title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 7 iulie 2000

Stirile Intersat sunt urmarite cu interes de aradeniDe la 1 ianuarie 2000 firma RGS Bucuresti a cumparat intreaga retea de televiziune prin cablu existenta pana la acea data in Arad. Intre timp au demarat lucrarile de inlocuire a vechiului cablu cu o alta retea mult mai performanta. Lucrarile continua si in prezent iar firma intentioneaza ca tot timpul sa modernizeze reteaua de cablu. Si ca o noutate, pe noul cablu se va gasi Internetul si transmisiile de date. In ce priveste televiziunea prin cablu, abonatii vor gasi 45 de canale, lucru ce va fi o mina de aur pentru cei care comercializeaza televizoare cu 100 de canale. Poate ca in primul rand modernizarea Televiziunii Intersat este subiectul materialului de fata. Mai ales ca oameni, care conduc aceasta firma, cel putin in Arad, au sub 30 de ani. Este vorba de Emilian Pintea - director general RCS Arad si Flavius Stetcu - director media Intersat. Pornind de la faptul ca Intersat a suferit transformari spectaculoase in ultima perioada, de altfel ca toate televiziunile locale, am stat de vorba cu cei care au contribuit la aceste schimbari in peisajul audiovizualului...
* S-au mutat casieriile
-D-le Pintea, va  rog sa va referiti la evolutia intersatului.
-In scurt timp se vor uni prin cablu toate televiziunile apartinand RCS. In prima faza se vor putea face duplexuri intre Arad - Timisoara, Oradea, urmand ca mai apoi sa putem intra in direct si cu alte televiziuni din tara, televiziuni RCS. Iar surprizele nu se vor opri aici...
-Daca sunt surprize atunci hai si nu le divulgam deocamdata si spuneti-ne care sunt noutatile in ce priveste plata abonamentelor?
-Da, incepand cu saptamana viitoare se schimba locul casieriilor. Astfel ca acestea vor functiona in urmatoarele zone. Zona III, bl. 337 (se desfiinteaza casieria de la bl. 501), Piata Spitalului bl. 2 B (se desfiinteaza casieria de la VIVA), C. Aurel Vlaicu bl. Z 27 C. Iuliu Maniu, bl. 26 si in Alfa la blocul 47 (parter). Sunt in curs de infiintare casieriile de la Ziridava si inca una in Alfa. In circa o saptamana nu va mai conta unde se plateste abonamentul, acesta putand fi achitat in orice casierie datorita unei noi retele de calculatoare.
Prima noutate: un show de vara cu "Adevarul"
-D-le Stetcu, cum a inceput transformarea Televiziunii Intersat?
-De la prima jumatate a lunii aprilie au fost demarate lucrarile la Televiziunea Intersat pentru ca in prezent cladirea sa fie imbracata intr-o haina noua, asa cum de alt fel o cer standardele in domeniu. De la tapetul in care e imbracat intregul studio, pana la tavanul fals si mobilier, totul este executat la comanda in Germania.
-Cum stati la capitolul dotare tehnica?
-S-au investit in aparatura cateva zeci de mii de dolari, a fost introdus aerul conditionat atat de necesar acestor zile caniculare. Vom lucra doar in "digital", cel mai avansat sistem de prelucrare a imaginilor,, cu montaj asistat pe calculator. Pana la toamna vom construi un car de reportaje, venind astfel in intampinarea celor care doresc sa vada evenimente culturale si sportive in direct. turale si sportive in direct. De asemenea, am achizitionat camere video digitale de ultima generatie.
-Care este media de varsta a angajatilor?
-Mai in gluma, media de varsta ne-o strica dl. Hamza. Vorbesc serios, la TV Intersat media de varsta este de 24-25 de ani.
-Se zvoneste aparitia unei noi grile de programe...
-La sfarsitul verii va avea loc o reuniune a directorilor de televiziuni din reteaua RCS, astfel ca va fi o grila de programe relativ comuna, fiecare televiziune pastrandu-si particularitatile de zona. De la sfarsitul lunii septembrie vor aparea noi emisiuni cu decoruri noi si realizatori surpriza. Prima noutate este un show de vara pe care il realizhm cu Ziarul "Adevarul" si despre care veti putea auzi mai multe in saptamana ce urmeaza. "Sigur ca vom ramane cu accentul pe stiri iar daca   sondajele lunii septembrie o cer, vom incepe si o emisiune de dimineata.
-Mai multi cititori ne-au intrebat daca se va imbunatati calitatea imaginii ?
- In aproximativ doua saptamani se va emite pe fibra optica de la studioul nostru, lucru ce va "imprastia" puricii existenti in acest moment pe imagine. Inlocuirea si modernizarea retelei existente in prezent va aduce o imbunatatire a calitatii precum si faptul ca vom lucra cu scule profesionale, digitale, ceea ce va elimina pierderea calitatii imaginii prin copiere sau recopiere la montaj. In momentul in care vom intra pe noua grila vom avea si o noua imagine.
-Ati facut o serie de preselectii, ce aparitii de ultima ora au aparut la Intersat ?
