Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 5 iunie 2002

Virtual Arad impreuna cu , va prezinta ultimele stiri din Arad in format Real Media.
Selectati stream-ul dorit in functie de tipul de conexiune:

Acest serviciu este in stadiu experimental. Va rugam sa ne transmiteti orice observatii la adresa florin@virtualarad.net.
  • Proiectul "Sprijinirea IMM-urilor" s-a finalizat cu trei mari realizari

A fost finalizat Proiectul "Sprijinirea IMM-urilor"Piesa "grea" a proiectului este incubatorul de afaceri de la Pecica
Partenerii romani, italieni si spanioli s-au intalnit, ieri, pentru a pune punct final proiectului "Sprijinirea IMM-urilor", care s-a derulat timp de doi ani in Arad. Consiliul Judetean Arad, prin Agentia de Promovare si Dezvoltare a Judetului Arad, ADAR, Municipalitatea Pozzuoli, Italia si Regiunea Castilla La Mancha, Spania au dezvoltat un parteneriat al carui rezultat este proiectul "Sprijinirea IMM-urilor", finantat in cadrul programului Ecos-Ouverture al Uniunii Europene. Acesta s-a materializat in infiintarea Centrului de Servicii pentru IMM, CESIA, pe baza elaborarii unui studiu de fezabilitate privind oportunitatea infiintarii unui incubator de afaceri in Arad si a unui studiu privind instrumentele financiare aflate la dispozitia IMM-urilor din judetul nostru, precum si in organizarea Salonului Financiar aradean, cea de a doua editie a acestuia desfasurandu-se astazi. La intalnirea de ieri au participat toti partenerii: vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, directorul ADAR, Lucia Chisbora, coordonatorul general al proiectului, Francesco di Filippo, reprezentantul GED Capital Development, Robert Luke, viceprimarul din Pozzuoli, Gennaro di Bonito, reprezentanta asociatiei INTER-COOPER, Silvana Fico, si consilierii Giuseppe de Fraia, Michelangelo Luongo si Salvatore Arionte. Francesco di Filippo, coordonatorul general al proiectului "Sprijinirea IMM-urilor", a declarat ca incubatorul de afaceri, care se va realiza in localitatea Turnu din comuna Pecica, este cea mai mare realizare a proiectului. "Incubatorul de afaceri va fi administrat de CESIA si are rolul de a ajuta IMM-urile sa se puna pe picioare. De la acest incubator va porni dezvoltarea unei zone industriale unde se va afla un autoport, terminal tir, o zona comerciala. Rezultatele se vor vedea in urmatorii patru-cinci ani", a spus Francesco di Filippo. Concret, incubatorul selectioneaza IMM-urile care prezinta un plan de afaceri bine pus la punct si viabil, garanteaza creditele contractate de acestea si ofera consultanta de specialitate. Firma are la dispozitie intre trei si cinci ani pentru a functiona de sine statatoare, apoi va putea achizitiona sau inchiria una sau mai multe din halele care se vor construi in zona industriala.

