Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 8 iulie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Campioana la arte martiale, disparuta fara urma

Lidia Maior Gligor este data disparutaO fata de 13 ani, din Arad, dubla campioana mondiala la arte martiale, a disparut de patru zile fara urma. Lidia Maior Gligor trebuia sa-si petreaca vacanta la rudele din Anina, judetul Caras-Severin. 
Joi dimineata, fata a plecat la gara sa ia trenul, dar n-a mai ajuns la destinatie.
Afland ca Lidia nu a ajuns la Anina, parintii au inceput sa o caute pe la spitale, in garile de pe traseu si pe la cunostinte insa nimeni nu stie unde ar putea fi.
Toata lumea se teme ca nu cumva sa fi fost rapita. Familia, colegii de club si prietenii spun ca Lidia este cuminte, o eleva foarte buna, o sportiva disciplinata, foarte matura si echilibrata.
Fata isi doreste sa faca liceul militar si sa urmeze o cariera in politie. Cand a plecat de acasa, Lidia Maior Gligor era imbracata cu un tricou rosu, pantaloni scurti, de culoare galbena, si era incaltata cu pantofi sport, din piele. Fata avea o sacosa albastru cu bordo si un rucsac mic, negru.

E.V. Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Tigari de 60.000 de Euro, confiscate pe soseaua Nadlac- Arad

60.000 de pachete de tigari au fost confiscateUn autocamion care transporta, ilegal, 60.000 de pachete de tigari Memphis, in valoare de 60.000 de Euro, fost oprit, sambata seara, pe relatia Nadlac- Arad, de politistii de frontiera si lucratorii Serviciului de Supraveghere din cadrul Directiei Regionale Vamale Arad
Coborat din masina in jurul orei 22,00, soferul autocamionului, aradeanul Marcel Cean, nu a putut prezenta nici un act provenienta a marfii, motiv pentru care tigarile au fost confiscate. Directorul Directiei Regionale Vamale Arad, Aurel Matiut, ne-a declarat ca, se pare aceste tigari au fost cumparate din magazinele dintre vami, erau netimbrate si urmau sa ajunga pe piata neagra in Romania."Metoda folosita este una relativ simpla.. Conform legii, persoanele interesate au drept sa introduca in tara, fara a plati taxa, maximum 200 de tigari, ceea ce inseamna un cartus. Tot ceea ce se depaseste, trebuie vamuit. Cei care se ocupa cu astfel de indeletnlciri nu depasesc niclodata aceasta valoare, dar fac, intr-o singura zi, mai multe transporturi, hai sa le zicem, legale. Este o structura foarte bine organizata, o filiera care se intinde pe la multe judete. Incetul cu incetul, se ajunge la cantitati foarte mari de tigari, care sunt depozitate la diferite persoane, in Nadlac sau in apropierea vamii . O pozitie identica a avut-o si sublocotenent Robert Iudt, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad. Prezent, ieri, la Directia Regionala Vamala Arad, acesta ne-a declarat ca, in acest moment, "soferul Marcel Cean, impreuna cu alte persoane, este cercetat pentru presupusa implicare in acest caz. Trebuie sa stabilim foarte exact ce s-a intamplat, pentru a incadra juridic fapta. Daca vom constata ca tigarile au fost transportate prin alte locuri decat punctele vamale, atunci vom avea de-a face cu infractiunea de contrabanda, fapta prevazuta in codul penal cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Oricum, cercetarile sunt in curs de desfasurare, pentru identificarea tuturor membrilor acestei retele in urma protocolului incheiat intre Directia Regionala Vamala si Inspectoratul Politiei de Frontiera, cele doua institutii sunt de parere ca neregulile inregistrate la frontiera si in punctele vamale vor fi, incetul cu incetul, demascate, Oricum, captura de sambata seara este cea mai mare (de tigari) inregistrata de la inceputul acestui an.

