LinkExchange Member Free Home Pages at GeoCities


title

fax.gif (255 bytes)Ultimele stiri:  


16 Mai 1998

In cursul diminetii, pe aeroportul din Arad, ministrul transporturilor Traian Basescu a avut o scurta intalnire cu oficialitatile locale aradene, dar si cu domnul George Albu, managerul general al Astra Vagoane Arad (ASV). Surse autorizate ne-au precizat ca in cadrul discutiilor, ministrul Basescu a promis conducerii uzinei de vagoane ca SNCFR va achizitiona toata productia de vagoane de mare viteza AVA 200, din acest an. Pana acum, ASTRA a semnat cu SNCFR un contract pentru 10 vagoane in acest an.

Ieri dimineata in sala de sedinte a Consiliului Judetean, Radu Ghidau - deputat de Arad in parlamentul Romaniei a deschis seminarul intitulat "Romania - Politici de dezvoltare regionala" organizat de Institutul de studii Est-Vest si centrul de asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale - CENTRAS. Pe parcursul a doua zile seminarul va incerca sa explice aradenilor propunerea de impartire administrativa a tarii, in regiuni de dezvoltare economica. Programul urmareste, conform Cartii Verzi, elaborata la cererea Guvernului Romaniei si Comisiei Europene, sa demonstreze ca o politica regionala corect proiectata si implementata va fi benefica nu numai in cazul regiunilor mai putin dezvoltate, ci si a dezvoltarii socio-economice globale a Romaniei. Dl. Dan Ciceu, coordonator programe CENTRAS declara: "Prin acest seminar, ne-am propus sa sensibilizam autoritatile locale, Camera de Comert, investitorii particulari, intreaga opinie publica, in legatura cu un spirit nou european, privind dezvoltarea regionala. Aceasta dezvoltare regionala nu se refera numai la regiunile istorice pe care le-am mostenit, ci la niste regiuni de data aceasta europene, ce pot cuprinde doua- trei sau chiar noua- zece unitati administrative de marimea unui judet. Aceste regiuni vor fi menite, datorita unei oarecare stabilitati economice, sa ofere o perspectiva de dezvoltare mult mai buna cetatenilor sai, luand in cosiderare experienta comunitara din ultimii 50 de ani". In conformitate cu un proiect de lege aflat la Directia Administratie Publica Locala din Guvernul Romaniei, teritoriul tarii ar urma a fi impartit in 8 regiuni de dezvoltare, coordonate de o Agentie de Dezvoltare Regionala. Aceasta agentie ar fi de fapt un fel de "Mini Parlament" local. Noua impartire administrativa nu ar modifica, cel putin pentru moment, actualele judete care si-ar pastra autonomia. Cele opt regiuni ar fi coordonate de la "centru" de Agentia Nationala de Dezvoltare si ar fi principalul ordonator de credit.

Pana la sfarsitul acestuian, Shell Romania va construi in Arad in zona Salii Polivalente, o noua benzinarie, a doua benzinarie Shell din orasul nostru. Aceasta va fi cea mai moderna si ecologica din Arad, fiind dotata cu trei pompe si trei rezervoare prevazute cu pereti dubli si sistem de detectare a scurgerilor de produse petroliere. Statia va ocupa o suprafata totala de 2070 mp, si va avea un magazin alimentar cu program non-stop. Shell Romania s-a angajat sa amenajeze in zona un parc de joaca pentru copii, pe o suprafata de 250 de mp., care sa fie dotat pe cheltuiala firmei cu leagane, banucte si alte jocuri pentru copii. Valoarea investitiei se ridica la peste 1,5 miliarde de lei.

