title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Vineri, 3 noiembrie 2000

Explozie in plin centrul AraduluiMarti seara, in jurul orei 23,53, in plin centrul Aradului s-a produs o explozie. Un autoturism marca Opel, cu numarul de inmatriculare MH-01-HKN, a sarit pur si simplu in aer, chiar in fata cladirii care adaposteste West Bank. Soferul, este vorba de Eleodor Mihut, a observat unele nereguli la functionarea motorului, asa ca a tras pe dreapta si a parcat chiar langa o Dacie, cu numarul de inmatriculare AR-02-CTO. Dupa numai cateva secunde, Opelul a explodat, dupa care a fost cuprins de flacari. In urma exploziei, a fost afectata si Dacia parcata in apropiere. Conform celor declarate de purtatorul de cuvant al Grupului de Pompieri "Vasile Goldis", explozia s-a datorat unui scurtcircuit al instalatiei electrice. Opelul a ars in proportie de aproximativ 90%, iar Dacia parcata alaturat in proportie de 60%. Pagubele materiale provocate de aceasta explozie nocturna se ridica la suma de aproximativ 70 de milioane de lei. Din fericire, nu exista victime. La numai patru minute de la producerea exploziei, la locul faptei a ajuns o autospeciala a Grupului de Pompieri "Vasile Goldis", care nu a avut altceva de facut decat sa stinga flacarile de pe cele doua autoturisme. Masinile au fost ridicate din fata cladirii West Bank abia in dupa-amiaza zilei de ieri, iar starea lor era destul de proasta.
Un detinut a evadat din Penitenciarul AradMarti seara, la Penitenciarul Arad, s-a petrecut un fapt mai putin obisnuit. Dupa ce a fost vizitat de avocatul sau, Joszef Deak a prins momentul potrivit si a sarit gardul Penitenciarului, dupa care a disparut. Joszef este cetatean maghiar, cu domiciliul in Budapesta, si a fost arestat in data de 18 iulie, anul acesta, fiind acuzat de furt. Mai precis, se ocupa cu furturile auto si facea parte dintr-o filiera "dezvoltata". In 5 octombrie, Joszef Deak a ajuns in Penitenciarul Arad si de atunci a fost vizitat in cateva randuri de avocatul sau. Dupa cum declara comandantul Inspectoratului de Polifie al Judetului Arad, col. Viorel Hahaianu, nu se poate face o legatura intre vizita avocatului si evadarea detinutului, pentru ca aparatorul acestuia avea dreptul legal de a-l vizita. In urma investigatiilor, s-au stabilit niste conexiuni intre evadat si anumite persoane din Oradea si Satu-Mare. Nu este insa exclusa nici ipoteza trecerii frauduloase a frontierei in Ungaria. Pentru orice eventualitate, fotografia si semnalmentele fugarului au fost transmise si Politiei de Frontiera. In cazul in care va fi depistat in Ungaria, exista posibilitatea sa fie incarcerat acolo, pentru ca in urma cu cativa ani a fost semnat un protocol intre institutiile de politie ale celor doua state. Despre el circula in momentul de fata tot felul de zvonuri, cel mai vehiculat fiind acela ca Joszef Deak este fiu de politist. Evadatul a fost dat deja in urmarire generala si, conform celor declarate de col. Viorel Hahaianu, in cazul in care acesta nu va fi depistat in decurs de cateva zile, se va apela si la "serviciile" Interpolului.
La Mc Donald's s-a sarbatorit implinirea a trei ani de la infiintareMc Donald 's a implinut trei ani la Arad, data care coincide cu sarbatoarea de Hallowen. Acest eveniment a fost marcat cu inaugurarea unui Fan Club Mc Donald's Arad. Directorul Mc Donald's. Arad, Radu L. Husar, ne-a declarat ca "in toti acesti trei ani am dorit sa fim alaturi de populatia orasului si in special de copii, si eu spun ca am reusit". Intr-adevar, in acesti trei ani, Mc Donald' Arad a sponsorizat de nenumarate ori gradinite si scoli, a organizat diferite spectacole si manifestari cu caracter juvenil. In plus, in incinta Mc Donald's fiinteaza singurul loc de joaca pentru copii, asigurandu-se, de asemenea, conditii pentru aniversarea zilelor de nastere. Ieri, Mc Donald's Arad s-a imbracat in straie de Halloween, fiind asaltat de copiii de la mai multe gradinite.
La cantina saracilor e nevoie de ajutoareCantina de Ajutor Social reprezinta solutia pentru cei care nu se pot descurca din veniturile lunare sau nu beneficiaza de acestea. La aceasta cantina cei nevoiasi pot primi o masa calda pe zi, ceea ce in multe cazuri reprezinta, din pacate, singura masa. Cantinei sociale i s-au alocat anul acesta din Bugetul Local peste un miliard de lei, bani, din care s-au asigurat cele necesare meselor zilnice. Masa se serveste in fiecare zi in afara de sambata si duminica, zile pentru care se asigura hrana rece pentru acasa - intre orele 12,00 si 14,00. Cantina dispune de 120 de locuri si este una dintre cele mai moderne cantine sociale din tara. Chiar daca numara atat de multe locuri, zilnic, aici iau masa doar 50 de persoane, restul luadu-si portia pentru acasa. Desi de anul acesta nu s-au mai gasit sponsori pentru cantina, aprovizionarea pentru iarna s-a facut in mare parte: cinci tone de varza, trei tone de fasole boabe, cinci tone de cartofi, conserve de carne, paste de tomate. Chiar daca s-a propus marirea alocatiei de hrana, care acum este de numai 11.500 lei, asa cum ne-a declarat Valeriu Maris - directorul Cantinei Sociale "Pana se va mari aceasta alocatie de hrana, preturile vor mai creste de cateva ori, si asa ne este destul de greu. Daca pana acum puteam sa asiguram in meniu si o portie de carne de doua ori pe saptantana, acum nu o mai putem face decat o singura data in decursul unei saptamani. Daca am mai avea si cativa sponsori, ar fi foarte bine, mancarea ar fi mai diversificata." Deocamdata insa, cantina tebuie sa se descurce din banii primiti de la Primarie.
La Grupul Scolar Ineu au aparut deficiente - Virtual Arad News (c)2000In urma unei actiuni tematice - privind calitatea serviciilor in internate si cantine scolare, OJPC Arad a executat un control la Grupul Scolar Industrial "Mihai Viteazu" Ineu. In internate s-a constatat o dotare insuficienta cu mobilier, saltele, lenjerie de pat degradate, geamuri sparte si lipsa gratare din lemn, la grupurile sanitare si dusuri. De asemenea, la cantina, nu sunt respectate normele de igiena, existand faianta ciobita si murdara, cu placi lipsa, vesela degradata, lipsa ustensile si dezinfectat, mobilier murdar etc. Ca urmare a acestor constatari, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au oprit, temporar, activitatea grupului scolar, pana la remedierea deficientelor, aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare de 1,7 milioane de lei.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}