PRESEDINTELE TARII
Pilot de inalta acrobatie aeriana

Pilotul de inalta acrobatie aeriana Dl. ROLANDAS PAKSAS - actualul presedinte al LituanieiCred ca este unicul caz cand presedintele unei tari sa fi fost (activ la anii tineretii sale) aviator pilot de inalta acrobatie aeriana! Mai sunt cazuri cand unii presedinti de tara au fost aviatori (piloti) dar PILOT DE INALTA ACROBATIE AERIANA intalnim numai in cazul de fata: este vorba despre actualul presedinte al LITUANIEI, dl. ROLANDAS PAKSAS care, dupa ce a fost in doua randuri premier al tarii, cum si primar al orasului capitala Vilnius, in ianuarie 2003, candidand din partea Partiduloui Liber Democrat, a castigat increderea si votul lituanienilor devenind actualul presedinte al tarii.

Prin intermediul publicatiei ORIZONT AVIATIC ii transmit eminentului ales urmatoarele:

Catre domnul Presedinte al LITUANIEI, ROLANDAS PAKSAS,

In numele fostilor si actualilor piloti de inalta acrobatie apartinatori Lotului national al Romaniei, adresez calduroase si respectuoase felicitari pilotului de inalta acrobatie aeriana ROLANDAS PAKSAS, care in urma alegerilor din Lituania a devenit presedintele acestei frumoase si demne tari.

Cu stima si salutari aviatoricesti, Antrenor emerit, av. Constantin Manolache

1987, Miskolc, concurs international de acrobatie aeriana: echipa lituaniana - Paksas si Kairis impreuna cu C-tin ManolacheDar cine este aviatorul in cauza?
Pilotii romani din cadrul Lotului national de inalta acrobatie aeriana l-au cunsocut pe pilotul acrobat ROLANDAS PAKSAS cu ocazia diferitelor concursuri aviatice internationale, atat in Lituania (Vilnius) cat si la alte campionate de acrobatie unde domnul PAKSAS, impreuna cu prietenul sau J. KAIRIS (de asemenea pilot de inalta acrobatie) au reprezentat cu cinste tara lor. Ne leaga amintiri frumoase din aceste intalniri intre pilotii romani si cei lituanieni. Intaia intalnire cu pilotul PAKSAS am avut-o la al XI-lea Campionat Mondial ce s-a desfasurat in Austria (Spitzerberg-1982), iar ultima in cadrul unui concurs international de acrobatie aeriana ce a avut loc in 1987 la Miskolc-Ungaria.

Suntem indreptatiti ca sub mandatul Domniei sala aviatia sportiva si acrobatia aeriana lituaniana, ocrotite, incurajate si sustinute vor cunoaste reala dezvoltare si vor obtine valoroase succese.

C-tin Manolache

„ORIZONTUL AVIATIC” isi arata pe acesta cale placuta surprindere si satisfactie pentru reusita fostului pilot acrobat ROLANDS PAKSAS si se alatura pilotilor romani si antrenorului Constantin Manolache in a-l felicita cu sinceritate si caldura pe actualul PRESEDINTE al LITUANIEI, urandu-i „sanatate si excercitarea mandatului prezidential cu succes si indeplinirile asteptate de catre Poporul sau!”

P.S. Regretam ca Romania „post-decembrista” nu a avut sansa sa fie condusa de catre presedinti, premieri si ministri aviatori ori simpatizanti ai acestora, desi … „acrobatie” (politica nu aeriana, cu viata oamenilor si nu cu avioanele) demnitarii nostri, de 14 ani, tot executa!

C. Marandiuc

Discutati despre istoria aviatiei romane in forumul "Orizont Aviatic"
Orizont Aviatic Nr. 7, Mai 2003
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !