title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 16 mai 2000

Redactia Ziarului "Adevarul" din Arad - Virtual Arad News (c)2000De 3000 de ori "Adevarul" a scris istoria clipei pentru Arad... Si pentru ca acest moment merita sarbatorit, ieri seara, la restaurantul Astoria, ziarul "Adevarul" a oferit o receptie in cinstea acestui eveniment. Reprezentanti ai administratiei publice locale, oameni politici, oameni de afaceri, prieteni ne-au fost alaturi in acest moment unic. Si pentru ca a fost o seara speciala si momentele pregatite pentru invitati au fost cu totul si cu totul speciale. Dupa cuvantul de salut adresat invitatilor de dl. Dorel Zavoianu - presedintele Consiliului de Administratie al ziarului "Adevarul", cei prezenti au putut admira nu mai putin de 30 de noi creatii ale Case de Moda "Ellis", create special pentru aceasta seara. Si de aceasta data doamna Elena Laslean a reusit sa se intreaca pe sine. Creatiile sale au fost deopotriva admirate de doamnele, domnisoarele si domnii prezenti...  Au urmat apoi fetele de la "Exotic", care au reusit sa incalzeasca pana la incandescenta atmosfera. Intr-o astfel de ambianta, "Adevarul" a intrat in.. "mileniul IV".

Mesajul Presedintelui Romaniei, Emil Constantinescu, adresat cotidianului Adevarul de Arad, la aparitia celui de-al 3000-lea numar
Aparitia celui de-al 3000-lea numar al ziarului Adevarul de Arad imi ofera prilejul de a va felicita si de a va ura cat mai multe realizari in viitor. Romania a parcurs in acesti ani de instaurare a democratiei un drum anevoios care, fara o presa libera si profesionista, ar fi fost de zeci de ori mai greu de strabatut. Numrul de aparitii pe care ii aniversati astazi dovedeste ca sunteti o publicatie care a reusit sa si impuna prin calitate si profesionalism de-a lungul acestor ani de libertate. Ziarul "Adevarul"  de Arad este nu numai una dintre principalele surse de informare ale aradenilor, ci si un sprijin pentru toti cititorii sai. Nu-mi ramane decat sa va doresc multe alte numere care sa se adauge celor 3000 implinite astazi.
- 15 mai 2000 - 
Emil CONSTANTINESCU

La redactia ziarului "Adevarul" se foloseste tehnica de ultima oraDomnule Presedinte,
Cu prilejul sarbatoririi aparitiei numarului 3000 din cotidianul Adevarul, adresam felicitari si alese doriri de bine intregului colectiv   redactional. Avem increderea ca si pe viitor pretuirea fata de Biserica Ortodoxa si valorile ei spirituale, fata de realizarile credinciosilor si slujitorii sfintelor altare vor fi oglindite in paginile prestigiosului ziar aradean. Dumnezeu se va ajute si sa Va poarte in cereasca Sa paza.
Permanenta Consiliului Eparhial a Episcopiei Aradului si Hunedoarei

Site-ul "Virtual Arad",
Il felicita cu ocazia aparitiei numarului 3000  al prestigiosului cotidian aradean "ADEVARUL", pe presedintele Consiliului de Administratie - Dorel Zavoianu - si intreaga echipa, care prin munca neobosita, daruire si profesionalism, au facut ca acesta sa fie unul dintre cele mai bine cotate ziare romanesti.
Va dorim cat mai multe succese in activitatea D-voasta editoriala

