Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 1 februarie 2002

  • Sindicalistii CET au inceput, ieri, seria actiunilor de protest

Protestatarii CET au pichetat Primaria...Linistea angajatilor care lucreaza in Palatul Administrativ a fost tulburata, ieri, de sindicalistii CET, care au primit, in sfarsit, aprobarea pentru aceasta actiune. Echipati, ca de obicei, cu pancarde si sirene, angajatii centralei termice au scandat si au huiduit. In van, insa, deoarece persoana vizata se afla la mare departare, tocmai in America, participand la National Pray Breakfast (NPB), alaturi Adrian Nastase. In schimb, cateva zeci de jandarmi pandeau din curtea Palatului orice miscare a sindicalistilor. Programul initial, stabilit la intalnirea Consiliului de urgenta al Federatiei "Energetica", prevedea ca, in perioada 29 ianuarie - 1 februarie, 100 de angajati sa picheteze Primaria, iar in paralel alti 100 de sindicalisti de la cateva termocentrale din tara sa manifesteze in fata Ministerului Industriei. Daca problemele nu vor fi solutionate, actiunile sindicalistilor vor continua in zilele de 5, 6 si 7 februarie, cand muncitorii din mai multe termocentrale nu vor intra la lucru, doua, patru respectiv sase ore, fara a opri insa centralele. Liderul Sindicatului Liber Independent "Energia" Arad, Traian Deliman ne-a declarat ca si astazi sindicalistii CET vor manifesta in fata Primariei. Deoarece primarul lipseste din localitate, angajatii CET vor incerca sa aiba discutii cu consilierii locali. "Pana acum, am reusit sa-i abordam doar pe cei din opozitie, vom mai insista sa luam legatura si cu cei din PDSR", a afirmat liderul sindicatului. Muncitorii centralei termice au inaintat o serie de adrese Guvernului, Ministerului Industriei si Resurselor, Primariei si Prefecturii Arad si au solicitat intalniri cu Adrian Nastase si cu Dan Ioan Popescu. "Nu am primit nici un raspuns la adresele noastre. Vom continua programul de actiuni stabilit, doar daca se va intampla ceva pozitiv vom renunta la proteste", ne-a spus Deliman.

Marinele Barla - Agenda zilei

  • Judetul va face cunostinta cu Internetul

Vicepresedintele CJA - Claudiu Cristea doreste comunicare prin Internet...Consiliul Judetean Arad doreste sa creeze un sistem nou de comunicare, prin Internet, care sa faciliteze accesul direct la informatie al celor care lucreaza in administratia publica locala. In acest sens, intr-o prima etapa, Consiliul Judetean va crea o retea la care vor fi conectate principalele institutii din subordinea CJA. De altfel, CJA a inceput acest proiect inca de anul trecut, cand a fost alocata din buget suma de 100 de milioane de lei pentru dotarea institutiei. "Acest proiect face parte din procesul general de informatizare a administratiei publice locale, proiectul e-Government. Pentru inceput, vom conecta la aceasta retea Scoala de Arta si Centrul Cultural Judetean, pentru a vedea cum functioneaza", spune Claudiu Cristea, vicepresedintele CJA. Dupa ce se va realiza conectarea tuturor institutiilor, in etapa a doua vor urma primariile din judet. "In acest fel, primarii vor avea acces direct la informatii, vom comunica mult mai usor, se vor putea organiza conferinte", mai decara Claudiu Cristea, 

