Ştirile Zilei

Marţi, 22 septembrie 2009
Ştirile TVA aici
  • Se circulă pe două benzi în faţa Primăriei

Traficul în faţa Palatului Administrativ, pe sensul Podgoria-Teatru, se desfăşoară pe două benziÎncepând de ieri, traficul în faţa Palatului Administrativ, pe sensul Podgoria-Teatru, se desfăşoară pe două benzi.
Traficul în zonă a fost şi este încă restricţionat din cauza lucrărilor de montare a pavelelor de granit. Reprezentaţii Primăriei spun că până la sfârşitul acestei luni întreaga zonă va fi gata, iar traficul va reveni la normal. „Parţial s-a dat drumul la circulaţie în faţa Primăriei. Urmează să se deschidă trecerea peste liniile de tramvai de pe Horia spre Primărie. Sperăm ca pe data de 30 septembrie să fie finalizate lucrările din faţa Palatului Administrativ”, a spus Răzvan Popa, director tehnic, din cadrul Primăriei Arad. Arădenii care au trecut ieri prin faţa Palatului Administrativ au păreri împărţite cu privire la aceste reamenajări. „Aşteptăm să se termine totul şi pe urmă o să vedem cum arată. Deocamdată totul este un şantier, plin de materiale şi nu arată bine deloc”, spune Lucian Nistor, şofer.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Contabilii s-au sărbătorit!

Peste 100 de contabilii arădeni autorizaţi şi experţii contabili au marcat ieri în mod festiv „Ziua naţională a contabilului".Peste o sută de contabili arădeni au serbat prin discuţii şi dezbateri ziua lor naţională.
Contabilii arădeni autorizaţi şi experţii contabili au marcat ieri în mod festiv „Ziua naţională a contabilului”. Manifestările au început la ora 12,00 în sala mică a Casei Sindicatelor cu o serie de discursuri şi cuvântări. După cuvintele frumoase spuse de invitaţii evenimentului, au urmat câteva dezbateri pe anumite probleme specifice ale profesiei de contabil. „Sunt foarte bine venite aceste discuţii pe care le avem, acum cânt suntem cu toţii adunaţi împreună, pentru că există, cu siguranţă mai multe puncte din legislaţie ce iscă controverse. Cu astfel de ocazii putem să găsim o viziune comună asupra acelor aspecte pe care să o respectăm pe viitor”, ne-a spus preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România - Filiala Arad, Petru Horga.
„Realitatile zilelor noastre confirmă faptul că rolul expertului contabil român a depăşit simpla evidenţă contabilă. El trebuie să devină ceea ce în unele ţări europene există demult «axul central» in jurul caruia , managementul ar trebui sa ia toate deciziile importante. Expertul contabil nu este un simplu diagnostician al intreprinderi, el este cel care estimeaza evolutii ale indicatorilor economici in viitor si poate astfel oferii solutii veridice privind strategia viitoaren a unei afaceri”, a mai precizat Horga în discursul pe care l-a susţinut.
La întrunirea care a durat circa două ore au fost prezenţi şi reperezentanţi ai celor două universităţi din Arad. Profesorii, specialişti în economie, au vorbit despre specializarea contabililor şi pregătirea profesională a acestora. Mai mult, potrviti lui Petru Horga în aceste momente se încearca oferirea unui sprijin pentru contabili, constând în recunoaşterea studiilor ca şi competeneţe teoretice în momentul în care aceştia doresc să primească autorizaţia de profesare.

Seminar
C.E.C.C.A.R. Arad organizează în zilele de 25 - 27 septembrie în localitatea Moneasa, Simpozionul „Pavel Ciuce” cu tema: „Standarde, directive şi reglementări privind raportarea financiară”. Cei care doresc să participe se pot înscrie la sediul filialei Arad, str.Gheorghe Lazăr nr.23, informaţii la telefon: 0257/281-960.

