Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 3 iulie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Aradul va avea groapa de gunoi ecologica

Primarul Popa anunta ca austriecii vor realiza groapa de gunoi ecologicaSedinta de ieri a Consiliului local a fost "impachetata", destul de rapid, datorita depasirii orei de incepere a acesteia, cu doua ore. Asta, deoarece "Comisiile reunite" si-au incheiat lucrarile mult prea tarziu, surclasand, ca durata, sedinta propriu-zisa. Proiectele de hotarare au fost, asadar, disecate de consilieri, in spatele usilor inchise, inainte de a permite accesul publicului la sedinta. Mentionam, insa, ca proiectele de pe ordinea de zi s-au dovedit a fi mai putin interesante decat ceea ce s-a prezentat la "Diverse", care a si fost primul punct pus in discutie.
Gunoiul nostru e al austriecilor
Dorel Popa a informat Consiliul ca ieri, Comisia de licitatie a decis ca activitatea de neutralizare a gunoiului sa-i revina firmei austriece A.F.A. International Holding G.N.D.H. "Am avut doua optiuni, una pentru incinerator, oferit de firma americana, si cea de deponeu ecologic, propusa de compania austriaca", a spus primarul.
"Asteptam ca grupul austriac sa semneze contractul, dupa care, conform ofertei, executia lucrarii va dura sase luni" . Mai mult, Dorel Popa a afirmat ca "va trebui sa reanalizam modul de salubrizare a orasului", tinand cont ca, cel tarziu din primavara echipamentul va functiona. 
Nu in ultimul rand, conform spuselor primarului, municipalitatea nu va trebui sa participe cu nici un ban, doar va pune terenul la dispozitia investitorului.
CET a scapat de pierderi! 
Consilierul Mircea Roman a "facut lumina" in privinta CET Arad. Acesta a declarat ca printr-o Ordonanta de Guvern, "activele CET au trecut in capitalul social, iar toate pierderile, pana la 31 mai, se scad din valoarea capitalului social, a spus consilierul. Mircea Roman a subliniat ca "societatea ramane fara nici un fel de pierderi. CET porneste cu un capital social mai substantial decat inainte. Iata ca societatea infiintata de noi devine o societate mai serioasa".
Parcarile vor fi monitorizate 
Consilierii au desemnat, ieri, doi reprezentanti, pentru a controla (din partea CLM), respectarea regulamentului de organizare a parcarilor publice din municipiu. Acestia sunt Bruno Masut (PSD) si Doru Sever Puia (PNL). 
Bani pentru Economate 
Consilierii au aprobat, ieri, alocarea a 130 de milioane lei, pentru a participa la finantarea lucrarilor de amenajare a doua magazine de tip Economat. Unul va fi destinat pensionarilor, celalalt fiind destinat persoanelor dependente social. Lucrarea va fi realizata de societatea din subordinea Primariei, SC Recons SA.
Sedinta CLM a dezbatut problemele municipiului...Un nou tarif la distributia caldurii
Noul tarif de distributie la energia termica este de 288.400 lei / Gcal, a decis Consiliul local. Odata avizat, acest tarif va fi supus spre aprobare Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Marcel Chiscan, membru in Consiliul de Administratie la Arterm, a precizat, insa, ca modificarea de tarif "afecteaza subventiile alocate din bugetul local, nu va afecta populatia".
Inca un imprumut, pentru strada Cocorilor
Primarul a fost mandatat sa dispuna masurile necesare intocmirii documentatiei pentru a lua un nou imprumut de 30 de miliarde lei in scopul modernizarii strazii Cocorilor.
Dorel Popa a afirmat ca "trebuie sa ne gandim ca ceva inceput, trebuie terminat. Daca le lasam sa zaca, se vor deteriora, iar cel din legislatura urmatoare va trebui sa aloce bani mai multi" . Totusi, Consiliul a conditionat luarea unui nou imprumut de delegarea a cinci consilieri in comisia de licitatie. Moment in care s-au schimbat cateva replici dure.
Rodica Borza a contestat propunerea ca Ovidiu Marian si Adrian Muresan sa reprezinte Consiliul la negocieri, deoarece datorita faptului ca acestia s-au aratat impotriva contractarii de imprumuturi "atitudinea lor poate avea efecte negative", a spus consilierul, afirmatie care a fost secondata, si de primar. In ciuda faptului ca Ioan Darida, Sever Puia, si Mircea Roman au subliniat ca este, totusi, un drept al consilierilor, acestia s-au retras de pe lista propunerilor. Prin urmare, au fost alesi sa reprezinte Consiliul trei consilieri PSD, unul din partea UDMR, respectiv, unul din partea PNL.
Mai putini gardieni pe strazi
Numarul gardienilor publici care au contract cu Primaria a fost redus de la 60 la 45, datorita majorarii de tarife practicate de Corpul Gardienilor Publici. Hotararea se va aplica incepand cu 7 iulie, pana in data de 31 august, iar, pana atunci, consilierii au cerut prezentarea oficiala a unei analize serioase cu necesarul de gardieni pe municipiu, si un inventar cu institutiile care ar trebui pazite de acestia.
Primarul, in vizita in Polonia
Dorel Popa ne-a informat ca, fiecare Comisie de specialitate a CLM va intra in posesia unui raport al celui de al doilea an de activitate a Executivului. In alta ordine de idei, primarul se va afla, timp de doua zile, in vizita, in Polonia, impreuna cu premierul Adrian Nastase. 

