Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 6 aprilie 2002

  • Din acest sezon, la Strand, statul la soare costa mai mult !

Peste o luna strandul aradean se deschide pentru publicOvidiu Marian, directorul (inca) al Gospodaririi Comunale Arad (G.C.A.) a organizat, ieri, o conferinta de presa in care a prezentat noile tarife practicate pe Strandul Neptun in acest sezon. El a refuzat, insa, sa faca prea multe referiri cu privire la decizia luata joi in sedinta Consiliului Local Municipal, cand s-a hotarat absorbirea G.C.A. de catre S.C. Salubritate, si implicit "detronarea" lui O. Marian din functie. "Deocamdata nu vreau sa ma refer la sedinta, CLM. Va voi spune, in schimb, saptamana viitoare, cum s-au tras sforile pentru votarea acelui proiect de hotarare. Acum vreau si vorbesc doar despre tarifele pe care le-am stabilit pentru anul in curs ci despre investitiile pe care noi le-am planificat, inainte de cele recent intamplate."
Intrarea pe strand - mai scumpa
"In primul rand, trebuie stiut ca aceste tarife au fost aprobate in Consiliul de Administratie in urma cu doua saptamani, ca sa nu ne acuze nimeni ca le-am fabricat peste noapte. Nu le-am prezentat pana astazi pentru ca era in discutie si o alta varianta de bilete, cu banda magnetica, situatie in care preturile ar fi suferit modifichri substantiale. Aceasta propunere a cazut momentan." Iata modificarile survenite fata de anul trecut. Adultii vor plati pentru un bilet 15.000 de lei - cu 5.000 de lei mai mult decat sezonul trecut, iar copiii, studentii si pensionarii vor scoate din buzunar 10.000 de lei fiecare. Aceste preturi sunt valabile zilnic pana la ora 18,00. Dupa aceasta ora, tariful va fi acelasi pentru toata lumea - 10.000 de lei. Mult mai avantajoasa este insa contractarea unui abonament pe toata durata sezonului, care costa 200.000 de lei pentru adulti si 100.000 pentru copii, elevi, studenti si pensionari. Taxa de parcare a fost ridicata de la 10.000 la 30.000 de lei, pentru ca se incearca limitarea accesului cu autoturisme in incinta strandului. "Am incercat, pe cat posibil, sa nu majoram prea mult tarifele, pentru ca noi dorim ca toti aradenii sa-si poata permite sa vina la strand, ca sa nu devina o zona exclusivista. Nu stiu daca aceste preturi vor ramane valabile si dupa schimbarea mea. S-ar putea ca noua conducere sa adopte o alta politica. Noi nu intentionam sa ne oprim activitatea, indiferent de ce se va intampla mai departe, ci dorim sa predam strandul in conditii cat mai bune. Daca altii il vor putea gospodari mai bine - cinste lor - iar daca nu - sa-i judece istoria." a concluzionat Ovidiu Marian.

Sorin Ambrus - Adevarul

  • Primarii  din judet s-au intalnit la Lipova

Primarii din judet s-au intalnit la Lipova...Ieri, peste 24 de de primari s-au intalnit ieri, la Lipova pentru a discuta problemele care-i framanta. Acestia sunt reuniti in "Asociatia primarilor" care numara peste 50 de membrii. Cea mai mare nemultumire a primarilor este legata de Legea prin care  pot fi amendati in cazul in care nu isi gospodaresc asa cum trebuie localitatile. Primarii spun ca au incasat amenzi fara sa fie vinovati si sustin ca administratia locala nu se mai bucura de autonomie. Pentru acest motiv ei doresc sa ceara sprijinul parlamentarilor. Primarii se plang ca pot fi sanctionati de catre orice institutie, si se plang ca astfel ei nu mai pot sa-si desfasoare activitatea in mod normal. Pentru a apara drepturile alesilor, liga primarilor de comune si orase din judetul Arad vor infiinta un ziar cu aparitie lunara iar finantarea se va face din publicitate. Primarii sustin ca nu le este respectata demnitatea de demnitari, iar salariile lor sunt prea mici. Pentru a se face auziti la Bucuresti, ei au stabilit sa organizeze o noua intalnire la care sa participe si parlamentarii aradeni.

