title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 23 noiembrie 2000

Ambasadorul SUA - James Rosapepe in vizita la AradDialog cu dl. James Rosapepe, ambasadorul SUA in Romania
- Domnule ambasador, cu ce prilej la Arad?
- Am participat la semnarea actului de parteneriat intre doua firme americane si una aradeana care au pus bazele societatii GAZ VEST.
- Primeaza relatiile economice celor politice?
- Ambele sunt importante si trebuie sa mearga in paralel. Avem relatii bune intre Romania si SUA si relatii economice din ce in ce mai puternice. Investitiile americane au crescut in Romania cu 50% si acestea includ si cele de la "Trinity" din Arad.
- Ati fost direct implicat in investitia de la "Trinity". Care va fi traiectoria acestei societati?
- Am vizitat intreprinderea in primavara si am vazut imbunatatirile in conditiile de viata si de munca de acolo.
- Activitatea la "Trinity" putem spune ca bate pasul pe loc...
- Cred ca lucrurile n-au evoluat asa cum se asteptau oamenii. E important ca "Trinity" si-a luat un angajament de lunga durata fata de oamenii care lucreaza acolo. Sunt suisuri si coborasuri, in mod normal. Dar in cele din urma e important sa fie competitivi in spatiul intraeuropean. "Trinity" urmareste, prin ceea ce face, sa creeze conditii pentru export catre Europa.
- Aveti o relatie mai speciala de amicitie cu primarul din Arad. Cum l-ati caracteriza?
- Imi place sa lucrez cu acest primar. Este un om foarte dinamic si face multe pentru oras. Munceste mult pentru atragerea investitorilor americani si din alte tari. Apreciem acest lucru in efortul de a face progrese.
- In functie de rezultatul alegerilor, credeti ca veti mai ramane sau nu ambasador al SUA in Romania?
- Raman ca ambasador pana anul viitor, dar nu stiu exact pana cand. Eu il servesc pe presedinte cu placere. Trebuie in primul rand sa vedem cine va fi presedinte.
- De partea caruia dintre candidati sunteti?
- Votul e secret si in SUA ca si in Romania.

A consemnat
Teodora Matica
Parintele Roman apare in lista de colaboratori - Virtual Arad News (c)2000Comisia Nationala pentru Cercetarea Arhivelor Securitatii a dat publicitatii o lista cu 17 candidati la alegerile generale care au fost descoperiti ca fosti colaboratori ai Securitatii. Singurul candidat aradean care apare in aceasta lista este Emil Roman, candidat al Aliantei Nationale pentru Parlamentul Romaniei.
Contactat ieri seara, telefonic, Emil Roman a refuzat sa comenteze stirea. "Voi face o declaratie publica doar dupa ce ma voi consulta cu presedintele filialei Arad a partidului, Ioan Mos. Pot sa va spun doar ca in declaratie am scris ca nu am fost colaborator al fostei Securitati", a declarat Roman. Emil Roman este preot paroh in cartierul Micalaca si consilier judetean din partea PUNR Arad. Inainte de 1989, parintele Roman efectua des vizite in Elvetia, iar acum are in aceasta tara si o resedinta.
Directoarea Fabricii de papusi - Cornelia Tomoioaga vorbind despre realizariInterviu cu ing. Cornelia Tomoioaga, director general al S.C. Aradeanca S.A.
- Ce loc ocupa SC Aradeanca SA in cadrul industriei producatoare de jucarii din Romania?
- Aradeanca este unul dintre cei mai importanti producatori de jucarii din Romania, iar in domeniul fabricarii papusilor este lider. Calitatea produselor sale a fost certificati de pietele externe de desfacere din Marea Britanie, Franta, Italia si altii, obtinand si un prestigios trofeu: Europe Award Paris 1990. Pe piata interna, intreprinderea a fost premiata cu locul I in dese randuri, ca urmare a participarii la Targul International de Bunuri de larg consum TNMEC, precum si cu o medalie de bronz la TIB 98.
- Ce paleta de produse oferiti?
- Gama sortimentala destinata copiilor cuprinde o paleta diversificata de papusi si figurine, de la dimensiuni reduse pana la papusi de inaltime apropiata micilor nostri admiratori. Pentru a satisface cererea in integralitatea ei oferim pietei atat papusi clasice, cat si cele avand corpul din material textil. De asemenea, o grupa de papusi din gama sortimentala pastreaza vie autenticitatea portului popular din zona Mara si Codru. Sarbatoarea Craciunului este reprezentata printr-o grupa bogata de papusi si figurine specifice ocaziei.
- Pe langa jucarii, ce alte produse mai fabricati?
- Articole de uz casnic si gospodaresc - tavi, platouri si altele, toate din inox, articole sport - insigne, medalii, cupe, plachete, fluiere, articole tehnico - sanitare etc. Alaturi de fabricarea acestor produse, Aradeanca realizeaza si productie in regim de lohn pentru activitati de pictat si in domeniul confectiilor.
- Cum va faceti cunoscute produsele firmei pe piata interna si cea externa?
- Promovarea produselor se realizeaza prin introducerea in baze de date accesibile potentialilor clienti externi; adoptarea unor politici de promovare directe, diferentiate pe produs, prin elaborarea de pliante, cataloage si alte materiale promotionale; participarea la targurile si expozitiile de anvergura, in vederea promovarii produselor noi, stabiliri de contacte cu noi clienti si studierea concurentei; inscrierea in catalogul firmelor europene, pentru a spori sansele de penetrare a pietelor externe; participarea la misiuni economice si parteneriate de afaceri, fiind cea mai buna modalitate de identificare de noi parteneri.
