title

*  ...

Votati Virtual Arad News ! Azi suntem pe locul Locul nostru in Romanian Top 100. Votati-ne zilnic!  Votati Virtual Arad News !


Notati in agenda D-voastra !

        Pentru a veni in intampinarea dorintei vizitatorilor nostrii, asigurandu-le o viteza de transfer foarte ridicata, precum si noi informatii si servicii, "Virtual Arad" poate fi accesat si la urmatoarea adresa: www.virtualarad.net.


Stirile Zilei

Miercuri, 18 aprilie 2001

La Spitalul Matern, un mare numar de nou nascuti...Traditia spune despre copii ca vor avea noroc in viata
Traditia spune ca cei nascuti in zilele de Pasti vor avea parte de noroc in viata, zile senine si belsug. Asta pentru ca, in aceste zile cerurile se deschid, minunile neintarziind sa apara. Acest lucru poate fi considerat ca s-a intamplat si in peste 20 de familii, care au trait la intensitate maxima Sfanta Sarbatoare a Invierii, datorita faptului ca numarul membrilor din familiile lor s-a imbogatit. Incepand din seara zilei de sambata, pana in a doua zi de Pasti au venit pe lume la Spitalul de obstetrica-ginecologie "dr. Salvator Vuia" peste 20 de suflete. In mare majoritate baieti (13 baieti, 7 fetite), asta ca sa bucure batranii, pentru ca se spune ca aducerea pe lume a baietilor este cu noroc pentru anul in curs, dar mai ales pentru bunastarea lui. Se pare ca, daca traditia nu a gresit, campurile vor fi roditoare, iar toamna va fi una mai bogata ca niciodata. Daca specialistii de la serviciul de Ambulanta al celorlalte doua mari spitale aradene s-au bucurat de sarbatori linistite, iata ca garzile de la maternitate au - fost "pline", asta daca tinem cont ca aici s-a lucrat la "foc continuu". "Este primul copil al familiei noastre si ma bucur mult ca a venit pe lume acum, de sarbatori.. Eu sper sa aiba noroc si sa fie sanatos", ne-a declarat una dintre mamicile fericite care a petrecut in spital Sarbatorile de Pasti. Numarul mare de nasteri din zilele de sarbatoare a fost intregit si de cele care s-au inregistrat ieri, numai dupa orele dupa-amiezii venind pe lume inca sase copii.
Saracii orasului au simtit ajutorul semenilorEi au participat, cu mic cu mare, la slujba Invierii
Adapostul de noapte aduna de mai bine de o luna de zile toate sufletele napastuite care vietuiesc pe teritoriul municipiului. Pentru ca numarul celor care se prezinta aici este tot mai mare, oamenii strazii au voie sa ramana la Adapost si pe timpul zilei, cand cei mici se pot juca in curte, iar cei mari raman sa se spele, sa lucreze gradina sau sa-si omoare timpul. In zilele care au trecut, datorita faptului ca multi dintre credinciosi au hotarat sa imparta cu semenii lor mai tristi bunastarea din aceasta perioada, si la Adapostul de noapte s-a simtit ca este sarbatoare. Multi dintre cei care vietuiesc aici au avut parte, pentru prima data in viata lor, de oua rosii, prajituri si alimente specifice Sarbatorilor de Pasti. Cea mai generoasa oferta a venit din partea parintelui Popa de la Catedrala ortodoxa veche, care pe tot parcursul Saptamanii Mari a venit aici cu donatii. De la haine, la alimente si jucarii, dar una dintre cele mai importante donatii a fost cea de natura spirituala. Pentru ca, prin rugaciuni si cantece specifice, s-a dorit o apropiere mai mare de divinitate a acestor suflete pierdute. "In seara zilei de sambata i-am pregatit pe toti pentru Inviere. I-am pus sa se spele, i-am imbracat in haine noi, primite din donatii, si au fost condusi la slujba. Nimeni nu a refuzat sa faca acest pas, care poate fi considerat important, pentru ca pentru unii a fost facut pentru prima data in viata. Apoi, au venit la Adapost, unde au ciocnit oua rosii, iar duminica au primit un meniu special, asemanator cu cel de la Cantina sociala", ne-a declarat Teodor Campan, administratorul Adapostului de noapte. In ziua de Pasti, o delegatie a Societatii "Amicii Regelui Mihai" a impartit pachete cu alimente specifice sarbatorii crestinesti, oferindu-se totodata si o masa calda pentru saracii orasului. Membrii delegatiei au rostit impreuna cu oamenii strazii Tatal-Nostru si au cantat Hristos a Inviat. Initiativa si o mare parte a acestei actiuni a apartinut consilierului municipal Tiberiu Alexandru Dekany. Ne-am bucura daca am afla ca donatiile vor continua, iar cei care se vor alatura acestor napastuiti vor fi mai multi.  Si, bineinteles, nu vor veni aici doar de sarbatori, ci si in celelalte, zile.
