Ştirile Zilei

Marţi, 8 septembrie 2009
Ştirile TVA aici
  • Încep lucrările la banda suplimentară a Podului Decebal

Reprezentanţii Primăriei spun că vor demara lucrările la banda de circulaţie suplimentară în această săptămânăLucrările la banda nu impun restricţii de circulaţie
După săptămâni întregi în care s-a aşteptat obţinerea avizelor, vor demara lucrările la banda de circulaţie suplimentară de coborâre de pe Podul Decebal. Reprezentanţii Primăriei spun că acest lucru se va întâmpla în această săptămână, astăzi urmând să mai aibe loc o şedinţă pentru stabilirea unor detalii. Dacă vor începe acum, lucrările vor fi finalizate cel târziu la mijlocul lunii decembrie. Acestea se vor efectua în scopul creşterii fluenţei traficului rutier, a eliminării stocajelor auto de pe Podul Decebal şi pentru scăderea poluării datorate staţionării prelungite a vehiculelor la traversarea intersecţiei Bd. General Dragalina - str.N.Bălcescu.
Lucrările fac parte din proiectul de investiţie „Amenajarea unei benzi suplimentare de virare la dreapta, la coborârea de pe podul Decebal”. Banda de viraj dreapta va avea lungimea de 121,00 m, lăţimea de 3,50 m, iar trotuarul va fi de 1,50 m lăţime. Reprezentanţii primăriei spun că amenajarea benzii suplimentare se va realiza fără a afecta terenul de sport al Colegiului Naţional „Moise Nicoară“ şi fără a bloca circulaţia în zonă. Valoare investiţiei va fi de aproximativ 780.000 lei.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • 400.000 lei din intrarea la ştrand

Şi în luna august, la Ştrandul Neptun, încasările au depaşit aşteptările mai marilor Primăriei AradÎncasări frumoase şi pentru luna august, la Ştrandul Neptun, care a depăşit la capitolul bilete vândute până şi aşteptările optimiste ale mai marilor Primăriei Arad.
Pe parcursul lunii trecute, au fost vândute la casele de bilete de la intrările în incinta bazei de agrement 93.000 de bilete şi alte 2.300 de abonamente, încasările de la ştrand apropiindu-se de 400.000 lei (395.444 lei).
Zilele Aradului şi concertul organizat la ştrand au contribuit şi ele la rotunjirea sumelor încasate la intrarea în incinta bazei de agrement. În iulie, încasările din vânzarea biletelor şi abonamentelor s-a cifrat tot în jurul sumei de 400.000 lei, iar în mai în jurul a 350.000 lei. În luna mai s-au vândut însă cele mai multe abonamente. Luna iunie a fost cea mai sărăcăcioasă din punct de vedere al încasărilor, vremea neţinând cu împătimiţii ştrandului.

A. B. - Jurnal arădean

  • Producţia de cereale, afectată de secetă

Agricultorii arădeni au încheiat recoltatul la grâu, rapiţă, orz şi orzoaicăAgricultorii arădeni au încheiat recoltatul la grâu, rapiţă, orz şi orzoaică.
Dacă în unele zone din judeţ producţiile obţinute sunt mai mari decât estimarile iniţiale ale inginerilor agronomi de la Direcţia Agricolă Arad, în alte zone, efectele secetei şi-au pus amprenta pe producţia de păioase din acest an.
Potrivit situaţiei lucrărilor agricole, au fost recoltate 148.880 tone de grâu de pe cele 64.450 hectare lucrate de fermieri, productia medie fiind de 2.310 kilograme pe hectar. La orz s-au obţinut 9.088 tone de pe o suprafaţă lucrată de 4.000 de hectare, cu o recoltă medie de 2.272 kilograme la hectar. La orzoaica de toamnă au fost recoltate 5.763 tone de pe cele 2.500 de hectare, cu o producţie medie de 2.305 kilograme la hectar, în timp ce la orzoaica de primăvară au fost recoltate doar 1.410 tone de pe cele 1.500 de hectare lucrate cu o producţie medie de 940 de kilograme la hectar.
Cele mai mici producţii au fost înregistrate la ovăz, unde din cele 17.800 hectare lucrate, au fost recoltate 14.489 de tone cu o producţie medie de 814 kilograme, iar rapiţa a înregistrat doar 5.635 de tone pe o suprafaţă de 3.500 de hectare.
„Producţia pe care am estimat-o noi când au intrat păioasele în faza de coacere, ne-a ieşit doar în unele zone, unde producţia a fost foarte slabă.”, a precizat Ovidiu Cardoş, director adjunct în cadrul Direcţiei Agricole Arad.