-Am facut preselectie pentru un post de crainica tv si ma bucura faptul ca in urma anuntului au sosit la concurs aproape 40 de tinere. In prima faza ne-au ramas ochii pe patru dintre candidate, una dintre ele al carui nume n-am sa-l dezvalui acum, va intra in probe inca de azi, urmand a ne convinge daca alegerea noastra a fost una inteleapta sau nu. E vorba de o fata tanara si frumoasa pe care vrem sa o modelam in asa fel incat sa atraga simpatia tuturor celor care se afla in momentul stirilor pe postul Intersat.
-Cum de v-ati orientat doar catre jurnalisti tineri?
-Ma bucura in mod deosebit faptul ca exista in Arad o Facultate de Jurnalistica care isi trimite studentii in practica la noi, reusind sa aleg pe multi dintre ei pentru a lucra in continuare la Intersat. In momentul de fata, 90% din echipa redactionala sunt studenti sau absolventi ai acestei facultati.
A consemnat
Sorin Ghilea
Piata Fortuna se modernizeazaPiata "Fortuna" din Calea Aurel Vlaicu nu mai are nevoie de prezentare, ea fiind ora actuala una dintre cele mai moderne si mai cochete, in acelasi timp, piete din Arad. Intrucat insa prin zona, ca sa zicem asa, circula tot mai insistent un zvon privind viitorul acestei piete am cerut lamuriri, firesc, dlui ing. IOSIF DUCA, seful pietei.
-Intr-adevar, ne-a confirmat interlocutorul nostru, zvonul este de data aceasta adevarat: in curand actualei piete i se va dauga o moderna hala pentru vanzarea produselor alimentare.
-Cine conduce si sponsorizeaza ca zicem asa aceasta actiune?
-Normal, actiunea apartine societatii noastre, TOP SA si ea este condusa personal de catre dl. ROMULUS GHERMAN, directorul general, lucrarea inscriindu-se intr-un plan mai amplu de modernizare a tuturor pietelor Aradului, intre care si cea despre care vorbim.
-Ce-i drept sau dand cezarului ce se cuvine cezarului trebuie sa recunoastem ca Piata Fortuna a devenit de nerecunoscut in ultimii doi ani ...
-De fapt, ziarul, "Adevarul" a scris la vremea respectiva despre fiecare adaugire sau modernizare a pietei incepand cu refacerea intregului sistem de canalizare, cu introducerea iluminatului cu becuri cu halogen si terminand cu ridicarea copertinei din fibra de sticla.
-Am auzit ca noul primar a fost deja pe la dv. promitandu-va si in continuare tot sprijinul.
-Asa este, lucru pentru care nu putem decat sa-i multumim domnului Dorel Popa in care avem toata increderea.
-Dincolo de toate acestea insa stiu ca aveti, totusi, unele nemultumiri.
-Nu stiu daca este o nemultumire cat mai ales o propunere catre Salubritate: si anume ca lucratorii ei sa treaca prin piata pentru ridicarea gunoiului cat mai de dimineata sau daca s-ar putea chiar noaptea, astfel ca la ora deschiderii pietei ea sa arate asa cum ne-o dorim cu totii.
-Se aude ca pentru a ocupa un loc la mese trebuie sa te scoli cu noaptea in cap ...
-Ce sa-i facem, aceasta este Piata Fortuna, cam mica comparativ cu cresterea continua a cartierului, de aceea cei care nu au contract cu noi trebuie sa se prezinte cu doua, trei ore inainte de deschiderea pietei pentru obtinerea unui numar de ordine de la gardianul public de serviciu, numar in baza caruia se poate ocupa un spatiu pentru vanzarea produselor.
