title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 31 mai 2001

Maiorul Daminescu a raspuns si intrebarilor incomodeNoul sef al Inspectoratului Arad si-a facut cunoscute intentiile
La numai doua zile dupa instalarea sa oficiala, mr. Constantin Daminescu, noul inspector sef al Inspectoratului de Politie de Frontiera a Judetului Arad, a tinut o conferinta de presa. Mr. Constantin Daminescu este de loc din Timisoara, oras unde dupa terminarea studiilor a intrat, in anul 1987, in structurile Ministerului de Interne. Pana in anul 1994 a lucrat in cadrul Serviciului de combatere a infractionalitatii economico- financiare, trecand apoi la Directia politiei de frontiera Timis, pe postul de sef al Biroului de la Stamora Moravita. In anul 2000 a revenit in politie, iar inainte cu cateva zile de a fi numit in fruntea Inspectoratului din Arad a fost propus sa preia functia de sef al Serviciului de arme si munitii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis. Numirea lui pe postul de inspector sef l-a onorat si o pune pe seama dorintei superiorilor din Ministerul de Interne de a implementa in politia de frontiera un management modern prin promovarea in functii de conducere a cadrelor tinere. "Sper sa pot conduce aceasta institutie in conformitate cu cerintele ministrului si a celor care m-au delegat. Doresc sa imprim subalternilor mei caracteristica unei munci de politie mai incisive, mai aproape de ceea ce se cere la ora actuala", a mai spus mr. Constantin Daminescu. Dupa prezentarea autobiografiei si a planurilor de viitor, seful politistilor de frontiera aradeni a fost "luat a intrebari" de catre jurnalistii prezenti la intalnire. In fata tirului incrucisat al intrebarilor, noul inspector sef s-a descurcat bine el raspunzand si unor intrebari mai incomode. In ceea ce priveste modificarile din structurile de conducere ale punctelor de control trecere de frontiera, acestea vor avea loc doar acolo unde situatia o va impune si doar in urma unor verificari amanuntite a activitatii persoanelor in cauza. Chiar in prima zi de la numirea sa, mr. Constantin Daminescu a facut un control la PCTF Varsand, unde a gasit deficiente considerabile si unele disfunctionalitati in cooperarea cu organele vamale. Dupa cum stiti, sambata dimineata, la vama Varsand a fost descoperit un sofer de tir care incerca sa scoata din tara o importanta cantitate de medicamente halucinogene si tigari. Aceasta fapta care, in mod normal, intra in sfera penalului, a fost "data la intors" de catre seful Biroului Vamal de la Varsand, fiind transformata din infractiune in contraventie. Mai mult, in loc ca acest caz sa fie cercetat de catre politistii de frontiera care au contribuit decisiv la depistarea transportului ilegal, el a fost preluat de catre organele de politie. Cert este ca, cel putin in acest caz, unii dintre vamesi continua sa aiba aceeasi atitudine respingatoare fata de colegii lor de la Politia de frontiera. Lucru valabil si pentra unii politisti de frontiera care le sufla-n, ciorba vamesilor.
Banca Agricola din Sebis a fost vizitata de firma germana - Virtual Arad News (c)2001In timpul vizitei se va aborda si problema unui nou sediu al Bancii Agricole
Reprezentantii actionarului majoritar al Bancii Agricole, Raiffeisenbank, au inceput, marti, vizita de lucru in sucursalele bancii din judetul Arad. Timp de trei zile, acestia vor vizita atat sucursala din municipiu, cat si sucursalele din judet. Delegatia austriaca se va intalni pe parcursul acestor zile cu toti conducatorii de sucursale si agentii din judetul Arad. Marti, reprezentantii Raiffeisenbank au vizitat sucursalele din Sebis, Chisineu Cris si Santana. Pentru ieri, se avea in vedere vizitarea sucursalelor din Curtici, Nadlac si Lipova. Ultima zi a vizitei de lucru este destinata sucursalei din Arad, dupa care se va incerca tragerea primelor concluzii ale vizitei in sucursalele din judet. Intentia celor care detin pachetul majoritar de actiuni la Banca Agricola este de a constata la fata locului situatia financiara si materiala a sucursalelor din teritoriu, precum si stabilirea unei liste de prioritati, in vederea intocmirii viitoarei strategii de dezvoltare a Bancii Agricole. In timpul vizitei de lucru a reprezentantilor Raiffeisenbank se va aborda si problema unui nou sediu pentru sucursala din Arad. Se are in vedere recuperarea de la APAPS a constructiei din spatele Casei de Cultura a Sindicatelor, prevazuta a adaposti noul sediu al sucursalei aradene.
