Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 4 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Sindicalistii de la CET au pichetat Primaria

Sindicalistii de la CET s-au intalnit cu prefectul UngureanuIeri, un grup de 50 de sindicalisti de la CET Arad au pichetat Primaria. Protestul este o reactie la pasivitatea pe care autoritatile locale o au fata de situatia creata la CET. Amintim ca, practic, Primaria Arad si firma americana Centurymarc sunt patronii CET. "De luni de zile avem obiectiuni la contract. Si mai ales la clauzele sociale, care de fapt nu exista. Asteptam niste raspunsuri pe care nu le-am primit nici la aceasta ora", precizeaza Traian Deliman, liderul Sindicatului Liber "Energia". Oamenii sunt nesiguri in privinta locurilor de munca. "Au fost concediati deja 87 de angajati, lucru pe care il consideram nejustificat. Ei lucrau in sectoare direct productive" adauga Doru Lebada, de la Sindicatul Termoelectrica. Protestatarii erau inarmati cu pancarte pe care scria: "Primaria ne conduce, noi de rapa de ne vom duce" si "Amintiti-va deviza: Aproape de oameni, impreuna cu ei." O aluzie la promisiunile electorale trecute si, poate, viitoare... Nici investitiile promise, de 200 milioane de dolari, sigur, nu peste noapte, nu apar la orizont, fapt ce mareste neincrederea sindicalistilor in viitorul CET-ului. Doar prefectul Dan Ungureanu a ascultat ieri nemultumirile celor 50 de oameni. Acesta a precizat: "Vom discuta ori de cate ori e nevoie. Trebuie sa ajungem la deblocarea acestei situatii. Cred ca o mai mare transparenta ar fi benefica". Pichetarea va continua si astazi si maine. "In functie de efectul acestor actiuni, vom analiza care vor fi pasii urmatori", conchide Traian Deliman.

G. Constantinescu - Adevarul

  • Disponibilizari la "Astra-Trinity" Arad

La Astra-Trinity au fost disponibilizate 75 de persoane - Virtual Arad News (c)2002Zeci de angajati ai fabricii aradene de vagoane "Astra - Trinity" au fost disponibilizati, incepand cu aceasta luna, din cauza reducerii exporturilor, ei primind, la plecare, doua salarii compensatorii. "Este vorba despre 75 de persoane care au primit doua salarii compensatorii la nivelul salariului mediu pe economie, insa alte disponibilizari nu se prevad pentru urmatoarea perioada", a declarat directorul executiv al fabricii, Mihai Danciu.
Potrivit conducerii "Astra - Trinity", masura a fost luata ca urmare a scaderii cererii de vagoane pe piata externa, in conditiile in care aproape toata productia societatii este destinata exporturilor. Anual, fabrica aradeana exporta aproximativ 1.000 vagoane de marfa la un pret mediu de 50.000 dolari/ bucata. In prezent, societatea aradeana are aproximativ 2.000 de angajati, din care 1.400 lucreaza in trei schimburi, in sectorul productiv. Compania americana "Trinity Industries" a achizitionat pachetul de 70 la suta din actiunile societatii "Astra Vagoane" Arad in luna martie 1999, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la o suta de milioane dolari, din care 50 de milioane dolari reprezinta investitiile angajate prin contractul de vanzare-cumparare. "Trinity" mai detine 60 la suta din actiunile Institutului de Cercetare si Proiectare Vagoane - Arad (ICPV), 70 la suta din actiunile producatorului de material rulant MEVA Drobeta Turnu Severin, precum si pachetul majoritar de actiuni al societatii "Apromat" Arad (baza de aprovizionare cu materiale).

Romania Libera

  • Podurile din Arad, la control

Picioarele Podului Decebal sunt controlate cu atentiePicioarele lui Decebal, studiate de scafandri
O echipa de scafandri a plonjat ieri in Mures, la Arad, pentru a analiza situatia pilonilor Podului Decebal, peste Mures. Actualul Pod Decebal dateaza din anii '70, insa tablierul nou a fost montat pe pilele unui pod mai vechi, construit la inceputul secolului trecut. Tablierul vechiului pod a ajuns, in timpul ultimului razboi, in apa, si o parte din el se afla si acum intre pilonii centrali ai podului, in mijlocul albiei. Prezenta tablierului scufundat in albia Muresului a modificat curgerea curentului, adancirea albiei si erodarea puternica a bazelor picioarelor de sprijin ale podului. Cercetatori de la Facultatea de Constructii din Timisoara incearca acum sa stabileasca cat de grava este erodarea si sa gaseasca solutii pentru a readuce lucrurile la  normal. Profesorul universitar Adrian Bota, de la facultatea timisoreana, efectueaza determinari, inclusiv cu ajutorul unor scafandri adusi la Arad de la Bucuresti, pentru intocmirea unui studiu de fezabilitate solicitat de primarie, urmand ca anul viitor sa fie intocmite proiectul tehnic si detaliile de executie pentru lucrarile de reparatii. Se intentioneaza scoaterea vechiului tablier din albie si nivelarea fundului apei, in functie de constatarile scafandrilor, pentru ca apa sa curga din nou uniform in zona pilelor podului, eliminind astfel curentii puternici ce erodeaza baza pilelor. Se vor stabili si eventualele masuri de consolidare a bazelor pilelor, erodate de curentul Muresului. La ora actuala, a asigurat profesorul Adrian Bota, nu exista nici un pericol pentru cei care traverseaza podul ce uneste centrul Aradului cu populatul cartier Micalaca.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Drama unei femei nu impresioneaza autoritatile aradene