Adrian Todor - Glasul Aradului

  • Trei “Internet-cafe”-uri închise temporar de către Protecţia Consumatorului

În urma controalelor Protecţia Consumatorului a închis temporar trei "Internet-cafe"-uriComisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Arad au desfăşurat, săptămâna trecută, o acţiune tematică de verificare a societăţilor prestatoare de servicii tip “Internet - Cafe”. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, echipa de control a C.R.P.C. a dispus trei măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor. De asemenea, au fost aplicate un număr de 11 sancţiuni contravenţionale, din care nouă amenzi contravenţionale în valoare de 41.500 lei şi două avertismente. “Nici la comisariatele judeţene din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Arad şi nici la operatorii economici controlaţi nu s-au înregistrat reclamaţii ale consumatorilor privind serviciile de internet - café”, ne explică Răzvan Sabău, directorul coordonator al C.R.P.C.
Tot în “Internet-Cafe”-uri, comisarii au controlat şi o cantitate de 15,05 de kilograme de produse şi 28 de litri de băuturi, în valoare de 591 de lei, din care a fost oprită temporar de la comercializare o cantitate de 20 de kilograme de produse şi băuturi în valoare totală de 60 de lei.

Simina Roz - Observator

  • Sit arheologic la Săvârşin

Samuel Adrian Caba atrage atenţia că cercetările sunt afectate de distrugerile produse de amplasarea ilegală a unor antene de telecomunicaţiiCercetările sunt afectate de distrugerile produse de amplasarea ilegală a unor antene de telecomunicaţii.
O echipă de specialişti din cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Arad a efectuat verificări, în baza competenţelor oferite prin lege, privind legalitatea cercetărilor arheologice din punctul „Dealul Cetăţuia” de la Săvârşin. În acest punct continuă cercetările arheologice începute în cursul anului 2008.
Aici a existat o puternică aşezare dacică, datată din sec. IV a.Chr - sec. II p.Chr. Au fost descoperite resturi de cultură materială constând din fragmente ceramice, multe unelte din fier şi, lucru foarte rar, urmele unui atelier de turnat şi prelucrat metale care conţinea turte din fier destinate a fi turnate. În afara acestei perioade au fost descoperite resturi ale Culturii Coţofeni care se datează din mileniul II a.Chr. Până acum nu se cunoştea nimic despre acest nivel de cultură, dar eforturile colectivului de arheologi care au lucrat la Dealul Cetăţuia au proiectat o nouă perspectivă asupra vechimii de locuire din această zonă a Văii Mureşului.
În cadrul celor şase secţiuni deschise în acest an au fost surprinse, printre altele, resturi ale unei locuinţe şi vetre de foc din perioada dacică. S-a dovedit că au existat locuinţe din aceeaşi perioadă şi pe terase special amenajate, în afara platoului din vârful dealului. Stratul de cultură Coţofeni, cuprinzând fragmente de oase şi ceramică, este gros de aproximativ 0,35-0,40 m şi se distinge net de nivelul de locuire dacic.
„S-a constatat că cercetările se execută conform autorizaţiei de săpătură şi în conformitate cu Codul Deontologic al Arheologilor din România” -, ne-a declarat Samuel Adrian Caba, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Arad.

V. F. - Jurnal arădean


Căutare în arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Colectivul de redacţie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Truţiu Florin.


O parte din ştirile Virtual Arad News au fost preluate şi din următoarele surse: Agenţia Mediafax, Ziarul Jurnal arădean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Ediţia de Vest), România Liberă, Astra Aradeană, Ziarul Glasul Aradului, TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Ştiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de ştiri] [Agenda telefonică] [Publicitate] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta oraşului]
[Informaţii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localităţi din Arad] [Despre noi]