Serviciul de ambulanta nu a avut probleme deosebiteSarbatorile de Pasti implica de fiecare data, si unele riscuri. Chiar daca medicii nu mai contenesc sa dea  sfaturi despre consumarea alimentelor in aceasta perioada, se  pare ca zilele libere ii indeamna pe majoritatea concitadinilor nostri sa nu se mai poata opri din mancat. Si, in cele mai multe dintre cazuri, festinul se termina pe patul de spital, cu tratamente indelungate si supunerea la regimuri severe. Daca, in anii trecuti, serviciile de ambulanta nu mai faceau fata numarului mare de bolnavi, anul acesta se pare ca a fost mai liniste. Totusi, cei care au fost la datorie in perioada Sfintelor Sarbatori au avut de a face cu putine cazuri dar destul de grave. Pana ieri, la orele pranzului, la sectiile infectioase ale Spitalului Municipal si Spitalului Judetean nu s-a inregistrat nici un caz de toxiinfectie alimentara sau colica biliara. Se pare ca cei pe la care a trecut masina Salvarii nu au avut nevoie de internare si au primit doar ingrijiri la domiciliu. Inainte de slujba Invierii, la sectia Ambulanta a Spitalului Judetean s-a prezentat o tanara care a vrut s-o imite pe Julieta. Insa a inlocuit otrava cu cantitati excesive de vin, din cauza faptului ca iubitul ei tocmai acum s-a gandit s-o paraseasca. Dupa ce i s-au facut spalaturi gastrice, tanara a fost trimisa intr-un salon  unde a mai ramas sub supraveghere medicala pana ce crizele depresive au lasat-o in pace. In aceeasi seara, doi copii au ajuns pe masa de operatie din cauza unor greseli care puteau sa le fie fatale. Primul a sosit un baietel de un an si trei luni, care prezenta arsuri de gradul I si II pe suprafete importante din corp. Copilul s-a prajit din cauza unei sticle de spirt care, lasata nesupravegheata langa soba, a luat foc, flacarile cuprinzandu-l pe cel mie intr-o clipa. Apoi, a fost randul unui alt baiat, de numai 12 ani, din Fantanele care a fost adus in stare de soc din cauza unei pocnitori confectionate de prietenii lui. Tanarul se pregatea intens pentru noaptea de   Inviere, cand se practica diferite tehnici pentru a scoate sunete ciudate. Din cauza faptului ca teava obturata la un capat in care trebuia sa arda carbidul s-a infundat, arderea a produs o explozie de nedescris, finalizata cu arsuri de gradul II pe mari suprafete din corpul copilului. Ambii se afla internati la sectia chirurgie infantila, iar starea lor mentine grava.
Biserica penticostala "Betania" a ajutat-o pe Camelia LazarescuInainte de sarbatori, ziarul "Adevarul" a prezentat cazul Cameliei Lazarescu, tanara de 34 de ani operata recent pentru a 51-a oara. Reamintim ca acest caz de exceptie este unic si pentru medicul care o trateaza, dr. Ioan Ioiart. O boala autoimuna erodeaza peretii vezicii urinare ai Cameliei. Pentru a preveni agravarea situatiei, dr. Ioiart a gasit solutia ureterostomiei. Mai pe intelesul tuturor, vezica urinara a pacientei este lasata pentru doi ani in repaos, timp in care urina este colectata in saci speciali, din material plastic. Un astfel de sac costa 30.000 lei. Zilnic Camelia are nevoie de trei astfel de recipienti. Lunar, veniturile materiale ale tinerei nu depasesc 600.000 lei . E limpede ca aceasta suma nu reuseste sa acopere necesarul de saci si celelalte nevoi pe care le are. Exista si oameni marinimosi, atenti la suferinta. Ei sunt membrii Bisericii Penticostale "Betania" din Arad. Pastorul Pavel Rivis Tipei, presedintele Cultului Penticostal din Romania, a prezentat bisericii situatia si incercarile prin care trece tanara. La colecta organizata in prima zi de Pasti s-au adunat peste treisprezece milioane lei, bani pe care Camelia ii va folosi pentru achizitionarea de saci. Camelia Lazarescu poate doar sa le multumeasca pentru gestul nobil. Dumnezeu, in schimb poate sa-i binecuvanteze pentru omenia, spiritul de intrejutorare, sensibilitatea de care au dat dovada.
Cariera de la Baratca a fost concesionata - Virtual Arad News (c)2001Potrivit unor recente ordine ale Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, in urmatoarea perioada vor fi concesionate activitatile miniere de exoloatare (pe o perioada de 5 ani, cu drept de prelungire de cel mult trei ani) din mai multe perimetre. Intre cele 16 perimetre vizate se afla si cateva din judetul Arad: Baratca, nisip si pietris), Varfurile (andezit), Dezna (apa minerala), Gai (apa termominerala). Pentru primele doua, termenul-limita de depunere a ofertelor este 19 mai iar pentru celelalte este 22 mai.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN. (Inchis temporar pentru renovare.)


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}