title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 30 august 2001

Deschiderea oficiala a editiei a XII-a a Targului Agromalim - Virtual Arad News (c)2001Hora, Etno so Ro-Mania vor asigura fondul sonor
Programul expozitional al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad cuprinde in perioada 30 august-3 septembrie cea de-a XII-a editie a targului Agromalim. Pe durata a cinci zile, in cadrul targului de agricultura si industrie alimentara, echipamente pentru laboratoare, standarde si calitatea produselor, 45 de firme din intreaga tara vor expune o serie de produse. Astfel, vizitatorii, care beneficiaza de intrare libera, vor putea vedea produse alimentare, si agroalimentare, masini, echipamente si utilaje pentru industria alimentara, produse chimice folosite in agricultura, produse de uz veterinar, hrana, medicamente pentru animale etc. In paralel cu Agromalim se desfasoara si a doua editie a expozitiei de tehnici si unelte pentru ingrijirea curtii si gradinii, expozitie de flori, Gardenia. Si in acest an se va organiza, cu sprijinul Asociatiei generale a crescatorilor de
Micii dansatori de la Scoala nr. 18 la deschiderea Agromalim - Virtual Arad News (c)2001 taurine, filiala Arad, o expozitie de taurine si premierea celor mai reusite exemplare, sambata, 1 septembrie, intie orele 10-16. De aserpenea, Asociatia crescatorilor de porumbei si pasari de curte Arad a mijlocit prezenta la targ a celor mai frumoase exemplare din Arad. Programul de conferinte al targului cuprinde, astazi, intalnirea Sectiunii de Agricultura a CCIA, urmata de prezentarea programului SAPARD si "CALITA - centrul de informare pentru Industria Alimentara, creat in cadrul proiectului Phare RO 9704 - 02 pentru sprijinirea intreprinderilor din industria alimentara in vederea armonizarii standardelor alimentare la nivelul UE". Maine conferintele vor fi sustinute de Oficiul judetean de consultanta agricola Arad si va cuprinde sase lucrari. Expozantii vor beneficia de o vizita in Ungaria, la Szeged, pentru prezentarea economica a zonei si o vizita la o firma maghiara de produse alimentare, intr-un schimb de experienta. Organizatorii au pus la punct si un program de divertisment, care se va desfasura vineri. Conform acestuia, incepand cu ora "15.30 formatia Valhalla va sustine un concert, apoi va urma un concurs de degustari de vinuri. La ora 18 ansamblul "Doina Muresului" va urca pe scena amenajata in fata Salii Sporturilor, firma timisoreana PIF va face o prezentare de imbracaminte ecologica, iar in final vor evolua formatiile Hora, Etno si Ro- Mania, biletul de intrare fiind de 10.000 lei.
La Bezdin sarbii au sarbatorit Adormirea Maicii DomnuluiManastirea Bezdin si maicuta Anghelina au imbracat, marti, straie de sarbatoare. Alaturi de comunitatea sarbeasca dar nu numai, aici s-a sarbatorit hramul manastirii Adormirea Maicii Domnului. Inca de dimineata, sute de masini ocupau platoul din fata manastirii, iar drumul de acces era aproape impracticabil din acelasi motiv. Masini cu numere de Arad, Timis, Caras Severin, autocare din Sibiu si chiar din Belgrad aratau ca are loc o mare sarbatoare iar sarbii au ramas o cumunitate unita si mandra. In acest sens, am remarcat un Audi cu numar de Timisoara, care avea inscriptionat pe tablita un numar preferential care nu mai are nevoie de nici un comentariu: TM 02 YUG.
Slujba s-a desfasurat in curtea manastirii, pentru ca sutele de credinciosi veniti aici sa poata beneficia de suficient loc si aer, si a fost oficiata de nu mai putin de 9 preoti sarbi, in frunte cu episcopul Luchian al Timisoarei. Parte integranta a slujbei a fost ceremonialul taierii colacului, specific Bisericii ortodoxe sarbe. Pe langa soborul de preoti si gazda, maica Anghelina, la slujba au maiparticipat si alte doua calugarite, una sosita chiar din Canada pentru acest eveniment. Asa cum informam inca de saptamana trecuta, cel mai mare cadou pentru sarbatoarea de ieri, de la Manastirea Bezdin, a fost introducerea curentului electric acum cateva zile."Nu credeam ca o sa mai ajang sa vad ca va arde aici un bec" ne-a spus, cu lacrimi in ochi, maica Anghelina. "Nici nu am cuvinte sa le multumesc celor care au facut posibil acest lucru". Cu regretul ca timpul s-a scurs foarte repede, trecand printre tarabele comerciantilor care ofereau de la acadele, jucarii, obiecte de uz casnic si pana la iconite, am lasat in urma forfota neobisnuita pentru un asemenea lacas de cult si, poate tocmai de aceea, reintorsi la viata noastra cotidiana, Manastirea Bezdin ni s-a parut un loc binecuvantat.
