Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 2 ianuarie 2002

  • Peste 30 de consuli romani au urmarit intrarea cetatenilor romani in statele UE si Schengen

Consulul Romaniei in Ungaria a fost prezent la PCTF NadlacPeste 30 de consuli romani au urmarit, incepand din noaptea trecuta, intrarea cetatenilor romani in statele membre UE si Schengen, ca urmare a masurii de ridicare a obligativitatii vizelor. Consulii romani s-au aflat la aeroporturile si punctele de trecere a frontierei din Grecia, Ungaria, Italia, Germania, Austria, Italia, Slovenia, Spania si Franta, iar principala lor misiune a fost urmarirea intrarii cetatenilor romani in statele membre UE si Schengen. Consulii au fost in masura sa acorde asistenta cetatenilor romani in masura in care functionarii de la punctele de trecere a frontierei nu au fost la curent cu decizia de ridicare a obligativitatii vizelor. In Grecia, consulii au fost prezenti la punctele de trecere a frontierei de la Seres precum si la aeroporturile de la Atena si trei puncte de trecere a frontierei de la granita cu Austria si de la cea cu Romania, precum si la terminalul international al Aeroportului Ferihegy din Budapesta. In Italia au fost prezenti la un punct de trecere a frontierei de la granita cu Slovenia si la Aeroporturile Fiumicino din Roma si Malpensa din Milano. In Germania; consulii s-au aflat la doua puncte de trecere a frontierei si la aeroporturile din Frankfurt, Munchen si Berlin. In Austria, au fost prezenti la un punct de trecere a frontierei si la aeroportul din Viena, iar in Spania au fost prezenti la aeroporturile din Barcelona si Madrid. De asemenea, consulii romani s-au aflat si la aeroportul Charles de Gaulle din Paris si in aeroportul din Bruxelles. Autoritatile romane au verificat daca la punctele de trecere a frontierei au sosit listele actualizate cu statele exceptate de la obligativitatea vizelor si in situatia in care un cetatean roman a fost impiedicat sa intre in statele membre in UE si Schengen din motivul necunoasterii acestei noi reglementari, vor intervenii. Consulii romani nu au intervenit daca motivul pentru care unui roman nu i s-a permis sa intre intr-o tara Schengen sau UE a fost de alta natura ca de pilda interdictia de intrare in statele Schengen.

  • La 54 de ani de la abdicarea sa fortata, Regele Mihai a tinut sa fie alaturi de aradeni

Vizita Regelui la spitalul minicipalLa sosirea in Arad, familia regala a luat masa in compania primarului Dorel Popa, a deputatului Titus Gheorghiof si a lui Tiberiu Decany, membru al Societatii Amicii Regelui Mihai. 
De altfel, primarul Dorel Popa si Tiberiu Decany l-au instotit pe Regele Mihai pe tot parcursul vizitei la Arad. Primul obiectiv vizitat de familia regala a fost Spitalul Municipal din Arad, pentru care a facut importante donatii in medicamente. 
Familia regala a fost intampinata de conducerea spitalului - dr. Tanase si dr. Mircea Tandrau - care au spus ca unitatea pe care-o conduc a primit un sprijin constant din partea Regelui Mihai timp de mai bine de un an. "Stiu ca sunt probleme mari in tara cu asigurarea necesarului de medicamente. De la voi am primit mesaje si. am venit" a spus Regele Mihai in una din scurtele sale luari de cuvant. 
Pe parcursul a aproximativ 40 de minute, familia Regele Mihai a adus daruri celor saraci regala a vizitat pavilionul cu sectiile medicale, centrul de recuperare (in care se aflau paturi donate chiar de Majestatea Sa) si sala de operatii. Multumirilor conducerii spitalutui li s-au adaugat cele ale primarului Dorel Popa: "Este momentul sa recunoastem deschis, unele realitati. Doresc sa intind mana oricui, din orice spectru ar fi, care doreste sa faca ceva pentru Arad." Regele Mihai a primit din partea conducerii Spitalului Municipal un CD de prezentare a Aradului si acestei institutii. In spiritul sarbatorilor de iarna familia regala a oferit mai multe cadouri celor aflati in dificultate, care se afau la Adapostul de Noapte. 
Peste 50 de persoane, care beneficiaza de un suport prin intermediul acestei institutii, i-au intampinat pe vizitatori cu colinde si cu traditionalul "La Multi Ani". Familia Regala a parasit Aradul cu destinatia Savarsin, unde isi va petrece Revelionul. Majestatea Sa va ramane in judetul Arad pana in 8, ianuarie, cand va pleca la Bucuresti, urmand sa ramana in tara pana la finalul lunii ianuarie.

