title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Sambata, 25 noiembrie 2000

Si votul dumneavoastra conteaza !Maine, 26 noiembrie 2000, este o zi de maxima importanta: romanii sunt chemati sa-si aleaga presedintele, reprezentantii in Senat si in Camera Deputatilor. Alegerile de maine au si o anumita semnificatie simbolica, pentru ca noii alesi vor reprezenta interesele nationale la inceputul mileniului al treilea. Scrutinul de duminica este decisiv pentru viitorul Romaniei, in conditiile in care conducatorii tarii vor avea dificila misiune de a negocia pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a ne integra in Uniunea Europeana. Mandatul 2001-2004 este, asadar, hotarator pentru fiecare dintre noi si de aceea trebuie sa ne prezentam la vot, in numar mare, pentru a da liderilor tarii legitimitatea votului democratic. La nivel national sunt asteptati la sectiile de votare 17 724 726 de alegatori, la care se vor adauga 775 287 de electori pe listele separate si speciale. In Arad, sunt luati in evidenta 383 600 de cetateni cu drept de vot. Maine, incepand cu ora 7, ne putem prezenta la sectia de votare unde suntem arondati, programul acesteia fiind pana la ora 21. Aradenii au dovedit intotdeauna un inalt spirit civic si ar fi bine ca acesta sa nu fi "obosit", pentru a nu lasa alte zone ale tarii sa ne hotarasca si noua soarta la inceput de mileniu. Prezentati-va la vot si puneti stampila in conformitate cu propriile dumneavoastra optiuni.
Centrul de refugiati de la Horia aflat in faza finala - Virtual Arad News (c)2000Constructia Centrului pentru refugiati de la Horia trebuia finalizata in vara. Din cauza lipsei fondurilor, termenul de receptie a lucrarii s-a amanat de cateva ori, ultima data "ferma" fiind 15 noiembrie 2000. Din cauza "ochiului dracului" nici aceasta data nu a fost respectata, chit ca pe dinafara lagarul de refugiati nu arata tocmai rau, insa mai e de lucru putin la interioare, asa ca receptia lucrarii se va face abia luna viitoare, probabil prin 15 decembrie. Odata dat in folosinta, acest centru va fi folosit de catre strainii fara documente care sunt prinsi de graniceri in zona de frontiera. Dupa ce strainii vor fi identificati, vor fi trimisi la Timisoara. Precizam ca doar cu aprobarea Parchetului refugiatii pot sta in lagarul de la Horia mai mult de 30 de zile.
Statiunea Moneasa este la fel de frumoasa si iarna - Virtual Arad News (c)2000Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar din Arad ofera elevilor si studentilor cateva tabere pentru sfarsitul de saptamana si pentru vacantele de iarna. Cadrul pitoresc pe care il ofera Masivul Codru Moma si Muntii Zarandului vor desfata ochii turistilor. Se vor organiza tabere la Moneasa, Dezna si Savarsin. S-au pus la dispozitia invataceilor turisti, pentru Moneasa - 60 de locuri, pentru Dezna - 45 de locuri, iar pentru Savarsin - 100 de locuri. Tariful pentru o zi, la Moneasa, costa in jur de 110 000 lei, in pret fiind incluse cazarea si trei mese, iar la Dezna si Savarsin se plateste, pentru o singura zi, aproximativ 105 000 de lei. Pentru ca se apropie Craciunul si Revelionul, Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar Arad a organizat tabere si pe parcursul acestor sarbatori. In luna decembrie va avea loc o tabara de cinci zile, incepand cu data de 22 decembrie pana in data de 27 decembrie, ceea ce inseamna ca aceasta serie va cuprinde Craciunul. O alta tabara, care cuprinde de aceasta data doar Revelionul, va fi organizata, incepand din 28.12.2000 pana in 2.01.2001, intr-una dintre statiunile enumerate mai sus. Directorul Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar din Arad, Ioan Stana, ne-a declarat: "In tarife nu este inclusa masa festiva pentru Revelion, dar, din pacate, pentru cei care doreau sa-si petreaca Revelionul prin intermediul acestei agentii, pot spune ca toate locurile sunt ocupate". Cei care vor sa isi petreaca vacanta sau timpul liber in Moneasa vor plati 750 000 de lei, in Dezna - 705 000 de lei, iar pentru Savarsin vor plati suma de 720 000 de lei. Masa festiva de Revelion ajunge la suma de 400 000 de lei. Tabara Moneasa este asezata la o altitudine de 290 de metri, la poalele Muntilor Codru Moma, pe valea paraului Moneasa si ofera cazare in vile rustice din lemn. Aceasta tabara dispune de o cantina moderna, incalzire centrala, apa curenta si un club care are in dotare aparatura video, audio si discoteca.
