Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 5 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Explozie de fericire la Polivalenta

La Sala Polivalenta , craciunitele au impartit daruri prescolarilorIn organizarea PSD Arad, cu ocazia sarbatorii de Mos Nicolae, ieri, la Sala polivalenta s-a desfasurat actiunea "O zi de neuitat pentru copiii Aradului". In acorduri de muzica specifica sarbatorilor, 2080 de prescolari, insotiti de cadrele didactice au umplut pana la refuz sala; o suta de tinere imbracate in costum de "craciunite", alaturi de clovni si o mare de baloane albastre au contribuit la atmosfera de sarbatoare. Programul artistic a fost sustinut de mai multe gradinite din oras, printre care gradinita nr.1– dans popular "calusarii", gradinita nr.15 –dans tematic "Bucuria iernii", gradinita nr.20 – "Hora Craciunitelor". Un moment inedit, apreciat de cei mici a fost si recitalul surorilor gemene Ana si Maria Jula, in varsta de sapte ani, care au castigat in vara concursul Mamaia copiilor. Actorii Teatrului de marionete au prezentat un dans aerobic, totul culminand cu focuri de artificii, care i-au lasat pe copii realmente cu gurile cascate. Mosul a impartit cadourile, in valoare de 100 000 de lei pentru fiecare prescolar: pungi cu 22 de sortimente de dulciuri.

Mihaela Iancu - Observator

  • Romtrans SA aniverseaza jumatate de secol. Ieri, a fost inaugurat noul sediu din Arad

Interviu cu Petru Popa - directorul Agentiei Romtrans AradRomtrans SA, una dintre cele mai puternice companii din Romania, agentia Arad, a inaugurat, ieri, in prezenta a numerosi invitati, colaboratori, oficialitati locale, noul sediu.  
Evenimentul a coincis cu implinirea a 50 de ani de activitate si a fost onorat de Stefan D. Popa, vicepresedintele Consiliului de Administratie, si de directorul general, Ion Nan.
Avand trei domenii principale de activitate: expeditie internationala, transport intern si international si comisionare vamala, Romtrans detine jumatate din piata din Romania, fiind singurul expeditor total din tara noastra.
50 de ani de activitate 
Agentia Arad a Romtrans SA, care are 220 de angajati, a tinut sa puncteze cei 50 de ani de existenta ai firmei prin mutarea in casa noua, eveniment la care au participat prefectul Dan Ungureanu, subprefectul Florin Remetan si vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gheorghe Falca. Prefectul Dan Ungureanu a subliniat in cuvantul sau importanta in economia judetului nostru a unei astfel de societati. 
Investitiile realizate in Arad se ridica la 700.000 de euro, dintre care 250.000 de euro au fost folositi pentru realizarea noului sediu. Slujba de sfintire a cladirii a fost oficiata de un sobor de preoti, prezent la oficierea slujbei fiind si PS Timotei Seviciu, episcop al Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei. 
Pe langa cladirea, administrativa se construieste si o magazie, care va fi finalizata pana la sfarsitul lunii viitoare. Petru Popa, directorul agentiei Arad, a declarat ca Romtrans Arad are raza de actiune in sapte judete: Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj si Arad si 22 puncte de lucru.
Dupa jumatate de secol de activitate Romtrans-ul s-a mutat in casa nouaAgentia Arad, printre fruntase 
Stefan D. Popa, vicepresedintele CA al Romtrans SA, a spus ca agentia aradeana ocupa un loc fruntas in cadrul celor noua agentii din tara noastra. "Firma actioneaza in conditii de concurenta, pe o piata reala, cu rezultatele care se vad. Ca urmare a bunei activitati desfasurate de Romtrans Arad, vom diversifica activitatea in aceasta zona", a afirmat Stefan D. Popa. Romtrans a ocupat, in ultimii ani, locul I in topul national alcatuit de Camera de Comert a Romaniei. 
Petru Popa, directorul agentiei Arad a Romtrans 
- Ati fost nominalizati printre agentiile fruntase din tara. Cum ati reusit sa ajungeti in top? 
- Avem un colectiv bun, o echipa care isi desfasoara activitatea astfel incat sa ofere clientilor nostri servicii cat mai bune. Dorinta noastra este sa fim credibili, pentru ca partenerii nostri sa se poata baza pe noi. 
- Vicepresedintele Consiliului de Administratie, Stefan D. Popa, vorbea de extinderea activitatii. 
- In permanenta ne dorim sa oferim serviciile care sunt cerute de partenerii nostri de afaceri. 
- Care este concurenta in Arad? 
- Avand in vedere gama variata de servicii pe care o oferim, concurenta cea mai acerba este in domeniul comisionarii vamale, in domeniul transporturilor, iar din punctul de vedere al expeditiei internationale si interne concurenta este mai mica, pentru ca ceilalti nu au o organizare asemanatoare cu a noastra. Noi suntem organizati in toate punctele de frontiera, in orasele resedinta de judet si alte localitati in care sunt birouri vamale, iar in strainatate avem firme cu capital 100% Romtrans, precum si firme mixte. 

