title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Hristos a Inviat !

Tuturor credinciosilor de rit catolic care sarbatoresc acum miracolul Invierii Domnului nostru, Iisus Hristos, le dorim Sarbatori Fericite si un Praznic plin de bunastare !


Stirile Zilei

Sambata, 22 aprilie 2000

Partidele politice si-au inceput campania electorala - Virtual Arad News (c)2000La sfarsitul saptamanii, diversele actiuni ale partidelor politice au venit mai ceva ca apele Muresului si Crisurilor. Deh, este campanie electorala. Noroc ca nu au provocat pagube, ca inundatiile. In unele cazuri, dimpotriva, au adus sau vor aduce beneficii oamenilor necajiti. Pe scurt...
ANCD: in sprijinul TEBA-nilor
Alexandru Iercosan, candidat de primar al ANCD si directorul sau de campanie, Dorin Siclovan, au fost la caminul de nefamilisti de la TEBA, actualmente S.C. Textil S.A. impreuna cu Serviciul Social al Primariei, consilierul municipal Alexandru Iercosan va lua legatura cu patronul italian, incercand sa-l convinga sa-i mai pasuiasca pe cei care - nemaifiind angajati - au primit somatie sa paraseasca acest camin. Fiind vorba despre unele familii cu copii, provenind din Moldova, asteptam rezultatul demersului lui Alexandru Iercosan.
Partidul Socialist: instruire plenara
Duminica, la Sala 33 a Consiliului Judetean, Partidul Socialist Arad si-a adunat la instruire candidatii de primari din judet. Fiind prezenti aproape toti membrii Consiliului Judetean al PS, intalnirea a avut caracter de plenara, facandu-se completari ale Consiliului. * Florin Remetan - presedinte, Iuliana Muresan - vicepresedinte si activist angajat, Bruno Biringer, director de campanie, au analizat stadiul pregatirii de campanie electorala si au prezentat planul de masuri, cu termene exacte. * Prin grija ATS Arad, Santana si Olari, sub directa indrumare a vicepresedintelui Viorel Enache, au fost distribuite in Adea si Sintea - Mare doua camioane de 7 tone cu ajutoare pentru sinistrati, constand in haine si alimente. * Au fost facute mai multe propuneri de reformare a sistemului politic romanesc.
PSM: drumuri judetene
Teodor Patrauta, presedintele organizatiei judetene, Ana Micescu - prim-vicepresedinte si alti membri ai staff-ului judetean, s-au deplasat la Santana, unde au parafat lista cuprinzand candidatul de primar - Bunai Ioan si zece consilieri. A urmat un periplu pe ruta Beliu-Carand-Sebis-Buteni-Dieci-Gurahont-Varfurile-Halmagiu, in scopul centralizarii listelor de candidati.
Partida Romilor: pact cu Politia si Jandarmeria
La cochetul sediu de pe str. Digului, s-a semnat un protocol de colaborare intre Partida Romilor, Jandarmerie si Politie, urmare a protocolului semnat la Bucuresti. Se prevede o colaborare asidua intre cele doua institutii si Partida Romilor, cu scopul integrarii acestei etnii in comunitate. * D-na plt. maj. Estera Bitis si cpt. Turla Viorel vor tine o legatura permanenta cu reprezentantii Partidei Romilor - Simion Stan, presedinte pe judet si Constantin Stan, presedinte pe municipiu. * Au fost deja identificate multiple cai de colaborare, menite - in prima faza - sa diminueze disensiunile si tensiunile existente intre romi si ceilalti membri (majoritari) ai comunitatilor, dar si in interiorul etniei. * Din partea Jandarmeriei, a semnat protocolul, d-l colonel Eugen Pop. * Reprezentantii fortelor de respectare si mentinere a ordinii publice au avut discutii cu presedintii filialelor din judet ale Partidei Romilor.
PPDR: „bulgariada" lui Calimente
Luandu-se dupa principiul bulgarelului de zapada, Mihai Calimente, proaspat presedinte oficial al PPDR, a fost sambata, inainte de sedinta, la Vinga, unde a avut convorbiri cu reprezentanti ai comunitatii bulgare. Dupa sedinta, a plecat in tromba la Pecica, in vederea aprobarii listei de candidati.
PNL: Cornelia Tomoioaga, candidat de primar la Pecica
Staff-ul PNL, in frunte cu deputatul Titus Gheorghiof, s-a deplasat sambata la Pecica, in scopul lansarii candidatului de primar. Membri de partid, simpatizanti, reprezentanti ai celorlalte partide, au aplaudat-o pe d-na Cornelia Tomoioaga, lansata in cursa pentru castigarea Primariei Pecica. Lansarea a avut loc la discoteca din localitate si s-a bucurat de un spectacol in limba romana oferit de catre copiii de la gradinita maghiara.