De doua saptamani tirul se afla in dormitorul caseiCabina unui tir in ... dormitor. Cu aceasta imagine se trezesc in fiecare dimineata o femeie din Arad impreuna cu fica ei
 De aproape doua saptamani, o femeie din Arad traieste o adevarata tragedie. Casa Rozaliei Matias a fost distrusa in totalitate dupa ce un autotir a intrat cu intreaga cabina in camera de la strada a imobilului. Drama nu s-a incheiat insa aici. Chiar daca pare greu de crezut, dupa 10 zile de la producerea accidentului, masina se afla inca in casa femeii.
Imagine de cosmar
Pentru ca nimeni nu vrea sa o ajute, ea ar putea ramane fara un acoperis deasupra capului si fara despagubiri. Soferii care trec zilnic pe langa casa Rozaliei Matias sunt intampinati de o imagine extrasa parca din filme. Nici lor nu le vine sa creada ca masina, care in urma cu aproape doua saptamani a intrat cu intreaga cabina intr-una dintre camerele imobilului, se afla inca acolo. "Saptamana trecuta am trecut pe aici si TIR-ul era in aceeasi pozitie. Imi pare rau pentru aceasta femeie, care, acum, in pragul iernii si al sarbatorilor, a fost atinsa de aceasta nenorocire. Cineva ar trebui sa o ajute, pentru ca nu este posibil ca nimeni sa nu ia nici o masura", este de parere unul dintre soferii care trec zilnic prin zona respectiva. 
Manuale ingropate sub ziduri 
Daca autotirul va fi scos din casa, imobilul se va darama, iar femeia impreuna cu fiica ei de 17 ani vor ramane fara un acoperis deasupra capului. Fata este eleva in clasa a 11-a si in urma accidentului a inceput sa aiba probleme. Toate rechizitele, caietele si cartile tinerei sunt ingropate si acum sub cabina autotirului, care sta de aproape doua saptamani acolo. De zece zile, Rozalia Matias impreuna cu fiica ei dorm intr-o bucatarie de vara amenajata in curtea casei. In fiecare dimineata, cand se trezeste, femeia este intampinata de o imagine de cosmar: cabina autotirului care se afla inca in camera de la strada. 
Fara casa!  Fara despagubiri! 
Mai mult decat atat, femeia ar putea ramane si fara casa, si fara despagubiri. Pentru ca soferul masinii era sub influenta alcoolului in momentul accidentului, firma pentru care lucreaza s-ar putea sa nu o despagubeasca pe femeie. Si oricum, asigurarea societatii nu acopera mai mult de 400 de milioane de lei, suma insuficienta pentru reparatiile casei. "Am vorbit cu un inginer care are o firma care se ocupa cu expertiza imobilelor. Mi-a spus ca rezidirea celor doua camere afectate in urma accidentului costa circa 500 de milioane de lei. Este clar ca eu nu imi pot permite sa platesc acesti bani", ne marturiseste cu lacrimi in ochi Rozalia Matias, proprietara imobilului. 
Unde sunt autoritatile? 
Familia Matias a cerut in mai multe randuri sprijinul autoritatilor. Intersectia dintre soseaua de centura a Aradului si strada 6 Vanatori a provocat in patru ani zeci de accidente de circulatie, in urma carora au murit 14 persoane. "La inceput aveau prioritate masinile care veneau dinspre Curtici, apoi s-a schimbat. Cei care circula pe centura au prioritate. Ar trebui sa fie semnalizata mai bine aceasta intersectie, care a provocat deja atata suferinta pentru zeci de persoane", spune tatal femeii, care este de-a dreptul ingrozit de faptul ca fiica si nepoata lui puteau fi in casa in momentul accidentului. Deoarece autotirul apartine unei firme din Cehia, in aceste zile, reprezentanti ai ambasadei cehe la Bucuresti se vor deplasa la Arad pentru a evalua situatia. In urma cu aproape doua saptamani, un autotir condus de catre un cetatean ceh, aflat sub influenta alcoolului, nu a acordat prioritate unui autoturism care circula regulamentar, lovindu-l in plin. Din inertie, autotirul a intrat cu intreaga cabina in casa din coltul intersectiei. 

