Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 1 octombrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Universitatea "Aurel Vlaicu" isi deschide azi portile, pentru peste sapte mii de studenti

Inaugurarea oficiala a noului sediu UAV... - Virtual Arad News (c)2002Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad marcheaza astazi deschiderea noului an universitar, 2002 - 2003. Pentru aceasta institutie de invatamant superior, noul an universitar incepe cu un pas extrem de important: la ora 10,00 va fi inaugurat noul sediu din Micalaca, edificiu in care vor incepe cursurile studentii de la Facultatile de inginerie, de Chimie Alimentara si Colegiile de Invatamant Prescolar si Primar. Rectorul prof. univ. dr. Lizica Mihut precizeaza ca in doar trei luni de zile in aceasta cladire au fost investite peste 9 miliarde de lei, iar pana la sfarsitul anului suma totala a investitiilor se va ridica la 25 de miliarde de lei. O data cu noul an universitar aici vor functiona 9 sali de curs, 12 laboratoare si secretariatele facultatilor gazduite, iar in paralel vor fi continuate lucrarile de amenajare, dar procesul de invatamant nu va fi afectat in nici un fel. "Multumesc consilierilor locali si oficialitatilor aradene care ne-au acordat votul lor de incredere. Ei nu au votat doar pentru universitatea noastra, ci si pentru prezentul si viitorul invatamantului superior aradean. Pornim in noul an universitar cu incredere in cei care conduc destinele aradenilor si in bunul Dumnezeu.", mai precizeaza rectorul UAV. In acest an, UAV a mai primit inca 2000 de "boboci", numarul total al studentilor care pasesc intr-un nou an universitar fiind de peste 7.000. Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 12,00, la Teatrul de Stat Arad.

Mihaela Cerna - Agenda zilei

  • Pentru inceput, Centurymarc investeste 80 de milioane de dolari in CET

Centurymarc va incepe lucrarile la Grupul 2 de la CET...Reprezentantii firmei Centurymarc, societatea care a preluat in administrare CET Arad, se afla de cateva zile la Arad, intrandu-si, deja, in drepturi. Cu toate ca intentiile americanilor au fost puse, de nenumarate randuri, la indoiala de oameni politici locali, surse din interior, care au preferat sa ramana anonime, ne-au divulgat ca in scurt timp, Centurymarc "vine cu banii", pentru a incepe lucrarile la Grupul II. Este vorba de 80 de milioane de dolari, bani care, se pare, nu provin din imprumuturi de la banci romanesti.
Saptamana aceasta reprezentantii Centurymarc se vor intalni cu Consiliul de Administratie al centralei, in prezent fiind in curs de redactare opt acte aditionale ale contractului semnat cu municipalitatea.

Simona Mazare - Observator

  • CJA solicita rezilierea contractului privind parcarile

Consilerul CJA - Sever Jurca cere rezilierea contractului cu Parktronic...Consilierul Sever Jurca a dat citire protestului CJA catre Consiliul local in privinta sistemului de parcare. "Ce se intampla este in afara normalitatii", a inceput, Sever Jurca, citirea materialului care contine sapte puncte cu obiectii. CJA acuza acceptul municipalitatii fata de clauza prin care societatii Belsirim ii revine 70%  din profit. "Consideram ca Aradul este pagubit", a mentionat Jurca. CJA considera ca "inacceptabil" pretul platit pentru cartele Parktronic, deoarece "se crediteaza societatea cu sume imense de bani". Mai mult, a fost acuzata "incalcarea Decretului privind circulatia pe drumurile publice" si locurile de parcare stabilite in mod arbitrar. Blocarea rotilor si ridicarea masinilor au fost declarate "nelegale", incalcand Constitutia si Codul Civil.
Cat despre firma care asigura paza, Sever Jurca a punctat "Spectrum-Det terorizeaza cetatenii prin violenta verbala si fizica. Agentii de paza se substituie organelor de Politie".
"Solicităm CLM rezilierea contractului cu societatea Belsirim si gasirea unui alt mod de parcare, benefic pentru cetateni", este concluzia protestului scris adresat Consiliului local. Acesta a fost acuzat ca "a votat cu ochii inchisi".
Alesii judeteni au votat, cu entuziasm, inaintarea protestului catre "colegii de la municipiu". Ioan Mos a solicitat ca scrisoarea sa ajunga si pe masa Ministerului Administratiei Publice si Ministerului de Interne. "Am epuizat mijloacele de lupta pe plan local. Au fost trimise scrisori nenumarate, fara nici un rezultat. Si Prefectura a incercat sa faca ceva, dar fara rezultat". Presedintele CJA, Caius Parpala, a fost de acord cu solicitarea consilierului sustinand cava face tot posibilul in acest sens. 

