Ştirile Zilei

Vineri, 18 septembrie 2009
Ştirile TVA aici
  • „Extraordinara” CLM - în pace şi prietenie

Şedinţa extraordinară a CLM Arad s-a desfăşurat fără problemeŞedinţa extraordinară a CLM Arad s-a desfăşurată în „pace şi prietenie”, toate proiectele de hotărâre supuse votului aleşilor locali trecând fluierând prin Consiliu, cu unanimitate de voturi.
(Semn că discuţiile din şedinţele pe comisii şi din cea consultativă au dat roadele de rigoare...) Singurele momente ce s-au intercalat cu unanimitarea pe linie înregistrată la şedinţa de ieri au fost intervenţiile lămuritoare ale primarului Gheorghe Falcă şi procedura votului secret, impusă de unul dintre proiectele de hotărâre aflat pe ordinea de zi...

Vot fără probleme
Înainte de începerea propriu-zisă a şedinţei, edilul şef a propus completare ordinii de zi cu încă un punct, practic o modificare a hotărârii CLM nr.306, din 27.08.2009, prin care se arată că personalul cabinetelor medicale şi stomatologice ce acordă asistenţă medicală în unităţile de învăţământ din municipiul Arad, personal preluat în structura aparatului de specialitate al Primarului necesită, potrivit legii, desfăşurarea activităţii pe baza contractului individual de muncă, încheiat cu Municipiul Arad, prin reprezenzanţii săi legali. Acest proiect a fost votat şi introdus pe ordinea de zi, fiind aprobat la rândul său tot cu unanimitate atunci când i-a venit rândul la votul în plen. După aceasta, şedinţa s-a desfăşurat fără probleme, toate proiectele de hotărăre fiind în asentimentul consilierilor municipali. E vorba despre studiul de fezabilitate privind legătura rutieră dintre strada Câmpul Liniştii şi Centura Aradului, reabilitarea faţadei şi a tâmplăriei exterioare de la Şcoala generală nr 11 Nicolae Bălcescu şi de la Internatul Liceului Teoretic Vasile Goldiş. De acelaşi vot pozitiv au beneficiat şi hotărârile privind indicatorii tehnico - economici pentru cele 17 blocuri ce urmează să fie reabilitate termic, aprobarea Planului Urbanistic de Zonă pentru o fabrică de mobilă ce va fi construită între Arad şi Horea sau proiectul de hotărâre (adoptat prin vot secret) privind completarea locurilor vacante din AGA de la operatorii economici aflaţi în subordinea CLM.

Nicolae Oprean - Glasul Aradului

  • Peste 300 de disponibilizări au fost anunţate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Societăţile arădene au anunţat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad că vor disponibiliza peste 340 de persoaneSocietăţile arădene au anunţat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad că vor disponibiliza peste 340 de persoane. Astfel, la nivel de judeţ 92 de persoane vor fi disponibilizate din domeniul fabricării mobilei, 44 persoane din domeniul altor produse din materiale nemetalice, 64 de persoane din domeniul fabricării îmbrăcămintei, 110 persoane din domeniul lucrărilor de geniu civil şi 31 de persoane din domeniul fabricării încălţămintei. Totuşi, la AJOFM Arad sunt înregistrate şi 349 de locuri de muncă din diferite domenii de activitate. Cele mai multe locuri sunt pentru muncitorii necalificaţi în asamblarea şi montarea pieselor, dar se găsesc diferite posturi şi pentru persoanele cu studii. Cei interesaţi pot accesa site-ul agenţiei unde sunt afişate toate locurile de muncă disponibile sau pot întreba direct la sediul AJOFM. Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu au obţinut un loc de muncă AJOFM va organiza săptămâna viitoare, în 25 septembrie, o bursă a locurilor de muncă destinată absolvenţilor de studii medii sau superioare.

S. R. - Observator

  • Poluare redusă pe Mureş

În urma reabilitării Staţia de Epurare Arad va asigura tratarea corespunzătoare a apelor rezidualeÎncep să se vadă primele rezultate pozitive ale contractului semnat de Compania de apă cu BERD pentru lucrările din cadrul Măsurii ISPA.
După ce, începând din 2004, populaţia a fost pusă în situaţia de a plăti preţuri majorate periodic la apă potabilă şi la serviciul de canalizare, Compania de Apă vine cu veşti bune: „lucrările pentru Linia I din cadrul Staţiei de Epurare sunt pe ultima sută de metri”. Lucrările de reabilitare începute în septembrie 2004 s-au finalizat, „în momentul de faţă făcându-se testele de funcţionare”. Măsura este finanţată de Uniunea Europeană în proporţie de 75% şi împrumut BERD în proporţie de 25%, împrumut luat de Compania de Apă şi garantat de Consiliul Judeţean.
„Staţia de Epurare Arad reabilitată va asigura tratarea corespunzătoare a apelor reziduale provenite din oraş şi evacuarea unui afluent ale cărui limite de deversare vor fi în conformitate cu legislaţia românească şi europeană pentru deversări în ape sensibile. Astfel, calitatea receptorului, râul Mureş, este protejată iar poluarea transfrontalieră a râului Tisa şi a Dunării în amonte de receptorul final, Marea Neagră, se reduce. De asemenea, se creează o capacitate de tratare mai mare permiţând conectarea zonelor rezidenţiale şi industriale care în prezent nu sunt conectare la reţeaua de canalizare şi totodată conectarea localităţilor din imediata apropiere a Municipiului Arad”, informează Gheorghe Bănăţean, directorul Companiei de Apă.