Marinela Barla - Agenda zilei

  • La Vladimirescu s-au aniversat: Zece ani de activitate a Fundatiei Romano-Germane

Fundatia Romano-Germana din Vladimirescu la a zecea aniversareFundatia Romano-Germana - centru de formare si perfectionare profesionala Vladimirescu Arad a aniversat, ieri, zece ani de activitate. Cu aceasta ocazie a avut loc sedinta festiva a consiliului director, urmata de "Ziua Portilor Deschise".
La eveniment au participat Manfred Winefeld, coordonatorul proiectului la nivel national, Klaus Peter Marte, consulul Germaniei la Timisoara, directorii fundatiilor similare din Timisoara si Sibiu, Horia Carciumaru, din cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, prefectul Dan Ungureanu si "obisnuitii" casei: Adrian David, directorul fundatiei, Stefan Pascu, directorul Agentiei de Formare si Ocupare a Fortei de Munca Arad, colaboratori etc.
Dl. Adrian David a inceput cu o incursiune in timp, punctand principalele momente de-a lungul celor 10 ani de activitate."De-a lungul anilor, paleta meseriilor in care fundatia ofera calificare s-a imbogatit continuu ajungand in 2002 la 15, cu un numar total de absolventi de 1812, in timp ce cursuri de perfectionare se ofera in trei domenii, iar numarul de absolventi a depasit 2050".
Din 1992, momentul infiintarii fundatiei si pana in 1997, centrul a fost sprijinit de catre Ministerul de Interne, specialistii germani ocupandu-se atat de dotarea tehnica cat si de instruirea viitorilor maistri. In 1996 a intrat in această "afacere" si Ministerul Muncii si Solidaritătii Sociale, care acum participa cu 50% din banii necesari fundatiei, pentru ca o mare parte dintre cursanti fac parte din randul somerilor. Din anul 1997, proiectul a intrat sub aripa Ministerului de Cooperare Economica din Germania, cand a demarat a doua faza a proiectului. In urma reorientarii, anii urmatori au adus o diversificare a domeniilor de calificare, de la prelucrarea lemnului ajungandu-se la ateliere de croitorie, sala de calculatoare, topografie, coafura etc.Cei zece ani de activitate coincid cu incheierea celei de a doua faze a proiectului. Acest lucru inseamna ca de anul viitor, fundatia nu se va mai bucura de sprijin german, ci doar de cel al Ministerului Muncii, daca acest sprijin va mai exista. Iar daca nu, Adrian David crede ca singura solutie de supravietuire ar fi transformarea intr-un SRL, caz in care somerii nu vor mai beneficia de gratuitate.
Manfred Winefeld, coordonatorul proiectului la nivel national, a felicitat fundatia pentru activitate si a adresat un apel catre partea romana de a sprijini in continuare fundatia. "Este o performanta deosebita ce s-a facut aici, avand in vedere legislatia fluctuanta in acest domeniu. Suntem convinsi ca in continuare ministerul din Romania va sprijini fundatia."

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Razboi Guvernului!