Zilele trecute a avut loc la sediul Fundatiei Universitatii de Vest "Vasile Goldis", o conferinta de presa in cadrul careia s-a prezentat proiectul privind cercetarile si masurile de prevenire SIDA. Din partea Universitatii de Vest "Vasile Goldis" au fost prezenti dna Prorector Mioara Tripsa, dl. director Corneliu Maior, dr. Dinu Heretiu, dr. Ileana Dragomir, si Arnanda Munteanu - reprezentantul studentilor in Biroul Senatului. Delegatia americana a fost formata din dl. VINCENT S. GALICCHO, decanul Facultatii din Kentucky, dna. Laura Kaplan, cercetator si cadru didactic (KATEK), doamna Holly A. Riffe, profesor la Colegiul Asistentei Sociale din Kentucky. Conform afirmatiilor celor din delegatie exista o buna colaborare, datand de 11-12 ani intre Institutul Fiziologic din Bucuresti (reprezentat ieri , la Arad, de dl. profesor Marcel Uluitu - directorul Institutului de Fiziologie Naturala si Patologica din Bucuresti, coordonatorul programului pentru Romania) si Facultatea din Kentucky. Universitatea de Vest "Vasile Goldis" face parte din acest program de aproximativ 4-5 ani.

Ieri dupa amiaza, la bazinul descoperit s-au desfasurat partidele contand pentru etapa I-a a Supeligii Nationale la Polo: Steaua-Crisul 11-5 ( 5-1, 2-2, 2-1, 2-1), Dinamo-Astra 13-6 ( 3-1, 1-2, 3-2, 6-1). Turneul va continua cu partidele: Dinamo-Crisul, Steaua-Astra, Astra-Crisul si Dinamo-Steaua.


15 Mai 1998

Un grup de oameni de afaceri italieni, insotiti de specialisti de la Centrul de Dezvoltare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii Arad (CEDIMMAR) au vizitat zilele trecute firma aradeana ARIS S.A. Italienii doreau sa cunoasca societatea, produsele acesteia, fiind interesati in special de scule ajutatoare pentru masinile unelte. Dupa o verificare a calitatii, printr-o comanda mai mica la inceput se intentiona demararea unei colaborari lungi, care ar fi putut aduce firmei aradene milioane de dolari. N-a fost sa fie asa italienii plecand grabiti spre Oradea . Conform celor spuse din anturajul italienilor, "afacerea a cazut datorita indiferentei aratate de cei de la ARIS"

Orasul nostru va avea din toamna acestui an o echipa de interventie rapida pentru salvarea de vieti, in cazul producerii de dezastre a anuntat Petre Dobre, Comandantul Protectiei Civile din Bucuresti. Acesta a fost prezent la Arad, pentru desfasurarea exercitiului de aparare civila ce a avut loc ieri, in orasul nostru. Petre Dobre a precizat ca echipa de interventie ce va fi infiintata de Consiliul Judetean si Statul Major de Protectie Civila a judetului este premiera si va fi formata din profesionisti. Echipa de salvare va fi dotata cu tehnica si echipament specific pentru operatiunile de salvare la inaltime (cladiri inalte, munti, etc.) si la sol (accidente, dezastre naturale, etc.). Consiliul Judetean intentioneaza sa achizitioneze restul de echipamente necesare interventiilor de la o firma din Bucuresti, valoarea acestuia fiind estimata la circa 30000 de marci germane.

Azi, la Macea se va desfasura intalnirea de lucru pe 1988 a primarilor din localitatile infratite din judetele Arad si Bekes (Ungaria). Au fost invitati sa participe la aceasta intalnire primarii localitatilor infratite, Consulul Romaniei la Szeged si Consulul Ungariei la Cluj. Organizatorii intalnirii de azi sunt Primaria Macea si Consiliul Judetean.