  • Un "Rambo" veritabil a fost prins de politistii aradeni

Armament modern descoperit la un bucuresteanDoua arme tip Uzzy si un Magnum, ascunse in podul casei
Politistii Biroului arme, substante toxice si exploziv l-au retinut, ieri noapte, pe baza de ordonanta, pe Niculae Carausu, in casele acestuia din Arad din Labasint gasindu-se mai multe arme, munitia aferenta si pulbere de cartuse. Barbatul este pensionar si are domiciliul in Bucuresti. Pe data de 28 martie a acestui an, in urma unor informatii primite, am descins in locuinta sa din Arad, strada Molidului, str.49, unde au fost descoperite 79 de cartuse, calibrul 5,6, mm (glont de tir). De atunci, il cautam incontinuu."Azi noapte (4/5 aprilie) am efectuat o a doua descindere, impreuna cu politistii din Sistarovat, la locuinta acestuia din Labasint, nr.11" declara presei col. Teodor Pantea, prim-adjunctul inspectorului-sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad. Spre deosebire de prima descindere, cand munitia a fost descoperita la resedinta din Arad, Niculae le-a dat de "furca" politistilor, armamentul fiind ascuns in podul unui grajd al vecinului sau. Surpriza mare a venit in momentul in care politistii au trebuit sa inventarieze "captura", demna de dotarea unui Rambo veritabil: doua pistoale automate militare, tip UZZY (unul marca Luger, de 9 mm, fabricat in Germania, altul marca Scorpion, de 7,65 mm, fabricat in Cehoslovacia) si o arma Magnum 22, caruia, desi ii lipsea patul, era in perfecta stare de functionare. In plus, politistii Broului arme, substante toxice si exploziv au mai numarat 21 cartuse de calibrul 9 mm, 26 de cartuse de 7,65 mm si 98 de calibrul 22 mm, toate, de asemenea, viabile. Ca si cand nu era suficient, in podul grajdului a mai fost descoperit jumatate de kilogram de pulbere, pentru confectionarea cartuselor. Intrebat cum a intrat in posesia armelor si la ce intentiona sa le foloseasca, Niculae Carausu a spus: "Armele si munitiile le-am procurat din -Piata de paie - cum se spune, din Timisoara, de la niste sarbi pecare nu-i stiam. Doream sa le folosesc la vanat de mistreti si sa ma apar, in caz ca m-ar ataca cineva. Nu am permis de port-arma. Pe ele am dat o mie de marci si o suta de Euro". In cursul zilei de ieri, Niculae Carausu a fost prezentat Parchetului, care a inceput urmarirea penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiei si nerespectarea regimului substantelor explosive. Nu putem sa incheiem fara sa precizam faptul ca bucuresteanul nu este la prima abatere a legii, la 18 ani furand o masina a politiei.