A.P. - Jurnal Aradean

 

  • Bata, ediţia a II-a – Festivalul de vânătoare a adunat personalităţi, vânători de elită, trofee speciale şi chef vânătoresc cu poveşti adevărate

Festivalul vânătoresc, a adunat oameni importanţi, idei, schimburi de experienţă, personalităţi, vânători de elită.A doua ediţie a Festivalului Vânătorii de la Bata s-a desfăşurat pe platoul din faţa cunoscutei pensiuni „Bade Ioane” a primarului Ioan Micurescu, bătan autentic şi dinamic - „Omul de la Bata” - care încearcă să şteargă praful aşternut peste comună. Aşezare splendidă înconjurată de şes şi dealuri împădurite, Bata a fost multă vreme vitregită de şansa oricărui progres, având o primărie care până mai anul trecut nu înregistra nici măcar un... proiect, supravieţuind miraculos din mila lui Dumnezeu. Venirea lui Micurescu în fruntea comunei a însemnat un imens vot de încredere pentru progres şi scoatere a localităţii din anonimat. Festivalul vânătoresc, pe lângă frumuseţea peisajului şi rarităţile bucatelor gătite, a adunat oameni importanţi, idei, schimburi de experienţă, personalităţi, vânători de elită - mijloc excelent de promovare, în fond, a acestei zone de excepţie ce merită pe deplin ajutată.
Drumul spre Bata, un drum al purificării - lasă urâţeniile citadine, zgomotul, aerul îmbâcsit, asfaltul şi monotonia enervantă a corvoadei zilnice. Mizeria existenţială se pierde în perdelele verzi ale pădurii ce te însoţesc până la destinaţie, aerisindu-ţi mintea şi liniştindu-ţi sufletul. Ajungi eliberat, gata pentru a vedea, a simţi şi a te bucura de momentele speciale ale acestui festival unic pe ţară. Deschiderea oficială s-a făcut după orele prânzului, când primarul Ioan Micurescu a prezentat motivaţia acţiunii şi organizatorii, AGVPS, Consiliul Judeţean, Centrul Cultural Judeţean, AJPSV , Primăria Bata. Invitaţii de onoare au aparţinut conducerii acestor instituţii, alături de prefectul Bibarţ, parlamentari şi politicieni arădeni, rectorul Aurel Ardelean, secretarul de stat Eusebiu Pistru, academicianul Ioan Muntean, avându-l ca moderator pe scriitorul şi editorul Ioan Mateuţ. Vedeta festivalului care a atras atenţia tuturor a fost cunoscutul vânător arădean de... Africa, Mircea Ienciu. Esenţa scurtelor cuvântări a ţinut de motivaţia... naturală, „umanizată” a actului vânătorii, de perspectiva unei alte viziuni legate de viitoarele ediţii ale festivalului şi evident de necesitatea promovării pe toate planurile a acestei zone. Micurescu, un primar motivat - şi-a lansat tot entuziasmul în speranţa că actuala putere să ajute din plin la ridicarea întregii zone. Festivalul vânătoresc a fost şi din acest punct de vedere un mijloc de „propagandă” pozitivă pentru Bata, care, la urmei urmei, chiar merită toată atenţia. Platoul a fost ocupat de aproape jumătate din numărul total al grupelor de vânătoare a judeţului (45 de grupe); corturi, grătare, ceaune cu specialităţi de vânat bine condimentate, mămăligă învârtită cu linguroiul, carne de vânat în sosuri speciale, ţuică de Bata, expoziţie de trofee, dar şi standuri cu diferite obiecte specifice vânătorii, genţi, tolbe din piele, cuţite de vânătoare cu mânerul îmbrăcat în os, o expoziţie de carte despre „Câinii de Aret”.
Grupele de vânătoare (Sebiş, Conop, Socodor, Ghioroc, Şiria, Aradul Nou, Dumbrăviţa, Bihor, Timiş, Şofronea, Zăbrani, Zăbalţ, Lipova, Chişineu-Criş etc.) prezentate au oferit comisiei şi publicului ( pe lângă priveliştea trofeelor) gustări din specialităţile preparate la ceaun, iar probele cu câini au fost cu adevărat deliciul tuturor. S-au (re)întâlnit prieteni, s-au înnodat amiciţii, au fost puse la cale planuri noi şi s-a chefuit aspru şi vânătoreşte. Bata, în mod sigur - a prins cheag vânătoresc şi trecere la ... politicienii pe val.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Mustoasa şi Cadarca reginele concursului de Vinuri ale Podgoriei

