Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 3 octombrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Liceean mort pe terenul de fotbal

Elevul Janos Ferko a murit in timpul unui meci de fotbal...Un elev de 16 ani din Arad a murit, marti dupa-amiaza, pe un teren de fotbal in timpul unui campionat de fotbal intre licee. Janos Ferko era elev la Liceul “Csiki Gergely” din Arad si participa cu echipa de fotbal la prima editie a Cupei liceelor aradene la minifotbal desfasurata pe arena “Constructorul”. Spre sfirsitul jocului, copilul a tipat o data si s-a prabusit pe terenul de fotbal sub privirile inmarmurite ale publicului si ale unui coleg de echipa care a incercat sa-l prinda in brate. Incercarile medicilor de a-l resuscita, care au durat aproape o ora, au fost zadarnice. Profesoara de sport a copilului spune ca in pauza meciului a vorbit cu el, dar ca nu arata obosit si nici nu se simtea rau. In urma autopsiei s-a stabilit ca baiatul suferea de cardio-miopatie cronica, o boala degenerativa a inimii, dar nu se stia nimic despre aceasta suferinta. Conducerea liceului a hotarit continuarea campionatului de fotbal, in memoria lui Janos Ferko, pentru ca el isi dorea foarte mult ca echipa sa ocupe un loc cat mai bun in clasament.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Canadienii" nostri s-au intors de peste ocean cu idei noi privind dezvoltarea Aradului

Consilierul Tiberiu Dekany a ramas impresionat de cele vazute in Canada...Periplul reprezentantilor administratiei aradene in Canada s-a incheiat ieri, cand, de fapt, viceprimarul Emanoil Voicu, alaturi de consilierii Amalia Aslau si Tiberiu Dekany au ajuns la Arad. Dupa mai bine de o saptamana de intalniri cu reprezentanti ai administratiilor locale, ai ministerelor si vizite la diferite agentii, reprezentantii municipalitatii aradene s-au intors acasa cu mai multe proiecte privind dezvoltarea economica a Aradului, dezvoltare ce a constituit tema principala a vizitei din Canada.
Consilierul Tiberiu Dekany ne-a declarat ca a ramas impresionat de modul in care se desfasoara sedintele consiliilor locale in Canada, dupa ce a asistat la o astfel de sedinta la Kingstone. "Sedintele de consiliu incep la ora 19,00, pentru ca toti consilierii au probleme in timpul zilei. Cei 12 consilieri din Kingstone, care reprezinta o populatie de 120.000 de locuitori, sunt alesi pe zone, toti fiind apolitici, ceea ce consider ca este un lucru bun. Mai mult, primarul este si presedintele Consiliului, fiind ales dintre consilieri", spune Tiberiu Dekany. Interesant e si faptul ca, spre deosebire de interminabilele sedinte CLM Arad, care dureaza si cate sase ore, la Kingstone pe ordinea de zi a fost un singur subiect: interzicerea fumatului in locurile publice din oras.
Delegatia aradeana a mai facut vizite la ministerul dezvoltarii economice, cel al afacerilor municipale, precum si la directiile economice din Primaria Kingstone. "In Canada poti inregistra o firmă in jumatate de ora si nu esti obligat sa te inregistrezi la Camera de comert, singurul lucru verificat este numele firmei, pentru a nu fi asemanator cu al altei societati. De asemenea, la Directia Urbanism a Primariei, autorizatia ti se da intr-o singura zi", spune consilierul Tiberiu Dekany.
Tot in cadrul acestei vizite, reprezentantii Aradului au facut cunostinta cu agentia KETCO, apartinand Primariei Kingstone, agentie care este o concurenta a Camerei de comert si se ocupa de atragerea investitiilor, consultanta pentru dezvoltarea unor firme mici etc., totul fara a percepe taxe. De asemenea, delegatia aradeana a avut o intalnire cu reprezentantii Ambasadei Romaniei din Canada, printre oficialii Ambasadei fiind si aradeanca Teodora Simion, secretar III al institutiei.
In urma celor noua zile petrecute in Canada, viceprimarul Voicu, alaturi de cei doi consilieri, vor prezenta CLM-ului cateva proiecte privind dezvoltarea economica a Aradului, dupa modelul celor vazute peste ocean.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Ziua Internationala a varstnicilor, sarbatorita cu 1200 de portii de mancare