Comuna Moneasa, in acelas timp statiune balneo-climaterica, a incantat dintotdeauna ochiul si inima turistilor. Asezare seculara, atestata documentar pe la anul 1400, situata la peste 800 m altitudine, la poalele Muntilor Codru Moma. Intr-adevar un peisaj mirific, Moneasa a dainuit tuturor vicisitudinilor. Obiectiv turistic de importanta nationala, localitatea de la margina judetului, isi duce traiul intr-un ritm molcom, ardelenesc. Comuna Moneasa cu cei aproximativ 1400 locuitori este printre cele mai mici din Arad. Asezarea cuprinde satul Moneasa cu 318 case si satul Ranusa cu 126 de case. Banii alocati Monesei sunt si ei putini , circa 400 de milioane, anul trecut, iar daca se tine cont ca Moneasa e si statiune, acestia sunt total insuficienti. Cu toate aceste greutati Monesenii se descurca. Serviciul de Gospodarie comunala administrat de Primarie, este unul din cele mai bine puse la punct din judet. In comuna Moneasa apa a fost introdusa in fiecare casa. Statiunea Moneasa denumita pe vremuri "Perla Apusenilor", a pierdut din stralucirea si valoarea unei astfel de pietre pretioase. Dupa 1989, Moneasa a inceput sa decada mult. Succesiunea directorilor statiunii a impietat mult asupra dezvoltarii si mentinerii la cote acceptabile a bazei materiale. Menegeriatul succesiv a dus, in mod intentionat sau neintentionat, la distrugerea ce a insemnat in mare parte, Moneasa din punct de vedere turistic. Date in locatie de gestiune, vilele, hotelurile sau unitatile comerciale au fost duse, in mare parte, in pragul falimentului. Cu timpul toate aceste probleme se vor descalci, sau vor fi ingropate in uitare. Abia anul trecut s-a resimtit un ascendent privind vizitatorii statiunii. Poate a contat si organizarea frecveta a diverselor seminarii, simpozioane sau intalniri de afaceri, culturale sau cu caracter adminisrtativ public. Moneasa a devenit locul preferat unde Prefectura Judetului popularizeaza cele mai noi acte normative, sau locul ideal unde primarii, viceprimarii si secretarii de primarii se intalnesc, se cunosc si se destind dupa stresul saptamanii. In Moneasa, localitate cu oameni harnici, viata se scurge lin, fara hurducaturi. Visul monesenilor de reinvierea acelei sintagme de mare cinste, "Perla Muntilor Apuseni" pare sa devina din nou realitate. Cu totii trebuie sa visam, dar sa si punem umarul in implinirea acestui deziderat.


14 Mai 1998

Vineri, 15 mai, va avea loc deschiderea Salonului Bienal de Sculptura Mica Arad ´98 care va fi gazduit de Galeria de Arta "Delta" . La acest salon vor fi prezentate 130 de lucrari apartinand unui numar de 115 artisti din intreaga tara, manifestarea atragand, ca la fiecare editie, pe cei mai importanti reprezentanti ai sculpturii romanesti contemporane. In urma jurizarii vor fi acordate trei premii, din juriu facand parte : Nicolae Aurel Alexi - presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Gheorghe Vida, critic de arta, cercetator principal al Institutului de Istoria Artei Bucuresti, Dumitru Serban - sculptor ,Vicepresedintele UAP Romania, Victor Gaga - sculptor laureatul editiei 1996 a Salonului, Petru Jecza - sculptor, Timisoara, Traian Moldovan -sculptor, Baia Mare, Gavril Abriham sculptor, Sibiu, Rudolf Kocsis - sculptor, Arad, Horia Medeleanu, critic de arta, Onisim Colta, prsedintele filialei Arad a UAP. Salonul National Bienal de Sculptura Mica va fi deschis in perioada 15 mai - 15 iunie 1998.

