title

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Marti, 5 decembrie 2000

Duminica, 10 decembrie, va avea loc turul al doilea al alegerilor Prezidentiale.
In competitie au ramas doi candidati:
Ion Iliescu - PDSR si
Corneliu Vadim Tudor - PRM
Ieri caravana de informare a poposit la AradAstazi, Caravana va poposi la Ineu, iar contribuabilii vor adresa intrebari
Ieri, aradenii dornici de a, afla informatii despre noul sistem de impozitare a veniturilor au putut consulta, pret de cateva ore, in fata Primariei, o echipa de specialisti din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Arad. Alaturi de acestia a raspuns intrebarilor contribuabililor si Benedict Tomescu, consilier expert in cadrul Ministerului Finantelor. Actiunea de ieri, a doua din acest an organizata pe catre DGFPA, face parte din "Caravana de informare", actiune nationala pentru prezentarea noului sistem de impunere, sistem care a intrat in vigoare, la 1 ianuarie 2000. Astazi, la Ineu, cu incepere de la ora 10,00, in fata Hotelului Moara cu Noroc, ineuanii vor putea pune, si ei, intrebari reprezentantilor DGFPA. Acest nou sistem de impunere se face pe baza declaratiilor individuale ale contribuabililor. "Impozitul pe venit nu este un impozit nou. Acesta vine sa reaseze modul de calcul si colectare a impozitelor deja existente pe care persoanele fizice sunt obligate sa le vireze la bugetul de stat. In cadrul campaniei de informare a populatiei privind impozitarea pe venit, DGFPA organizeaza actiuni mediatice de tipul Caravanei de informare. La standurile noastre populatia poate afla care sunt obligatiile declarative si de plata, privind impozitul pe venitul global", ne-a declarat Petrica Horga, sef birou analiza, sinteze si rapoarte din cadrul DGFPA. Este foarte important de stiut ca, din sumele colectate din impozitul pe venit, mare parte merg la bugetele locale. Astfel cota de 35% raman bugetul comunei, orasului sau al municipiului unde a fost incasat, 10% merge la bugetul propriu al judetuiui, 15% ramane la dispozitia CJA pentru echilibrarea bugetelor locale. Restul de 40% intra in bugetul de stat, unde o parte se reintoarce in judetul unde a fost incasat.
Tentativa de autoincendiere a fost zadarnicita...Ieri, la orele amiezii, in timp ce reprezentantii Ministerului Finantelor vorbeau aradenilor, adunati in fata Primariei, despre aplicarea noului sistem de impozitare, Adrian Crisan a incercat sa-si dea foc. Asezat pe o banca si cu o mina trista, Crisan si-a turnat pe haine o sticla cu motorina. Tentativa acestuia a a fost zadarnicita chiar in momentul  in care voia sa aprinda chibritul de interventia catorva muncitori cere demontau o scena din fata Primariei si a doi-agenti de circulatie afati in zona, care l-au imobilizat pe Adrian Crisan. Acesta si-a motivat gestul prin situatia disperata in care se afla, fara un loc de munca si fara posibilitati de trai. El si-a ales ca loc pentru autoincendiere platoul din fata Primariei pentru a fi vazut de primarul Dorel Popa. Insa nu stia ca primarul Aradului este plecat din tara. Crisan sustine ca a informat autoritatile locale de situatia lui, dar nu a fost ajutat nici odata.