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Criza la FC UTA. Ionut Popa, cel mai iubit antrenor al Aradului, si-a reziliat contractul cu "Batrana Doamna"

Antrenorul Ionut Popa a demisionat de la UTAMotto: "Nu schimbi caii pan-nu treci vadul"
           
Abraham Lincoln

Luni, antrenorul Ionut Popa si-a reziliat contractul care il lega de "Batrana Doamna", cu o etapa inaintea finalului turului. Trecand de-a lungul campionatului printr-o presiune psihica foarte puternica, antrenorul utist a cedat… alaltaieri. UTA ramane "lanterna rosie" si fara Popa! Ne ajuta cu ceva acest lucru?
Ceea ce l-a determinat pe Ionut Popa sa renunte la conducerea tehnica a "Batranei Doamne" nu a fost, cu siguranta, doar articolul aparut in cotidianul ProSport, in care era acuzat de Emanuel Terzian ca ar face favoritisme in sanul lotului, promovandu-i pe unii dintre tineri proveniti de la Romvest, in detrimentul bucurestenilor. "Mi-a pus capac articolul lui Terzian din ProSport, in care ma acuza ca-i  promovez pe cei de la Romvest si ii ignor pe bucuresteni. Eu sunt un om corect si nu fac asa ceva. I-am introdus, totusi, in aproape fiecare joc pe bucuresteni". Motivele esentiale au fost cu siguranta altele…
S-a tot vorbit despre faptul ca Popica are o relatie incordata cu directorul tehnic al gruparii, Gheorghe Boruga. "Nu poate fi vorba de asa ceva. Relatia mea cu Gigi este una normala si el chiar a insistat sa revin asupra deciziei". Intrebat de ce a luat decizia de a-si rezilia contractul cu doar o etapa inainte de finalul turului, Popa a raspuns prompt: "pentru ca astazi a aparut articolul". Fostul antrenor a mai trecut prin asemenea situatii; in urma cu cateva saptamani "m-am gandit sa renunt la UTA in momentul in care intr-unul din cotidienele locale mi-a fost dezvaluita valoarea contractului, care era ceva confidential intre mine si membrii Consiliului de Administratie. M-am suparat foarte tare atunci".
Mister vrea sa lase loc de "buna ziua"
"Oriunde am antrenat am lasat loc de buna ziua, asa vreau sa se intample si acum. Ma inteleg la fel de bine cu Calin Chisbora ca si cu Marin Lupas. Chiar m-a flatat atitudinea lui Chisbora cand i-am inaintat propunerea, acesta spunand ca nu se astepta si ii pare foarte rau."
"Jucatorii nu  mai sunt la fel de prieteni"
Ionut Popa s-a angajat in vara la o munca extrem de dificila, preluand o echipa ce a fost incropita cu cateva zile inainte de startul campionatului si aducand-o la un nivel de joc destul de bun, cea mai buna dovada fiind victoriile repurtate asupra lui "Poli" si a Stelei. "Mi-e teama ca va veni altul si se va bate cu caramida in piept ca a reusit sa faca echipa. Eu am reusit sa fac aceasta formatie sa joace un fotbal bun si va spun ca UTA va termina campionatul intre primele zece deoarece are un program foarte bun in retur. Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca jucatorii nu mai sunt la fel de prieteni cum erau odata. De exemplu Manta dupa ce a refuzat jocul sambata, astazi la antrenament nu a mai fost… daramat psihic. Pot sa spun ca la UTA nu este liniste…"
Luni si-a primit restantele financiare
In ultima zi ca antrenor al UTA-ei, Ionut Popa si-a primit restantele financiare, adica salariul pe lunile iunie, iulie, august.
Chisbora nu comenteaza decizia lui Popica
Presedintele Consiliului de Administratie a gruparii aradene nu a comentat decizia… fostului antrenor. "Am reziliat contractul de comun acord. Conform acordului de reziliere, timp de sase luni nici una dintre parti nu avem voie sa ne atacam si sa comentam subiectul."
Boruga si Sarbu, interimari
Tot presedintele Chisbora a spus ca nu s-au gandit inca la un inlocuitor "nu ne-am gandit acum inainte cu o etapa de finalul turului la un antrenor. Marcel Sarbu si Gheorghe Boruga vor asigura interimatul la meciul cu Gloria de la Bistrita ."

Lucian Danila - Observator

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]