Dacian Don - Observator

  • Baile termale din Gai - locul preferat al pensionarilor

La Strandul termal Gai, varstnicii se simt excelent...La temperaturi caniculare, aradenii cauta cu disperare un coltisor unde sa adie o boare de vant, un loc mai umbros si un bazin tocmai bun pentru o baie reconfortana. 
In sezonul de vara, locurile de agrement de acest gen sunt luate cu asalt. Exceptie de la regula nu fac nici Baile termale, din imediata apropiere a Fabricii de Spirt si Drojdie din cartierul Gai. Fata de anii precedenti, cartea de vizita a Bailor este una net superioara. Investitia financiara din acest an a avut ca tinta reconditionarea bazinelor (trei la numar), precum si modernizarea celor 40 de cabine cu vana, asa cum scrie la carte. 
Pe poast de detectivi...
Efortul administratiei si al presedintelui CARP, Vasile Neagu, este, insa, demolat zilnic de atitudirea pe care unele persoane o au fata de conditiile oferite. Personalul angajat s-a obisnuit ca, pe langa atributiile specifice, sa isi asume si rolul de detectivi dupa fiecare serie care urmeaza bai termale individuale. Doar astfel ii prind in flagrant pe cei cu mana lunga, care nu se sfiesc sa-si insuseasca diverse obiecte precum dopuri de vana, robinete, rozete, inclusiv capace de toaleta.
Oameni si...oameni 
Dincolo de a fi pe faza la aceste mici gainarii in incinta bazei, personalul trebuie sa fie la fel de vigilenti cu cei care utilizeaza bazinele descoperite. Frecvent, administratorul este pus in situatia de a schimba apa din bazine, din pricina unor persoane necivilizate care, neavand un minim de educatie mananca, se spala sau isi fac necesitatile in apa. 
"Dorim sa mentinem o atmosfera civilizata in incinta bailor. Ori de cate ori este cazul, schimbam apa din bazine, oamenii responsabili cu curatenia isi fac datoria, astfel incat toti cei care vin sa se recreeze aici sa se simta confortabil." - ne-a declarat administratorul bailor. 
Portile Bailor termale sunt deschise tuturor aradenilor. Chiar daca predomina persoanele de varsta a treia, locul este cautat si de tineri. Membrii CARP platesc un bilet de intrare eu 3000 de lei pentru bazin si 4000 de lei pentru vana. Copiii, elevii si militarii in termen beneficiaza, de asemenea, de reducere si platesc un bilet cu 5000 de lei, iar adultii pot sa intre la bai pentru suma de 15.ooo lei. Tratamentele de fizioterapie pentru proceduri diadinamice, ultrasunete, galvaniziri si impachetari cu parafina pot fi urmate, la indicatia medicului, de orice persoana, in contul a 15. 000 de lei/sedinta.
Baile termale din Gai sunt vizitate si pentru dusurile calde. In conditiile in care, la bloc, fiecare picatura de apa se plateste scump, in special pensionarilor le convine sa plece de la bai gata imbaiati, mai ales ca, pentru cei care urmeaza tratament in bazinul termal comun sau in vane, regulamentul prevede un dus obligatoriu atat inainte, cat si dupa baie. 
Pe timp nefavorabil pot fi folosite si bazinele acoperiteAradenii au cuvantul 
De ce aleg aradenii Baia termele, ne-au spus-o chiar ei: Ana si Petru Cotuna, pensionari, 63, respectiv 69 de ani: "La Statutul nostru social, doar atat ne putem permite. E liniste, facem bai de soare, bai termale pentru reumatism si impachetari cu parafina. Platim doar intrarea 6000 de lei, iar tratamentul e gratuit - suntem membri CARP. Ne ajuta tare mult aceste facilitati. De 32 ani suntem fideli acestui loc, mai ales ca locuim relativ aproape." 
Elisabeta Cadar, pensionara, 60 de ani: "Nu am bani pentru altceva. Aici, la pensia mea de un milion, imi permit sa mananc un langos cu 3500 de lei si plec satula. Am vrut sa-mi iau o apa minerala la jumatate de litru, dar, cand am vazut cat costa (10.000 lei) am facut stanga-imprejur si m-am dus la cismea. Bine-a fost pe timpul lui Cula si Leanca: atunci ne-am facut bloc, atunci ne permiteam o racoritoare. Acum, noroc cu CARP! Doar asa pot sa-mi tratez gratuit hernia de disc". 
La 22 de ani, Mita Bacos e somer. Isi pierdea timpul la bai, "la agatat". "Ziua vin la Bidi, noaptea la Strand. Aici nu fac baie, doar prospectez piata fetelor. Vinerea sunt mai putine, in schimb sambata si duminica ai de unde alege" 
Chiar daca nu- i place apa din bazine, Alina Florescu isi petrece zilnic cinci-sase ore la Bai. Se relaxeaza impreuna cu fratele ei de 13 ani dupa un an scolar istovitor care s-a incheiat cu examenul de capacitate. Locuieste foarte aproape de bai, s-a obisnuit cu atmosfera si incearca sa prinda culoare pentru cele cateva zile cand va merge la Mare. Pentru calitatile terapeutice ale apei, la bai vin si persoane din judet. 
Familia Vuculescu, din Pecica, e abonata bailor de sapte ani. Vara de vara, parintii si cele doua fetite - Larisa si Nicole - isi petrec aici cel putin zece zile, timp in care capul familiei urmeaza un anume tratament. "Si pentru fetite e mult mai convenabil aki, fiindca apa e calda si pericolul de a raci e mai mic" - spune Nicoleta Vuculescu. Baile termale sunt un loc accesibil pentru multi aradeni. In special sambata si duminica densitatea pe metrul patrat e mare. La sfarsit de saptamana, media celor care aleg sa se relaxeze aici ajunge la 1000 - 1600 de persoane.
Baile termale din Gai functioneaza si pe timp de iarna. Taxatoarea ne spunea ca si la -18 Celsius pensionarii fac rand dis de dimineata la usa bailor pentru a-si trata reumatismele cu o baie calda.  