De curand in cadrul Primariei Arad, functioneaza un birou de informatii, relatii si sesizari, prvind cresterea si protectia animalelor domestice. Printre obiectivele pe care le are in vedere acest birou se numara: sondarea opiniei publice cu privire la existenta cainilor si pisicilor fara stapan pe raza municipiului Arad, in vederea evaluarii numarului acestora. Aceasta evaluare este necesara, in prspectiva infiintarii zonei de protectie a cainilor. Asa dupa cum ne spunea dl. Dr. Nicoara Florin Radu, presedintele societatii Anima, prin intermediul acestui birou sepot obtine informatii despre cresterea animalelor domestice. In acest sens, dl. Nicoara Florin Radu se afla la dispozitia celor interesati in fiecare miercuri, la telefon 284744 intre orele 15-16.

Ieri, prima promotie de absolventi ai Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii "Vasile Goldis" Arad, a inceput traditionalul "Gaudeamus" . Vorbindu-le din trei posturi diferite (om, medic, presedinte de colegiu) d-ra. Dr. Puschita Maria le-a reamintit sa nu uite nici odata ca interesele bolnavilor sunt deasupra celor personale si ca af fi medic inseamna, inainte de toate o mare responsabilitate. Pe cei 300 de absolventi ai singurei facultati de medicina generala autorizata, din tara ii mai asteapta, nu peste mult timp, examenul de licenta. Pentru care si sectia medicala a Spitalului Judetean Arad le va tine pumnii stransi !

In cadrul manifestarilor organizate de Ministerul Culturii prin Inspectoratul pentru Cultura a Judetului Arad cu prilejul implinirii a 150 de ani de la Revolutia de la 1848, la Muzeul Judetean Arad debuteaza sambata, 16 mai, seria de actiuni dedicate evenimentului. Lansarea oficiala a medaliei comemorative, batuta cu aceasta ocazie este prima din aceasta serie. Medalia este lansata de sectia aradeana a Societatii Numismatice Romane. Festivitatea se va desfasura cu incepere de la ora 10 in prezenta a numerosi invitati.

Magazinul "Muzica" gazduieste astazi, cu incepere de la ora 17 , inca o lansare de caseta. De data aceasta interpretul se numeste Remus Valungan si este din Timisoara, iar caseta care o propune iubitorilor de petrecere se numeste "Imi place viata". Lansata de casa de discuri timisoreana "Voxtar", caseta va fi prezentata si aradenilor, iar d-nul Valer Iusan, directorul magazinului "Muzica" considera ca acestia vor avea ce auzi.


13 Mai 1998

Orasul Curtici numara in prezent circa zece mii de locuitori. avand in vedere ca aici se afla si Punctul de Trecere a Frontierei spre Ungaria acesta poate fi considerat si o poarta de intrare a tarii. Primaria din localitate are in acest sens in agenda de lucru o serie de investitii menite sa transforme Curticiul intr-un oras occidental. Cea mai mare investitie pentru acest an este considerata aductiunea gazului metan. Aceasta lucrare se afla acum in faza de proiect, urmand sa se intocmeasca studiul de fezabilitate. O alta investitie importanta este aductiunea de apa potabila la Dorobanti (comuna apartinatoare). Desi lucrarile pentru infiintarea zonei libere- o alta investitie a Primariei din Curtici - tebuiau sa demareze inca din toamna acestui an, ele vor porni cel tarziu in primavara anului viitor. Se mai afla in lucru la Curtici si acoperirea pietei agro-alimentare. Nici Strandul Termal din acest oras nu a fost uitat de edilii de aici. Acesta a fost supus unui program de modernizare.

In cursul lunii viitoare, la Arad se va desfasura a IV-a sesiune de lucru a proiectului DEMCON finantat de Uniunea Europeana in cadrul programului ECOS-OUVERTURE. Acest proiect prevede crearea unor centre de reconversie si refunctionarea unor baze militare, evaluarea riscurilor si restabilirea mediului, a impactului social si diversificarea regiunilor afectate de unitati militare. Partenerii proiectului DEMCON sunt sase municipalitati din Grecia, Finlanda si Estonia, provincia Legnica din Polonia si judetul Arad. Scopul urmarit de judetul nostru prin acest proiect este demilitarizare si redarea in circuitul civil a Cetatii Aradului. Primele trei sesiuni ale proiectului DEMCON au avut loc in Finlanda, Estonia si Polonia unde Cetatea Aradului a suscitat un interes deosebit. Autoritatile locale urmaresc integrarea Cetatii Aradului intr-un ansamblu unitar care sa cuprinda intregul teritoriu cuprins in Bucla Muresului (circa 200 de hectare) si refunctionalizarea acesteia, avandu-se in vedere construirea de noi obiective cum ar fi: campus universitar, centru financiar, parc urban si de agrement, spatii pentru conferinte si expozitii, sectii ale Muzeului, cluburi si activitati sportive, moteluri si alimentatie publica.