Marinela Barla - Agenda zilei

  • La un pas de catastrofa, pe Valea Muresului

Accidentul tirului turcesc a intrerupt circulatia pe calea ferata timp de patru oreUn TIR a cazut de la patru metri, peste calea ferata. Circulatia trenurilor a fost intrerupta timp de patru ore
Un grav accident de circulatie s-a petrecut, ieri noapte, in localitatea Batuta (Barzava), cand soferul unui TIR a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat de la patru metri, de pe sosea, exact pe terasamentul caii ferate. Impactul deosebit de puternic a facut ca TIR-ul sa ia foc, iar Izmail Aucil, de 32 de ani, din Turcia, care transporta medicamente, sa moara pe loc."La ora 23,45, Izmail conducea TlR-ul cu numarul 83-D 4019, din directia Arad-Deva. Intr-o zona cu o succesiune de curbe, din cauza neadaptarii vitezei, a pierdut controlul volanului si a parasit partea carosabila. Desi a tras de volan pentru a redresa autovehiculul, TIR-ul a derapat si a atins, pe o portiune de 30 de metri, parapetul metalic, dupa care s-a rastumat. Diferenta de nivel intre sosea si calea ferata era de aproape patru metri, asa ca, in cadere, TIR-ul a atins si firele de inalta tensiune (27.000 de volti)" ne-a declarat mr. Mircea Cherechean, seful Serviciului Politiei Rutiere Arad. Impactul cu solul si afectarea firelor de inalta tensiune au dus la intreruperea circulatiei feroviare timp de patru ore, la gestionarea crizei participand prefectul Aradului, Dan Ungureanu, procurorul criminalist George Vlai si mr. Mircea Cherechean. Pentru scoaterea cadavrului de sub remorca, dat fiind impactul deosebit de puternic, s-a apelat la serviciile pompierilor militari si a echipajului de descarcerare. Directorul Directiei Regionale CFR Timiqoara, Iulian Stefanescu, ne-a declarat ca pagubele provocate nu sunt atat de mari pe cat s-ar fi putut crede la prima vedere: "Au fost afectate firele de contact de la dubla 2, un stalp electric, iar sase trenuri, dintre care trei internationale, au avut intarzieri serioase ca urmare a intreruperii circulatiei. La ora 3,20, s-a reluat circulatia feroviara doar pe un singur sens, iar azi dimineata (n.r. ieri, la ora 11;00) a revenit la normal. Vom inainta o plangere firmei transportatoare din Turcia, pentru a ne despagubi cu privire la minutele cumulate la intarzierea trenurilor". Intrebat daca, la acea ora, prin zona urma sa treaca vreun tren, Iulian Stefanescu ne-a declarat: "Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat atunci. Intr-adevar, accidentul s-a produs la ora 23,45, iar la ora 23,53 trebuia sa treaca prin zona acceleratul de Sighet..."

Dacian Don - Observator

  • Concertul Antidrog, un mare succes si la Arad

Concertul Antidrog a atras prezenta a cinsprezece mii de tineriDuminica, 15.000 de tineri au fost la concert, iar luni, cateva sute de fani au asteptat conferinta de presa
Multdiscutatul concert al trupelor 3 SudEst, Animal X si al Cristianei Raduta a avut loc duminica la Arad. La manifestare au participat foarte multi tineri, conform unor estimari, aproximativ 15.000. Actiunea a fost un succes, in ciuda contestatarilor.
* Luni dimineata, la Palatul Administrativ, a avut loc o conferinta de presa, la care au participat atat artistii, cat si organizatorii. 3 Sud Est, Animal X si Cristiana Raduta au fost asteptati de cateva sute de fani, carora le-au acordat autografe si le-au cantat o piesa.
* Cum marea majoritate a celor din fata Palatul Administrativ erau liceeni, elevi de gimnaziu si chiar copii de gradinita, la indemnul lui Mihai, de la 3 Sud Est, prefectul Dan Ungureanu a confirmat ca le va motiva personal absentele!
* Componentii ambelor formatii, dar si Cristiana Raduta, s-au aratat incantati de atmosfera care s-a creat la Arad; dar si de organizarea ireprosabila. * La acest capitol, al organizarii, prefectul (principalul organizator) a tinut sa multumeasca Politiei, Jandarmeriei, dar mai ales organizatiei locale a PSD si primarului Dorel Popa.
*Artistii au spus ca mizeaza pe puterea exemplului, astfel incat nu au fost niciodata tentati de droguri. "Singurul drog este muzica si este un drog pe care il recomandam tuturor" - au spus ei.
* Intrebati daca turneul are legatura cu faptul ca 3 Sud Est a avut un turneu in campania electorala, in care au indemnat tinerii sa voteze PSD, Laurentiu Duta spunea ca nu exista nici un fel pe legatura, ei implicandu-se acum intr-o problema sociala. Mai mult, organizatorul turneului este casa de discuri Music&Music.
* Artistii angrenati in acest proiect au promis ca si in viitorul apropiat sa se mai implice in astfel de actiuni. Mai mult, ei asteapta acelasi lucru din partea altor trupe, a actorilor si a sportivilor, care sunt modele pentru tanara generatie.
* Artistii au primit din partea viceprimarului Levente Bognar cadouri care sa le aminteasca de Arad. Cei care nu vor uita prea repede aceste doua zile sunt, insa, fanii trupelor, care au dovedit un entuziasm nemasurat, fiind nevoie de un numar mare de forte de ordine pentru ca totul sa fie OK