Teodora Matica - Adevarul

  • Romania, campioana balcanica la motociclism

Motociclistii aradeni au obtinut frumoase rezultateTraseul de concurs amenajat pe pista aeroportului din Arad a gazduit, sambata si duminica, etapa a doua a Campionatului Balcanic de motociclism viteza si etapa a treia a Campionatului national de motociclism. Intrecerile, extrem de disputate (125 cc, super sport si super bike), au dat castig de cauza echipei Romaniei, care a acumulat 106 puncte, cu unul mai mult decat Bulgaria, locul trei fiind ocupat de Yugoslavia, cu doar 21 puncte. 
Dupa doua etape, Romania a trecut astfel pe locul doi in clasamentul general, dupa Bulgaria, care continua sa detina prima pozitie, cu 197 puncte. Un cuvant greu de spus in intrecerile de la Arad l-au avut sportivii legitimati la clubul gazda, Las Vegas Racing Team Arad, care au castigat probe prin Robert Vaida (juniori III), Robert Muresan (juniori II) si Ionel Pascota (super sport si super bike). 
Ionel Pascota a fost eroul concursului, prin cele doua victorii, care au coincis si cu victoriile de etapa in campionatul balcanic la probele respective, unde concurenta a fost acerba, fiind dublat, la super bike, de Octavian Vrajitoarea, colegul sau de echipa, care a ocupat pozitia a treia a podiumului.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Astra a castigat "Cupa Aradului"

Aradenii au obtinut victoria si la poloTinerii poloisti aradeni au obtinut trei victorii si doua remize, incheind competitia fara sa cunoasca gustul amar al infrangerii
Sambata a luat sfarsit turneul international de polo, denumit "Cupa Aradului", competitie rezervata juniorilor III. De-a lungul a trei zile de intreceri, in bazinul acoperit de la Padurice s-au intrecut sase formatii: Mestrina Nuoto (Italia), Vojvodina Novi Sad (Iugoslavia), doua selectionate ale Africii de Sud, nationala Romaniei si bineinteles Astra.
Competitia a fost organizata de CS Astra si Pro Polo, cu sprijinul Consiliului Local Municipal, si a sponsorilor McDonald's si Cores. S-a jucat in sistem "fiecare cu fiecare", cate patru reprize a sapte minute fiecare. Echipa gazda, Astra, antrenata de Martin Liptak, "si-a taiat partea leului", reusind sa incheie competitia pe locul I.
Tinerii poloisti aradeni (campioni nationali in 2001) au obtinut trei victorii, 12-6 cu Mestrina Nuoto, 7-4 cu Africa de Sud A, 6-4 cu Vojvodina si au remizat de doua ori, cu acelasi scor, 7-7 cu Africa de Sud B si Selectionata Romaniei.
Pe urmatoarele doua pozitii in clasament, s-au clasat in ordine: Vojvodina Novi Sad si Romania. De mentionat este faptul ca, selectionata tarii noastre nu a avut in componenta jucatori aradeni. Primele trei clasate au primit cupe si diplome, iar urmatoarele trei cupe. Observator din partea Federatiei Romane de Polo a fost Laurentiu Zamfirescu.
"Dupa parerea mea, a fost un turneu tare, din punct de vedere valoric. Au fost in competitie tari cu traditie in polo (Italia, Iugoslavia), precum si o tara care investeste mult in sport (Africa de Sud). Cat priveste rezultatul echipei mele, am inceput mai greoi, dar am terminat bine. Pe aceasta cale tin sa multumesc celor ce ne-au sprijinit, precum si colectivului de arbitri si parinilor copiilor", a spus Martin Liptak.
"A fost un turneu folositor pentru noi. Copiii din Africa de Sud au avut posibilitatea sa-si masoare fortele cu adversari pe care nu ar fi avut altfel sansa de a-i intilni. S-au legat prietenii intre copii, ceea ce poate este mai important decat orice", ne-a declarat Peter Szilagy, antrenorul coordonator al Africii de Sud.
Revenind la turneul propriu-zis, iata lotul folosit de Martin Liptak de-a lungul turneului: Paul Constantin, Gabor Kurti, Bogdan Milos (3 goluri), Rafael Ranca (10), Sergiu Moldovan (1), Mircea Samuila (6), Flavius Ranca, Zoltan Szeredi (2), Codrin Cotrau (4), Ianos Mod (4), Roland Iuhasz (8), Raul Perian (1), Flavius Stolcz si Bogdan Tarnovean, Mai trebuie spus faptul ca, la sfarsitul acestei saptamani, echipa de juniori III a Astrei va participa la un turneu puternic in Ungaria, denumit "Hod-Turbo", unde mai sunt invitate formatii din Croatia, Africa de Sud si bineinteles reprezentante ale tarii gazda.

A. Creta - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]