De Ziua Pensionarilor acestia au beneficiat de o masa pe StrandLiga judeteana a persoanelor varstnice, CARP si Liga judeteana a pensionarilor au organizat si sarbatorit, marti, Ziua Internationala a persoanelor varstnice. La evenimente au fost prezenti si cativa consilieri locali, primarul Dorel Popa, vicepresedintele CJA, Caius Parpala si subprefectul Florin Remetan. Primarul a subliniat ca a venit aici pentru a arata pensionarilor ca este dispus sa le acorde atentie totdeauna, nu numai cand este nevoie de voturi. Dupa interventiile oficialilor, reprezentantii pensionarilor au punctat cateva realizari si o serie de neajunsuri. Printre lucrurile bune au fost enumerate: transportul gratuit pentru peroanele peste 70 de ani, promisiunea GCA de a nu pune suprataxa pe locurile de veci, adica sa mentina pentru ei taxele la nivelul actual. Economatele s-au gasit si ele pe lisat realizarilor. Necorelarea pensiilor, lipsa unei mai mari atentii din partea guvernantilor, care fac prea putine pentru pensionari si promisiunile desarte au fost doar cateva dintre neajunsurile la care sunt supusi varstnicii.
Sarbatoarea celor 141 de mii de pensionari din tot judetul (47 de mii din municipiu) a culminat cu un ospat pe Strandul Neptun. Liga pensionarilor a reusit sa incropeasca, din donatii, 1200 de portii de mancare (tocanita de cartofi cu carne de vitel si porc si cate un pahar de vin). Pentru acest  eveniment au fost trimise 1000 de invitatii, dar numărul celor care au onorat oferta a fost... mai mare.

Adriana Barbu - Observator

  • La Chisineu Cris, somerii sunt angajati dupa trei zile

Politica autoritatilor locale de a atrage investitori, da roade... - Virtual Arad News (c)2002Numai in acest an s-au creat peste 1000 de locuri de munca
Orasul Chisineu-Cris a reusit in ultima perioada, parca mai mult decat alte localitati din judet, sa se constituie intr-un mediu atractiv pentru investitorii straini si autohtoni. In acest sens, s-au creat, numai in acest an, peste 1000 de locuri de munca, ceea ce nu este chiar o realizare de neglijat avand in vedere faptul ca localitatea numara 8350 de locuitori. Secretul care a atras la Chisineu-Cris nume cunoscute pe piata internationala, cum ar fi Nexans sau Alcoa Fujikura, este rezumat de Iosif Matula viceprimarul localitatii: "Trebuie sa profiti de pozitia geografica si sa stii ce vrea investitorul, pentru a putea veni in intampinarea lui. Investitorul se opreste unde obtine cele mai multe facilitati posibile. Prefera sa cumpere teren, nu sa-l inchirieze. De aceea, noi le-am oferit terenul spre vanzare - si am cerut pretul minim -, conferind siguranta investitiilor. Iar faptul ca investeste la Chisineu-Cris o societate renumita, ca Nexans, atrage si alti investitori. E vorba de nume". Dintre investitiile finalizate sau in curs de finalizare din Chisineu-Cris amintim Nexans, Alcoa Fujikura, Europlastic, B & B Metal Works sau Gaz Vest. De asemenea, nu pot fi ignorate perspectivele ivite, care vor aduce in localitate SC Bardeau Holding (o fabrica de ulei si margarina), SC Garonia - o reprezentanta a concernului Garofoli care va produce usi si mobilier, sau SC San Giorgio cu o ferma avicola. Investitorii pomeniti mai sus, la care se adauga procentul ridicat al celor autohtoni, au rezolvat la Chisineu-Cris problema lipsei locurilor de munca. "Daca astazi un om a parasit un loc de munca, in trei zile isi gaseste altul" - spune viceprimarul Iosif Matula. Iar situatia este de asa natura incat nu putem sa-l contrazicem.

Orlando Toader - Agenda zilei

  • Surse de castig la Directia Silvica Arad

Padurea aduce venituri directiei silvice si prin produsele secundareIn aceasta perioada, angajatii Directiei Silvice Arad valorifica produsele secundare pe care le ofera padurea, aici intrand afinele, porumbele, macesele, murele sau ciupercile. Ing. Alexandru Parv, directorul institutiei, ne-a declarat: "Fata de anii trecuti, vremea nu a tinut cu noi, asa ca nu am reusit comercializarea prea multor fructe de padure. Aproximativ patru tone de afine nu au fost ridicate de beneficiar, cum, de altfel, s-a intamplat si cu murele. Pretul lor ieftin (de 5.000 de lei) ne-a facut sa nu le recoltam deloc. In schimb, am vandut la export 60 de tone de porumbe, proces care se afla inca in curs de desfasurare, alte zeci de tone de macese urmand sa fie valorificate. In cel mai rau caz, ele vor fi folosite ca si plante medicinale. In privinta ciupercilor, au fost recoltate 10 tone, terenul fiind concesionat unor firme". Directia Silvica Arad isi mai rotunjeste veniturile si din organizarea partidelor de vanatoare, cerbii fiind, in prezent, in perioada boncanitului, singura perioada in care se pot vana. "Nici de data aceasta timpul nu a tinut cu noi, fapt pentru care, din cei 35 de cerbi carpatini care puteau fi sacrificati, pana luni au fost impuscati 17. Cei 31 de vanatori care au vizitat cabanele sunt din Germania si Italia" - a declarat ing. Alexandru Parv.

Adina Cosa - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]