"Bijuteriile" s-au dovedit a fi simple tinicheleDoua femei au fost escrocate, in data de 17, respectiv 21 noiembrie, de un individ care vorbea in italiana. Elementul de legatura intre asa-zisul italian si cele doua femei era o tiganca, femeia oferindu-se translator. "Italianul a precizat ca a avut un accident rutier, in care i-au fost implicati membrii familiei, si ca nu are banii necesari pentru spitalizare si repararea masinii. Motiv pentru care a solicitat ajutor in bani acestor doua femei, spunand ca lasa garantie bijuteriile de familie, iar dupa doua zile va reveni cu un membru al familiei sale din Italia, pentru a le restitui banii si a-si recupera bijuteriile" - ne-a informat purtatorul de cuvant al IJP Arad, maior Floarea Dan. Femeile, care locuiau la adrese diferite, i-au invitat acasa, dandu-i italianului 25 de milioane de lei, respectiv 15 milioane de lei. Ulterior s-a dovedit ca bijuteriile sunt false. Barbatul are urmatoarele semnalmente: 1,75-1,80 m inaltime, par scurt (pieptanat pe spate) saten spre brunet, statura corpolenta, imbracat elegant. "Translatoarea" avea in jur de 1,75-1,80 m, 25-30 de ani, ten creol, imbracata elegant. Politia roaga cetatenii sa fie mai atenti, pentru a nu cadea prada acestor escrocherii.
Dana Dodean inconjurata de medaliile si cupele castigateAfirma Dana Dodean, recenta castigatoare a Open-ului Croatiei la tenis de masa
Sportiva aradeana, Dana Dodean, componeta a clubului CSM Conar, este la numai 12 ani una dintre cele mai mari promisiuni ale sportului din orasul nostru. Desi este la o varsta frageda, palmaresul ei este unul impresionant. Ultima reusita a Danutei, cum o alinta antrenorii si prietenii este castigarea Open-ului Croatiei, categoria cadete, desfasurat la finalul saptamanii trecute la Zagreb. Este principalul motiv pentru care Dana Dodean a fost aleasa Sportiva saptamanii...
- Dana, pentru inceput te-as ruga sa ne faci o scurta prezentare a parcursului tau
in tenisul de masa.
- Am inceput sa joc tenis de mas5, la sase ani, avandu-l antrenor pe dl. Arpad Kokos. Prima medalie am obtinut-o la 7 ani cand am facut, parte din echipa mare, alaturi de Geta Cojocaru sau Carmen Dobai. La 9 ani am castigat Paleta de argint, iar la "TOP 12" am iesit pe doi. In anul urmator am invins in ambele. La 10 ani am plecat la Centrul Olimpic de la Bistrita, unde am stat 1 an, dar am jucat pentru Arad. Am revenit acasa, de data aceasta la dl. Vali Dobai. La cadeti 11-12 ani, am luat bronz la campionatele nationale, iar apoi la 12 ani - locul I si la nationale si la Top 12. Am participat si la cadete 13-15 ani, unde am venit pe locul III, iar la Top 12 pe locul II.
- Ai adaugat acestor performante locul I pe echipe si locul II la individual de la Open-ul Slovaciei, iar acum locul I la Zagreb.
- Asa este, insa vreau sa precizez ca intrecerea de la Bratislava a fost mai puternica decat cea din Croatia. Aici, practic am invins fara probleme, nu am cedat nici un set  in sapte partide. Afost totusi obositor deoarece concursul s-a desfasurat intr-o singura zi, de la ora 14,00, pana la 22,00, Oricum, sunt foarte fericita pentru aceasta victorie.
- Ce inseamna pentru tine castigarea unui turneu international? 
- Ma motiveaza si mai mult in vederea campionatelor nationale. In finala, la Zagreb, am invins-o pe Chirametli de la Constanta cu care ma voi lupta pentru aur si in tara. Sper ca am s-o "bat" din nou. Oricum, imi doresc foarte mult o medalie la Campionatul European din vara viitoare.
- Care sunt punctele tale "forte" ?
- In primul rand, loviturile de top-spin, cu mult efect si concentrarea. Ma dezavantajeaza statura pentru lovitura de forhand insa am timp sa progresez. Incerc sa invat de la marile noastre jucatoare, Mihaela Steff, Otilia Badescu sau Adriana Gogorita, pe care le admir foarte mult.
- Cum te descurci cu scoala?
-Sunt eleva la Generala Nr. 3 si o am diriginta pe d-na Ileana Irhasiu. Problema este ca lipsesc mult din cauza concursurilor, insa sper ca profesorii sa ma inteleaga. Dupa ore imi fac temele, apoi am antrenament, iar seara mai invat. Timp liber am doar la sfasit de saptamana.
- Tenisul de masa este sport de familie la tine acasa.
- Asa este. Si mama si tata l-au practicat, iar fratii mei Adrian si Cristian sunt componenti ai echipei de baieti a clubului CSM Conar. Ultima venita la club este mezina Andreea care incepe sa joace destul de bine.
- Cateva cuvinte pentru final...
- Ma bucur foarte mult pentru ca am fost aleasa "Sportiva saptamanii" si vreau sa confirm in continuare Vreau sa particip la cat mai multe concursuri internationale pentru a prinde experienta. Doar jucand impotriva unor jucatoare mai experimentate sau mai in varsta pot sa-mi imbunatatesc tehnica.
- Iti multumesc si iti doresc mult succes!
A consemnat Dacian Toduta
Dacia 24 noiembrie - 30 noiembrie Dincolo de aparente - (SUA)
Muresul 24 noiembrie - 30 noiembrie Austin Powers, spionul care mi-a tras-o - (SUA)
Arta  24 noiembrie - 30 noiembrie- Sala A Indragostiti ... ca la 16 ani - (SUA)
Arta  24 noiembrie - 30 noiembrie- Sala B Un gigolo de doi bani - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}