Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 1 iunie 2002

Virtual Arad impreuna cu , va prezinta ultimele stiri din Arad in format Real Media.
Selectati stream-ul dorit in functie de tipul de conexiune:

Acest serviciu este in stadiu experimental. Va rugam sa ne transmiteti orice observatii la adresa florin@virtualarad.net.
  • 1 Iunie - Ziua Copiilor

De ziua lor, copiii se distreaza...Probabil ca stiti cu totii: 1 Iunie este Ziua Internationala a Copilului. In aceasta zi noi, copiii, avem drepturi depline (ne, putem juca din zori si pana-n seara). Insa este ceva mai deosebit cu aceasta sarbatoare. Da, pentru ca este o sarbatoare care nu inseamna doar veselie si voie buna. Ci reprezinta de fapt o zi in care adultii trebuie sa ne respecte mai mult, sa nu ne subaprecieze pentru ca suntem doar niste copii si sa ne faca fericiti, cum de altfel ar trebui sa fim in fiecare zi a anului. Dar, trebuie sa spun ca nu peste tot in lume Ziua Copilului coincide cu ziua de 1 iunie. De exemplu:
Sarbatorile copiilor in Turcia
Ziua copilului este sarbatorita la data de 23 aprilie. Obiceiurite legate de aceasta zi sunt multe si variate. Copiii de la scoala primara se pregatesc pentru eveniment incepand cu doua luni inainte. Isi sarbatoresc ziua cu dansuri traditionale, manifestari sportive (concursuri de gimnastica sau karate) sau marsaluind in uniforme pe strada si salutand ca la parada militara. Scopul principal este ca toata lumea sa se simta bine. Unii petrec aceasta zi uitandu-se la televizor. Programul include emisiuni cu copii din toate colturile lumii care isi reprezinta tara cantand si dansand.
Sarbatorile in Japonia
Hina-Matsuri e celebrata pe 3 martie. Este momentul in care parintii sarbatoresc faptul ca fetele lor cresc si sunt sanatoase. Obiceiul cel mai important este decorarea papusilor. Sunt asezate pe sapte randuri de rafturi, reprezentand figurine de printi si printese, 3 slujnice ale acestora, 5 muzicieni si 3 gardieni ai palatului. Toata lumea se distreaza band vin de orez si mancand biscuti de orez cu zahar, Gomuku-sushi si supa de scoici.
Tamngo-no Sekku (Ziua, copiilor este celebrata pe 5 mai si este un eveniment national. In vechime era sarbatoare a baietilor, asa ca familiile care au baieti isi decoreaza papusile luptator cu casti, sabii si arcuri cu sageti. Aceasta arata faptul ca se asteapta ca fiul lor sa, devina curajos si sa aiba noroc in viitor. Alt obicei este arborarea unor steaguri in forma de pin. Familiile sarbatoresc evenimentul cu prajituri de orez, cu boabe de fasole rosie inauntru, invelite in frunze de Kashiwa si cu orez aburit si lipicios invelit in frunze de bambus. 
Shichi-go-san este un festival tinut la data de 15 noiembrie. Fetitele de 3 si 7 ani si baietii de 5 ani sunt binecuvantati in aceasta zi de catre preoti. Toti copiii se imbraca in costume traditionale, cum ar fi kimono-ul, si isi arata aprecierea pentru faptul ca au crescut sanatosi, dorind sa o faca si pe viitor. Fiecare are un saculet cu dulciuri care contine 3 acadele, numite Chitose-ame. Pentru a-si aminti cum au crescut, toti copiii isi fac poze si le pastreaza intr-un album. 
Acum ca ati aflat cate ceva despre aceasta zi speciala nu lasati pe nimeni sa v-o strice. De aceea, daca in aceasta zi cineva va spune'
- Nu e mare lucru, o zi ca oricare alta, voi va trebui sa-i raspundeti: - Ba da, e o zi importanta caci e a mea, a lui, a ei si a noastra! 
E Ziua Copilului!

Corcoz Simona - Colegiul National "Moise Nicoara" cls. a V-a C

  • Ieri, s-a inaugurat santierul Casarom. Cartierul rezidential din subcetate prinde contur

Casarom - un vis implinit pentru primarul Aradului...Investitorii americani la Arad, reprezentantii firmei Casarom, au venit din Statele Unite pentru a inaugura santierul de constructii din cartierul rezidential Subcetate. Acestia au prezentat cel mai amplu proiect de constructie de case demarat in ultimii 12 ani, in Arad. 
Cartierul rezidential va avea 800 de apartamente. Aici vor fi construite 650 de case si 181 de apartamente la bloc. La inaugurarea santierului, alaturi de americani, au fost prezente si autoritatile locale. "Desi s-au facut destule speculatii, eu vreau sa va spun ca lucrul pentru un proiect de o asemenea anvergura cere timp mult. Inchipuiti-va ca acesta este un oras format din 800 de unitati de locuit, si chiar daca lucrarile incep mai tarziu de as fi dorit, pentru ca mie imi place sa fac lucrurile mai repede, totusi acestea incep, si pot sa spun ca initiativa noastra are succes" a declarat primarul Dorel Popa, unul din cei mai mari sustinatori ai acestui proiect.
Prefectul Dan Ungureanu, prezent si el la inaugurarea santierului, a promis sprijinul sau si al Guvernului, pentru acest proiect.
Investitorii americani au incheiat contracte cu patru banci, care vor acorda credit ipotecar celor care vor sa cumpere o casa in acest cartier. Prima locuinta va fi construita in numai cateva luni, timp in care se realizeaza si suprastructura cartierului. Incepand de ieri, se va muncii continu la acest proiect, pana la sfarsitul acestui an, vor fi vazuti oameni care se vor muta aici, in casele lor. Nu este un obiectiv simplu, fiind vorba de aproape 800 de locuinte in aceasta zona, fiind nevoie de timp pentru a pune la punct toate detaliile. Cartierul rezidential Subcetate va fi construit in cel mult cinci ani, casele fiind realizate de mai multe firme din Arad care colaboreaza cu Casarom. La inaugurarea de ieri, a aparut si primul cumparator, acesta fiind un reprezentant al firmei din Florida, care a dat si primul avans, de 30 ia suta din valoarea casei. In prezent mai au fost depuse cateva zeci de cereri pentru a cumpara case in aceasta zona si, chiar si alte cateva banci sunt interesate sa acorde credite pentru viitorii proprietari.

