a reusit sa castige in instanta un proces cu firma TI-NU OIL SRL, care a contestat concluziile unui control efectuat de Garda in primavara, soldat cu o amenda de 200 milioane si confiscari de peste 30.000 litri motorina, plus contravaloarea altei cisterne de motorina, deja vandute.
In aprilie, Garda a oprit la intrarea in Arad o cisterna cu motorina, fara documente de provenienta, destinat unei firme din judetul Bihor. Mergand cu cercetarile mai departe, comisarii au aflat ca in judetul Arad au mai intrat doua cisterne de motorina. Cautandu-le, au dat de urma acestora la firma TI-NU OIL SRL din Sambateni, care detine o statie de distributie carburanti. In urma verificarilor, comisarii au gasit si firul traficului cu motorina. Cisternele, dupa cum s-a dovedit, au alimentat de la Petromiodia, luand, conform actelor, marfa (combustibil tip M) pentru o firma-intermediar din Bucuresti. Pe traseul de la rafinarie spre destinatie combustibilul a disparut in acte, aparand in schimb aceeasi cantitate de motorina, facturata pe numele unei firme-fantoma din Buzau. Comisarii au decis confiscarea motorinei din cisterna pe care au gasit-o la Sambateni, a contravalorii altei cisterne, vanduta deja de TI-NU OIL, si aplicarea unei amenzi de 200 milioane lei. Motorina a fost confiscata pentru ca nu avea documentele legale de insotire a transportului. Desi un control al calitatii a aratat ca in cisterna ar fi totusi motorina, asa cum scria in factura, acest act a combatut alt document, de la plecarea din rafinarie, pentru combustibil tip M, ceea ce a permis Garzii sa dispuna confiscarea. Motorina a fost lasata in custodie la TI-NU OIL pana la lamurirea tututor cailor de atac. La finele lunii septembrie, a fost dictata solutia, la Tribunalul Arad, in procesul prin care firma a contestat masura aplicata de Garda. Dupa comunicare, comisarii au incercat, saptamana trecuta, sa execute sentinta, dar au fost impiedicati de patron, care a refuzat sa le elibereze motorina din custodie. Comisarii sunt insa decisi sa aplice sentinta chiar daca au fost amenintati de patron.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Podgorenii au sarbatorit recolta la Siria

La sarbatoarea de la Siria si oficialitatile au gustat mustulAn de an, incepand din 1990, in prima duminica a lunii octombrie are loc la Siria o intalnire a "fiilor satului", ocazie cu care se organizeaza si sarbatoarea traditionala a culesului de vie in Podgoria Aradului. Nici anul acesta nu a facut exceptie, Consiliul Judetean, Consiliul Local si Primaria Siria reusind sa pregateasca, din nou, localnicilor o frumoasa surpriza. Inca de la ora 9.00, sirienii s-au intalnit in holul Muzeului "Ioan Slavici", ocazie cu care au fost depanate numeroase amintiri. S-a vorbit despre cunoscutul scriitor Ioan Slavici, despre Emil Montia, marele compozitor, despre Gavrila Borlea si Ioan Lazarescu, participanti la miscarea memorandista de la sfarsitul secolului XIX, despre eroii - de obarsie siriana - ai neamului din primul si cel de-al doilea razboi mondial. Incepand cu ora 10.00 s-a tinut o slujba religioasa, la Biserica Ortodoxa nr. 1 din Siria, oficiata de un sobor de preoti, dupa care a avut loc un parastas de obste pentru fiii satului trecuti in eternitate. Mai apoi, participantii au vizitat expozitia vitivinicola, organizata in parcul din localitate, si s-au delectat urmarind un reusit program artistic sustinut de: Ansamblul folcloric "Siriana", Ansamblul "Doina Muresului" din Arad, "Cununita" din Santana, "Sanzienele" din Barzava, "Rapsodia Muresana" din Arad, Ansamblul folcloric al Scolii Generale din Olatca Pusta (Ungaria), care a prezentat un program in limba romana, si de solistii Aurel Buzdugan, Elisabeta Rudu, Adriana Conta, Maria Rasca, Liliana Paiusan, Daniela Han, spectacolul fiind incheiat de Stefan Muntenas. Seara, Caminul Cultural a gazduit un bal, printre protagonisti numarandu-se Stefan Muntenas si Maria Rasca. Ca de fiecare data, si in acest an la sarbatoare au participat o serie de personalitati ale vietii publice aradene si nu numai. Ii amintim aici pe senatorul Avram Craciun, pe cunoscutul om de afaceri George Medintu, pe Mihai Duma, directorul Statiunii de Cercetari Vitivinicole Minis - caruia sirienii ii sunt foarte recunoscatori, deoarece inca de la inceputuri a sprijinit organizarea acestei manifestari - , pe Rodica Borza, secretar executiv al PSD Arad, pe Gheorghe Chiper, consilier al prefectului, pe Gavril Iacob, director in cadrul Prefecturii Arad, si, nu in ultimul rand, pe dr. Ioan Crasnic, cadru universitar si director al Directiei de Sanatate Publica. Au mai onorat invitatia de a sarbatori impreuna cu sirienii "Ziua Recoltei" o delegatie a romanilor din Satu Nou (din Serbia, de langa Pancevo), precum si primari din localitatile invecinate. Atat tinerii, cat si ceilalti participanti s-au aratat incantati de felul cum a fost organizata sarbatoarea, declarand ca de-abia asteapta anul viitor, pentru a se distra din nou in compania prietenilor.

Lucian Serban - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]