* Duminica, deputatul Titus Gheorghiof a pus la punct diverse probleme electorale la Ineu, Sebis si Buteni.
PNR: iarna, car si vara sanie
Sefii PNR-ului local nu prea au avut de umblat prin judet la sfarsitul saptamanii, fiind cu mult in avans fata de grafic. Deh, si-au facut carul la timpul potrivit. Ca atare, au actionat in municipiu, discutand cu presedintii organizatiilor din cartiere. Echipele electorale ale candidatului de primar Teodor Mara sunt pregatite sa declanseze campania.
ApR: candidati de primari la Sicula si Sepreus
Presdintele ApR Arad, Ioan Biris si deputatul Emil Putin au fost la Sepreus unde a fost desemnat candidat de primar Sarb Ioan, un tanar de 36 de ani. A urmat localitatea Sicula, unde va candida de primar Teodor Morar.
PNT-CD: candidatii au spus „DA"
Secretarul-general al organizatiei aradene a PNTCD, Ionel Costin si Aurel Mladin membru in Delegatia Permanenta, au facut sambata, un „raliu" pe ruta Bocsig, Ineu, Buteni, Varfurile, Halmagiu, Zarand.
Duminica, au fost la Lipova, Ususau, Bata, Birchis, Petris. Scopul acestor deplasari: distribuirea de declaratii de acceptare a candidaturii si semnarea lor.
PDSR: intruniri zonale
Avram Craciun, presedintele organizatiei judetene a PDSR si senatorul Ioan Bold au continuat intalnirile zonale cu candidatii de primari si consilieri si cu Birourile organizatiilor. Sambata, au fost acoperite zonele Ineu-Barsa, iar duminica, zona Lipova. „Am verificat in special eficienta muncii de pregatire a campaniei electorale. Cei care nu isi fac datoria la cote maxime, pot fi schimbati in orice moment" , a declarat Avram Craciun.
Universitatea "Vasile Goldis" creaza noi facilitati studentilor - Virtual Arad News (c)2000Pornind de la ideea ca invatamantul superior privat este, in primul rand, generator de elite, Biroul Executiv al Senatului Universitatii de Vest „Vasile Goldis" a luat decizia de a acorda o suma de facilitati financiare studentilor tuturor facultatilor. Astfel s-au avut in vedere mai multe realitati existente dintre care enumeram urmatoarele: Universitatea de Vest „Vasile Goldis" este o universitate publica comunitara in slujba municipiului si judetului Arad, situatia economica grea din Romania care face ca un numar mare de tineri dotati intelectual sa nu poata sustine din punct de vedere material taxele de scolarizare, potentialul intelectual ridicat constatat la noile generatii de absolventi de liceu. In acest context, facilitatile financiare acordate de Universitate in anul universitar 2000/2001 sunt:
* Reducerea cuantumului taxelor de scolarizare in medie cu 15-20% fata de anul universitar curent. * Reducerea taxelor de scolarizare cu inca 20% acelor studenti care achita integral taxele de scolarizare pentru anul universitar 2000/2001 pana la data de 01.06.2000. Aceasta facilitate se aplica si candidatilor la Admiterea Virtuala, care se inscriu incepand cu 15.04.2000 si isi achita integral taxa de scolarizare pana la data de 15.06.2000. * Reducerea taxelor de scolarizare cu 10% acelor studenti care achita integral taxa de scolarizare la inceputul anului universitar 2000/2001 (luna septembrie 2000). * Acordarea posibilitatii de achitare a taxelor de scolarizare in 3 rate esalonate pe durata anului universitar 2000/2001. * Acordarea de burse de merit studentilor care obtin media generala a sesiunii de minim 9,50. * Acordarea de burse de excelenta studentilor care obtin cea mai mare medie generala din fiecare an de studiu si facultate. * Acordarea de burse sociale acelor studenti care au o situatie familiala grea si obtin rezultate bune la invatatura (minimum este de a fi integralist). Din cele mai sus mentionate rezulta ca Universitatea de Vest „Vasile Goldis", desi nu primeste nici o subventie din partea statului, doar prin efortul financiar propriu, este preocupata de sustinerea promovarii valorilor reale ale societatii romanesti, inclusiv a acelor candidati sau studenti care nu au situatia materiala necesara sustinerii costurilor de scolarizare dar dovedesc, prin rezultatele obtinute, o reala valoare.
CONEL a achizitionat intrerupatoare ultra moderne