Fabrica de conserve din Gurahont S.C. "LAURUL" S.A.(LAUX), este in remont si igienizare. In cel mult doua saptamani singura sectie care mai lucreaza, isi intrerupe activitatea. Daca inainte de 1989 fabrica avea cateva sute de muncitori, in 1992 numarul acestora a ajuns la 130. De la an la an, angajatii au fost pusi pe liber, astfel ca pe statele de plata ale "LAURULUI" mai figureaza doar 41. Cu toate acestea la marea CUPONIADA fabrica a prezentat interes privatizandu-se in proportie de 60%, iar 40% din actiunile fabricii detinute de FPS vor fi vandute in acesta vara. Printre investitorii mai seriosi, interesati de "LAURUL" se numara si "EUROPEAN DRINKS" din Oradea, care, din cate ne-a spus d-na ing.Vesa Violeta, ar fi depus o scrisoare de intentie in acest sens. In ciuda faptului ca fabrica si-a redus de la an la an activitatea, "anul trecut l-am incheiat cu profit. Anul acesta verm sa achizitionam o linie de imbuteliere si inchidere in cutii de tabla" ne-a mai spus sursa citata. De remarcat ca pana in prezent la "LAURUL" se fabricau doar conserve si compoturi in borcane.

La ceremonia semnarii contractului de privatizare a S.C. ZAHAR S.A.(ZADR) Arad, prin achizitionarea de catre firma franceza "Sucrerie Cooperative de Bazancourt" a pachetului majoritar de actiuni a participat si dl. Sorin Dimitriu ministrul Privatizarii. Printr altele, domnia sa a anuntat ca, prin semnarea acestui contract "Aradul urca vertiginos in topul primelor 15 judete cu investitie straina" . Dupa ce il va insoti pe presedintele Constantinescu in Canada (24-30 mai) si Statele Unite (6-9 iunie), dl. Sorin Dimitiu va efectua in 10 iunie o vizita la Arad, pentru a evalua stadiul de privatizare a judetului nostru. Referitor la contractul S.C. ZAHAR S.A. Arad - Cooperativa de prelucrare a zaharului di Bazencourt ( Franta ), Sorin Dimitriu a declarat: "tranzactia este benefica pentru toata lumea. Franta a devenit acum cel mai mare investitor strain in Romania - saptamana trecuta s-a semnat contractul cu Alcatel, ei fiind prezenti predominant in telecomunicatii, fabrici de ciment si agricultura (fabrici de zahar). Anul acesta sunt inregistrate valori mici la privatizare si astfel de contracte nu pot decat sa ne bucure".


12 Mai 1998

Sub egida Directiei de Cultura si Sport din Ministerul de Interne si a Arhivelor Nationale, se vor desfasura manifestari cultural-educative prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la Revolutia Romana din 1848. Reunite sub numele de "Traditie si eroism" vor avea loc comunicari, expozitii si prezentare de carte cu tematica adecvata, expozitii foto-documentare privind anul 1848. Tot cu acest prilej, ansamblul artistic "Ciocarlia" al Ministerului de Interne, va sustine un spectacol, astazi de 12 mai a.c., la sala Casei de Cultura a Sindicatelor din Arad. Protagonistii spectacolului vor fi Dragan Muntean, Daniela Condurache, Aneta Stan, Stelian Sima, Mioara Pitulice, Maria Stroia si Viorica Barbu-Iurascu.

