Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 6 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Conflict de munca la Registrul Auto Roman

Angajatii reprezentantei aradene a RAR au declansat un conflict de muncaCei 23 de angajati ai reprezentantei aradene a Registrului Auto Roman, alaturi de colegii lor din toata tara, au declansat ieri un conflict colectiv de munca, nemultumiti de grila minima de salarizare. RAR nu a avut niciodata datorii la bugetul de stat sau la Fondurile Speciale, fiind considerata o institutie reprezentativa in domeniul transporturilor, fara probleme de ordin financiar. Cu toate acestea, Ministerul Finantelor a inceput monitorizarea acestei institutii, presedintele sindicatului 1994 RAR, aradeanul Liviu Erbaru, fiind nedumerit asupra motivatiilor acestui gest. Iata ce ne-a declarat acesta, in exclusivitate pentru ziarul "Observator aradean": "Miercuri a fost inregistrat, la Directia Generala a Muncii si Protectiei Sociale, conflictul colectiv de munca. Pe data de 11 decembrie va avea loc concilierea. In caz contrar, vor urma intalnirea cu mediatorul si comisia de arbitraj. Daca nici atunci nu se vor rezolva problemele, vom declansa greva de avertisment si, apoi, greva generala. Sper sa nu ajungem sa ne judecam in instanta. Repet: consider ca nu avem de ce sa fim monitorizati de Ministerul Finantelor. Salariul minim de incadrare pentru salariatii cu studii medii este de 2,2 milioane lei, iar pentru cei cu studii superioare este de 3 milioane lei. Salariile nu au mai fost modificate de peste un an si jumatate!".
Liviu Erbaru ne-a mai declarat ca sindicatul a cerut ca salariul pentru muncitorii necalificati sa fie de trei milioane de lei, cel pentru cei cu studii medii de 4,5 milioane de lei, iar pentru cei cu studii superioare sa fie de sase milioane. "RAR este o regie autonoma cu finantare proprie si se afla sub patronajul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei. RAR are in structura 41 de reprezentante judetene, in care isi desfasoara activitatea 1.200 de salariati, din care 58% cu studii superioare, 40% - maistri tehnicieni si alt personal cu studii medii cu inalta specializare" – a mai declarat Liviu Erbaru.
Octavian Gliga, inginer expert al reprezentantei Arad a RAR, ne-a declarat ca este intru totul de acord cu declansarea conflictului colectiv de munca, fiind de parere ca "nu este permis ca un inginer, dupa ani si ani de studii, sa ia salariul trei milioane de lei".

Dacian Don - Observator

  • Tigari netimbrate de 162 de milioane

Subinspectorul Robert Iudt declara ca verificarile pe traseu vor continuaPolitistii de frontiera si cei ai orasului Curtici au oprit ieri, pentru control, pe relatia Santana-Curtici, un autoturism Dacia, condus de P. Dezso, din Salonta. Cu ocazia controlului s-a constatat ca autoturismul era incarcat cu bagaje voluminoase, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unei verificari amanuntite. "S-au descoperit 4810 pachete de tigari - Memphis, Ronson, Marlboro, Milde Sorte, Kim -, netimbrate, pentru care cetateanul nu a putut prezenta acte de provenienta. Privitor la cele constatate, persoana in cauza a declarat ca a cumparat tigarile dintr-o piata din Oradea si ca intentiona sa le valorifice in Arad. A urmat respectivul traseu, intrucat dorea sa evite controalele politiei, de la intrarea in municipiu", a declarat subinspector Robert Iudt. Bunurile, in valoare de peste 162 de milioane de lei, au fost preluate pe baza de proces-verbal, de catre Biroul Politiei Curtici. Cercetarile continua.

Ziua de Vest

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Zabrani

Si la Zabrani, centrala telefonica manuala a fost inlocuita cu una digitala - Virtual Arad News (c)2002In data de 03.12.2002 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Zabrani cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Alcatel cu o capacitate instalata de 400 linii telefonice. Lucrarea de inlocuire a inceput in data de 26.11.2002 si a necesitat preluarea directa a abonatilor de pe reteaua veche pe reteaua noua.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate si s-a construit retea noua in Alunis.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala cei 315 abonati existenti si in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad, inclusiv in localitatea Alunis. O parte din noii abonati din Alunis vor fi conectati Frumuseni in unitatea distanta a CTD Alcatel, unitate pusa in functiune in data de 20.11.2002.
Astfel abonatii din Zabrani si Alunis vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet. In prezent sunt instalate in judetul Arad 28 de unitati distante ale CTD Alcatel in 20 localitati (9 unitati distante in municipiul Arad si 19 in localitati din judet).
Din data de 01.12.2002, abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Alcatel vor plati factura telefonica la Oficiul Postal din Zabrani, deci incepind cu factura decembrie 2002.
Numerotatia abonatilor din Zabrani (inclusiv pentru cei din Alunis care vor fi conectati in Zabrani) este: 457000-457384.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • La Teatrul de Marionete din Arad. Un basm de Victor Ioan Frunza