Cosmin Mihuta - Observator

  • Evadatul din Penitenciarul Arad a fost retinut in Ungaria

Detinutul evadat din Penitenciarul Arad a fost prins in Ungaria...Unul dintre cele mai interesante cazuri cu care s-au confruntat politistii aradeni in ultimii ani a fost acela al unui cetatean maghiar, cunoscut sub numele de Jozsef Deak. In vara anului 2000, persoana in cauza a fost prinsa in timp ce incerca sa fure un autoturism, a fost retinuta, cercetata si apoi arestata. Numai ca la scurt timp dupa arestare, profitand de neatentia paznicilor de la Peniteneiarul nou, individul a reusit sa evadeze. Culmea, la scurt timp dupa ce a reusit sa scape, infractorul a trimis o scrisoare "de multumire" comandantului de atunci al Penitenciarului Arad. Fiind dat in urmarire generala, cel in cauza a fost prins, in data de 12 octombrie 2001, in localitatea Vas, din Ungaria. Cu acea ocazie s-a stabilit ca numele real al acestuia este Zsolt Kovacs si ca este nascut in anul 1971, nu in 1976 cum declarase autoritatilor romane. Numele de Jozsef Deak, pe care si l-a luat si pe care a obtinut pasaport valabil emis de autoritatile maghiare, este, de fapt, al fiului unui politician maghiar pe care acesta l-a deposedat de actele personale.

Romulus Dubat - Agenda zilei

  • In Invatamantul aradean continua disputele belicoase pentru spatii...

Liceul Industrial "Aurel Vlaicu" vrea sa-si recapete spatiul de la UAV - Virtual Arad News (c)2002Disputele belicoase pentru spatiile din invatamant au capatat, din nou, intensitate. La putina vreme dupa certurile intre I.S.J. si Universitatea "Aurel Vlaicu" privind proprietatea asupra noii cladiri din Micalaca, "securea razboiului" a fost iarasi dezgropata, de aceasta data fiind in discutie alte spatii din patrimoniul Invatamantului preuniversitar. Intre acestea, si cateva apartinand Grupului Scolar Industrial "Aurel Vlaicu". Pentru a fi mai bine edificati, am cerut lamuriri de la directorul acestui liceu, prof. ing. Michaela Borza.
– As preciza, de la inceput ca, in calitate de cetatean al Aradului, inteleg perfect eforturile doamnei rector, prof. univ. dr. Lizica Mihut concentrate spre dezvoltarea patrimoniului Universitatii "Aurel Vlaicu". De asemenea, fiind de formatie inginer, ma bucura faptul ca in Arad se dezvolta o universitate care, in proportie de aproximativ 50 la suta, are profil tehnic. In calitatea mea de director al Grupului Scolar Industrial "Aurel Vlaicu", nu pot, insa, sa nu ma opun incercarilor de "ciuntire" a patrimoniului scolii, indiferent din partea cui ar veni.
– Am inteles ca ati facut demersuri la I.S.J. pentru recuperarea spatiilor...
– Intr-adevar. Prin adresele nr. 342/19.07.2001 si 572/10.12.2001 am solicitat sprijinul conducerii I.S.J. Arad, In vederea recuperarii celor 14 sali din imobilul de pe B-dul Gen. Dragalina, nr. 28 (parte a cladirii liceului) si a imobilelor situate pe str. Ursului nr. 3-5 (internat si cantina) imobile aflate in momentul de fata in administrarea si folosinta Universitatii "Aurel Vlaicu". As mentiona ca protocolul incheiat cu U.A.V. cu privire la aceste imobile a expirat in data de 31.08.2001 (cel pentru internat si cantina) si 23.12.2001 (cel pentru spatiile din cladirea scolii).
– Ati solicitat recuperarea acestor spatii doar pentru ca au expirat termenele protocolului?
– Nicidecum. Motivul este ca ne confruntam in aceasta perioada cu o acuta lipsa de spatii, fiind nevoiti ca un numar de 387 elevi ai scolii profesionale (Invatamant considerat "de zi") sa fie scolarizati in regim de invatamant seral. Din aceasta cauza, foarte multi parinti solicita transferul la alte unitati scolare cu program "de zi", iar cazurile de abandon scolar se inmultesc. Un procent de 31 la suta din elevi fac naveta in conditii foarte grele in comunele limitrofe, sau chiar mai departe, deoarece cererile lor de cazare in internat nu au fost onorate, internatul fiind, in totalitate, in administrarea Universitatii "A. Vlaicu". Am mentiona si faptul ca in anul scolar 2001/2002 vor absolvi cl. a VIII-a un numar de aproximativ 5800 elevi cu circa 2500 mai multi decat absolventii cl. a XII-a si, mai apoi, prin generalizarea invatamantului de 9 clase din anul scolar 2003/2004, ne asteptam ca, in viitor, un numar sporit de elevi din judet sa opteze pentru Gr. sc. ind. "Aurel Vlaicu". In aceste conditii devine imperios necesar ca spatiile de invatamant, internatul si cantina sa ne fie retrocedate.
– Ce credeti ca este de facut?
– As vrea sa spun ca nu dorim scandal, mai ales ca si universitatea si scoala noastra poarta acelasi nume: "Aurel Vlaicu". As face, pe aceasta cale, un apel catre autoritatile locale sa ne sprijine si suntem dispusi sa avem o buna colaborare cu invatamantul superior, fara a afecta insa activitatea din invatamantul preuniversitar.Credem si noi ca rezolvarea problemelor privind spatiile pentru Invatamantul preuniversitar si universitar nu se poate realiza decat pe calea dialogului amiabil. Noi am vedea o intalnire (care sa aiba loc la vara, fara a perturba acum procesul de invatamant la nici un nivel) intre toti cei implicati. In aceste dispute si - cu medierea primarului municipiului - sa se caute - fara aroganta si dusmanie - cele mai bune solutii pentru desfasurarea, in conditii civilizate, a invatamantului aradean - superior si preuniversitar. Ar fi in interesul tuturor aradenilor.