Prin programul Phare, vama Nadlac a fost dotata zilele trecute de comunitatea europeana cu un microbuz marca "Ducato". Acest mijloc de transport este unul mai putin obisnuit, el fiind dotat cu aparatura cu Raze X, necesara depistarii drogurilor. In acest microbuz se pot introduce toate coletele si bagajele turistilor, aparatul fiind in masura sa "vada" tot ceea ce contin aceste pachete. In aceasta saptamana se asteapta venirea la vama Nadlac a doi specialisti care sa instruiasca personalul vamal in vederea utilizarii acestei performante si atat de necesare aparaturi. Oricum, odata cu intrarea in functiune a acestei aparaturi, contrabandistii vor trebui sa ocoleasca punctul de trecere a frontierei de la Nadlac.

Ieri la ora 16 a avut loc inaugurarea magazinului "Optinova", reprezentant al "Ray Ban" si "Silhouette" si alte firme de renume international. Festivitatea a avut loc in prezenta presedintelui CJA - Dan Ivan, sefului Politiei municipale Arad - lt. col.Teodor Pantea, reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie Arad si nu in ultimul rand a primarului municipiului - Valentin Neamt, alaturi de Dorin Lazar Maior - unul din cei implicati in afacere. Reprezentantul societatii "Optinova", domnul Adi Mistin, ne-a spus ca aici, la Arad, este deschis al 26-lea magazin din tara, urmand ca maine sa se deschida la Alba Iulia un alt magazin. "Ochelarii pe care ii vedeti in rafturi sunt adusi de la 50 de firme, iar preturile lor nu sunt mari. De aici se pot cumpara ochelari medicinali cu 100000 lei. Bine-nteles, avem produse si pentru persoane cu pretentii mai mari, dar noi nu ne orientam dupa cei bogati. Pentru cine vine aici pentru probleme medicale, avem un cabinet medical ultramodern unde, contra sumei de 25000 lei, se diagnosticheaza pe loc problemele pe care clientul le are la ochi, urmand ca in cel mult doua zile sa primeasca ochelarii" - ne-a explicat, binevoitor, dl. Adi Mistin.

Drapelul judetului Arad va trebui sa fie arborat la sediile tuturor regiilor, societatilor comerciale si institutiilor locale din subordinea Consiliului Judetean Arad, in urma cererii pe care a facut-o ieri, Dan Ivan -presedintele CJA - directorilor institutiilor respective. Consiliul Judetean a facut deja o comanda de 20 de drapele ale judetului Arad, ce vor fi distribuite gratuit institutiilor din subordine.

Luna viitoare, la Moneasa, va avea loc prima intalnire a Forumului Organizatiilor Neguvernamentale (ONG-uri) din judetul nostru. Intalnirea are ca scop crearea unui cadru de dezbatere a problemelor comune cu care se confrunta ONG-urile din judetul Arad, cunoasterea reciproca si promovarea imaginii acestor organizatii in randul comunitatii locale. La acesta intalnire ce se va desfasura in zilele de 20-21 iunie, au fost invitate peste 400 de organizatii neguvernamentale (ONG-uri), cate are judetul Arad inregistrate la Tribunal, insa pana in prezent au raspuns invitatiei doar circa 20 de organizatii. Comitetul de organizare a Forumului anunta ca pana la data intalnirii de la Moneasa se va edita si un catalog cu toate ONG-urile din Arad iar pentru a fi cuprinse in el toate organizatiile existente pe raza judetului, acestea se pot adresa Asociatiei PAEM Arad.