Marius Grada - Agenda zilei

  • Comandantul Penitenciarului Arad si-a dat demisia

Comandantul Penitenciarului Arad si-a inaintat demisiaCauza: evadarea detinutului Heinrich Szim
Evadarea spectaculoasa a detinutului Heinrich Szim din Penitenciarul Arad a produs un adevarat cutremur in randul cadrelor din penitenciar. Comandantul unitatii, col. Constantin Luca, a demisionat imediat din functie, fiind deceptionat de modul de munca al cadrelor pe care le-a avut in subordine. Demisia sa a fost inaintata superiorilor, insa pana acum nu s-a luat nici o decizie. Col. Constantin Luca s-a abtinut de la orice declaratie, insa surse demne de toata increderea au afirmat ca acesta este foarte suparat pe cadrele pe care le-a avut in subordine. Practic, vinovati sunt gardienii care s-au ocupat cu paza in zona celulei de unde Szim a reusit sa fuga prin dislocarea caramizilor, gardieni care in noapte, cand este liniste, nu au auzit nimic. Mai mult, detinutul ajunge in curte, reuseste sa ajunga pana la gardul penitenciarului, fara a fi vazut de nimeni. Urca pe foisor, iar subofiterul din foisor, luat prin surprindere, cand il vede ca sare de la peste 3 metri inaltime, il someaza si trage in plan vertical. Practic fugarul a fost vazut doar de catre cel care a alarmat intregul personal prin focul de arma tras.
O comisie formata din doua cadre ale Directiei Generale a Penitenciarelor s-a deplasat la Arad pentru cercetari. S-a intocmit un raport, care acum se afla la Directia Generala a Penitenciarelor. In raport sunt cuprinse si masurile care se impun. Surse demne de toata increderea au declarat ca mai multe cadre ale penitenciarului vor fi sanctionate, unele cu arest. Nu se pune problema ca acestea sa-l fi ajutat pe Szim sa evadeze. Deocamdata, soarta Penitenciarului Arad se afla in mainile DGP. Intr-un mod asemanator, prin escaladarea gardului, a evadat in urma cu doi ani un cunoscut hot de masini din Ungaria.
Col. Constantin Luca, care in perioada evadarii lui Szim a avut probleme de sanatate, si-a inaintat demisia din proprie initiativa, fiind un act singular de demnitate.

Liliana Brad - Romania Libera
  • Chesint - Sfintirea bisericii si prima sarbatoare campeneasca

Sarbatoare campeneasca la ChesintDuminica, la Chesint, a fost sarbatoare. Cu mic, cu mare, satenii au umplut, pana la refuz, biserica din inima localitatii, proaspat renovata si pictata, cu talent, de un specialist. Lacasul de inchinaciune mirosea a nou, a proaspat, a curat. Ca sa ajunga minunata zi de duminica, 2 iunie, zi in care a avut loc sfintirea bisericii din Chesint, fiii acestui sat au adunat, cativa ani buni, peste 300 de milioane de lei. Sub fiecare sfant pictat in biserica aparea numele fiului sau fiicei satului care a platit pentru realizare.
"Falosi", chesintanii care au donat bani au tinut mortis sa "se vada", acolo, in biserica, tot timpul.
Parintele Dan Popa - inconjurat de sase preoti prieteni - a fost gazda desavarsita, alaturi de consiliul parohial. Impreuna cu preoteasa si enoriasii au pregatit, in detaliu, duminica sfintirii bisericii. La primele ore ale diminetii, satul vuia de glasuri de copii imbracati in costume populare, P.S. dr. Timotei Seviciu, episcop al Aradului; Hunedoarei, Ienopolei si Halmagiului, care a onorat sarbatoarea, a fost intampinat cu caldura, totul de la straiele oamenilor si pana la birjele impodibite cu "prime multicolore" avea un aer aparte, de mare fast. La slujba de sfintire au participat si primarul comunei Zabrani, Alexandru Siminaica, impreuna cu viceprimarul Ioan Rechestean. Primul insa, ignorand evident toate eforturilor chesintanilor, nu s-a demis sa ramana sa ia masa sarbatoreasca, la Caminul Cultural, cu acestia. De altfel, primarul de Zabrani s-a remarcat, in cateva ocazii bune, prin refuzul de a sta la aceeasi masa cu "supusii" care l-au votat candva. Ghearghe Falca insa, vicepresedintele Consiliului Judetean, a fost fericit sa impartaseasca bucuria locuitorilor Chesintului. Cu atat mai mult cu cat participa, in calitate de invitat, la o premiera locala: dupa sfintirea lacasului sfant, s-a "lasat" cu o sarbatoare campeneasca dupa toate canoanele, cu mici, bere, joc si voie buna. Pe chipurile chesintanilor se citea bucuria. Le-a reusit. Si se vor intalni, de-acum, an de an, la aceeasi data.

Eugenia Bardas - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]