  • Seminar - "Casa de copii nu e acasa"

La Arad s-a desfasurat seminarul "Casa de copii nu e acasa"In cadrul campaniei de prevenire a abandonului si institutionalizarii copiilor, intitulata "Casa de copii nu e acasa", ieri, la Arad, s-a desfasurat un seminar axat pe aceasta tema. Edita Iuhasz, directorul ~ general al DGPDC Arad, a prezentat o lucrare despre efectele institutionalizarii copiilor. Participantii la eveniment au putut urmarii apoi filmul tematic "Saatchi ex Saatchi". Lucrarile seminarului au continuat cu prezentarea lucrarilor "Exemplul local de preventie" si "Probleme locale de preventie", prezentate de catre Aurora Lupas, sef serviciu protectie de tip familial in cadrul D.G.P.D.C. Arad, iar apoi cu ateliere formate din patru grupuri de lucru. Ca orice eveniment bine organizat, seminarul s-a incheiat cu un feedback din partea grupurilor de lucru, concluziile la care s-a ajuns si un plan local de actiune. Participantii au remarcat si rolul deosebit al mass-mediei in aceste proiecte. 

Camelia Tuduce Berar - Observator

  • In Arad s-ar putea infiinta un Muzeu al Industriei Textile Aradene

Consilierul Bujor Buda a propus infiintarea unui Muzeu al Industriei TextileConsilierul judetean Buda Bujor a venit in fata autoritatilor locale cu o propunere deosebita: in Arad ar putea fi amenajat un Muzeu al Industriei Textile. Daca autoritatile locale vor sustine ideea muzeul respectiv ar putea fi singurul de acest fel din Romania. Consilierul spune ca inainte de razboi, Aradul asigura 15% din productia nationala de produse textile. "Un loc mai nimerit ca Aradul nu se poate gasi pe harta romaneasca, pentru ca aici a fost "cuibul " industriei textile de bumbac. Aradul a fost primul si a tinut stacheta sus de la "Neuman" incoace, pana acum cativa ani cand totul a inceput sa se duca pe rapa", sustine cu tarie Bujor Buda. El mai spune ca in muzeu pot fi expuse razboaie de tesut din secolul trecut, ce au functionat pana nu de mult la fabricile Teba si UTA. Pentru acest lucru ar fi insa nevoie de ajutorul Consiliului Judetean si al Prefecturii, pentru a trece in patrimoniul national toate masinile din Industria Textila, cu o vechime foarte mare. Prin aceasta s-ar aduce un omagiu bunicilor, parintilor si ar fi salvate de la topit obiectul muncii celor care acolo si-au petrecut buni ani din viata. Mai exista razboaie invechite, calandre, utilaje de filatura si altele. Acum autoritatile locale vor cauta un spatiu unde sa functioneze acest muzeu, unic in tara.

  • Doua aradence la "Miss Banat" 2002

Ioana Panda - una din frumusetile aradene la Miss Banat 2002Joi seara, Sala Teatrului National din Timisorara a gazduit cea de-a opta editie a concursului Miss Banat 2002. Sub cupola frumusetii si-au disputat titlul de Miss Banat 22 de tinere din Timisoara, Arad, Lugoj, Resita, Caransebes si Bocsa. Producatorul Daniela Gorovei a realizat, cu ajutorul unor sponsori de tinuta, un spectacol care a depasit limitele unui obisnuit concurs de frumusete. In timp ce concurentele si-au schimbat tinuta vestimentara, publicul a fost rasfatat cu momente inedite precum: prezentari de machiaje, picturi pe corp si coafuri dintre cele mai rafinate. Fara indoiala ca scopul acestui concurs a fost promovarea frumusetii feminine. In tinute sport, in costume de baie si in rochii de seara, cele 22 de finaliste au defilat prin fata unui juriu prezidat de aradeanca Eli Laslean. 
Coronita de Miss Banat i-a revenit Ramonei Sturz (18 ani) din Timisoara, care a acaparat concomitent si titlul de Miss Evenimentul Zilei.
O buna parte a succesului acestei editii s-a datorat tinutelor de seara, realizate de binecunoscutul designer vestimentar Elena Laslean, proprietara Casei de Moda "Ellis" din Arad. 
Prin aceste creatii, Eli a demonstrat inca o data ca feminitatea si sensibilitatea femeii pot fi reliefate prin croiala, material, culoare si, nu in ultimul rand prin personalizarea vestimentatiei. Raluca Dobra si Ioana Panda, ambele de 17 ani, au reprezentat onorant Aradul la aceasta editie a concursului Miss Banat. Vom mai reveni cu amanunte.

T. Matica - Adevarul

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia 31 mai - 7 iunie 2002 Contele de Monte Cristo - (SUA)
Muresul 31 mai - 7 iunie 2002 Placinta americana 2 - (SUA)
Arta 31 mai - 7 iunie 2002 - Sala A Dr. Dolittle 2 - (SUA)
Arta 31 mai - 7 iunie 2002 - Sala B Caini si pisici - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]