Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 2 septembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • ARIS s-a vandut !

Valeriu Blidar este noul proprietar al fabricii de strunguriVineri dupa-amiaza s-au semnat actele de vanzare- cumparare ale fabricii de strunguri ARIS. Pachetul majoritar de actiuni (73%) a fost cumparat de omul de afaceri Valeriu Blidar, proprietarul fabricii Astra Vagoane Calatori. Acesta s-a angajat ca in sase luni sa relanseze ARIS si sa dubleze numarul de angajati. Domnul Blidar a precizat ca va investi o suma semnificativa in retehnologizarea uzinei. Referitor la acest subiect, prefectul Vasile Dan Ungureanu ne-a declarat ca "s-a facut o treaba buna cu privatizarea. ARIS-ul neprivatizat producea pierderi de munca, de comenzi, de prestigiu. Vreau doar ca fabrica de strunguri sa renasca". Stefan Lacsan, liderul Sindicatului Liber al uzinei a precizat pentru ziarul Observator ca "noi, cand s-a inceput depunerea documentatiei pentru privatizare am insistat ca acordul social incheiat la nivel national intre sindicate si guvern sa contina si un acord social intre potentialii cumparatori si sindicatele din societatea respectiva. De trei-patru luni, cand a fost o intalnire cu dl. Musliu de la APAPS Bucuresti, noi si o firma aradeana am incheiat un acord social in care ceream pastrarea profilului pe doi ani, recalificarea eventuala a fortei de munca, si ca nivelul salariului sa nu fie afectat de volumul de investitii. Anuntul de privatizare a fabricii de strunguri a aparut la insitentele Sindicatului Liber. A fost numit administratorul special, urmand sa se prezinte viitorii cumparatori. Eu i-am spus atunci administratorului special al APAPS, Pavel Cristea: noi am incheiat la un moment dat un acord social si eu sper ca in clauzele contractului de vanzare-cumparare se vor include si acele clauze sociale de care am amintit mai inainte. Nu putem fi absurzi: daca s-a semnat azi (n. red, vineri) contractul, suntem de acord, pentru ca dorim privatizare. Noi dorim ca o prima promisiune sa fie transparenta acestui proces si sa aflam clauzele sociale. Sper sa avem acces la contract. Ma bucur ca s-a privatizat fabrica. Va fi greu, pretentiile vor fi mult mai mari decat la stat, oamenii se vor obisnui mai greu, dar sper ca vor reusi sa faca fata. Volumul de investitii trebuie sa asigure pastrarea profilului societatii, pentru ca noi strunguri vrem sa facem. Cred ca sindicatul liber va pastra si in continuare atitudinea revolutionara fata de patronat, care l-a caracterizat in ultima vreme."

Andrei Ando - Observator

  • Sindicatul Gardienilor Publici a intrat in razboi cu comandantul institutiei, Ioan Klein

Sindicatul Gardienilor Publici in razboi cu comandantul Ioan Klein...Acuzele aduse la adresa acestuia sunt grave
Sindicatul "Solidaritatea Gardienilor Publici", impreuna cu CNSLR Fratia Arad, a organizat vineri o conferinta de presa furtunoasa, in care conducerea Corpului Gardienilor Publici a fost infierata la maximum. Mai precis, angajatii Dorina Verdes si Cornel Nadiu considera ca decizia comandantului Ioan Klein, care a dispus retrogradarea acestora, nu a fost o "alegere fondata". In ciuda faptului ca Corpul Gardienilor Publici trece printr-un proces de reorganizare, cei doi sunt convinsi ca in spatele deciziei se afla cateva activitati obscure ce au fost sesizate de cei retrogradati. "Consider ca decizia comandantului Ioan Klein de a ma retrograda de la functia de sef de grupa la simplu gardian este nefondata" - a declarat Dorina Vedes, presedintele Sindicatului "Solidaritatea Gardienilor Publici". "Trebuie precizat faptul ca prin aceste retrogradari s-a incalcat un articol din Contractul Colectiv de Munca de la nivel national" - a declarat presedintele CNSLR Fratia, Lucian Lagsaghi.
"Tinand cont de faptul ca am studii superioare si am ocupat acest post prin concurs, nu sunt de acord cu retrogradarea mea. Comandantul Ioan Klein trebuia pur si simplu sa-mi spuna in fata ca nu mai este multumit de mine si, automat, imi depuneam preavizul si plecam fara probleme"- a declarat Cornel Nadiu. In cadrul conferintei, cei doi angajati ai CGP au adus la adresa comandantului institutiei acuze foarte grave, pe care, sustin acestia, pot sa le argumenteze cu probe. "Am dori sa il rugam pe domnul comandant sa ne spuna daca masina cu numarul de inmatriculare AR 01 KIA mai este a firmei sau nu, cand a fost organizata o licitatie in vederea vanzarii acesteia" mai spune Dorina Verdes. Privitor la acuzatiile aduse, comandantul Corpului Ciardienilor Publici, Ioan Klein, a declarat urmatoarele: "Nu am nimic personal cu cei doi angajati. La retrogradarea Dorinei Vedes pot spune ca nu am facut decat sa aplic ad litteram prevederile contractului colectiv de munca. In ceea ce priveste problema autoturismului institutiei, spun ca acesta a fost vandut conform legii". Cei doi angajati sunt hotarati sa ceara instantei de judecata repunerea lor in functie.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Universitatea de Vest "Vasile Goldis" incepe lucrarile la stadionul "Gloria"