Simona Mazare - Observator

  • Pentru a veni in sprijinul lui Dorel Popa, reprezentantii CasaRom au venit la Arad

Reprezentantii Casarom au revenit la AradCa urmare a informatiilor cu privire la nemultumirea premierului Adrian Nastase fata de stadiul lucrarilor firmei CasaRom, primarul Dorel Popa, secondat de reprezentantii societatii, a incercat sa explice reprezentantilor presei cum stau lucrurile.
Desi se vorbeste de o dispozitie a prim-ministrului de reziliere a contracului cu CasaRom, Dorel Popa este de cu totul alta parere: "Totul se desfasoara conform planului. In toata aceasta perioada, CasaRom a realizat, cu diverse firme, studiile de fezabilitate, proiectele tehnice, modelele de locuinte si primele- autorizatii pentru casa model. Toate acestea dovedesc ca firma isi respecta contractul. In luna august vor incepe si lucrarile la infrastructura."
Pentru evaluarea situatiei, prefectul Dan Ungureanu va face o cercetare amanuntita a cazului, urmand sa dea publicitatii concluziile, in cel mai scurt timp.
Primarul Popa a mai tinut sa asigure eventualii clienti ca nu trebuie sa aiba nici un fel de temeri pentru ca "fabrica de case" isi desfasoara activitatea in mod normal si chiar are numeroase solicitari.
Totusi, daca ar fi sa dam crezare gurilor rele, care spun ca aceeasi firma tocmai si-a luat catrafusele din judetul Cluj, unde incepuse o afacere similara, lasata balta in cele din urma, parca am avea unele indoieli cu privire la seriozitatea investitorilor.

Sorin Ambrus - Adevarul

  • Crucea Rosie la ceas aniversar

Sanitarii priceputi vor participa la faza nationalaAparuta in sanul unei tinere societati moderne romanesti, aflata atunci in plina evolutie si la scurta vreme dupa ce initiativa umanitara a lui Henry Dunand, fondatorul Crucii Rosii, cuprinsese statele occidentale, Crucea Rosie Romana s-a dovedit a fi un factor de sincronizare la marile idealuri umanitare ale lumii civilizate. Cu prilejul implinirii a 126 de ani de existenta a Crucii Rosii Romane, filiala aradeana de Cruce Rosie, prin dir. Iudita Cuvineanu, a intreprins cateva actiuni constand in acordarea de ajutoare sociale persoanelor vulnerabile, in valoare de 15 milioane de lei. Tot cu ocazia acestui eveniment, la nivelul filialei aradene a avut loc finalizarea cursurilor la Scoala de surori de Cruce Rosie. "In acest an, am avut 40 de absolvente surori de Cruce Rosie" ne spune Iudita Cuvineanu. 
Mergand pe aceeasi linie, filiala aradeana suporta cheltuielile echipajului de sanitari priceputi de la Grupul Scolar "Atanasie Marinescu", din Lipova, care reprezinta Aradul la faza nationala a concursului "Poiana Pinului", asigurandu-le totodata si o tabara. In mesajul de suflet, adresat la cea de-a 126-a aniversare a Crucii Rosii Romane, presedintele Crucii Rosii Romane, prof. Nicolae Nicoara, ii cheama alaturi pe toti cei care dispun de "posibilitati materiale, dar si pe cei care nu stiu ce inseamna greutatile vietii de zi cu zi", incheind cu maxima "Sarac nu este cel care nu are nimic, sarac cu adevarat este doar acela care nu a ajutat niciodata pe nimeni".