11 Mai 1998

La sfarsitul saptamanii trecute, liderii sindicali de la fabricile de bere din Arad, Constanta si Reghin s-au intalnit la Arad pentru a pune bazele unei aliante sindicale. De asmenea, s-a conceput un proiect cadru de contract colectiv de munca pentru cele patru unitati, care insumeaza 1800 de sindicalisti. Ioan Berciu, presedintele organizatiei sindicale de la Reghin a fost ales lider al acestui patrulater al berii. De ce s-a infiintat acest cartel sindical ? Intoate cele patru societati comerciale, concernul austriac BBAG are o cota de participare. pornind de la aceasta premisa, liderii sindicali de la aceste fabrici considera ca problemele specifice administratiei vor putea fi rezolvate mai operativ.

Pe parcursul a doua zile, sambata si duminica, la sediul PNTCD s-au desfasurat lucrarile Interzonalei de Vest a organizatiilor de tineret PNTCD. Au participat reprezentanti ai organizatiilor din judetele Arad, Bihor, Timis, Caras, Hunedoara. Principala problema dezbatuta a fost organizarea, la Arad, in toamna a unei interzonale transfrontaliere, la care sa participe si reprezentanti ai partidelor crestin- democrate din judete ale tarilor invecinate cu Romania. Se preconizeaza adoptarea unui memorandum, care va fi inaintat guvernelor din tarile respective, solicitandu-se sprijin pentru initierea unor actiuni menite sa acorde unele facilitati tinerilor din zonele transfrontaliere. Dupa cum ne-a relatat presedinta OT PNTCD, Adela Cristea, la conferinta de presa desfasurata ieri la orele 15, este vorba despre facilitati in domeniul turismului si invatamantului. Memorandumul va fi inaintat si de catre conducerea euroregiunii. Ca un preambul la interzonala, sambata dimineata a avut loc sedinta Biroului National al OT PNTCD, la care sau discutat probleme curente de partid.

Pentru vanzarea actiunilor detinute la Agromec Curtici(45,37%), Agromec Santana (40%), Agromec Beliu (70%) si Agromec Gurahont (84,01%), Fondul Proprietatii de Stat a organizat joi, 7 mai, a doua licitatie (prima s-a tinut in luna martie). "Nici de aceasta data pachetele de actiuni nu au fost cumparate, pentru ca nu s-a prezentat nici un ofertant" ne-a informat dl. Doru Sever Puia directorul FPS Arad. Daca de-a lungul anului trecut FPS-ul a vandut actiunile detinute la 62 Agromecuri din intreg judetul, in acest an, doar pachetul de la Agromec Cermei a fost cumparat. "Actiunile de anul trecut au avut valori mici, cele din 1998 au valori mari, iar investitori nu se prea gasesc", mai spune dl.Puia. Pentru vanzarea actiunilor amintite mai sus, FPS-ul va organiza o noua licitatie, pe 21 mai a.c.

Gurile rele spuneau ca primarul suspendat, Dumitru Branc, ar fi fost prins vineri noaptea, la vama Varsand, incercand sa treaca granita in Ungaria. In realitate urmaritul general nu ar fi ajuns inca in arestul politiei pentru executarea celor cinci zile de arest preventiv, in vederea audierii sale. Zvonul ca acesta ar fi fost arestat in vama Varsand nu se confirma, insa s-ar putea sa existe si un sambure de adevar, in sensul ca ex-primarul aradului ar putea sa se ascunda in Ungaria. Dupa succesul politiei aradene prin prinderea colonelului Trutulescu, se asteapta si arestarea urmaritului general (de circa o luna de zile), Dumitru Branc.

Caldura din ultimele doua zile a scos foarte multa lume din case. Bunaoara, strandul " Neptun" a fost un loc foarte frecventat. De cand s-a stipulat orarul non-stop al acestuia , strandul aradean are foarte multi vizitatori si noaptea, in special tineri. Asa se face ca ultimele seri el a fost cartierul general al tinerei generatii.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity.
www0a.gif (357 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Aceasta pagina a avut counter vizitatori de la punerea ei la arhiva.