In functie de fonduri, se modernizeaza drumuri - Virtual Arad News (c)2000Conform unor studii ale Administratiei de Drumuri si Poduri a judetului Arad, reteaua rutiera asfaltica presupune interventie prin reparatie capitala in proportie de peste 60%. E vorba de reteaua care se prezinta cu durata de exploatare depasita. De asemenea, la drumurile pietruite, volumul necesar al interventiilor ar fi destul de mare, cel putin pe traseele unde circula autobuze. La inceptul anului, urmare a unei revizii tehnice a specialistilor in administrarea de drumuri, s-a stabilit un minimum necesar de fondori de intretinere de peste 160 de miliarde de lei. Evident, banii pe care ii are institutia la dispozitie sunt mult mai putini. O parte dintre ei provin de la bugetul local. "Din transferul de la buget, volumul lucrarilor executate de la inceputul anului pana la ora actuala se ridica la cca. sase miliarde de lei. Asta inseamna: lucrari de plombare a drumurilor asfaltate (peste 35.000 mp), intretinerea drumurilor pietruite prin aprovizionari de material pietros (5.000 mp) si reprofilari si lucrari de siguranta a circulatiei" - ne-a spus Grigore Gomoi, directorul Administratiei judetene de drumuri si poduri. Cea mai mare parte a resurselor financiare provine insa din fondul special al drumurilor, de la Ministerul Transporturilor. "La sfarsitul lunii iunie, am primit 16 miliarde de lei din fondurile Basescu. Aceasta suma se va concretiza in urmatoarele lucrari: tratamente bituminoase pe 50 km de drumuri asfaltate; covoare asfaltice pe o portiune de 4 km (Galsa, Carand si Dezna - Moneasa); plombari drumuri asfaltate in suprafata de 20.000 mp; aprovizionari material pietros pentru redeschiderea circulafiei pe traseul Madrigesti - Slatina; lucrari de intretinere - reparatie a podului Buhani; lucrari de siguranta a circulatiei privind marcaje rutiere si indicatoare rutiere; asfaltarea drumurilor Pecica - Pereg si Tagadau - Benesti" - a precizat directorul Gomoi. 16 miliarde de lei in acest moment reprezinta, totusi, o realizare pentru Administratia judeteana de drumuri si poduri tinand cont de faptul ca programul anual prevede alocarea a 18 miliarde. "Am aplicat o strategie la nivelul judetului, stabilind un program pe trimestrul doi al acestui an. Am reusit astfel sa determinam ministerul sa ne dea acum o suma mai mare de bani, urmand ca in viitorul apropiat sa primim si diferenta de doua miliarde, iar apoi sa solicitam suplimentari de fonduri" - a adaugat Grigore Gomoi. Asta presupune insa o foarte buna colaborare cu constructorul, in scopul urgentarii finalizirii lucrarilor. Iar primele semne se vid deja. Au fost executate plombari pe o suprafata de 10.000 mp, s-au asfaltat 500 m din drumul Pecica - Pereg, s-au realizat tratamente bituminoase pe 20 km si lucrari pregatitoare pentru asfaltarea drumului Tagadau- Benesti. A treia categorie de fonduri o reprezinta fondurile MLPAT (9,4 miliarde de lei) pentru pietruirea drumurilor de pamant. Se are in vedere traseul Dorobanti - Macea (din care s-au executat deja lucrari de un miliard de lei), Nadlac - Pereg si Minead - Ignesti (lucrare noua). "Mai sunt lucrari de investitii in continuare pentru care se preconizeaza fonduri in valoare de 3,3 miliarde de lei. Acestea se refera la lucrari in continuare de asfaltare (Birchis-limita de judet Timis, Semlac - Seitin) si lucrari de conservare prin tratamente bituminoase (Bocsig- Rapsig, Gurahont-Madrigesti, Craiva- Maraus)" - a precizat directorul Gomoi. El crede ca "mai sunt inca multe de facut, dar avem convingerea ca datoria noastra este de a ne lupta pentru obtinerea de noi fonduri si de a gospodari aceste fonduri cu maxima eficienta."
Gyuri Pascu si formatia Blue Workers electrizeaza publicul aradeanLuni seara pe strand, desi se inoptase de-a binelea, atmosfera era incinsa nu doar datorita caniculei, dar si pentru faptul ca, simpaticul Gyuri si-a intarziat aparitia cu aproape o ora. Desi la inceput de saptamana, strandul a fost plin, in fata unei scene improvizate pe un tir superdotat apartinand Caravanei Volkswagen. La ora 22.00, totul a inceput incendiar, electrizand publicul inca de le inceput. Melodia si textul extrem de incisiv si sugestiv sunt actul de identitate cu care foarte simpaticul ardelean (totusi) stie sa-si apropie ascultatorii de suflet. Bineinteles ca viata omului de rand in actualul "peisaj" economic romanesc este cea care primeaza in preferintele lui Gyuri Pascu. Dar, s-au cantat si melodii ultraromantice, la auzul carora nu se mai simtea nimic altceva - nici caldura, nici oboseala, nici foame, nici sete - doar dragoste sau dor de dragoste. Rupandu-ne din reverie, formatia Blue Workers intra brusc in ritmul latino, acolo unde suflet si trup nu mai cunosc limita inlantuindu-se salbatic doar pentru euforia dansului. Am evadat din acest infern al bucuriei de a trai libertatea absoluta - in blues-uri crunte si languroase unde doresti orice, dar fara dorinta de a se termina. Este si bucurie a suferintei cu efect aproape terapeutic. Formatia Blue Workers a fost pe aceeasi unda cu Gyuri si modul sau de a canta si de a se exprima. Oricand si oriunde Gyuri este un "fierbinte"dorit chiar si pe cea mai mare arsita.
Tenis de camp in cadrul Cupei Hellas
Pe terenurile bazei sportive UTA, situata pe malul Muresului, astazi s-a da startul Cupei Hellas, la tenis de camp. Aflata la editia cu numarul 8, Cupa Hellas este un turneu traditional, cu participare internationala, care se adreseaza sportivilor veterani. De altfel, organizatoarea intrecerii este Asociatia Veteranilor Tenisului de Camp din Romania, filiala Arad. Concursul se va desfasura pe categorii de varsta, la simplu si dublu. Cupa Hellas este inclusa in calendarul competitional international. Premiile ce se vor oferi castigatorilor se ridica la suma de 8 milioane de lei. Turneul se incheie duminica, 9 iulie.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}