De sarbatori va circula tramvaiul copiilorAcesta este un dar oferit copiilor de catre Compania de Transport Public timp de o luna, pana in ianuarie anul viitor
Compania de Transport Public are, de cativa ani, o initiativa laudabila, prin care arata aradenilor ca este aproape de ei. Si in acest an, pe toate liniile din oras si pe ruta Arad-Ghioroc va circula tramvaiul lui Mos Craciun. Acesta va iesi in oras incepand de astazi, in ajunul Sarbatorii de Sfantul Nicolae, de la ora 18,00. Desi acesta poate fi asteptat de catre copii in statii, este indicat ca programarea pentru cursele cu acest tramvai sa 6e facute din timp, pentru ca exista deja multe solicitari  din partea scolilor si gradinitelor, care doresc sa le ofere copiilor o bucurie in preajma Sarbatorilor de Iarna. Asa cum i-a obisnuit deja pe aradeni, tramvaiul va fi condus de un vatman imbracat in Mos Craciun iar calatoriile vor fi gratuite pentru copii, fiind un dar oferit de catre Compania de Transport Public. De, aproximativ o luna, tramvaiul a fost pregatit pentru iesirea pe traseu, fiind supus unei revizii tehnice. Cu acest prilej, au fost inlocuite becurile arse, s-au montat clopotei, iar instalatia de sonorizare a fost inlocuita, pentru ca toti cei care circula cu acest tramvai sa poata asculta frumoasele colinde romanesti, specifice acestui sezon. CT asteapta firmele care sunt dispuse sa ofere cadouri copiilor sa ia legatura cu conducerea acesteia. Acest tramvai va circula pana dupa Sarbatorile de Iarna, in luna ianuarie putand fi folosit de catre copii si admirat de catre adulti pe toate liniile din oras.
La Arlefruct datoriile nu au fost inca platiteBanca Agricola are de recuperatun credit din 1992
Cu toate ca SC Arlefruct are un plan de redresare si privatizare a activitatii, soarta unitatii, care are ca obiect de activitate producerea si comercializarea conservelor, este incerta. Asta deoarece Tribunalul a amanat procesul prin care trebuiau stabilite datoriile societatii fata de Banca Agricola. Banca Agricola a cerut lichidarea judiciara ca urmare a debitelor pe care SC Arlefruct le are catre aceasta. Valoarea debitelor nu este recunoscuta de nici una din parti, fiecare avansand alte sume. Datoriile sunt din 1992, cand Arlefruct a luat un credit de un miliard, la care se mai adauga dobanzile aferente. Pentru stabilirea datoriei exacte, judecatorul sindic a cerut o noua evaluare contabila a societatii. Astfel, la ora actuala se poate preciza cu siguranta daca Arlefruct este in proces de lichidare sau nu. Actualmente, cea care a fost la un moment dat singura producatoare de conserve din vestul tarii este condusa de un director desemnat de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si de un Consiliu de administratie. Personalul muncitor este in concediu, iar singura activitate desfasurata este vanzarea produselor din stoc. La un moment dat, conducerea Bancii Agricole a spus ca in momentul in care unitatea isi plateste datoriile fata de B.A. este de acord cu suspendarea executarii, si sa incheie aceasta neintelegere, tocmai pentru bunul mers al fabricii. Singura problema este acum stabilirea datoriei pe care Arlefruct o are catre Banca Agricola.
Produsele din carne se vor scumpi...Crescatorii de animale sunt panditi de faliment
Sarbatorile de iarna se pare ca vor fi triste. In contextul ultimelor reglementiri, dupa toate probabilitatile, pretul carnii si al preparatelor din carne va fi mai mare. Cel putin asa sustin principalii furnizori si producatori de preparate din carne. Cu toate ca, o data cu aparitia zonelor defavorizate se astepta o scadere a pretului la carnea de porc si la cea de pui importata, in special din Ungaria, acest lucru nu s-a produs. Importatorii din zonele defavorizate respective, cele mai apropiate de Arad fiind Brad, Hunedoara si Petrosani, in ciuda faptului ca sunt scutiti, printre altele, de taxele vamale de rigoare nu au micsorat preturile, dimpotriva, le-au crescut. Sau cel putin asa sustin unii agenti economici aradeni care se aprovizioneaza, contrar legislatiei in vigoare, de la firmele care isi desfasoara activitatea in localitatile sus-mentionate. Cat priveste producatorii locali, acestia isi traiesc ultimele clipe. Concurenta neloiala, cum sustin ei, va duce la falimentul "ultimilor crescatori" de animale din judet. Aceasta, daca noul guvern nu va interveni, prin clarificarea unor aspecte legate de normele de aplicare a acestei ordonante atat de controversate.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}