Directorul Teatrului de Marionete - Dan Antoci pregateste noi spectacoleIn fieful unuia dintre cele mai harnice si valoroase teatre de marionete din tara, care gazduieste cu succes si un festival international consacrat genului, am vazut o dramatizare a regizorului Victor Ioan Frunza dupa basmul "Fat-Frumos din lacrima", de Mihai Eminescu, ce da titlul spectacolului, si basmul "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte", de Petre Ispirescu. Eroi invaluiti fie de mantia delicata a lirismului, fie de aceea a unui umor generos, cai fermecati, cu aripi ingeresti, un povestitor (Dan Antoci) "sedus" de pitorescul intamplarilor si frumusetea vorbei, dar si capabil sa ni le restituie in chip convingator, decorul, costumele si mastile deosebit de expresive, de un cromatism bine integrat caracterelor, talcurilor basmului si tensiunii sale emotionale, realizate de Adriana Grand, dar si muzica live (pian, vioara, violoncel si flaut), conceputa de Cari Tibor, un tanar absolvent de Conservator, confera acestui ceas de teatru "pentru cei mici" atributele unei arte mari, de cert profesionalism, capabila sa inaripeze si bucuria parintilor sau bunicilor acelor spectatori foarte tineri. 
Alaturi de Dan Antoci (Fat-Frumos batran), evolueaza pe mai multe partituri, in cea mai mare parte cu sensibilitate si credibilitate, cativa tineri actori ai trupei, ca Sorin Dorobantu (Fat-Frumos tanar), Carmen Marginean (Imparateasa, Gheonoaia, Moartea), Alina Doba (Muma padurii, Vraciul), Mircea Mos (Imparatul, Calul), Nuti Roman (Ileana Cosanzeana), Dan Zach (Un curtean, Calul) si Roxana Orz (Fat-Frumos copil). Efortul indreptat spre omogenitatea interpretarii, spre vioiciunea ritmului si o mai expresiva implicare a "jocului cu masca" in dialog poate conduce acest minunat spectacol in zona de mare altitudine a performantei, pe masura valorii recunoscute a realizatorilor sai, dovedita in chip concludent si acum, pe scena "marionetelor", intr-o reprezentatie ce ne aminteste parca de un extraordinar basm pentru cei mari, "Dragonul", de Evgheni Svart, montat cu multi ani in urma la Piatra Neamt. E un "mic" eveniment pentru Teatrul de Marionete din Arad, dar si pentru teatrul nostru, in general, incat nadajduim ca obstacolele de ordin financiar si managerial nu vor impiedica drumul spectacolului spre privirea si satisfactia altor si altor spectatori din tara.

Ion Parhon -Romania Libera

  • Caporal Alexa, o noua comuna pe harta judetului ?

Satul Caporal Alexa se pregateste sa ajunga comuna - Virtual Arad News (c)2002Locuitorii din satul Caporal Alexa, care apartine administrativ de Santana, doresc ca localitatea lor sa devina, in viitorul apropiat, comuna. Cum si Santana isi doreste sa devina oras, demersurile lor nu par lipsite de sansa. In acest sens, s-ar putea ca referendumul din ianuarie, prin care locuitorii vor fi chemati la urne sa-si exprime parerea daca doresc sau nu ca Santana sa devina oras, sa se refere si la transformarea localitatii Caporal Alexa in comuna. Pentru a nu se intampla insa ca la Pecica si Turnu, unde buletinele de vot au continut o sigura intrebare care se referea la ambele localitati, cel mai probabil la Santana vor fi doua intrebari una cu referire la Santana si una cu referire la Caporal Alexa. Problema care se pune este insa daca cea din urma intruneste conditiile pentru a deveni comuna. In rest, trebuie spus ca autoritatile locale din Santana nu sunt impotriva faptului ca localnicii din Caporal Alexa sa-si conduca singuri destinele. Cel putin, asa ne-a asigurat primarul Ioan Ilica.

Orlando Toader - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]