La Ghioroc, în cadrul concursului de vinuri ale Podgoriei Miniş-Măderat au fost alese cele mai bune vinuri ale judeţului Arad.Sărbătoarea Vinului în Podgorie, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean, s-a încheiat duminică, la Ghioroc cu premierea celor mai bune soiuri de vin din Podgoria Aradului.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, şi directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, Ana Maria Dumitrean, susţin că evenimentul va deveni o tradiţie, urmând ca în primăvară să fie organizată o premiere a vinurilor tinere, festivalul din acest an fiind un real succes. „La Ghioroc, la finele festivalului vinului, în cadrul concursului de vinuri ale Podgoriei Miniş-Măderat au fost alese cele mai bune vinuri ale judeţului Arad, dintre care Cadarca 2006, de la Wine Princess a mai fost premiată pe toată euroregiunea. Dorim să reluăm acest festival şi cred că ne vom perfecţiona şi vom organiza şi mai bine un astfel de eveniment. Anul viitor în primăvară vom organiza din nou un astfel de concurs urmând să alegem soiurile de vinuri tinere“, a declarat vicele CJA, Adrian Ţolea.

Medalii pentru cele mai bune vinuri
Astfel, juriul care a premiat cele mai aromate vinuri a fost format din Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Jude­ţean Arad, Dorin Popa, vicepreşedintele ADAR (Asociaţia Degustătorilor Auto­rizaţi din România), Mirela Heizer, membru ADAR, şi Alexandru Barabaş, degus­tător certificat de ADAR. Aceştia au deliberat ca Trofeul Vinului Judeţului Arad-Vin Alb să fie acordat vinului Mustoasă de Măderat – 2008 Wine Princess, iar Trofeul Vinului Judeţului Arad – Vin Roşu, pentru Cadarca 2006, Wine Princess. Medalia de aur pentru vin alb a fost acordată pentru Muscat Otonel 2008, Cramele Pâncota, medalia de argint pentru vinul alb, Muscat Otonel 2006, Wine Princess, iar cea de bronz, pentru vin alb, Mustoasei de Măderat 2008, Cramele Pâncota. Medalia de Aur pentru vin roşu a fost acordată pentru Cabernet Savignon Grando Selection – Wine Princess 2003, cea de argint la secţiunea de vin roşu, pentru Cadarcă Rezerve 2006, Wine Princess, iar medalia de bronz, pentru Burgund 2008 Faber, Cramele Pâncota. Premiul special al juriului a fost acordat pentru vinul Cadarissima 2006, Wine Princess.

Sandra Stoler - Glasul Aradului

  • Mii de fotografii şi multe ore filmate în timpul expediţiei pe Kilimanjaro

Arădenii , după ce au reuşit să fluture steagul judeţului nostru pe cel mai înalt vârf de pe muntele KilimanjaroArădenii Ovidiu Cismaş şi Adrian Moldovan s-au întors victorioşi la Arad, după ce au reuşit să fluture steagul judeţului nostru pe cel mai înalt vârf de pe masivul Kilimanjaro - Uhuru - 5.895 m.
Expediţia a durat 9 zile, în care cei doi au parcurs 65 de kilometri şi au traversat 5 zone climaterice, întâlnind floră şi faună extrem de variate şi exotice. „În locul meu putea fi oricare dintre jurnalişti. Eu am fost doar jurnalistul care l-a însoţit pe Ovidiu”, a mărturisit Adi Moldovan, cel care a avut cel mai mult de suferit din cauza altitudinii.
„A fost un plăcut prilej de a vedea Africa aşa cum este ea. Ne-am făcut prieteni acolo”, spune emoţionat Ovidiu. Cei doi s-au întors acasă cu o mulţime de poveşti, mii de fotografii şi multe ore de filmări. Expediţia urmează să fie prezentată prin intermediul unui film în cămine de copii şi aziluri de bătrâni.
Adi şi Ovidiu vor încerca să colecteze obiectele necesare unui echipament pe care i-l vor trimite ghidului care i-a însoţit pe tot parcursul traseului de pe muntele Kilimanjaro. Arădenii povestesc cum cei care i-au însoţit, deşi aveau medicamente, nu li se permite să le folosească în scop personal, ci doar pentru cei care plătesc expediţia.

Dana Mirea - Observator


Căutare în arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Colectivul de redacţie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Truţiu Florin.


O parte din ştirile Virtual Arad News au fost preluate şi din următoarele surse: Agenţia Mediafax, Ziarul Jurnal arădean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Ediţia de Vest), România Liberă, Astra Aradeană, Ziarul Glasul Aradului, TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Ştiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de ştiri] [Agenda telefonică] [Publicitate] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta oraşului]
[Informaţii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localităţi din Arad] [Despre noi]