Vasile Filip - Adevarul

  • "Vreau o mamica !". " Bebe aradeanul" este rasfatatul Centrului de Plasament

"Bebe Aradeanul" a fost abandonat dupa nasterePruncul abandonat acum aproape noua luni in fata Spitalului Matern si-a gasit o multime de mamici si tatici de imprumut in randul asistentelor si angajatilor Centrului de Plasament Nr. 1. Din pacate, insa, nici o familie nu s-a interesat pana acum de infierea lui.
Ovidiu
Chiar daca nu are inca niste parinti adevarati, "Bebe Aradeanul", cum i se spunea acum - aproape noua luni, a primit un nume si a fost botezat. La vremea abandonarii sale de catre inconstienta mama, asistentele Maternului au dorit sa-l"Bebe Aradeanul" cauta de 8 luni o mamica numeasca chiar Aradeanul, fiindca venirea copilului pe lume a coincis cu perioada in care s-a nascut si saptamarialul ARADEANUL, ziar care a mediatizat cazul micutului si a incercat sa-i gaseasca o familie. "Pana la urma l-am numit Ovidiu Ardelean. Este un copilas foarte reusit si ma surprinde ca nu s-au interesat niste familii de el, pentru a-l adopta. Poate si din cauza ca avea unele probleme de sanatate la nastere. Acum, insa, Ovidiu este perfect sanatos, iar la opt luni si jumatate are in greutate tot atatea kilograme, adica 8,5", spune directoarea Centrului, Ileana Dan.
In asteptare
Ovidiu si-a castigat rapid dragostea asistentelor Centrului, care-l adora si nu se mai satura sa se joace cu el. La fel, asistentele de la Matern, care au avut grija de micut in primele saptamani, se intereseaza periodic de starea sanatatii lui si uneori il si viziteaza. Toti spera ca Ovidiu Ardelean isi va gasi, in cele din urma, o familie care sa-l iubeasca si sa-i ofere o copilarie cel putin normala. Mama care l-a parasit nu a fost descoperita de politisti, motiv pentru care baietelul a fost institutionalizat. "El poate sa plece intr-o familie, certificatul de nastere fiind fara identitate, chiar daca a primit un nume. Daca se gasesc cupluri interesate de adoptarea micutului, acestea trebuie sa se adreseze Serviciului "Alternative" din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului", incheie Ileana Dan, Daca doriti sa-i oferiti lui Ovidiu caldura unui camin, e suficient sa contactati institutia care in prezent ii tine loc de mama micutului.

Marian Buga - Aradeanul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]