Centru destinat mamelor fara adapostDGPDC are in vedere prevenirea abandonului de copii
Numarul copiilor abandonati este tot mai mare pe zi ce trece. Cauzele acestui fenomen sunt multiple. O serie de viitoare mame, din cauza naivitatii lor, cad victime chiar si agresorilor si, se trezesc, singure pe lume, cu un copil de crescut in brate. Majoritatea acestor persoane nu au un loc de munca, deci nici cea mai mica posibilitate de a se intretine si de a-i asigura copilului conditii decente in care sa creasca sanatos. In acest fel, sectiile de pediatrie ale Spitalului Matern "gem" de copii abandonati, care, dupa aceea ajung in centrele de plasament. Este din ce in ce mai greu sa se mai intervina in acest caz, iar cei mici, odata ajunsi mai mari ingroasa randurile boschetarilor sau ale oamenilor strazii. Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului are in vedere aceasta situatie, care va putea sa se schimbe prin deschiderea unui centru maternal pentru mamicile fara adapost. O data cu deschiderea acestui centru se are in vedere si prevenirea abandonului de copii, pentru ca mamele care vor fi intemate aici vor putea sa ramana in centru impreuna cu odraslele lor pana cand situafia lor se va schimba in mai bine. Lucrarile au fost demarate zilele trecute, la Centrul de plasament numarul 1, care le va adaposti, pana va fi posibil, atat pe mame, cat si pe copiii lor. Se estimeaza finalizarea proiectului sa aiba loc in cursul anului viitor.
Aurora Tatar este cercetata in JustitieLuni seara, politistii aradeni au reusit prinderea in flagrant de luare de mita. Identitatea persoanei care a fost prinsa asupra faptului a surprinde pe toata lumea. Este vorba despre directorul Bibliotecii Judetene Arad, Aurora Tatar. Cercetarile incepute de politisti, impreuna cu procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, au fost rodul unor informatii. Aurora Tatar este director al Bibliotecii Judetene de acum doi ani, cand a castigat un concurs pentru acest post, organizat de Consiliul Judetean. Adusa la Tribunal, in fata procurorilor de la combaterea crimei organizate Aurora Tatar a sustinut vehement ca nu a fost vorba despre o luare de mita, ci despre rambursarea unei datorii mai vechi pe care urma sa o incaseze de la o anumita persoana. Suma de bani pe care a primit-o Aurora Tatar a fost, de altfel, destul de mica. Conform informatiilor detinute de politisti, suma ar fi fost data pentru castigarea bunavointei sefei de catre cativa angajati amenintati cu concedierea. Elvira Aurora Tatar este de mai mult timp in vizorul politistilor, inca de pe vremea cand ocupa functia de director al Centrului de Integrare Europeana din cadrul Consiliului Judetean Arad, cand, conform unor spuse neoficiale ar fi apelat la aceleasi practici. In prezent sus-numita este cercetata pentru infaptuirea infractiunii de luare de mita, urmand ca in aceste zile sa fie prezentata Parchetului de pe langa Tribunalul Arad pentru emiterea, daca va fi cazul, a unui mandat de arestare preventiva.
Campionul Roman Codreanu la ultima sa intalnire cu presa...Primul medaliat olimpic aradean a murit de inima la 49 de ani
Dupa o lunga suferinta, primul medaliat olimpic aradean, fostul luptator de greco-romane Roman Codreanu, a decedat sambata dupa amiaza la Spitalul Judetean Arad din cauza unei insuficientei cardiace. A trait doar 49 de ani. Inmormantarea a avut loc luni, 28 mai, fostul campion fiind condus pe ultimul drum la cimitirul din satul Andrei Saguna, comuna Zimandu Nou.
Prea greu pentru super-grea
Medaliatul, cu bronz la Olimpiada din 1976 de la Montreal s-a retras din activitatea sportiva in 1984, dupa Olimpiada de la Los Angeles. Pe langa bronzul olimpic, Codreanu si-a mai trecut in palmares alte cinci medalii la Campionatele Mondiale si Campionatele Europene si opt titluri de campion national, toate la categoria cea mai grea: plus 100 de kilograme. "Am fost nevoit sa ma retrag in '84, dupa Olimpiada de la Los Angeles. Din cauza varstei si a noilor regulamente ale federatiei internationale, care ducea plafonul maxim pentru un sportiv la 130 de kilograme. Eu depaseam atunci destul de substantial acel plafon si era imposibil sa scad la 130", spunea fostul campion intr-un interviu difuzat la PRO TV. Intre timp, povara kilogramelor i-a afectat si sanatatea. A fost nevoit si abandoneze munca din cauza diabetului, iar apoi au aparut complicatiile cardiace. Cand, dupa mai multe internari, parea sa-si revina, anul trecut a contactat si o viroza pulmonara, iar ulcerul duodenal, pentru care a fost internat in urma cu doua saptamani, i-a fost fatal.
"Nu sunt milog!"
Din 1986, dupa absolvirea Institutului de Educatie Fizica si Sport, el a fost antrenor de lupte la Clubul Sportiv Astra din Arad, fiind nevoit si se pensioneze, pe motive medicale, in 1998. Din pensia de boala, de un milion de lei, nu-si putea intretine sotia si pe cei doi baieti. Cea mai importanta sursa de trai pentru el a fost gospodaria din comuna Zimandu Nou. "Un sportiv de performanta nu poate fi milog. Chiar daca doarme in sant. Cand mi-a mers bine si luam medalii, am reusit sa cumpar o mobila, un televizor, un frigider", spunea fostul luptator in cadrul aceluiasi interviu Pentru a mai pune un ban langa pensie, clubul Astra i-a oferit un post de vanzator de bilete in piata de masini. Astfel, mai reusea sa castige cinstit cate 50.000 de lei pe zi. Intre timp, cei de la club i-au inaintat actele pentru obtinerea pensiei acordate de Comitetul Olimpic Roman fostilor medaliati olimpici. Din pacate, Roman Codreanu s-a bucurat doar cateva luni de pensia castigata in peste 15 ani de truda pe saltelele de concurs.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}