title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 29 martie 2001

Sediul PDSR Arad a fost pradat...Autorii cunosteau perfect "obiectivul" pe care l-au pradat
Sediul PDSR Arad, situat intr-o zona centrala, pe Bulevardul Revolutiei 74, la etajul 1, a fost pradat in cursul noptii de marti spre miercuri de catre autori care, pana in momentul de fata, nu au fost identificati. Fapta acestora a fost descoperita ieri, la ora 10,00 de catre Alexandru Valeanu, membru in Delegatia Permanenta a PDSR Arad. Acestia au intrat pe usa principala a cladirii si nu au intampinat nici un impediment, deoarece de o buna bucata de vreme lacatul de la poarta a fost inlaturat. Singurul obstacol pe care l-au intalnit in cale a fost bara grilajului de la intrarea in sediu de partid pe care au reusit foarte usor sa o forteze si sa patrunda in interior. Autorii acestui act au sustras din sediul partidului un fax, o combina muzicala, haina de piele a presedintelui Avram Craciun si sticksuri, lucru cel putin bizar avand in vedere ca sediul PDSR era dotat cu calculatoare performante si cu alte lucruri de valoare care, insa nu s-au dovedit a fi principala tinta a pradatorilor. In urma acestei spargeri, cele patru incaperi ale sediului local al partidului de guvernamant au fost devastate, hotii ingrijindu-se sa qalce in picioare in special tot ce avea sigla PDSR. Totusi, acestia au lasat un mesaj destul de interesant, si anume au desfasurat pe un birou steagul Romaniei pe care au postat o masina de scris. Daca hotii au intrat pe usa principala, nu acelasi lucru s-a intamplat si dupa ce si-au indeplinit misiunea. Plecarea acestora s-a produs printr-o usa mascata de un dulap aflata in biroul presedintelui Avram Craciun, lucru care dovedeste ca autorii cunosteau toate ungherele sediului PDSR Arad. Acestia au incercat sa forteze si intrarea in sediul PUNR aflat in aceeasi cladire la etajul superior, dar in cele din urma au renuntat. La fata locului s-a deplasat imediat un echipaj al Politiei, pentru a preleva amprente. Col. Gheorghe Tica, care ancheteaza imprejuririle in care s-a produs jaful ne-a declarat: "In prima faza s-au ridicat urmele cu valoare operativa. Din primele cercetari efectuate la fata locului pot sa precizez ca autorii nu sunt profesionisti. In maximum zece zile ii vom identifica pe autorii acestui act de vandalism." Prim-vicepresedintele PDSR, filiala Arad, Pavel Sarbu, s-a aratat consternat in fata acestei spargeri si a evitat sa faca presupuneri asupra celor care au comis fapta. "E greu de presupus cine ar fi putut sa comita un asemenea act, de fapt eu nici nu inteleg scopul acestuia din moment ce nu au fost furate documente. Eu apreciez ca un tanar care din cate se pare cunostea sediul s-a strecurat in interiorul sediului", spune Pavel Sarbu.
Caius Parpala este plecat in Italia pentru semnarea unei colaborariEl va semna un protocol de colaborare intre Regiunea V Vest si Regiunea Lazio
Dupa vizita in Suedia, ieri, presedintele CJA Caius Parpala a plecat la Roma. Cum deplasarea se face cu masina, ieri acesta era la Viena. De data aceasta el nu merge in Italia in calitate de presedinte al CJA, ci in calitate de vicepresedinte al Regiunii de Dezvoltare V Vest. Scopul deplasarii este semnarea unui protocol de colaborare intre Regiunea V Vest si Regiunea Lazio. De asemenea, maine si sambata el va participa la o reuniune care va avea loc la Roma si care este organizata de catre TECLA, asociatie a autoritatilor locale, fiind a doua intalnire in cadrul proiectului "Open". Semnarea protocolului este importanta, mai ales ca Regiunea Lazio conduce promovarea procesului de internationalizare a altor regiuni din Comunitatea Europeana si tarile candidate. Cu prilejul acestei deplasari la Roma, Caius Parpala se va intalni si cu Paolo Palomba, reprezentant al Comunitatii Europene. Proiectul "Open" vine in sprijinul tarilor candidate pentru ca acestea sa reuseasca aducerea intreprinderilor, serviciilor si infrastructurii la nivelul standardelor stabilite in Regulamentele Comunitatii pentru viitorul apropiat si pentru a atinge un nivel suficient de competitivitate, in scopul, aderarii. Sambata, dupa semnarea protocolului de colaborare, va urma o intalnire dedicata "Mesei de parteneriat: evaluare proiecte infrastructura pentru masuri suplimentare".