Stenogramele sedintelor CLM pot ajunge pe Internet...Executivul s-a confruntat in ultima sedinta CLM cu o inedita cerere a consilierilor. Avand in vedere faptul ca, conform Legii 215/2001, consilierii sunt obligati sa aprobe stenogramele sedintelor, din spusele secretarei "copii fidele ale inregistrarilor audio complete". Executivul a intrebat Consiliul care este modalitatea cea mai convenabila pentru studierea acestora. Consilierul Doru Sever Puia a propus introducerea stenogramelor pe Internet, propunere care a starnit nedumeriri in sala. Cu toate ca sedintele sunt deschise, deci toti cetatenii au dreptul de a stii ce anume se discuta timp de peste 4 ore, despre problemele aradenilor, iar Internetul ofera accesul cel mai rapid la informatii, aceasta cerere a fost superficial analizata. Ramane de vazut care este varianta aleasa de Executiv, si daca aceasta este cea mai buna (si mai ieftina) deoarece va fi finantata din bugetul local.
Directoarea SC UTA - Catalina Codrin va semna un contract de performantaCatalina Codrin a intocmit un raport
Adunarea generala a actionarilor la SC UTA SA s-a intrunit, luni, conform Ordonantei de urgenta 79/2001, privind semnarea unor noi contracte de performanta cu presedintele Consiliului de Administratie. In vederea parafarii acestui contract, directoarea societatii textile, Catalina Codrin, a intocmit un raport care cuprinde analiza unor indicatori economici din primul semestru al anului, precum si un nou Buget de venituri si cheltuieli. Raportul respectiv a fost verificat de APAPS Timisoara si, in cadrul sedintei de luni, au fost facute anumite corecturi. "Contractul semnat intre directoarea fabricii si reprezentanta APAPS, doamna Branistean, constituie un instrument pentru controlarea salarizarii conducerii. Potrivit OUG 79, salariului doamnei directoare trebuie redus in cazul in care nu va se va achita de sarcinile pe care si le-a asumat prin semnarea contractului, sanctiunea putand fi de 30%", ne-a declarat Dumitru Nica, directorul Directiei de programe si strategii din cadrul Prefecturii, membru in Consiliulul de Administratie al SC UTA SA. Cu aceasta ocazie a fost stabilit si salariul presedintelui CA, care este in acelasi timp si directorul societatii, Catalina Codrin. "Ordonanta spune ca salariul presedintelui CA nu poate fi mai mare decat cel al unui secretar de stat, adica 20 de milioane de lei. Insa avand in vedere situatia de la UTA, nu cred ca directoarea va primi mai mult de 10 milioane de lei" a mai adaugat Dumitru Nica. La ora actuala, fabrica datoreaza 42 de miliarde lei, 12 miliarde fiind datoriile propriu-zise, iar 30 miliarde reprezinta penalitatile. Legat de includerea fabricii aradene pe lista societatilor care vor primi consultanta in vederea restructurarii din partea bancilor de investitii in cadrul PSAL II, nici directorul APAPS Timisoara, Octavian Vlad, nici Dumitru Nica nu au putut sa ne dea detalii. "Eu nu am primit nimic oficial in legatura cu aceasta restructurare, doar ce am citit in presa" a fost raspunsul directorului APAPS."Am sunat un director de la APAPS Bucuresti, dar nu a putut sa ne dea un raspuns, asa ca nu stim cum se va face restructurarea. Vor fi vanzari, retehnologizari? Macar sa ne fi spus cum s-a facut restructurarea la alte societati" ne-a mai spus Dumitru Nica.
Absolventii sunt asteptati la Bursa Locurilor de Munca - Virtual Arad News (c)2001Sunt asteptati absolventii promotiei 2001
Maine, in data de 31 august, cu incepere de la ora 9,30, se va desfasura, in Sala Bingo din Piata Garii, Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, promotia 2001. Manifestarea este organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad. In aceeasi data, se va organiza acelasi tip de bursa si in judet, in localitatile Chisineu-Cris, Sebis si Lipova. Scopul acestei manifestari este prevenirea si reducerea somajului prin angajarea de catre agentii economici, cu capital de stat, privat si mixt, a absolventilor diferitelor forme de invatamant. De asemenea, prin aceasta actiune se urmareste intermedierea perfecta intre cererea si oferta de locuri de munca, in dorinta de a oferi posibilitatea angajarii unui numar cat mai mare de absolventi. Intrarea este gratuita si sunt invitati toti agentii economici care doresc sa angajeze absolventii promotiei 2001. Cei interesati sunt rugati sa-si anunte participarea la sediul AJOFM, de pe str. Gh. Lazar, nr. 20.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}