UVVG doreste sa modernizeze stadionul "Gloria"Subiect de polemica in ultima perioada de timp, stadionul "Gloria" va avea cat de curand o alta infatisare, gratie eforturilor financiare ale Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad. Pentru a demonstra ca ei sunt primii interesati de soarta stadionului, cei din fruntea Universitatii de Vest "Vasile Goldis" s-au decis sa demareze lucrarile la "Gloria".
Investitia de loc de neglijat - se face din dorinta de a oferi Aradului un centru de pregatire olimpica in atletism, construit la standarde internationale; cu o pista de atletism de 400 m, prevazuta cu 8 culoare de alergare, un teren de jocuri atletice, realizat conform normelor olimpice in vigoare. Astfel, vineri dimineata, dl. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad a semnat un contract cu dl. Dimitrie Cinah, directorul general al S.C. Conar S. A. Prin acest contract, in valoare de peste 65.000 Euro, S. C. Conar se obliga sa execute, sa intretina si sa finalizeze lucrarile de reamenajare a stadionului "Gloria". Intr-o prima faza se va degaja terenul, se va centraliza pista, va fi efectuata drenarea terenului de fotbal si a pistei. Lucrarile vor fi asistate de catre un reprezentant al Universitatii de Vest "Vasile Goldis", plus un reprezentant al S. C. "Proiect" S. A., executantul proiectului. "Investitia este suportata integral din fondurile proprii ale Universitatii, iar pentru continuarea lucrarilor se asteapta primirea unor fonduri de pe linie de finantare externa, din acest punct de vedere avand sprijinul si promisiunea d-nei Iolanda Balas, presedinta Federatiei Romane de Atletism", ne-a declarat dl. Aurel Ardelean rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad.

Daniel Scridon - Adevarul

  • Un incendiu a distrus in intregime o fabrica de textile din Arad

Incendiu devastator la o fabrica de confectii din Arad...Un incendiu a distrus o fabrica de textile din Arad in noaptea de vineri spre sambata, pagubele produse fiind estimate la peste cinci miliarde de lei.
Focul a fost observat foarte tarziu si cu toate eforturile pompierilor, care s-au luptat mai mult de doua ore cu flacarile, nimic nu a mai putut fi salvat. Pompierii au fost anuntati la miezul noptii, abia cand paznicii de la un depozit de carburanti Petrom, situat la jumatate de kilometru de fabrica, au vazut flacarile care ieseau din hala, deja inalte de cativa metri. La interventia pentru stingerea incendiului au participat 20 de pompieri cu trei autospeciale.
Flacarile au distrus materiale, utilaje si aparatura ultramoderna, precum si toate documentele aflate in birouri. In hala se aflau cinci tone de vopsele pentru textile, in tuburi sub presiune, care au explodat si au alimentat focul, facand dificila interventia pompierilor.
Pompierii au stabilit ca cea mai probabila cauza a incendiului a fost supraincalzirea conductorilor unui utilaj lasat sub tensiune, care ar fi provocat aprinderea materialelor inflamabile aflate in apropiere. Pompierii sunt de parere ca dezastrul ar fi putut fi evitat daca paznicul de noapte al fabricii ar fi fost la postul sau, de unde ar fi putut sa observe focul chiar de la inceput.
Conducerea fabricii a estimat pagubele la peste cinci miliarde de lei, hala si utilajele nefiind asigurate. La aceasta societate lucreaza aproximativ o suta de persoane, care sunt disperate ca au ramas fara loc de munca.