Mozaicul din fata Primariei incepe sa se deteriorezeLuciul platoului de marmura din fata Palatului administrativ a fost afectat serios in urma numeroaselor concerte organizate in Piata Revolutiei. Marmura este zgariata pe suprafete mari, ceea ce este o adevarata paguba pentru aradeni tinandu-se cont de valoarea istorica a platoului. Persoanele autorizate din Primarie spun ca montarea si demontarea scenelor sunt cauza principala a zgarieturilor, pentru ca muncitorii nu tin cont de distrugerile pe care le pot creea. De asemenea, se pare ca de vina sunt si impatimitii patinelor cu role, care distrug luciul marmurei, in cazul in care rotile nu sunt din cauciuc. Deterioararea cea mai importanta s-a observat, insa dupa concertul 3trei Sud-Est, la care au participat peste 10.000 de aradeni. Pe langa distrugerea marmurei, concertul a creat pagube de zeci de milioane de lei. Au fost distruse gardurile vii, o banca a fost rupta in intregime, iar copertina din statia de tramvai a fost distrusa partial.
Dan Ivan l-a criticat pe Avram CraciunCampania electorala si-a intrat in drepturi depline. Dincolo de caracterul electoral al conferintei de presa a Partidului Democrat, atacurile conducerii aradene s-au axat asupra PDSR. In prezenta lui Stelian Dutu, vicepresedinte al partidului si presedinte al COPAL, Dan Ivan a deschis balul, facandu-l pe Avram Craciun mincinos si om politic cu veleitati de comunist, cainandul in acelasi timp pe candidatul de primar al PDSR, Doru Popa, pentru ca n-a stiut in ce s-a bagat. Dintre minciunile lui Avram Craciun, pe care le-a insirat Dan Ivan se numara Zona Libera, Aeroportul, Centura, adica mai toate realizarile pe care si le aroga presedintele organizatiei judetene a PDSR Arad. "Alocarea de fonduri pe care o tot flutura Avram Craciun nu se putea face, pentru ca pe acea vreme, cand dumnealui era prefect, Prefectura nici nu avea cont, numai subcont", a subliniat Dan Ivan. Emanoil Voicu, candidatul PD la Pimaria Aradului,. a fost mai mult preocupat sa construiasca, decat sa demoleze, cerand "fair-play din partea colegilor de competitie". Cireasa pe tort a pus-o tot Dan Ivan care a afirmat ca "actuala conducere a PDSR Arad nu reprezinta PDSR si electoratul acestuia", argumentand cu faptul ca "nici deputatul lor, nici senatorul lor, ba chia nici candidatul de primar pe care l-au propus nu provin din PDSR Arad". In ceea ce priveste deputatul PDSR de Arad, Dan Ivan s-a facut referire la Florian Bercea.
Si elevii nevazatori au participat la olimpiadeVineri, la Centrul Scolar pentru nevazatori a avut loc olimpiada nationala la limba romana si la matematica. Printre copiii care invata in acest Centru Scolar se numara si cativa fosti olimpici: la matematica Gianina Pop si Piroc Mihai, la limba romana Muzuru Marius. Si copiii cu deficienta de vedere sunt silitori si talentati. Unii dintre ei chiar foarte talentati, cum sunt: Marius Toma - 14 ani, care picteaza, Loredana Patcas - 13 ani, care are o voce deosebita sau Kiss Ervin - 13 ani, care a participat atat la campionatul judetean de aeromodelaj la planor A1, cat si la Cupa Crisius, unde a ocupat locul II. Ervin este sef de echipa la grupa de incepatori, implinind cinci ani de peformanta, avandu-l ca indrumator pe profesor Peter Alex de la Palatul Copiilor. Copii talentati simt si aici, insa problema banilor. Unde mai pui si faptul ca nu s-a facut nici o propunere pentru acesti copii din partea Scolii Populare de Arta, a Palatului Copiilor sau a Filarmonicii. De ce Filarmonica? Pentru ca sensibilitatea muzicala a acestor copii cu deficienta de vedere mai grava sau nu este extrem de intensa iar un abonament la Filarmonica pentru acesti copii nu ar fi un efort prea mare.
Aplicatia pompierilor militari la Hotel "Codru Moma" din MoneasaGrupul de Pompieri "Vasile Goldis" Arad a desfasurat intr-una din zilele trecute, doua aplicatii tactice de stingere a incendiilor. Prima aplicatie s-a desfasurat la hotelul "Codru Moma" din Moneasa, unde au participat Statiile de Pompieri militari Sebis si Ineu si membrii serviciului public de pompieri civili din Moneasa. O aplicatie tactica a avut loc si la Teatrul de Stat Arad. In urma acesteia, s-a constatat ca dispunerea autospecialelor in dispozitivul de interventie nu s-a realizat in timp operativ, datorita parcarii unor autoturisme pe hidrantii exteriori de incendiu si pe platoul din fata Teatrului de Stat.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}