Sucursala de Distributie a Energiei Electrice a facut prima investitie de aparatura din strainatate. Astfel, au fost achizitioante doua intrerupatoare moderne din Anglia. Acestea pot depista defectiunile aparute la retelele de medie tensiune, in acest fel evitandu-se extinderea defectiunilor la ceilalti consumatori. Intrerupatoarele au costat 700 de milioane de lei, iar judetul Arad este al treilea din tara care beneficiaza de aceasta investitie. Totodata, conform surselor din cadrul Conel, intrerupatoarele vor fi amplasate in zone ale orasului, unde intreruperile de curent sunt foarte dese. In viitor vor mai fi cumparate si altele pentru toate zonele orasului.

Boschetarii au dat foc rampei de gunoi a orasului

In seara zilei de miercuri, jumatate din oras a fost acoperit de fum. Acesta provenea de la rampa de gunoi de pe Campul Linistii, caruia boschatarii i-au dat foc. Fumul a acoperit intreaga o parte din zona Vlaicu, intreaga zona UTA, ajungand pana in zona Spitalului Judetean. Locuitorii de pe Campul Linistii ne-au spus ca aceasta situatie este foarte frecventa si ca boschetarii dau foc cablurilor pentru a recupera cuprul de pe acestea. In ceea ce priveste focul de miercuri, angajatii Salubritatii au intervenit cu doua cisterne de apa pentru stingerca acestuia.

Puskel Lilla Orsolya - dubla campioana la inotLa sfarsitul saptamanii trecute, la Baia Mare s-au disputat finalele Campionatului national de juniori II (13-14 ani) la inot. De la Arad a participat, pe langa cei 200 de sportivi de la 25 de cluburi din tara, o singura inotatoare, Puskel Lilla Orsolya, de la C.S.S. Arad, pregatita de antrenorul prof. Viorel Bitang. Dand masura talentului sau si a muncii depuse la antrenamente, tanara inotatoare aradeana a devenit dubla campioana nationala, castigand probele de 50 m liber si 200 m mixt. Dar recolta de medalii a tinerei Puskel Lilla Orsolya a fost completata cu „argint" la 100 m spate si „bronz" la 100 m bras, 200 m bras si 100 m liber. De asemenea, a mai fost recompensata cu o cupa pentru cel de-al treilea rezultat ca valoare al campionatelor, creditat cu 658 puncte. Merita subliniata aceasta excelenta evolutie pentru care eleva antrenorului Viorel Bitang a fost rasplatita cu 7 medalii, dintre care doua de aur, an conditiile cand timpul de desfasurare a probelor, cu serii dimineata si finale dupa-amiaza, a fost uneori de 10-15 minute antre probe. Felicitari tinerei campioane si antrenorului ei pentru rezultatele obtinute, cu urari de noi succese n competitiile viitoare.
Dacia 21 aprilie - 28 aprilie Stuart Little - soricelul familiei - (SUA)
Muresul 21 aprilie - 28 aprilie Pericol in spatiu - (SUA)
Arta 21 aprilie - 28 aprilie - Sala A Un sarut adevarat - (SUA)
Arta 21 aprilie - 28 aprilie - Sala B Moara cu noroc - (ROM)

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}