Începe şi linia a doua
„La 1 septembrie 2009, a avut loc transferarea debitului de pe linia veche pe linia nou reabilitată, urmând ca în continuare să se efectueze testele de funcţionare şi amorsare a procesului, iar în scurt timp vor începe şi lucrările la Linia a doua”, informează Compania de Apă.

S. B. - Jurnal arădean

  • A doua variantă a păpuşii „Nadia Comăneci” va fi făcută tot de fabrica Arădeanca

Prima variantă a pãpuşii "Nadia Comăneci" nu semãna prea mult cu gimnastaFabrica de pãpuşi „Arãdeanca” lucreazã în prezent la mulajul pãpuşii „Nadia Comãneci”. Pãpuşa va fi fãcutã printr-un proiect al Fundaţiei Nadia Comãneci şi va fi scoasã pe piaţã în jurul sãrbãtorilor de iarnã. „Acum lucrãm la mulajul pãpuşii. Încã nu ştim prea multe detalii, dar sperãm sã semene cât mai mult cu Nadia. Ne dorim ca în preajma sãrbãtorilor, pãpuşa sã fie deja pe piaţã”, ne spune Diana Neacşiu, directorul societãţii Arãdeanca.
Prima pãpuşã Nadia a fost fãcutã tot la fabrica arãdeanã, însã la puţin timp dupã ce cunoscuta gimnastã a primit prima notã de 10 la Olimpiada de la Montreal. „Atunci fabrica noastrã a fãcut pãpuşa Nadia la comanda lui Nicolae Ceauşescu, care i-a oferit-o cadou Nadiei. Bineînţeles cã pãpuşa de atunci nu semãna prea mult cu gimnasta - era îmbrãcatã în costumaţia pe care o purtase gimnasta la Olimpiadã - dar acum intenţionãm sã fie cât mai asemãnãtoare”, mai spune Diana Neacşiu.
Deşi proiectul pãpuşii nu este încã finalizat, se pare cã aceasta va avea breton şi pãrul prins în coadã, va avea o înãlţime de 57 de centimetri şi va fi îmbrãcatã într-o costumaţie asemãnãtoare cu cea pe care a purtat-o Nadia la Montreal. „Încã nu vã putem da prea multe detalii despre cum o sã arate pãpuşa Nadia, dar sperãm sã fie un proiect reuşit şi sã semene cât mai mult cu gimnasta. Mai sunt multe decizii de luat, acum fabrica din Arad fiind la faza de mulaj”, ne explicã Virgil Munteanu, reprezentant al Fundaţiei Nadia Comãneci.
Fabrica „Arãdeanca” este şi producãtoarea pãpuşii „Oana Zãvoranu”. Deşi a mai avut oferte şi pentru alte pãpuşi „Arãdeanca” nu le-a preluat pentru cã este foarte mult de lucru la pãpuşa Nadia.

Simina Roz- Observator

  • Vinul va fi sărbătorit la Pâncota, Covăsânţ şi Ghioroc

Vinul va fi sărbătorit la sfârşitul acestei săptămâni în Podgorie la Pâncota, Covăsânţ şi GhiorocCel mai bun vin va fi desemnat câştigător
La sfârşitul acestei săptămâni, Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean Arad, organizează Sărbătoarea Vinului în Podgorie la Pâncota (astăzi de la ora 15.00 în Parcul oraşului), Covăsânţ (sâmbătă de la ora 16.00 în faţa Primăriei) şi la Ghioroc (de la ora 14.00 la Stadion). Cu această ocazie va avea loc şi concursul de vinuri ale Podgoriei Miniş- Măderat. Evenimentul va avea loc la o cramă din regiune în data de 20 septembrie începând cu ora 10.00. „Se va desemna Vinul Judeţului Arad - 2009 pentru cele două categorii: vin alb, respectiv vin roşu. De asemenea se vor da şi premii cu ar fi Medalia de Aur, Medalia de Argint şi Medalia de Bronz” a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Cei care vor participa la spectacolul de la Pâncota vor fi încântaţi de formaţiile de dansatori „Şiriana” din Şiria, „Junii Podgoriei” din Ghioroc, „Podgorenii” din Păuliş, de solişti Ana Maria Gall, Daniela Trifa, Gabi Gheorghe, Ioana Luguzan, Aura Bonchiş, Ciprian Zopota, Marina Lei, dar şi de formaţiile din Nadăş, Şimand şi Orchestra „Rapsodia” condusă de Vasilică Rus.
La Covăsânţ vor susţine un spectacol folcloric următoarele formaţii: „Corul Bărbătesc Bunavestire” din Covăsânţ, „Şiriana” din Şiria, „Junii Podgoriei” din Ghioroc, „Podgorenii” din Păuliş - soliste: Ana Maria Gall, Daniela Trifa, Orchestra „Fraţii Şandru”, soliştii Florin Şandru şi Cornelia Căprariu Roman. Ultima zi de spectacol de la Ghioroc va aduna pe stadionul din localitate formaţiile „Podgorenii” din Păuliş, „Şiriana” din Şiria, „Junii Podgoriei” din Ghioroc, „Corul Bărbătesc Bunavestire” din Covăsânţ, „Spicul” din Olari, Orchestra „Rapsodia” condusă de Vasilică Rus. Margareta Drăgan este invitatul special al sărbătorii .

Claudia Untaru - Glasul Aradului


Căutare în arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Colectivul de redacţie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Truţiu Florin.


O parte din ştirile Virtual Arad News au fost preluate şi din următoarele surse: Agenţia Mediafax, Ziarul Jurnal arădean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Ediţia de Vest), România Liberă, Astra Aradeană, Ziarul Glasul Aradului, TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Ştiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de ştiri] [Agenda telefonică] [Publicitate] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta oraşului]
[Informaţii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localităţi din Arad] [Despre noi]