Adriana Barbu & Simona Mazare

  • Miss Vest Romania World 2002

Aradence la concurs de frumuseteClubul de moda Atic din Arad a gazduit ieri un concurs pentru alegerea celei care va purta titlul de Miss Vest Romania World 2002. Concursul a reunit 9 concurente din judetele Arad, Bihor si Hunedoara. Din pacate, in faza desfasurata la Timisoara, dupa exigentele agentiei "Face to Face" Bucuresti, nu a putut fi promovata nici o concurenta pentru faza de la Arad. In fata publicului de elita reunit in singura sala pregatita la standardele cerute pentru o prezentare de moda de inalta clasa din vestul tarii s-au prezentat noua tinere concurente, care au facut ca misiunea juriului, condus de chiar presedinta agentiei "Face to Face", Alexandra Coliban, sa fie deosebit de dificila. Dupa primele doua defilari, din care a doua a adus concurentele in costume de baie pe scena, juriul a trebuit sa se decida asupra castigatoarei. Alegerea a fost extrem de dificila. In final, sufragiile le-a intrunit tanara Andrea Ardelean, desemnata de majoritatea membrilor juriului. Tot ea a cules si laurii agentiei "Face to Face", pentru modeling. Un premiu special, al presei, a fost castigat de concurenta din Lupeni, Ana Maria Zvorovski, care, in opinia organizatorului galei de la Arad, Marius Tica, a schimbat imaginea minerilor in vestul Romaniei. Faza finala a competitiei va avea loc la Bucuresti, la sfarsitul lunii viitoare. Tot ieri, la clubul de moda din incinta centrului Atic Artexin din Arad, formatia Calandrinon, care a iesit de curand pe piata cu un disc nou, a sustinut cateva momente de rock adevarat, aplaudate de asistenta.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Petromul va construi un complex modern la intrarea in Julita

Pe drumul national, in apropiere de Julita, Petrom vrea sa construiasca un complex modern... - Virtual Arad News (c)2002Investitia va aduce 35-40 de locuri de munca
S. N. P. Petrom a cumparat un teren viran la intrarea in localitatea Julita, unde intentioneaza sa construiasca un hotel cu restaurant, o statie de benzina cu pompe si o parcare. In prima faza, Petromul a achizitionat o bucata de teren la baza dealului. Desi 11.164 de metri patrati pareau suficienti pentru viitoarele constructii, SNP-ul s-a vazut nevoit sa mai cumpere inca 7.230 de metri patrati de la primaria din Varadia de Mures (comuna de care apartine Julita). Potrivit primarului Varadiei de Mures, Mircea Miclea, terenul luat in prima faza de Petrom era situat in curba si nu oferea vizibilitate pentru soferii care veneau dinspre Deva.
Investitia facuta de Petrom se cifreaza in jurul sumei de 80 de miliarde de lei. La noul obiectiv de pe Valea Muresului se vor crea 35-40 de locuri de munca. "Ma bucura foarte mult aceasta initiativa a SNP Petrom, care cred ca a avut o idee buna. In mod sigur nu vor duce lipsa de clienti, drumul National 7 fiind foarte circulat. Odata cu terminarea lucrarilor vor aparea si noi locuri de munca, la care vor avea prioritate localnicii care vor fi mai aproape de statia Peco" a subliniat primarul Miclea.
El a mai afirmat ca lucrarile de constructie a complexului SNP Petrom vor demara in luna noiembrie a acestui an.

Olimpiu Bulzan - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]