Presedintele CCIA - Mihai Bacanu a criticat dur hotararea de guvern"Da-i, Doamne, romanului mintea de pe urma! Si Camerelor de Comert inteligenta de a actiona atunci cand este cazul".
Aceasta ar putea fi concluzia Adunarii Generale a Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie din Regiunea V Vest, intrunita in 2 decembrie 2002, la sediul social din Timisoara. Partea oficiala, anuntata cu surle si trambite de toti reprezentantii camerelor astfel asociate, spune doar ca Asociatia s-a hotarat sa dea in judecata Guvernul pentru "gravele consecinte practice si legislative produse mediului de afaceri prin Ordonantele de Urgenta ale Guvernului nr. 129 si nr. 156/2002 privind, printre altele, trecerea Registrului Comertului in subordinea Ministerului Justitiei, cu transferul unei parti semnificative din patrimoniul privat al camerelor in patrimoniul de stat al Ministerului Justitiei". 
Actiunea, mai mult decat tardiva, vine la spartul targului, si aceasta deoarece, in momentul aparitiei primei ordonante, presedintii camerelor de comert erau prea ocupati cu lupta interna pentru preluarea controlului Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Pe langa aceasta, a intervenit si inevitabila letargie romaneasca, precum si lipsa curajului in luarea unei decizii a conducatorilor institutiilor din Regiunea de Vest, in mod special din Timisoara, unde presedintele CCIAT, Emil Mateescu, si-a asumat rolul de lider al Asociatiei camerale. 
Cea mai dura voce din sedinta de luni a fost a presedintelui Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad, Nicolae Bacanu, presedinte in exercitiu al Asociatiei CCI din Regiunea V Vest. "Adunarea Generala a Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie din Regiunea V Vest a hotarat in unanimitate actionarea in justitie a guvernului pe linia constatarii neconstitutionalitatii acestor acte normative, sesizarea mediului politic romanesc asupra pericolului adoptarii unor acte normative de tipul nationalizarii domeniului privat comercial si informarea comunitatii de afaceri asupra costurilor de timp si financiare pe care le implica aplicarea acestor ordonante", se arata in hotararea finala a sedintei. Este incriminata cresterea costurilor serviciilor Registrului Comertului cu cel putin 19%, reprezentand TVA nedeductibil, precum si diminuarea bugetelor locale, cu valoarea impozitelor pe salarii de care va beneficia doar bugetul municipiului Bucuresti. In concordanta cu competentele legale cu care sunt investite, ca reprezentante in teritoriu ale agentilor economici, camerele asociate s-au declarat solidare cu efortul membrilor lor si au promis ca vor promova constant politici de aparare si reprezentare a intereselor acestora. Si, ca sa incheiem tot cu o cugetare. "mai bine mai tarziu decat niciodata"

Lucian Paulescu - Ziua de Vest

  • APAPS a schimbat conducerea fabricii UTA

Conducerea intreprinderii textile UTA a fost inlocuitaAPAPS a decis schimbarea intregii conduceri a SC UTA SA Arad. Adunarea Generala a Actionarilor a decis revocarea tuturor membrilor consiliului de administratie si comisiei de cenzori. In functia de presedinte al consiliului de administratie si director general al fabricii a fost desemnat Andronic Tamsa, cadru didactic la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, care si-a asumat contractul de performanta pe anul 2002. 
Reprezentantul APAPS in AGA a cerut noii conduceri a fabricii sa depuna eforturi pentru relansarea activitatii. Comisia de cenzori a fost solicitata sa verifice toate aspectele economico-financiare ale societatii din ultima perioada. 
SC UTA SA Arad a traversat o pasa neagra, atat din cauza conjuncturii economice generale, cat mai ales din cauza managementului defectuos din ultimii ani. Din etalon al industriei textile romanesti, UTA a ajuns, sub aripa fostului FPS Arad, pe cale de a disparea complet. Ce a mai ramas din fabrica a trecut sub regimul supravegherii speciale. La ora actuala, exista deja interesul unor firme pentru a relua relatiile de colaborare cu UTA SA Arad

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]