La Palatul Justitiei au inceput cursurile de reintegrare socialaVor fi scoliti si cei care trebuiau sa-i supravegheze
Directia de Reintegrare Sociala si Supraveghere este compartimentul de lucru care asigura indeplinirea atributiilor ce revin Ministerului Justitiei in legatura cu conducerea si controlul activitatii serviciilor de reintegrare sociala si supraveghere, precum si asigurarea pregatirii profesionale a personalului de reintegrare sociala. Datorita faptului ca numarul infractorilor minori este tot mai mare de la an la an, s-a dorit infiintarea unui serviciu nou, care sa se ocupe de reeducarea lor, cu scopul principal de a-i readuce pe calea cea buna. S-a apelat si la ajutorul Grupului Roman pentru apararea Drepturilor Omului, (GRADO), organizatie importanta, printre putinele care desfasoara activitati in domenii de interes imediat pentru cetateni: educatie juridica si civica in licee, reducerea fenomenului infractional, formarea activistilor in domeniul apararii drepturilor omului, asistarea femeilor victime ale violentei domestice. Astfel, Ministerul Justitiei impreuna cu Directia Generala a Penitenciarelor, Fondul Know How al Marii Britanii si Grupul Roman pentru Apararea Drepturilor Omului au inaugurat, ieri, la Palatul Justitiei, cursurile de reintegrare sociala si supraveghere a delincventilor minori. Cursurile fac parte dintr-un proiect care sustine procesul de dezvoltare si organizare a sistemului de reintegrare sociala si supraveghere din Romania. Sistemul presupune infiintarea de institutii specializate ale justitiei, in masura sa asigure aplicarea justa si eficace a masurilor si sanctiunilor comunitare, neprivative de libertate. Cursurile vor fi sustinute de profesori universitari din Marea Britanie si Romania, precum si de practicieni din cadrul centrelor experimentale de probatiune. Cu aceasta ocazie, in perioada 26 martie-7 aprilie va avea loc pregatirea teoretica a 134 cursanti in domeniul reintegrarii sociale si supravegherii, urmand ca la finalizarea programului acestia sa participe la concursul de ocupare a posturilor specializate,din cadrul Ministerului Justitiei. Rolul consilierilor de reintegrare sociala este de a asigura resocializarea condamnatilor prin supravegherea si asistarea acestora in comunitate. Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana in cadrul Programului Initiativa Europeana pentru Democratie si Drepturile Omului. Se pare ca acest program este unul care se impune, datorita faptului ca, in prezent, tara noastra numara 20.000 de infractori, toti aflati la prima fapta. Iar de recidivisti, nu se cuvine sa mai amintim. Majoritatea acestora, dupa ce au scapat de scurta perioada de detentie, continua sa-si puna in aplicare, nestingheriti, "deprinderile".
Clara Melics singura supravituitoare a accidentului...In urma impactului cu acelasi Mercedes colega lor a scapat cu viata
Doua muncitoare de la SC "Petri Romania" SRL Arad si-au pierdut viata, marti seara, intr-un accident rutier. Carmen Coca, (21 de ani), Florentina Fusz (26 de ani) si Clara Melics(29 de ani) tocmai ieseau de la schimbul doi de la munca si se indreptau spre casa. Pentru ca ploua, fetele s-au inghesuit toate sub o singura umbrela si au vrut sa traverseze soseaua. Lucru din pacate fatal pentru doua din ele. Carmen Coca si Florentina Fusz au fost accidentate mortal de autoturismul Mercedes (NO 631934) condus de Gheorghe Grijdac, de 30 de ani, din Zadareni (comuna Felnac). Cele doua nu au putut rezista impactului cu puternica masina, decedand in drum spre Spitalul Judetean. De asemenea, Clara Melics, din Arad, muncitoare la aceeasi societate a fost lovita din plin, scapand cu viata, insa cu ambele picioare rupte. Cele trei s-au angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure. Clara Melics, cea care a supravietuit tragicului accident, probabil ca va medita, multa vreme de acum incolo la felul in care si-au pierdut viata colegele ei de munca.
"In urma cercetarilor intreprinse, Parchetul va dispune vinovatia" - precizeaza cpt Ioan Rosca, seful Biroului Politiei Rutiere Arad.
In aprilie, Filarmonica va avea un repertoriu specialVor reveni la Filarmonica, Emanuel Elenescu si Gabriel Croitoru
Filarmonica de Stat din Arad este o institutie de cultura care si-a constituit un program de activitate foarte exact. "Politica" dusa de conducerea acestei institutii este una ce imbina promovarea valorilor consacrate deja ale artei interpretative, dar si a tinerelor talente si a artistilor ce bat inca la portile afirmarii. Nici programul lunii aprilie nu face exceptie de la aceasta regula. Inca din primele zile ale lunii viitoare, la Arad va concerta Gabriel Croitoru, cel care a cucerit numeroase premii internationale prin talentul sau de violonist. Gabriel Croitoru va fi solistul serii de 5 aprilie cand, sub bagheta dirijorului Cristian George Neagu vor fi prezentate "Cinci jocuri populare din Bihor" - Silvestri, "Concertul pentru vioara si orchestra in Re major, op. 35" Ceaikovski si "Simfonia fantastica" - Berlioz. In cinstea Sfintelor Sarbatori de Pasti, in data de 12 aprilie (Joia Mare) melomanii aradeni sunt invitati la un concert vocal-simfonic extraordinar, in cadrul caruia se vor intalni cu soprana Elena Radu), mezzosoprana Sorina Munteanu, tenorul Szilagyi Zsolt si baritonul Ion Tibrea, precum si cu "Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului" de Haydn. Dupa concertul simfonic din data de 17 aprilie, cand vor evolua sub bagheta maestrului Dorin Frandes tineri solisti coreeni, in 19 aprilie, vor urca pe aceeasi scena Valentin Gheorghiu si Roxana Gheorghiu. In program sunt cuprinse lucrarile: Preludiu si moartea Isoldei din "Tristan si Isolda" de Wagner, "Concertul pentru doua piane si orchestra in do minor" de Bach, "Concert nr. 1 pentru pian si orchestra in sol minor, op. 25" de Bartholdy si Uvertura la "Maestrii cantareti din Nurnberg" de Wagner. Ziua de joi, 26 aprilie, va fi una speciala pentru Filarmonica de Stat din Arad, deoarece va avea loc un concert simfonic aniversar in cinstea maestrului Emanuel Elenescu, ce implineste venerabila varsta de 90 de ani.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}