  • Chiar daca nu si-a aflat (inca) jumatatea, Alessandra Stoiocescu marturiseste:"simt ca sunt pregatita sa am un copil"

Alessandra Stoicescu face marturisiri Presei...Distinsa, deosebit de agreabila, cu un farmec aparte, Alessandra Stoicescu s-a aflat in preajma sarbatorilor la Arad. Purtand o toaleta eleganta a recentei colectii Glamour, semnata de creatoarea de moda Elena Laslean, Alessandra Stoicescu, cunoscuta prezentatoare a stirilor Antenei 1, a prezentat la Teatrul de Stat Arad "Balul de Cristal", manifestare cu scop caritabil. 
- Pentru a cata oara la Arad, Sandra? 
- A treia oara, dar ma simt ca acasa. E un oras drag sufletului meu in care am si prieteni. Cea mai buna prietena a mea, Elli Lislean, e aici. 
- In luna decembrie ai daruit mal mult decat ai primit sau viceversa? 
- Anumitor persoane, sentimental le-am daruit mai mult decat am primit. Sunt oameni carora oricat le-as darui, am impresia ca niciodata nu e prea mult. Si cand spun asta ma gandesc in principal la mama mea. 
- Care a fost cel mai deosebit cadou pe care l-ai primit in decembrie 2001? 
- Nu cred ca l-am primit! 
- Dar ce ti-ai dori? 
-Cel mai mult imi doresc liniste sufleteasca alaturi de cei dragi. 
- Sfarsitul de an inseamna un moment al bilantului si al planurilor de viitor. Ce ne spui in,acest sens? 
- In general nu-mi fac planuri. Am avut sansa pana acum si sper sa am in continuare. A fost un an greu, cu succese si esecuri. Cand spun succese, ma refer la transmisiile de dupa atentatele din 11 septembrie, din America. Imi doresc sa cresc profesional si mai doresc sa am capacitatea sa trec peste lucrurile urate ce mi se intmpla, fara sa ma inraiesc. 
- Unde si cu cine iti vei petrece Revelionul? 
- Cu mai multi colegi, la Mariott. E al doilea Revelion pe care nu-l petrec cu familia. 
- Amintesti foarte mult despre familie... 
- Da, familia e locul in care pot fi eu insami, fara sa trebuiasca si-mi ascund slabiciunile. E mediul in care imi incarc bateriile. Si am mare nevoie de acest mediu, pentru ca la intalnirile mondene si in emisie consum energie, nu pot fi eu in totalitate. 
- Dar la propria familie te-ai gandit? 
- Simt ca sunt pregatita sa am un copil. Despre casnicie, insa, am anumite temeri. Am vazut multe casnicii destramandu-se si altele pastrandu-se pentru a acoperi aparentele. Eu am nevoie de o casnicie sigura. 
-Te gandesti la o persoana anume alaturi de care sa spui marele DA? 
- Nu, momentan sunt singura

A consemnat Teodora Matica.

  • O romanca a incercat sa paraseasca tara, pe la Nadlac, in portbagajul unei unei masini

Italianul si romanca care au incercat trecerea frauduloasa a frontiereiIn data de 28 decembrie, s-a prezentat pentru iesirea din tara, la Vama Nadlac, cetateanul italian Paolo Gastaldin, de 33 de ani, care conducea un autoturism marca Fiat. In urma controlului de frontiera a fost descoperita, ascunsa in portbagajul masinii, o persoana de sex feminin. Cercetarile facute au stabilit si identitatea fetei. Aceasta se numeste Maria Preda, are 20 de ani, si este din judetul Galati. Intentia "indragostitilor" era de a ajunge in Italia unde urmau sa se casatoreasca. Motivul pentru care au ales aceasta modalitate de a parasi Romania, este cel al lipsei vizei pentru spatiul Schengen. Celor doua persoane li s-au intocmit dosare penale. Italianul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de calauzire in vederea trecerii ilegale a frontierei de stat, iar romanca pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei.

  • Tripletii familiei Stefan au fost botezati

Tripletii familiei Stefan au fost botezatiDuminica la Biserica Ortodoxa din Gradiste, cei mai tineri tripleti din judetul nostru au fost botezati. Astfel, Catalin Florin, Madalin Andrei si Denis Ioan Stefan au fost condusi in Casa Domnului de catre tripletele preotului Merlusca, cel care, de altfel, a si oficiat slujba sfantului botez. Fiecare dintre tripletele Merlusca, venite pe lume acum 14 ani, primele triplete ale judetului nostru, au tinut in brate cate unul din fratii Stefan. La eveniment, alaturi de parintii tripletilor, foarte emotionati, au mai participat nasii, bunicii, precum si multi invitati dar si foarte multi curiosi, doritori sa-i vada pe cei trei baieti care de mai bine de o luna tin titlurile ziarelor. Si fie intr-un ceas bun, le dorim multa sanatate si speram ca-n anul ce a venit sa-i vizitam in noua locuinta promisa de primul edil al Aradului.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]