- Care sunt punctele forte ale SC Aradeanca?
- Aradeanca define notorietatea marcii de producator pe piata papusilor de la noi; este cel mai mare producator de papusi din Romania; experienta de peste 40 de ani in fabricarea papusilor.
Nemultumiri salariale la Tricotaje Ineu - Virtual Arad News (c)2000Degradarea tot mai accentuata a vietii in ultimii ani, ii duce pe oameni in pragul disperarii. Cam in aceasta situatie se afla si un grup de muncitoare de la SC "Tricotaje" SA Ineu. Nemultumirea lor asternuta intr-o scrisoare, se refera la refuzul conducerii de a plati contravaloarea concediilor medicale pentru unele angajate, in timp ce altele beneficiaza de acest lucru, iar certificatele medicale au fost eliberate de acelasi medic si in aceeasi zi. Calvarul acestor femei a inceput in luna august cand, din lipsa de lucru au fost obligate sa-si ia concediul de odihna, iar cele care se folosisera de acest drept, sa treaca in concediu medical. Dupa revenirea.in fabrica, doar una dintre ele a primit 1.100.000 lei - reprezentand contravaloarea concediului medical - celorlalte explicanduli-se ca, fabrica nu are profit din cauza inundatiilor din primavara acestui an si nu le poate plati. Actiunea acestor femei de a-si obtine drepturile este ingreunata si de faptul ca in fabrica nu mai exista sindicat care sa le apere interesele. "Sindicat nu mai avem pentru ca domnul Flueras nu-l mai admite in fabrica. Norma de lucru este pe zi ce trece tot mai mare si nu ni se platesc orele suplimentare. Nu mai primim premiu si cand il primim... este impozabil! Brigadierele normeaza cum vor ele, dupa ochi frumosi, iar zilele de sambata nu sunt platite dublu. Noi muncim 8-10 ore pe zi pentru 700.000 lei, din care trebuie sa platim abonamentul CFR si sa ne intretinem familia. Fabrica nu are profit - spun sefii - dar bani pentru a merge la Campionatul European de fotbal au fost. Ei se plimba in masini luxoase si fabrica nu are profit. Atunci de unde au bani? Noi le propunem sa reduca la jumatate personalul din regie si atunci sigur va creste profitul", afirma muncitoarele nemultumite in scrisoare. Judecand just, dreptatea pare a fi de partea muncitoarelor, cel putin in privinta concediului de odihna. Din moment ce medicul a semnat concediul, era dreptul lor sa primeasca banii atribuiti in astfel de cazuri. Ca s-au imbolnavit multe intr-o zi este a alta chestiune si de acest lucru poate fi intrebat cel care le-a consultat si le-a eliberat concediile. Daca astfel de practici fac parte din categoria "noi ne facem ca muncim, iar ei se fac ca ne platesc", atunci, in mod sigur este vorba despre o boala, despre o reminiscenta a "flagelului comunist" si, in aceasta situatie, leacul trebuie cautat la un altfel de doctor.
Comandantul Penitenciarului Arad - Marin Bucur a primit scrisoare de la un evadatPrintr-o epistola, el isi doneaza lucrurile sale, lasate in inchisoare, fostilor colegi de celula
In urma cu o luna, Deak Jozsef a fost protagonistul unei evadari de toata frumusetea din Penitenciarul Arad. Dupa cateva zile de la evadare, trei subofiteri ai penitenciarului au fost dati afara din institutie. Iata insa ca la o luna de la producerea acestei evadari, s-a petrecut un fapt care tine de domeniul peliculelor cu Stan si Bran. Dupa ce a fost cautat peste tot, Deak Jozsef s-a gandit ca ar fi timpul sa lamureasca lucrurile, asa ca i-a trimis o scrisoare comandantului Penitenciarului Arad, Marin Bucur. Dupa cum declara chiar comandantul penitenciarului, in scrisoare (de doua pagini), Deak isi cere scuze pentru necazurile pricinuite si sustine ca ar fi evadat pentru ca este nevinovat; Ba chiar mai mult, Deak Jozsef il imputerniceste pe comandantul penitenciarului sa imparta fostilor colegi de celula lucrurile pe care acesta le avea. Este vorba de bagajul care a fost gasit asupra sa in momentul in care a fost arestat si de suma de doua milioane de lei pe care a primit-o de la avocatul sau chiar inaintea evadarii. Aceste bunuri urmeaza sa fie impartite de pastorul reformat al penitenciarului, cu care Deak ar fi avut cateva contacte in timpul "prizonieratului". Conform stampilei de pe plic, scrisoarea a fost expediata din Budapesta. Alti doi detinuti, colegi de celula cu Deak, au primit scrisoare de la acesta, iar mostrele de scris seamana perfect. Comandantul Penitenciarului declara: "Exista o mare posibilitate ca scrisoarea sa fie trimisa de Deak Jozsef, dar pot fi enuntate dubii asupra locului de expediere a acesteia. Oricum, lucrurile pe care acesta le-a avut le voi da, asa cum mi-a cerut, colegilor de celula".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}