title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Marti, 30 octombrie 2001

Sergiu Sechelariu a adus vesti bune pentru aradeni...Sergiu Sechelariu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei a efectuat, ieri, o vizita in judetul nostru pentru a discuta cu autoritatile locale programul de investitii al ministerului pe anul 2002 pentru judetul nostru. La intalnirea pe care Sergiu Sechelariu a avut-o cu prefectul Gheorghe Pele au luat parte si viceprimarul Emanoil Voicu, comandantul IJP, Ioan Ulica, directorul Zonei Libere Curtici Arad, Mircea Pavel, directorul DRV, Camelia Popescu, directorul RAR, Nicolae Aanitei. Secretarul de stat a declarat, la finalul discutiilor, ca Aradul are un potential deosebit in ceea ce priveste construirea de case si urmeaza ca in viitor sa fie construite 1000 de imobile in oras sau in apropierea orasului. "Am vorbit depre dezvoltarea creditului ipotecar, a construirilor de case. Se va pune un mare accent pe construirea de case pentru tineret, apartamente cu doua camere si garsoniere, avem in vedere ridicarea a 128 unitati de locuit in municipiu ", a afirmat Sergiu Sechelariu. Nici tinerii din judet nu au fost uitati, astfel ca in toate orasele din judet vor fi construite 10-12 unitati de locuit, in functie de necesar. De asemenea, in viitorii doi ani se vor construi trei sali de sport in Arad. Programul secretarului de stat a mai cuprins o deplasare la Pancota si Chisineu-Cris. "Vom evalua si aceste localitati, situatia drumurilor, terenuri pentru Constructii de case, alimentarea cu apa la sate", a mai precizat secretarul de stat. Printre investitiile programate pentru, anul viitor, Sergiu Sechelariu a amintit inceperea construirii autostrazii Nadlac-Deva si un pod peste Mures in municipiu.
La Astra Trinity au inceput sa circule zvonuri... - Virtual Arad News (c)2001In urma cu mai bine de o saptamana, redactia noastra a fost bombardata de zvonuri potrivit carora la Astra Trinity s-ar face disponibilizari mascate. Pe atunci, zvonurile ne-au fost infirmate de seful Biroului personal, care ne-a declarat ca, "intreprinderea s-a confruntat cu o serie de plecari (la cerere), date fiind cerintele impuse de firma, in concordanta cu salariul atractiv de care beneficiau angajatii". Circula, la acea vreme, un al zvon, legat de o posibila retragere a americanilor de pe piata aradeana. De unde pornea zvonul? De la faptul ca mai multi dintre americanii aflati in Arad de cativa ani si-au facut bagajele si au parasit, din cate am inteles noi, "de-a binelea" tara. Este vorba de Jody Hall, - sef Serviciu Calitate, Terry Skinner - Sef Serviciu Sudura si Bill Callier sef Serviciu Personal. Motivul unor astfel de plecari in masa este, potrivit unora, direct legat de evenimentele petrecute in America, iar, potrivit altora, in legatura directa cu pierderea interesului americanilor pentru fabrica aradeana (se studiaza toate investitiile facute peste hotare, doar cele ce se vor dovedi rentabile avand sanse de a fi mentinute). Responsabilii intreprinderii sustin, insa, ca plecarea celor trei este un eveniment obisnuit, pentru ca "ei au venit aici cu o treaba care a fost dusa la bun sfarsit si, ca atare, s-au intors acasa". De o declaratie oficiala nu am avut insa parte, caci pentru aceasta am fost indemnati sa sunam la un telefon cu prea multe cifre, adica tocmai in Dallas. Iar explicatia a fost simpla: "strainii nu sunt angajatii firmei aradene, ci ai companiei americane, singura in masura sa va dea relatii". Parte din angajatii intreprinderii nu cred insa intr-o posibila inchidere a firmei, caci potrivit acestora "avem atatea contracte, ca de abia le putem onora pe toate. De altfel, din cate am inteles, intreprinderea are mare nevoie de noi angajati, doar ca nu se gasesc specialisti". Aceeasi idee o sustin si angajatii Serviciului personal. Ramane de vazut daca, in fapt, aceasta este realitatea caci, tot potrivit unor zvonuri, mult asteptatele tichete de masa, de care angajatii firmei s-au bucurat o luna, nu vor mai fi acordate dat fiind incasarile slabe din ultima perioada. Cat despre americani, date concrete doar la 001/2149293298.
Arterm nu are probleme cu Termoelectrica - Virtual Arad News (c)200110 regii locale din tara nu primesc caldura din cauza datoriilor
Calendaristic, ne aflam in plina toamna. In multe zone din tara s-au inregistrat temperaturi de iarna si milioane de oameni au "inghetat" in case. In unele localitati, regiile de termoficare nu au terminat inca lucrarile de reparatii. Acolo unde centralele au functionat, caldura a fost furnizata doar celor care sunt la zi cu plata facturii. Mii de asociatii de locatari sunt debransate de la retea, iar datoriile se ridica la miliarde de lei. Revenind, probabil, la obiceiuri mai vechi, romanii se vor incalzi la flacara aragazului si vor mai pune o haina pe ei. Termoelectrica furnizeaza caldura regiilor locale, insa din cele 31 de orase, 40% din teritoriu, care depind de aceasta societate, 10 nu vor primi agent termic decat daca achita o parte din datoriile imense acumulate in ultimii trei ani. Cu acesti bani, Termoelectrica trebuie sa cumpere combustibil pentru iarna si sa achite imprumuturile externe, care le-a facut tocmai pentru ca nu a incasat la timp banii de la clienti. Datoriile regiilor locale catre Termoelectrica au scazut pe perioada verii la 3.400 miliarde de lei. La Arad nu exista mari probleme din acest punct de vedere, pentru ca, desi Arterm SA mai are datorii catre Termoelectrica, nu se pune problema sistarii furnizarii caldurii. Mai mult, de la sfarsitul saptamanii trecute, aradenii beneficiaza de caldura in apartamente. Si va fi in continuare cald in case, cu conditia ca oamenii sa-si plateasca facturile.
Sunt cautati noi asistenti maternali...Copiii cu dizabilitati vor avea in curand o sansa in plus de a se integra in societate. Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului are de gand ca, in viitorul apropiat, sa extinda reteaua asistentilor maternali profesionisti. Primii care vor beneficia de serviciul de asistenta maternala vor fi copiii arondati in Centrul de Plasament nr. 3 Arad. Acesta va fi pregatit in cel mai scurt timp pentru a beneficia de acest tip de servicii sociale. Centrul de Plasament nr.3 Arad ocroteste copii cu handicap neuro-psiho-motor grav, cu varste cuprinse intre 4 si 17 ani. Centrul ofera gazduire, ingrijire si servicii recuperatorii care au rolul de a le usura viata copiilor. Prin serviciile oferite, copiii au inregistrat progrese, insa asigurarea unui mediu familal afectiv ar putea duce la o imbunatatire a procesului de recuperare si ameliorare al handicapului. "Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Arad, sustine directorul general, Edita Iuhasz, are nevoie de sprijinul comunitatii locale in vederea pregatirii si specializarii de persoane pentru a proteja acesti copii cu nevoi speciale, care au mare nevoie de a primi si a oferi iubire si atentie".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}