Florina Ghile - Agenda zilei

  • Aradenii cred ca au vazut un OZN

Pe cerul Aradului a aparut un obiect ciudatO lumina ciudata a survolat sambata noaptea cerul Aradului. Locuitorii cartierului Micalaca, care au incercat sa scape de caldura iesind in fata blocurilor, au avut surpriza sa vada o lumina puternica, circulara, care a inceput o serie de evolutii ciudate deasupra blocurilor. Obiectul care a generat lumina a aparut in mare viteza, apoi a stationat la punct fix aproximativ 15 minute, dupa care, incet, s-a lasat in jos, disparand undeva dupa blocuri. Martorii oculari afirma ca obiectul nu a fost avion, pentru ca a stat multe minute nemiscat, si nici elicopter, pentru ca a evoluat in mare viteza si cu traiectorii imposibile pentru un asemenea aparat de zbor, fara a face vreun zgomot. 
Un operator TV, Vasile Obsitos, corespondent al TVR pentru judetul Arad, care locuieste in zona, a reusit sa filmeze cateva minute obiectul. Cu ajutorul zoom-ului camerei, dupa vizionarea inregistrarii, s-a putut vedea ca obiectul avea forma circulara, cu doua degajari diametrale spre interior. In ultimii ani, pe cerul Aradului, au fost observate mai multe fenomene incluse in "sfera OZN", care nu au primit nici o alta explicatie oficiala. 
In urma cu noua ani, intr-un lan de grau de la marginea orasului au aparut misterioase urme circulare, care nu au putut fi explicate prin metode conventionale. 
Coincidenta face ca Vasile Obsitos a fost primul care a filmat si cercurile care, la vremea respectiva, au starnit multa valva in toata tara. In mod neoficial am aflat ca misteriosul obiect zburator vazut sambata noaptea pe cerul Aradului nu a aparut pe radarele aeroportului din oras. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Un boschetar desconspira cateva piste de procurare a drogurilor

Boschetarul Kalman Vasile face dezvaluiri despre droguriBoschetarul a dat bataie de cap politistilor insirandu-le locurile din Arad, unde se pot procura droguri.
Intr-una dintre zilele acestei saptamanii, (ironia sortii, chiar cand aveau loc manifestari dedicate Zilei Mondiala Antidrog), in spatele cladirii Primariei Municipiului Arad, 14 boschetari au inceput sa dea cu picioarele in masinile din parcarea apropiata. Gardianul de serviciu si-a anuntat in graba colegii, care insa n-au reusit sa-i prinda pe toti, doar unul dintre scandalagii cazand in plasa oamenilor de ordine. Ceilalti s-au „evaporat” ca si aurolacul, al carui efect stralucea in ochii tinerilor.
Cel care a fost prins, Kalman Vasile, in varsta de 16 ani, era clar sub influenta drogurilor, in mana tinand o sticla de aurolac, efectul halucinogen al acestuia facandu-l sa nu se poata tine pe picioare. La incercarea gardienilor de a-l imobiloza si a-i pune catusele, Vasile si-a taiat de mai multe ori bratul stang, amenintand ofiterii, ca la orice incercare de-a lor isi taie burta (!). Spre fericirea tuturor (chiar si a unor tineri curiosi care au inceput sa se strecoare printre politisti si jandarmi, gandind ca este un eveniment „cool”), jandarmii au reusit sa-i puna catusele.
Dupa cele relatate de el, Vasile are doar un tata, care lucreaza in Spania (la cules capsuni oare?), mama lui a murit de mult. El doarme unde apuca. Pe strazi, in parcuri, autogare. Si traieste din... ”prostitutie”– cum a spus in timp ce se uita rusinos la pantofii sai murdari – si din „unele munci” pe care altii ii solicita. A afirmat ca este intradevar consumator de droguri. Le procura de la dealeri cunoscuti (in voga?).
Dupa multe ezitari, gardienii i-au pus catusele si l-au condus la arestul politiei. Horvath Adalbert comandantul de grup al gardienilor publici ne-a relatat, ca in cazul in care fapta lui Vasile nu se incadreaza in faptele penale, va putea primi o amenda de pana la 40 de milioane. In cazul incadrarii faptei in Codul Penal, aceasta va constitui infractiune. Cercetarile vor scoate la iveala adevarul.

Solya Emilia - Occident


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]