Romania Libera

  •  Batrana Doamna cu fata palida. Farul Constanta - FC UTA 1- 0 (0- 0)

Antrenorul Ionut Popa e nemultumit de prestatia echipei...UTA s-a straduit mult, sambata seara, contra Farului, dar trupa aradeana n-a facut decat sa-si scoata in evidenta multiplele minusuri. Jucand in compania unei echipe de valoare apropiata, fara mari individualitati, Batrana Doamna si-a etalat aceeasi fata palida, cosmetizata cu lipsa de tupeu si de forta. UTA s-a lasat atacata de-a lungul celor 90 de minute, in care s-a aparat cu o disperare de neinteles. Au fost minute in sir in care sarmanii Bogdan, Panin, Luca, Baldovin si Zaha jucau apasati de atacul supranumeric al gazdelor. Privit de sus, meciul a semanat cu un amical intre o echipa de Divizia A si una de mijlocul clasamentului in Divizia B, dar cel mai groaznic este, ca Farul nu a aratat ca detine mai multe secrete (tehnice sau tactice) decat UTA. De ce amical? Pentru ca marinarii au atacat mereu si pentru ca UTA a combinat rar in jumatatea adversa. Singura diferenta dintre un "amical" si un "oficial" a fost data de ritmul de joc, impus, firesc, tot de gazde. Ionut Popa a umblat, iarasi, la pusculita cu tactica, de aceasta data asezandu-si echipa dupa vechiul sistem. UTA n-a mai jucat cu un singur varf si nici cu cinci fundasi sau cu libero, ci in stilul ei din campionatul trecut, folosind acel 4-4-2 cu aparare in zona. Pe posturi, noutatile au fost reprezentate de cuplul de fundasi centrali, Baldovin - Luca, de trimiterea lui Zaha pe banda stanga a apararii, de titularizarea lui Drida si de fortarea lui Panaitescu in postul de mijlocas stanga. Dincolo, Viorel Hizo nu prea a stiut de unde sa apuce Farul. Noul antrenor al marinarilor a inceput cu un 4-4-2, pe care l-a transformat urgent in 3-5-2, deoarece UTA nu dadea semne ca are de gand sa joace si in atac. Oricum, Hizo n-a avut mari probleme, pentru ca, dupa aspectul joculuii, Farul nu prea avea cum sa nu marcheze. Meciul a avut parte de un inceput fulgerator, cu Farul in ofensiva din primul minut. Speriati pe undeva de ambitia constantenilor, utistii si-au asteptat adversarii pe un semicerc imaginar, postat undeva la 25 de metri de un Jean Bogdan, care avea sa faca un meci mare. Fara pressing (doar Marginean s-a straduit mereu sa blocheze constructia gazdelor), fara tupeu si fara puterea  de a-si pastra posesia mingii si a-si ameti prin pase adversarii, Batrana Doamna s-a trezit pur si simplu asediata. Evident, pe acest fond au aparut ocaziile in contul Farului, insa Bogdan a rezistat excelent in fata lui Voicu, Cristocea, Balan, Badescu sau Negru. Farul a beneficiat in prima repriza de cinci ocazii mari si foarte mari, in vreme ce UTA a scos capul de la cutie abia prin minutul 35, fara sa-l ameninte pe Curca. Hizo a reusit, la pauza, mutarea castigatoare. Scutindu-l pe Cristocea de un efort inutil, Hizo a apelat la Zicu, fostul dinamovist reusind sa fructifice una din numeroasele ocazii de gol ale Farului. Evenimentul se producea in minutul 65, culmea, dupa o lovitura de colt inexistenta. Incapacitatea aradenilor de a-si organiza constructia si atacul s-a observat cand tabela de marcaj indica 1-0 pentru Farul. Ionut Popa l-a inlocuit pe visatorul Drida cu Ianu, dar nici cu trei varfuri, UTA nu s-a putut apropia de poarta somerului Curca.

Sebastian Siclovan - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]