Dacian Don - Observator

  • ACR Arad a sarbatorit 98 de ani de activitate

ACR aniverseaza 98 de ani de la infiintarePrima asociatie automobilistica din Romania a implinit ieri, 98 de ani de activitate. Automobil Clubul Roman este cea mai mare organizatie neguvernamentala din tara, ea fiind afiliata la Asociatia Internationala a Automobilului si Alianta Internationala de Turism. 
Romania se numara printre primele 10 tari din Europa care au introdus automobilul in circulatie si au organizat concursuri automobilistice. La inceputul anilor 1900 s-a constituit si prima asociatie automobilistica. Automobil Clubul Roman are ca sarcina, in principal, activitatea de asistenta tehnica rutiera, pe care o desfasoara non-stop pe telefon mobil, prin acesta putand fi contactat ori Dispeceratul National de Asistenta Tehnica sau fiecare filiala, in parte. De-a lungul timpului din membrii automobil Clubului Roman au facut parte persoane ilustre ca: presedinti de stat, prim-ministrii, ministii, directorii unor importante institutii, iar de-a lungul timpului au facut parte si Printul Bibescu care a indeplinit si functia de presedinte a primului Automobil Club, din 1904 pana in 1924, Mihail Sadoveanu , George Cosbuc, Liviu Rebreanu, Henry Coanda, si multe alte personalitati. Pe langa asisenta tehnica ACR mai acorda si informatii soferilor ce calatoresc in strainatate, si organizeaza actiuni educative. Ieri, in ziua in care au sarbatorit 98 de ani de activitate, ACR a pregatit si o surpriza membrilor sai, care au beneficiat de o reducere de 30% la plata cotizatiei.
"La jubileul celor 98 de ani, se cuvine sa reluam faptul ca sunt respectate si promovate cu statornicie, atat structura de organizare in teritoriu, cat si obiectivele sale traditionale. Patrimoniul Automobil Clubul Roman este invidiat de multi. Asociatia are deplina autonomie organizatorica, functionala, financiar-economica si valutara. In prezent ACR isi mentine vitalitatea, gratie celor 200.000 membri, avand in vedere criza economica si financiara care apasa greu societatea romaneasca si care se reflecta grav si asupra clubului nostru" ne spune presedintele ACR Arad dl. Victor Jucu.

  • "Five o'clock la Radio Arad"

Lansare de carte la Casa de Oaspeti...Ieri, la Casa de Oaspeti de pe strada Horia din Arad, s-a adunat elita culturala a Aradului pentru a participa la lansarea cartii "Five o'clock la radio Arad" semnata de cunoscutul redactor si realizator de emisiuni radiofonice Bujor Buda si la realizarea unei "fonoteci de aur" a Radio Arad. Cartea cuprinde 52 de interviuri realizate, in direct, la Radio Arad.  In dorinta de a sublinia importanta evenimentului, depre noua aparitie au vorbit poetul Vasile Dan, scriitorul Florin Banescu, si ing. Alexandru Mot, directorul Radio Televiziunii Arad. Cele 52 de casete fac parte, incepand de ieri, din fonoteca de aur a Radio Arad. Dupa "Dosarul cu pete" si "Iasi, Heidelbergul nostru de altadata", Buda Bujor vine cu o idee inca neabordata in presa, redactorul de la Radio Arad a transpus interviurile sale de pe banda magnetica in filele unei carti. "Este un mod absolut ingenios de arecuperamemoria, istoria orala, este o forma de a conserva ceea ce s-a intamplat la Arad, la trecerea dintre mileniul doi si mileniul trei. Cartea este ingenioasa sub toate aspectele, si sub formula si ca mod de abordare a geniului respectiv. Bujor Bota are un talent nativ de a intreba lucruri simple, intr-un regim de candoare, si sa obtina raspunsuri absolut fermecatoare. Cei care au avut ocazia de a fi intervievati la Radio Arad, in mod direct, si pe urma transferati in carte, au avut surpriza de a vedea ceva spontan, expresiv si incantator" concluzioneaza poetul Vasile Dan. Scriitorul multumind audientei, isi explica gestul sau spunand: "Sufletul meu este in aceasta carte, pentru ca iubesc Aradul si oamenii lui. Aceasta carte este un omagiu adus aradenilor, incercand sa ii arat tuturor pe cei mai reprezentativi dintre noi. S-ar fi putut numi aceasta carte si un ghid al succesului in viata- pentru ca toti oamenii acestia au fost de succes. Carte a fost facutsa la propunerea directorului Radio Televiziunii Arad, Alexandru Mot, care-mi spunea  Ce-ar fi sa evocam personalitatile Aradului?... Asa s-a nascut aceasta carte". Buda Bujor pregateste acum al treilea volum al cartii care cuprinde tot 52 de interviuri realizate, si care va fi lansat la inceputul anului viitor.

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia 5 aprilie - 11 aprilie 2002 Filantropica - (ROM)
Muresul 5 aprilie - 11 aprilie 2002 Trafic - (SUA)
Arta 5 aprilie - 11 aprilie 2002 - Sala A Idila capitanului Corelli - (SUA)
Arta 5 aprilie - 11 aprilie 2002 - Sala B The Cell - Conexiune Inversa - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]